مسموميت غذايي با چه خوراکيهايي شايعتر است؟/ هشدار درباره گرم کردن چند باره غذا
يکشنبه 11 تير 1396 - 2:10:06 PM
آريا
|
|
ايرج خسرونيا بيان کرد: در مسموميتهاي غذايي،
انجام اقدامات پيشگيرانه ضروري است. مصرف غذاي مانده به خصوص گوشت و ماهي
پخته شده، خوراکيهايي که براي چندين بار سرد و گرم شدهاند به راحتي
ميتوانند منجر به ورود باکتريهاي مسموميتزا به بدن شوند، لذا از مصرف
آنها جدا خودداري شود چرا که اين دسته از مواد غذايي سرعت فساد بالايي را
دارند.
خسرونيا، علل بروز شديد بيماري اسهال و استفراغ در تابستان را
گرمازدگي، مسموميت غذايي و عوامل ويروسي دانست. به علت بالا بودن دماي هوا
مواد غذايي به سرعت فاسد شده و مسموميت غذايي در اثر مصرف شير، ماهي، گوشت
چرخ کرده يا غذاهايي که مدتي خارج از يخچال مانده است، بروز ميکند.
وي
افزود: ميزان مسموميت غذايي ناشي از مصرف ماهي بسيار شايع و خطرناکتر از
ساير غذاهاي ديگر است، گوشت پخته ماهي با داشتن قابليت جذب بالايي از
ميکروبها زودتر فاسد ميشود. نکته ديگر در خصوص ممانعت جدي از گرم و سرد
کردن بيش از يک بار و پرهيز از نگهداري غذاي پخته در شرايط يخچالي حتي در
رستورانهاست که مهمترين راهکارهاي پيشگيري از مسموميت هاي غذايي محسوب
ميشوند.
اين فوق تخصص گوارش اشاره کرد: نکته مهم در خصوص مصرف غذا در
طول سفر عدم استفاده از رستورانهاي بين راهي است. توصيه ما به خانوادهها
اين است که در هنگام مسافرت تا حدامکان از رستورانهاي بين راهي که از نظر
بهداشتي مورد تاييد نيستند استفاده نکنيم چرا که بيشترين مسموميت از طريق
اين رستورانهاي غير بهداشتي در افراد بروز ميکند.
وي استفاده چندين
باره از بطريهاي پلاستيکي آب را منع کرد و گفت: افراد دقت داشته باشند آب
مصرفي در طول روز يکي از مهمترين نکات حفظ سلامتي بدن محسوب ميشوند.
بطريهاي پلاستيکي را چندين مرتبه مصرف نکنيد همچنين در طول سفر از آب
رودخانهها، چشمهها و منابع آبي ديگر که از صحت سلامت آن بياطلاع هستيم
به هيچ عنوان استفاده نکنيم چرا که همين چشمهها و رودخانهها منشا بروز
بسياري از مسموميتهاي شديد در بدن انسان ميشود.
به گفته رئيس جامعه
متخصصان داخلي، با توجه به اينکه اغلب مسموميتهاي غذايي در ابتدا با کمي
سرگيجه، حالت تهوع و گاهي استفراغ همراه است، بسيار تاکيد ميشود خود
درماني در چنين شرايطي به هيچ عنوان انجام نگيرد و رساندن سريع فرد مسموم
به اورژانس بسيار حائز اهميت است، چرا که بيتوجهي به اين امر منجر به
انتشار مواد سمي در بدن شده و سهل انگاري در اين عارضه گاهي منجر به مرگ
افراد ميشوند. اطرافيان فرد مسموم دقت داشته باشند استفراغ بيش از حد، ضعف
عمومي، خشکي دهان و چشم، عرق ريزي فراوان و گرما زدگي از علامتهاي هشدار
دهنده مسموميت غذايي تلقي ميشود و با مشاهده آنها بيمار را فورا به
اورژانس برسانيد.
اين فوق تخصص گوارش اظهار داشت: اگر ميزان تهوع و
استفراغ کم بود مصرف مايعات و کمي استراحت بهترين راه بهبودي است، اما اگر
فرد تهوع، استفراغ و اسهال شديد داشت به هيچ عنوان به او خوراکي ندهيد و
فرد مسموم را نزد پزشک ببريد چرا که در غير اين صورت آب بدن بيمار از بين
رفته و فرد درگير ناراحتيهاي کليوي و قلبي نيز ميشود.
خسرونيا علت
ديگر شيوع مسموميتهاي غذايي را استفاده بيش از اندازه از فست فودها دانست و
توصيه کرد: فست فود به همه بدن آسيب ميرساند، اما بيشترين آسيبي که اين
دسته از خوراکيهاي ناسالم به بدن وارد ميکند کبد و دستگاه گوارش را تحت
شعاع قرار ميدهد. پوکي استخوان، کبد چرب و ضعف عضلاني، رفلاکس معده،
مسموميت غذايي و کبد چرب از مهمترين مضرات فست فودها هستند. به همين سبب
بسيار توصيه ميکنيم غذاهاي خانگي، ميوه و سبزيجات تازه را جايگزين فست
فودها، کنسروها و غذاي نيمه پخته کنيد.
وي در پايان خطرنشان کرد: افراد
در چنين شرايطي خودسرانه دارو مصرف نکنند زيرا علاوه بر مسموميت غذايي دچار
مسموميت دارويي نيز شده و تنها شرايط را وخيمتر ميکنند.
رئيس انجمن
متخصصان داخلي ايران متذکر شد: رعايت اصول بهداشتي، مصرف غذاهاي سبک و
پرهيز از مصرف کنسروهاي تغيير شکل داده و غذاهاي مانده به ويژه در هنگام
سفر در پيشگيري از بروز مسموميت هاي غذايي بسيار موثر است.
http://www.banounews.ir/fa/News/5920/مسموميت-غذايي-با-چه-خوراکيهايي-شايعتر-است؟--هشدار-درباره-گرم-کردن-چند-باره-غذا
|