آریا بانو
چگونه بدون استفاده از حشره‌کش از شر حشرات در امان باشیم؟
يکشنبه 24 تير 1397 - 12:13:04
آریا بانو - امان از زمانی که حشره‌ها راه خود را به منزل باز کنند، در چنین شرایطی مالک خانه تنها دو راه پیش‌ِرو دارد: یا می‌تواند شخصاً آستین‌‌ها را بالا بزند و به جنگ حشره‌های موذی برود، یا اینکه دست‌به‌دامان مؤسسه‌های دفع حشره‌های موذی شود که در هر دو صورت هزینه و وقت زیادی اتلاف خواهد شد. به‌این‌ترتیب عقل سلیم حکم می‌کند که جلوی واقعه را پیش از وقوع بگیریم و اجازه ندهیم حشره‌ها راه خود را به منزل پیدا کنند. با روزچین همراه باشید و این مطلب را بخوانید.
با حشره‌کش‌ها خداحافظی کنیم
خوشبختانه راه‌های مختلفی وجود دارد که با رعایت آن‌ها جلوی ورود حشره‌ها به منزل گرفته می‌شود. برای نمونه حشرات علاقه زیادی به زندگی در محیط‌های مرطوب دارند، به‌همین‌دلیل حشره‌ها در بیشتر مواقع در بیرون از منزل و محیط طبیعی که شرایط مرطوب‌تری نسبت به منزل دارد زندگی می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که حشره‌ها موجودات مهاجمی نیستند که دائم قصد حمله به داخل منزل را داشته باشند، اما اگر منزل شرایط مناسبی را برای زندگی حشره‌ها داشته باشد بدون‌ِشک حشرات این موقعیت را نادیده‌ نخواهند گرفت.
جالب است بدانید خانه‌هایی که در ساخت آن‌ها از چوب و فوم استفاده نشده است، کمتر پذیرای حشره‌ها هستند. حتی وجود گیاهان در فاصله‌‌ای نزدیک به منزل نیز دلیلی برای هجوم حشره‌ها به خانه و کاشانه به حساب می‌آید.
همان‌‌گونه که اشاره کردیم راه‌های زیادی برای جلوگیری از نفوذ حشرات موذی به منزل وجود دارد که بیشتر این راه‌ها هزینه‌ای را به‌دنبال ندارند و اجرایی‌کردنشان نیز زمان و وقت زیادی طلب نمی‌کند. به‌این‌ترتیب قصد داریم در ادامه به روش‌های رایگان جلوگیری از ورود حشره‌ها به منزل نگاهی داشته باشیم.
روش‌های جلوگیری از ورود حشرات به خانه

