آریا بانو
مسائل زنان موضوعاتي سياسي و نمايشي نيست
شنبه 2 ارديبهشت 1396 - 7:20:48 AM
ايسنا

منيره نوبخت با بيان اينکه افزايش تعداد زنان در مناصب مديريتي مياني امري مطلوب است، اظهار کرد: پرداختن به مسائل زنان براي دولت‌ها جنبه شعاري و نمايشي پيدا کرده است زيرا اصالت با موضوع و مديريت زنان نيست ولي اميدواريم زنان در آينده با سماجت در مسير اصلاح وضعيت خود حرکت کنند و شاهد بهبود وضعيت آنها باشيم.

وي به مشارکت اجتماعي زنان اشاره کرد و گفت: واگذاري سمت‌ها و مسئوليت‌ها به زنان در مناصب مديريتي اگر بر مبناي مهارت‌ها،تخصص‌ها و توانمندي‌هاي آنان باشد،زنان مي‌توانند نمره‌هاي خوبي کسب کنند.

اين فعال حوزه زنان همچنين به اقدامات معاونت امور زنان اشاره کرد و گفت: کارهاي مربوط به ايجاد اين معاونت در دولت قبل انجام شد و در دولت يازدهم معاونت امور زنان فعاليتش را آغازکرد اما براساس بررسي هاي صورت گرفته، اين معاونت نتوانست به سازوکار و تشکيلات يک معاونت مقتدر دست يابد. در حقيقت عليرغم تلاش هاي بسيار  مولاوردي- معاون رييس جمهوردر امور زنان و خانواده- اين معاونت نتوانست کارهاي مهمي را در ارتباط با مسائل زنان و خانواده انجام دهد.

وي ادامه داد: متاسفانه در اين دولت و در دولت‌هاي گذشته و اساسا در هيچ يک از دولت‌ها اقداماتي اساسي، جدي و موثر در ارتباط با مسائل زنان و خانواده انجام نشده است و باوجود زحمات زياد و تبديل دفتر امور زنان به مرکز و پس از آن به معاونت امور زنان و خانواده و اجراي طرح‌هايي در حوزه زنان و خانواده،عملکرد دولت ها در اين حوزه رضايت‌بخش نبوده است و به هيچ يک نمره قبولي داده نمي‌شود.


زنان مطالبات مهمتري از حضور در استاديوم‌ها دارند

اين فعال حوزه زنان با بيان اينکه اگر قرار است در جامعه به حل مشکلات اجتماعي گروه‌ها و اقشار مختلف بپردازيم، بايد مسايل مهم را مد نظر قرار دهيم ، گفت: يکي از اين موضوعات مهم در حوزه زنان، بهره‌گيري از توانمندي هاي دختران متخصص و داراي تحصيلات عاليه است علاوه بر آن مي توان به حل مشکلات جوانان در سير تشکيل خانواده و فرزندآوري و ... اشاره کرد که از نظر عموم مردم اهميت بسياري دارد و اگر دولت‌ها روزي بتوانند در جهت حل اين مسائل گام‌هايي بردارند مي‌توان به آنها احسنت گفت.

نوبخت با طرح اين پرسش که آيا حضور زنان در استاديوم‌ها از مطالبات عموم زنان است، اظهارکرد: قطعا اينگونه نيست. دولت‌ها زماني که در زمينه موضوعات جدي تر حرفي براي گفتن ندارند به مسائل جزئي مي‌پردازند. زماني مسئله حجاب بزرگ مي‌شود و زماني ديگر حضور زنان در استاديوم‌ها.در حقيقت زماني اين مسائل بزرگ نمايي مي‌شوند که دست ما از طرح موضوعات مهم خالي است. به عبارت ديگر اگر به موضوعات مهم جامعه بپردازيم اين امور جايگاهي نخواهند داشت.

به گفته وي اعتياد زنان، زناني که مسکن مشخصي در جامعه ندارند و مجبورهستند در فضاهايي نامناسب شب را به صبح برسانند،از مسائل اجتماعي بسيار مهمي است که دولت موظف به رسيدگي به آنها است. در حقيقت بايد آسيب‌هاي اجتماعي دامنگير زنان در جامعه،علل وقوع آن، سهم دولت و مردم در اين امور و راه حل رفع اين آسيب‌ها مشخص شود.

اين فعال حوزه زنان با بيان اينکه دولت در زمينه رسيدگي و پرداختن به مسائل زنان اقدامات عملي مشخصي انجام نداده است و صرفا طرح اين موضوع به صورت گفتاري بوده است،اظهار کرد: معاونت زنان نيز در حد طرح مسائل به آن پرداخته است و شايد اين امر به دليل قدرتمند نبودن اين معاونت در امور اجرايي است.

فلسفه تغيير دفتر امور زنان به معاونت امور زنان صرفا تغيير نام نبوده است 


اين فعال حوزه زنان اظهارکرد: اگر در بحث اجرايي کشور و قوه مجريه، بازوي قوي براي پرداختن به مسائل زنان نداشته باشيم، در اجرا نيز موفق نخواهيم بود. ممکن است در قانونگذاري و سياستگذاري اقداماتي انجام دهيم اما همه اين اقدامات زماني مفيد است که به مرحله اجرا در بيايد.

وي تصريح کرد: دولت‌ها بايد بپذيرند که مسائل زنان و خانواده از اساسي‌ترين مسائل است و پيشرفت و توسعه نيز جزء مزيت‌هاي نسبي نظام جمهوري اسلامي است. يعني ما ايده‌ها ، مباني درست، سياست و قوانين خوب در اين زمينه داريم که بايد عملياتي شوند و دولت‌ها به اين باور برسند که مسائل زنان سياسي و نمايشي نيست.

نوبخت در پايان گفت: بعضي اوقات گفته مي‌شود همانطوري که کار خاصي براي مردان انجام نشده براي زنان نيز نبايد کار خاصي انجام داد. اين ديدگاه اشتباه است و بايد براي زنان کارهاي ويژه‌اي انجام شود. پس ابتدا بايد دولت نگاه جدي نسبت به مسائل زنان پيدا کند و اگر اهل عمل بود اولويت بندي‌ها مشخص مي‌شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/4466/مسائل-زنان-موضوعاتي-سياسي-و-نمايشي-نيست
بستن   چاپ