آریا بانو
سند امنيت بانوان در روابط اجتماعي به کجا رسيد؟
شنبه 30 بهمن 1395 - 2:53:48 PM
ايسنا
تدوين سند ملي امنيت بانوان و کودکان در روابط اجتماعي موضوع ماده 227 قانون برنامه پنجم توسعه است که از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي در سال 90 به وزارت کشور ابلاغ و در نهايت اقدام در خصوص تدوين آن به دفتر امور زنان و خانواده اين وزارتخانه سپرده شد اما عملا تا شروع به کار دولت يازدهم اقدام چنداني در اين زمينه انجام نشد.

در دولت يازدهم، تدوين سند ملي امنيت بانوان و کودکان از ارديبهشت ماه سال 93 آغاز شد و پيش‌نويس مقدماتي آن در 204 صفحه آماده و براي اعلام نظر به مراجع مربوطه ارسال شد. 

پس از بررسي اعلام نظرهاي واصله به دفتر امور زنان وزارت کشور و اعمال اصلاحات، ويرايش دوم سند در 382 صفحه آماده و در مرداد ماه سال 1394 با امضاي وزير کشور به سازمان مديريت و برنامه‌­ريزي ارسال شد.  سازمان مديريت و برنامه‌­ريزي در چندين جلسه­ و با حضور نمايندگان معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و  ساير دستگاه­هاي مرتبط با موضوع سند، مقررکرد که سند امنيت بانوان و کودکان به دو بخش بانوان و کودکان تفکيک شود و بخش مربوط به کودکان براي بهره‌برداري در سند ملي حقوق کودک - که در وزارت دادگستري در حال تدوين بود- در اختيار دبيرخانه مرجع ملي کنوانسيون حقوق کودک قرار گيرد و بخش مرتبط با بانوان، تحت عنوان «سند امنيت بانوان در روابط اجتماعي» دوباره تنظيم و سازماندهي شود.

نسخه نهايي سند  تحت عنوان «سند ملي امنيت بانوان در روابط اجتماعي» در 430 صفحه  توسط دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور تنظيم و در اسفند ماه 1394 به معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و سازمان مديريت و برنامه ريزي ارسال شد. پس از گذشت حدود 9 ماه ، فهيمه فرهمندپور- مشاور وزير کشور در امور زنان و خانواده-تابستان سال جاري از بلاتکليفي اين سند در سازمان برنامه و بودجه انتقاد کرد. در نهايت رئيس سازمان برنامه و بودجه کشور در تاريخ 17 آذر ماه سال جاري سند امنيت بانوان در روابط اجتماعي را به هيات دولت ارسال کرد.

با اين حال 18 بهمن ماه شهيندخت مولاوردي- معاون رييس جمهوردرامور زنان و خانواده- درباره آخرين وضعيت اين سند گفت که جلسه سه جانبه‌اي با وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه براي مشخص کردن وضعيت سند امنيت زنان در روابط اجتماعي برگزار شده است  و  سازمان برنامه و بودجه درباره مرجع، نحوه تصويب و ابلاغ اين سند بايد تصميم بگيرد.

اما محتواي سند امنيت زنان و کودکان در روابط اجتماعي چيست؟

اين سند شامل پيشگفتار، چهار بخش اصلي مشتمل بر «کليات سند راهبردي»، «تعاريف و مفاهيم»، «مطلوبيت­‌هاي اساسي راهبردي» و «تجزيه و تحليل شناخت راهبردي»و پنج پيوست­  با عناوين «اسناد بالادستي داخلي و منابع بين‌المللي درباره موضوع امنيت بانوان در روابط اجتماعي»، «روش‌شناسي، روش‌ها، فنون و ابزارهاي تهيه سند راهبردي»، «خواسته‌ها و انتظارات ذي­نفعان، وظايف کلان دستگاه‌ها»، «تجزيه و تحليل و شناخت راهبردي»، «گزارش روند تهيه پيش‌نويس سند ملي امنيت بانوان در روابط اجتماعي» و 12 ضميمه براي اين پيوست و فهرست منابع مي‌شود.

موضوعات راهبردي سند امنيت بانوان و خانواده در روابط اجتماعي شامل 8 محور مي‌شود که عبارتند از : ظرفيت‌سازي و افزايش مشارکت عمومي، مديريت فرهنگ عمومي،زيرساخت‌ها (سازماني، حقوقي، انساني و اطلاعاتي)، مسؤول‌سازي و هماهنگ‌سازي و مديريت محيط تعاملي،مديريت سلامت بانوان و کودکان (جسماني، رواني، اخلاقي و اجتماعي)،  تحکيم خانواده، رسانه‌ها و مديريت دانش.ذيل اين محورهاي هشت‌گانه 18 هدف راهبردي، 65 راهبرد و 188 شاخص سنجش تعريف شده است.

با توجه به انجام کارهاي کارشناسي مفصل روي سند امنيت بانوان و خانواده در روابط اجتماعي و نياز کشور به اسنادي که اجراي آن در کشور باعث کاهش خشونت به‌ويژه عليه زنان شود انتظار مي‌رود که تکليف اين سند تا قبل از پايان دوره دولت يازدهم مشخص شود.


http://www.banounews.ir/fa/News/4247/سند-امنيت-بانوان-در-روابط-اجتماعي-به-کجا-رسيد؟
بستن   چاپ