اجازه ندهید حشره‌ها در نزدیکی منزل شما زندگی کنند
گیاهان یکی از سکونتگاه‌های اصلی حشرات به حساب می‌آیند، درنتیجه اجازه ندهید پوشش گیاهی متراکمی در اطراف منزل شما ایجاد شود. حشره‌هایی که در گیاهان اطراف محل زندگی شما حضور دارند تمایلی برای ورود به منزل نشان نمی‌دهند، اما اگر هوا بیش از حد سرد یا گرم شود، این حشره‌ها فضای گرم منزل شما را به حضور در میان گیاهان بیرون از منزل ترجیح خواهند داد.
هر گیاهی را نباید در باغچه کاشت
داشتن اطلاعات مناسب دربارۀ سبک زندگی حشره‌های مزاحم، شما را همیشه یک گام جلوتر از این موجودات موذی نگه‌ می‌دارد. برای نمونه مورچه‌ها عاشق گل صدتومانی (Peony) و زنبورها عاشق برخی از انواع گل‌ها هستند. بااین‌حساب گل‌هایی در باغچه و فضای سبز منزلتان بکارید که حشره‌ها را جذب نکنند.
خاک‌برگ‌‌ها را از باغچه و فضای‌سبز دور کنید
بیشتر از آنچه فکر کنید حشره‌های مختلفی میان خاک‌برگ‌ها زندگی می‌کنند. از طرف دیگر خاک‌برگ در فصل‌های سرد سال پوششی گرم برای زمین ایجاد کرده و فضایی گرم و مناسب برای زندگی حشره‌ها فراهم می‌کند. به‌این‌ترتیب باغچه را پس از هرس‌کردن حتماً از خاک‌برگ تمیز کنید.
حیاط و فضای بیرون منزل را خشک نگه دارید
حشره‌ها عاشق زندگی در مکان‌های مرطوب هستند، درنتیجه تاجایی‌که امکان دارد اجازه ندهید حیاط و اطراف خانه شما مرطوب باشد. دیوارها و قسمت‌های داخل منزل نیز نباید خیس و مرطوب باشد.
از دست ندهید: قوانینی برای نظم‌دادن به خانه (1)
مجاورت گیاهان با دیوار و پنجره‌ها را قطع کنید
شاخه گیاه کوچکی که از باغچه راه خود را به پنجره منزل شما باز کرده است می‌تواند برای حشره‌ها نقش یک پل میان باغچه و منزل را ایفا کند. درنتیجه اگر نمی‌خواهید پذیرای حشره‌ها در داخل منزل باشید باید گیاهان را به هر نحوی که ممکن است از منزل دور نگه دارید.
راه‌های نفوذ حشره‌ها را به منزل ببندید
تَرَک‌هایی که در قسمت‌های مختلف منزل وجود دارند را مسدود کنید. حشره‌ها از راه ترک‌ها و منافذی که در دیوارهای سیمانی و آجری وجود دارد راه خود را به منزل باز می‌کنند. درنتیجه بهتر است به‌جای اینکه هزینه زیادی را برای خرید حشره‌کش‌ها صرف کنید، هزینه‌کمتری را برای خرید بتونه و تجهیزات لازم برای درزگیری ترک‌های دیوار تقبل کنید.
قسمت‌های بیرونی خانه نباید با فضای بیرون تماس زیادی داشته باشد
آجر،‌ روکش‌های دیوار، گچ یا سیمان و مصالحی که در ساخت قسمت‌های بیرونی منزل به کار گرفته شده نباید بیش‌ازحد با خاک تماس داشته باشند. برای مثال تلنبارکردن خاک در پشت یکی از دیوارهای منزل فضای خوبی را برای انتقال حشره‌هایی که در خاک وجود دارند به داخل منزل مهیا می‌کند.
اگر احتمالاً نرده‌‌ها و سایر نمای بیرون منزل از چوب ساخته شده است، باید این قسمت‌ها را هر چند وقت یک‌بار برای عدم وجود حشره‌ها بررسی کنید.
جلوی تجمع آب در قسمت‌های داخل منزل را بگیرید
حمام،‌ آشپزخانه، سرویس‌ بهداشتی و سایر قسمت‌های منزل باید همیشه خشک باشند. تجمع آب در این قسمت‌ها حشره‌ها را به خود جذب می‌کند. از طرف دیگر ازآنجایی‌که چوب خیس و مرطوب محیط خوبی را برای زندگی حشره‌ها فراهم می‌کند، اجازه ندهید تجهیزات و لوازم چوبی منزل رطوبت را به خود جذب کنند.
منافذ قسمت‌های پایین پنجره و درها را بپوشانید
پنجره‌ و در و سایر قسمت‌های ورودی منزل باید سد محکمی در برابر حشره‌ها باشند، چون حشره‌های موذی به‌دنبال ریزترین سوراخ‌ها در پنجره‌ها و درها هستند تا راه خود را به خانه باز کنند. ازآنجایی‌که حشره‌ها بیشتر روی زمین و قسمت‌های پایین حرکت می‌کنند، حتماً باید قسمت‌های پایین پنجره‌ و درها در منزل شما کاملاً پوشیده باشند.

نکتۀ قابل‌ِتوجه: امنیت منزل در برابر نفوذ حشره‌ها را فدای گردش جریان هوا در خانه نکنید. در قسمت قبل اشاره کردیم که منافذ قسمت‌های پایین پنجره و درها باید در برابر نفوذ حشرات پوشیده باشد، اما اگر تمامی راه‌های ورودی هوا به منزل بسته باشند، هوا آن‌‌گونه که بایدوشاید در منزل به جریان نخواهد افتاد.
در چنین شرایطی سیستم‌های تهویه‌ نیز به‌خوبی کار نمی‌کنند و فضای داخل منزل شما در فصل‌های گرم سال، مرطوب شده و تنفس دشوار می‌شود. درنتیجه بازبودن قسمت‌‌های بالای پنجره که از دسترس حشره‌ها دورتر است، گزینه خوبی برای چرخش هوا در منزل به نظر می‌رسد. اگر هم پنجره‌های منزل شما به‌گونه‌ای‌ست که نمی‌توانید قسمت‌ بالای آن‌‌ها را باز بگذارید، پس از بازکردن کامل پنجره، با مقداری دارچین یا سایر مواد گیاهی که باعث دفع حشرات می‌شوند جلوی ورود این موجودات موذی را بگیرید.
منبع

http://www.banounews.ir/fa/News/55243/چگونه-بدون-استفاده-از-حشره‌کش-از-شر-حشرات-در-امان-باشیم؟
بستن   چاپ