آریا بانو
چگونه از سخنرانی در مقابل جمع نترسیم؟
دوشنبه 10 ارديبهشت 1397 - 12:29:36
بانو نیوز - پشت پرده سن ایستاده اید و چند لحظه دیگر قرار است روی صحنه بروید و با هزاران نفر که در سالن به انتظار نشسته اند رو در رو شوید. همچنان که به بالای سکو می روید سنگین می شوید، دست ها شروع به لرزیدن می کنند و ضربان قلب تان تندتر و تندتر می شود.
نگران نباشید شما تنها کسی نیستید که ترس از سخن گفتن در جمع دارد. گاهی اوقات این اضطراب و استرس ساعت ها قبل از این که در مقابل حضار بایستید شروع می شود.
بخشی از مغز آدرنالین داخل خون ترشح می کند و ماکنیزم دفاعی بدن واکنش نشان می دهد. همان احساسی که اگر به دام یک شیر وحشی بیفتید نشان می دهید. با استفاده از راهنمای گام به گام زیر به ترس از سخنرانی در جمع غلبه کنید.

1٫ هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی خودتان را آماده کنید
وقتی ذهن و جسمتان نگران و مضطرب است افراد حاضر در جمع متوجه آن می شوند بنابراین باید خودتان را قبل از سخنرانی آماده کنید و با آمادگی و اعتماد به نفس ظاهر شوید.
“دنیای بیرون شما انعکاسی از دنیای درونتان است. هر چیزی که در درونتان می گذرد در بیرون نشان داده می شود.” باب پراکتور
تمرین قبل از ارائه به جریان گردش خون کمک می کند و به مغز اکسیژن می رساند. از طرف دیگر تمرین ذهنی ذهن و اعصاب را آرام می کند. زمانی که دلشوره و نگرانی دارید با این روش ها خودتان را آرام کنید:
گرم کردن
وقتی عصبی هستید جسمتان هم همین احساس را دارد. عضلات گرفته می شوند و عرق سرد می ریزید و از همه بدتر این که افراد حاضر متوجه این موضوع می شوند. اگر قبل از سخنرانی متوجه این تغییرات شدید چند حرکت کششی انجام دهید و بدنتان را ریلکس کنید. قبل از هر سخنرانی بدنتان را گرم کنید چون پتانسیل کاربردی جسم را هنگام سخنرانی بالا می برد.
و اما تمرین های مفیدی که می توانید قبل از سخنرانی انجام دهید:
چرخاندن گردن و شانه ها: این ورزش با نرم کردن عضلات فشار روی ماهیچه های این قسمت را کم می کند. استرس و اضطراب باعث گرفتگی عضلات این قسمت ها می شود به خصوص زمانی که ایستاده اید.
کشش بازوها: از بازوها و دست ها هنگام سخنرانی زیاد استفاده می شود. ورزش دادن بازوها خستگی را کم می کند و باعث تقویت زبان بدن هنگام سخنرانی می شود.
چرخاندن کمر: دست ها را روی کمر قرار دهید و کمر را بچرخانید. این تمرین باعث نرم شدن عضلات شکمی و کمر می شود و احساس درد و نا آرامی بعد از اضطراب را از بین می برد.
آبرسانی
دقایقی قبل از سخنرانی احساس خشکی گلو می کنید و با صدای گرفته شروع به سخنرانی می کنید. زیرا ترشح آدرنالین باعث خشک شدن دهان می شود. برای رفع این مشکل قبل از سخنرانی کمی آب بخورید. قهوه یا نوشیدنی های شیرین نخورید چون شما را تشنه تر و اضطراب را بیشتر می کند.
مدیتیشن
مدیتیشن ابزار موثری در آرام کردن ذهن و در واقع ورزشی برای ذهن است. مدیتیشن با استفاده از جملات تشویقی و اعتماد به نفس منفی گرایی را از بین می برد. قبل از سخنرانی روی صندلی با آرامش بنشینید و با تمرکز به تنفس خود فقط به زمان حال فکر کنید نه به آینده و نه به گذشته.
2٫ روی اهداف تمرکز کنید
یکی از دلایلی که باعث ترس از سخنرانی در جمع می شود این است که بیش از حد روی خودتان و احتمال شکست تمرکز می کنید. ظاهرم مسخره است؟ اگه متن سخنرانی را فراموش کنم؟ آیا مردم به سخنرانی من گوش می دهند؟ به جای تمرکز به این چیزها به هدفتان فکر کنید و به پیشرفتی که دوست دارید حضار بعد از سخنرانی شما داشته باشند.
3٫ منفی گرایی را به مثبت گرایی تغییر دهید
یک جنگ دو جانبه در درون همه ما برقرار است. یک طرف قدرت و تشویق است و طرف دیگر شک و ناامنی. شما به کدام طرف بیشتر بها می دهید؟
چی میشه اگه سخنرانی رو خراب کنم؟ چی میشه اگه مه چی یادم بره؟
دلیل عدم موفقیت ما این است که قبل از سخنرانی آنقدر اعتماد به نفس مان را پایین می اوریم که نمی توانیم خودمان را ثابت کنیم. اگر احساس بی کفایتی کنید این اتفاق می افتد. با مانتراها و جملات تاکیدی مثبت قبل از اتفاقات مهم زندگی اعتماد به نفس تان را بالا ببرید. به خودتان بگویید: “من با موفقیت این سخنرانی را ارائه می دهم”
4٫ محتوای سخنرانی را درک کنید
با درک کامل محتوای سخنرانی دیگر هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد. حفظ کردن متن سخنرانی کار درستی نیست چون باعث می شود لحن غیرعادی داشته باشید. با درک محتوای سخنرانی بهتر می توانید موضوع را به افراد حاضر منتقل کنید.
5٫ تمرین کنید
سخنرانان موفق قبل از سخنرانی ساعت ها تمرین می کنند چون سخنرانی در جمع مثل هر مهارت دیگری به تمرین نیاز دارد.
5٫ قابل اعتماد باشید
هیچ چیزی بدتر از استرس قبل از سخنرانی نیست چون احساس می کنید شاید تماشاچیان به شما اعتماد نکنند. هیچ وقت ادای شخص دیگری را هنگام سخنرانی درنیاورید چون ممکن است با موقعیت های غیرقابل پیش بینی مواجه شوید و از پس مدیریت آن برنیایید. برای این که یک سخنرانی درست و قابل اعتماد داشته باشید موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و درباره آن موضوع خیلی طبیعی همانطور که با یکی از دوستان یا یکی از اعضای خانواده بحث می کنید صحبت کنید. برای این کار یک بررسی اجمالی به افراد حاضر بیندازید و آرام ترین چهره را انتخاب کنید. ارتباط برقرار کردن با یک نفر به مراتب آسان تر از ارتباط برقرار کردن با تمام آدم های سالن است. از همه مهم تر این که هنگام سخنرانی خودتان باشید.
6٫ ارزیابی های بعد از سخنرانی
اگر سخنرانی را تمام کردید و باز هم از تجربه بد می ترسید به این سخنرانی به عنوان درسی برای تقویت سخنرانی نگاه کنید. بعد از سخنرانی به خودتان خسته نباشید بگویید چون به ترس های خود غلبه کردید و آن را با موفقیت انجام داده اید پس باید به خودتان افتخار کنید. از یکی از دوستانتان بخواهید که از سخنرانی شما فیلمبرداری کند تا بتوانید به نقص های خود پی ببرید.

http://www.banounews.ir/fa/News/43358/چگونه-از-سخنرانی-در-مقابل-جمع-نترسیم؟
بستن   چاپ