آریا بانو
خواص کندر چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص کندر)
شنبه 3 شهريور 1397 - 13:11:41
آریا بانو - خواص کندر شامل تقویت حافظه، درمان اسهال، استحکام لثه و افزایش هوش جنین است. زیاده‌روی در مصرف کندر در بارداری موجب بیش‌فعالی کودکان میگردد.

سرویس سلامت - کندر صمغ نوعی درخت خاردار با ارتفاع تقریبی 2 متر است که در آب و هوای گرم و خشک رشد میکند. درخت کندر از درختان بومی مناطق مرکزی ایران است و با ایجاد خراش در تنه این درخت،صمغ آن که همان قسمت خوراکی است، ترشح شده و جمع آوری میگردد. این شیرابه در مجاورت هوا به تدریج سفت شده و به صورت کندر خوراکی در بازار عرضه می شود. کندر دارای طعمی تلخ و معطر و کمی گس است. خواص درمانی کندر بسیار گسترده بوده، تقویت حافظه، درمان اسهال و استفراغ، تقویت معده و اعصاب، رفع بوی بد دهان، باز شدن صدا و استحکام لثه از خواص درمانی فراوان کندر است. در ادامه با خواص و مضرات این گیاه دارویی بیشتر آشنا شوید.
خواص کندر (طبیعت و خواص درمانی کندر)
گیاه کندر دارای طبیعت گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی کندر به طور خلاصه عبارتند از:
تقویت حافظه یکی از مهمترین و اصلی ترین خواص کندر تقویت حافظه و استفاده از آن برای درمان فراموشی در طب سنتی است. مصرف کندر ضعف حاظه را از بین می‌برد.
درمان اسهال و استفراغ یکی از خواص کندر درمان اسهال است. به این منظور مقداری کندر را با آب سرد بخورید. همچنین استفاده از کندر باعث قطع استفراغ می‌گردد.
کاهش اختلالات قاعدگی یکی از خواص درمانی بی نظیر این صمغ گیاهی کاهش و درمان خونریزی ‌ های شدیدی است که در دوران قاعدگی بارها برای زنان و دختران جوان اتفاق می‌افتد، برای این منظور کافی است مقداری از کندر را هر روز مانند آدامس جویده و میل نمایید.
استحکام لثه و رفع بوی بد دهان جویدن کندر مانند آدامس در استحکام لثه بسیار موثر است، همچنین یکی از راههای درمان بوی بد دهان جویدن کندر است.
باز شدن صدا خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می‌شود، از خواص کندر کاهش خلط و ترشحات حلقی بوده که این امر باعث برطرف شدن خشونت صدا میگردد.
مفید برای زنان باردار خوردن کندر در بارداری برای افزایش هوش جنین و زیباتر شدن آن بسیار موثر است. در روایات دینی ما به زنان باردار توصیه شده در ماه سوم بارداری کندر را مصرف کنند. میزان مصرف کندر در بارداری به میزان یک نخود به صورت روزانه است. مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده است.
درمان زخم یکی از راههای درمان خانگی زخم خوردن و مکیدن کندر است. متخصصان طب سنی به افرادی که بد زخم هستند، توصیه میکنند به مدت 3 تا 4 روز، روزانه به اندازه یک نخود از کندر را مکیده و بخورند.
تسکین اعصاب و کاهش تپش قلب یکی دیگر از خواص کندر که بسیار مورد توجه قرار گرفته، استفاده از روغن این گیاه برای تسکین اعصاب و کاهش تپش قلب است. به این منظور مقدار یک نخود از این صمغ را داخل روغن کنجد ریخته و بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید حل شود. سپس از این روغن برای ماساژ ستون فقرات استفاده کنید. ماساژ ستون فقرات با روغن کنجدی که در آن کندر حل شده است، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، باعث بهبود تپش قلب و آرامش فرد میگردد.
درمان خشکی پوست بهبودی خشکی پوست از دیگر خواص کندر است. به این منظور به اندازه سر انگشت از کندر را داخل مقداری روغن بادام ریخته و حرارت دهید تا حل شود. پس از اینکه روغن سرد شد، از این روغن همانند لوسیون بر روی قسمتهایی از پوست که دچار خشکی شده است بمالید. از صمغ کندر امروزه در ساخت انواع لوسیونها و کرمهای ضد چین و چروک پوست و ضد پیری استفاده میشود. برای رفع خشکی پوست میتوانید مطلبی را که در همین سایت با عنوان درمان خانگی خشکی پوست با ماسک های گیاهی است مطالعه نمایید.
مضرات کندر (موارد احتیاطی و عوارض جانبی)
علیرغم خواص درمانی و فواید بیشمار کندر همانند تمام گیاهان دارویی در مورد کندر نیز استفاده صیحیح و به اندازه بایستی مورد توجه قرار بگیرد. به ویژه مصرف کندر در بارداری که بایستی حتما با احتیاط صورت گرفته و زیاده روی نشود. از مضرات مصرف بیش از اندازه کندر در بارداری افزایش احتمال بیش فعالی کودکان است. تحقیقاتی که روی بیش از 100 نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (3 الی 4 ماه) از کندر استفاده کرده اند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیش فعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کرده ‌ اند کودکانشان بیش فعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.

http://www.banounews.ir/fa/News/78967/خواص-کندر-چیست؟-(آشنایی-با-مضرات-و-خواص-کندر)
بستن   چاپ