آریا بانو
اگر هميشه با کودک خود جنگ و دعوا داريد !
دوشنبه 19 تير 1396 - 6:39:30 AM
آريا
بانو نيوز- اگر هميشه با کودک خود جنگ و دعوا داريد، از اين ايده هاي صلح استفاده کنيد شايد آرامش به خانه شما هم بازگردد. به طور مثال، اگر کودک اتاق به هم ريخته اي دارد و هميشه از بيرون يا مدرسه که مي آيد همه لباس ها و کيف خود را روي زمين پرت مي کند، لازم نيست مدام با او دعوا کنيد که بايد اتاقت را جمع و جور کني، لباس هايت را از رخت آويز آويزان کني، جوراب هايت را داخل سبد بيندازي، کيفت وسط اتاق نباشد و ... .اين بحث ها هميشه بين مادر و فرزند هست و هيچ گاه هم به نتيجه نمي رسد. کودک به جاي حرف گوش دادن، در روي شما مي ايستد و مي گويد اين اتاق من است و دوست دارم به هم ريخته باشد. دوست دارم لباس هايم را روي زمين پرت کنم.


از آنجا که اصولا واکنش هاي رايج والدين همچون فرياد کشيدن، غر زدن و تهديدهاي توخالي فقط باعث بدتر شدن اوضاع مي شوند، بهتر است از روش هاي هوشمندانه زير بهره بگيريد.

واکنش شما: بزرگ کردن هر کار زشت کوچک

استراتژي هوشمندانه تر: تشخيص اينکه چه چيزي ارزش دعوا دارد
بهترين و هوشمندانه ترين روش در مقابل رفتارهاي بد کودک اين است که تشخيص دهيد کدام رفتار او ارزش جنگ و دعوا دارد. سعي کنيد در مورد مسايل کوچک زبان به دندان بگيريد و جو خانه و رابطه خود با فرزندتان را براي هيچ و پوچ خراب و ناآرام نکنيد.

تاکتيک مفيد: در طول يک روز، همه کارهاي فرزند خود که موجب ناراحتي و غر زدن شما مي شود را يادداشت و سه تا از آنها را انتخاب و روي آنها تمرکز کنيد. اگر به کارهاي اشتباه بيشتري از او گير بدهيد، ممکن است در روي شما بايستد. وقتي فقط روي سه موضوع فوکوس مي کنيد، بسيار سريع تر و راحت تر مي توانيد براي حل آنها راهکار پيدا کنيد. به طور مثال، مي توانيد حلقه بسکتبالي در اتاق کودک نصب کنيد و زير آن سبد بگذاريد تا لباس هاي کثيف خود را داخل آن پرتاب کند. به اين ترتيب، به حالت بازي، همه لباس هاي کثيف را داخل سبد لباس چرک ها مي اندازد.

واکنش شما: نشان دادن نتايج رفتار زشت

استراتژي هوشمندانه تر: هميشه سوپرايزي در آستين داشته باشيد
در حالت کلي، والدين دوست دارند که فرزند از پيامد رفتارهاي زشت خود مطلع شود. اما اضافه کردن يک سوپرايز مي تواند به طور خوشايندي براي پايان دادن به بحث هاي بي پايان موثر واقع شود. به جاي اينکه براي هزارمين بار کيف مدرسه او را جمع کنيد و داخل کمد بگذاريد و مدام هم اعتراض کنيد، اين بار کار متفاوتي انجام دهيد. کيف او را داخل کمد خود قايم کنيد. هنگامي که کودک به دنبال دفتر و کتاب خود برود، آن را نخواهد يافت و از شما مي پرسد که کيفش کجاست؟ خيلي خونسرد در پاسخ از او بپرسيد که کجا کيفش را انداخته است؟

اين روش براي والدين بسيار زيرکانه است. وظيفه والدين آرام کردن شرايط و درست کردن اوضاع است اما با اين کار به کودک اجازه مي دهيد تا کمي ترس و گيج شدن را تجربه کند. چندين دقيقه (15 دقيقه) او را در اين شرايط باقي بگذاريد. سپس به او بگوييد که همه رفتارهاي ناشايست عواقب بدي هم دارد. اگر دوباره کودک رفتارهاي زشت خود را ادامه داد، به طور مثال به مدت يک هفته او را از بازي هاي ويدئويي يا کامپيوتري محروم کنيد.

واکنش شما: هميشه و همه جا بحث کردن

استراتژي هوشمندانه تر: اعلام آتش بس
اين ذات آدمي است: همه ما دوست داريم که در لحظه به بحث و مشاجره پايان دهيم. اما بهترين کار اين است که در همان لحظه عصبانيت يا ناراحتي حرفي به زبان نياوريم. به طور مثال، مادري که سه فرزند کوچک دارد در انتهاي روز با خستگي و نااميدي داد مي زند که اگر وسايل خود را جمع نکنيد همه آنها را در کيسه زباله مي اندازم. اين تهديد توخالي است و کودک هم اين را متوجه مي شود.

