آریا بانو
نور خورشيد و رازهاي سلامت که احتمالا نمي دانيم!
يکشنبه 18 تير 1396 - 2:07:19 PM
آريا
بانو نيوز- نور و گرماي خورشيد در فصل تابستان بيش از هر زمان ديگري در سال سياره ما را در بر مي گيرد و در صورتي که هوا بيش از اندازه گرم نباشد، مردم دوست دارند وقت خود را خارج از خانه سپري کنند. البته قرار گرفتن در معرض نور خورشيد بدون محافظت مناسب در بهترين حالت خطر بروز چين و چروک و در بدترين حالت ابتلا به سرطان پوست را افزايش مي دهد.

به گزارش "کر2"، در شرايطي که بيشتر مردم از خطرات قرار گرفتن بيش از اندازه در معرض نور خورشيد آگاه هستند، بسياري نيز از اين مساله غافل هستند که نور خورشيد فوايد سلامت چشمگيري را ارائه مي کند. با مد نظر قرار دادن اين مساله که هنگام ترک خانه بايد از محصولات محافظت از پوست با کيفيت بالا استفاده کرده باشيد، در ادامه با برخي از فوايد شگفت انگيز نور خورشيد که شايد کمتر آنها را شنيده باشيد، بيشتر آشنا مي شويم.

نور خورشيد ممکن است به پيشگيري از سرطان کمک کند.

تنها گياهان به متابوليز نور خورشيد اقدام نمي کنند و انسان ها نيز اين کار را انجام مي دهند. طي فرآيندي پيچيده، بدن انسان نور خورشيد را به ماده مغذي مهم ويتامين D تبديل مي کند.

ارتباط بين کمبود ويتامين D و سرطان براي نخستين بار توسط دکتر فرانک گارلند و دکتر سدريک گارلند از دانشگاه کاليفرنيا مشخص شد. پس از مشاهده اين که ابتلا به سرطان روده بزرگ در نيويورک تقريبا سه برابر بيشتر از نيو مکزيکو است، برادران گارلند اين فرضيه را ارائه کردند که کمبود مواجهه با نور خورشيد و در نتيجه آن کمبود ويتامين D به شکل گيري اين بيماري منجر مي شود.

پژوهش هاي جديد نشان داده اند که کمبود ويتامين D خطر ابتلا به بسياري از سرطان ها، به ويژه سرطان هاي پستان و روده بزرگ، را افزايش مي دهد.

نور خورشيد براي بيماران مبتلا به آلزايمر مفيد است.

پژوهش هاي باليني نشان داده اند که قرار گرفتن در معرض نور خورشيد در طول روز به همراه تاريکي شبانه مي تواند به بهبود برخي جنبه هاي بيماري آلزايمر، مانند کاهش آشفتگي، افزايش بهره‌وري خواب، کاهش شب زنده داري و کاهش فعاليت شبانه در اين بيماران کمک مي کند.

نور خورشيد ممکن است خطر ابتلا به بيماري ام اس را کاهش دهد.

بيماري ام اس در جوامعي که از خط استوا دورتر هستند شايع‌تر است. افرادي که پيش از سن 15 سالگي از مناطقي با خطر کم به مناطقي با خطر زياد نقل مکان مي کنند، در معرض خطر بالاتر براي ابتلا به بيماري ام اس قرار دارند، در شرايطي که نقل مکاني مشابه پس از نوجواني با خطر کمتر ابتلا به اين بيماري مرتبط است. مشاهدات نشان داده اند که مواجهه محيطي و به ويژه، قرار گرفتن در معرض نور خورشيد در دو دهه نخست زندگي، بر خطر ابتلا به بيماري ام اس تاثيرگذار است.

مطالعات مختلف روي جوامع اروپايي نيز نشان داده اند نوزاداني که پس از ماه اکتبر متولد شده بودند با خطر کمتر ابتلا به بيماري ام اس و نوزاداني که پس از ماه مي به دنيا آمده بودند با خطر بالاتر ابتلا به اين بيماري مواجه بوده اند. اين شرايط نشان مي دهد که سطح ويتامين D طي سه ماهه سوم بارداري ممکن است بر خطر ابتلا به بيماري ام اس تاثيرگذار باشد.

نور خورشيد به بهبودي سوريازيس کمک مي کند.

قرار گرفتن در معرض نور خورشيد براي افراد مبتلا به سوريازيس بسيار مفيد است. طي يک مطالعه، حمام آفتاب درماني به مدت چهار هفته بهبود چشمگير نشانه هاي سوريازيس را در 84 درصد سوژه هاي زير مطالعه نشان داد.

نور خورشيد مي تواند افسردگي خفيف را کاهش دهد.

مطالعات بسياري در زمينه پيوند بين نور خورشيد و خلق و خو صورت گرفته اند. نتايج يک مطالعه جامع نشان داد که نور خورشيد سطوح ضد افسردگي طبيعي در مغز را افزايش مي دهد. در روزهاي آفتابي، مغز هر چه بيشتر سروتونين توليد مي کند که ماده شيميايي مسئول بهبود خلق و خو است.

نور خورشيد به سلامت استخوان در افراد مسن کمک مي کند.

ويتامين D جذب کلسيم، ماده معدني تقويت کننده استخوان، را تحريک مي کند. فرآيند توليد ويتامين D زماني که نور خورشيد 7-دي هيدروکلسترول در پوست را به ويتامين D3 تبديل مي کند، آغاز مي شود. پژوهشي جديد نشان داده است که رابطه اي نزديک بين تراکم استخواني و سطوح ويتامين D3 خون وجود دارد. سطوح بالاتر ويتامين D3 با نرخ کمتر شکستگي استخوان پيوند خورده است. سطوح پايين ويتامين D3 در خون نيز با نرخ بالاتر شکستگي استخوان مرتبط است.

نور خورشيد مي تواند کيفيت خواب را بهبود ببخشد.

هنگامي که نور خورشيد با چشم هاي انسان برخورد مي کند، عصب بينايي پيامي را به غده اي در مغز ارسال مي کند که ملاتونين (هورموني که به خواب انسان کمک مي کند) توليد مي کند. اين غده ترشح ملاتونين را تا زماني که خورشيد دوباره غروب کند، کاهش مي دهد. به بيان ديگر، قرار گرفتن در معرض نور خورشيد طي روز توليد طبيعي ملاتونين در شب را افزايش مي دهد. سطوح پايين توليد ملاتونين با کيفيت ضعيف خواب، به ويژه در افراد مسن، پيوند خورده است.

http://www.banounews.ir/fa/News/5983/نور-خورشيد-و-رازهاي-سلامت-که-احتمالا-نمي-دانيم!
بستن   چاپ