بهتر است، اجازه دهيد چند روز سپري شود تا هر دو طرف آرام شويد. فرزند خود را براي صرف شام با خود بيرون ببريد. سعي کنيد اگر ممکن است موبايل با خود همراه نداشته باشيد. وقتي به مقصد رسيديد، به او بگوييد: «ما هر دو مي دانيم بين ما مشکلاتي وجود دارد». اجازه دهيد کودک هم حرف هاي خود را بگويد. براي حرف هاي او ارزش قايل و به او يادآور شويد بحث و دعوا کردن سر مسايل مختلف شايسته هيچ کدام از شما نيست. به او پيشنهاد کنيد تا با هم راهکاري پيدا و مسايل را برطرف کنيد و براي برنامه هاي خود نيز زمان تعيين کنيد. با هم دست بدهيد و پس از صرف شام، با خوشحالي به خانه برويد.

واکنش شما: دور شدن از فرزند هنگامي که به شما نزديک مي شود.

استراتژي هوشمندانه تر: از نظر فيزيکي به او نزديک شويد.
بسياري از والدين از اتاقي ديگر – مثلا آشپزخانه – با کودک خود بحث و گفت‌وگو مي کنند. اما بايد توجه داشته باشيد وقتي از راه دور با کودک صحبت مي کنيد او احساس مي کند که شما حرفي را به او تلقين مي کنيد و اين مکالمه دوطرفه نيست. بهترين روش اين است که وقتي فرزند نوجوان شما مي خواهد حرف بزند در مقابل او و با هم چشم در چشم باشيد.

واکنش شما: نشان دادن اينکه که رئيس چه کسي است

استراتژي هوشمندانه تر: معامله کردن

اگر با کودک خود معامله کنيد به هيچ عنوان بي عرضه به نظر نمي رسيد. بچه ها اصولا قوانيني که خودشان در وضع آنها نقش داشته اند را دوست دارند. در اين جا اگر کمي هم بلوف بزنيد، بد نيست. به طور مثال، اگر مي خواهيد کودک ساعت 10 شب بخوابد، براي توافق کردن با هم از ساعت 8:30 آغاز کنيد و اجازه دهيد کودک سر زمان خواب با شما چانه بزند. مسلما شما هدف نهايي خود را مي دانيد و به همين منظور، وقت چک و چانه زدن هاي کودک به ساعت 10 رسيد، ديگر بحث را تمام کنيد. هرگز در مورد کاري که نمي توانيد به فرزند خود اجازه انجام آن را بدهيد، با او وارد معامله نشويد.

مطالعات دانشگاه ويرجينيا ثابت کرده است کودکاني که با آرامش با والدين خود بحث مي کنند، در بزرگسالي کمتر به مصرف مواد مخدر و الکل روي خواهند آورد.

سه روشي که هرگز جواب نمي دهد (بنابراين خيلي تلاش نکنيد)

• تمسخر يا متلک انداختن: والدين تصور مي کنند با طعنه زدن به کودک يا متلک انداختن به او مي توانند او را به انجام کاري مجبور کنند. اما بايد بدانيد اين روش به هيچ وجه جوب نمي دهد و شايد برعکس، باعث شود تا فرزند در روي شما بايستد و حرفي بزند که موجب ناراحتي بيشتر شما بشود.

اگر انتظار احترام داريد خودتان هم بايد به آنها احترام بگذاريد.

• يادآوري خاطرات: بيان داستان ها و خاطراتي که مثلا شما وقتي در سن فرزند خود بوديد، چه مي کرديد بسيار کليشه اي و بي ارزش هستند. آنها فقط ارزش و قابل اعتماد بودن شما را کاهش مي دهند.

• لقب گذاشتن روي فرزند: هنگامي که کودک خود را با لقب هاي منفي صدا مي کنيد (هي تنبل، چطور اين کار را انجام مي دهي؟) به هيچ عنوان عقلاني و درست نيست. از نظر روانشناسي، شما با اين کار وارد منطقه خطرناکي مي شود. شنيدن مداوم اين کلمات و لقب ها مي تواند در روح و ناخودآگاه کودک نفوذ کند و او واقعا به همان آدمي تبديل شود که شما از روي ناراحتي به وي نسبت داده ايد. درست است که شما هم خسته مي شويد اما بايد به عواقب کارهايي که انجام مي دهيد، خوب فکر کنيد.

http://www.banounews.ir/fa/News/5994/اگر-هميشه-با-کودک-خود-جنگ-و-دعوا-داريد-!
بستن   چاپ