آریا بانو
شيرهايي که با روغن پالم چرب مي شوند
شنبه 21 دي 1392 - 2:08:58 PM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
«مجيد حاجي فرجي» روز شنبه در همايش تغذيه سالم افزود: در شيرهاي پرچرب، چربي شير را مي گيرند و به جاي آن روغن پالم مي زنند و آن را به جاي شيرپرچرب به فروش مي رسانند.

وي ادامه داد: 20 درصد جامعه زير خط مصرف تغذيه سالم هستند ؛ 45 درصد زياد مصرف دارند و اين به معناي آن نيست که اين 45 درصد مشکلي ندارند، شکم آنان سير است اما سلول ها گرسنه هستند.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور گفت: 55 درصد جمعيت کشور اضافه وزن و در عين حال مشکلات کمبود ريزمغذي ها را دارند ؛ از آغاز بحث غني سازي آرد با آهن شش سال مي گذرد و تازه از ابتداي امسال بعد از سي سال از نوشتن سياست هاي تغذيه اي کشور باز به ما گفته مي شود که در دولت جديد بايد چکار کنيم.

حاجي فرجي افزود: سياست هاي تغذيه اي در شوراي امنيت غذايي مطرح شده است ؛ مسوولان جديد نبايد در زمينه تغذيه فقط به دنبال توجيه خود باشند؛ به طور مثال از 9 ماه پيش تاکنون روي نان کار کرده ايم و مي شد در اين زمان حل اين مشکل (غني سازي نان) آغاز شود اما نشد.

وي در ادامه از تبليغات مواد غذايي مضر در رسانه ها انتقاد و از آن به عنوان «تبليغات زننده» ياد کرد و گفت: طبق قانون اساسي اينگونه تبليغات ممنوع است اما کسي جلوي آن را نمي گيرد.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور ادامه داد: بسياري از کارخانه ها توليدات غذايي خود را قطع کرده و به تجارت رو آورده اند؛ آنها خوراکي هايي را وارد کشور مي کنند که به جز ضرر ، حاصلي ندارد.

حاجي فرجي تصريح کرد: جهاد کشاورزي آمارهايي از آلودگي هاي نيترات و افزودني هاي سرطان زا به خوراکي ها مي دهد که نمي توانيم اينجا ارائه دهيم.

وي گفت: ارزيابي وضعيت تغذيه اي گروه هاي اجتماعي بيش از يک سال است که به دليل کمبود بودجه به تاخير افتاده است.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور خاطر نشان کرد: 80 درصد مردم به درجات مختلفي به کمبود ويتامين D مبتلا هستند که اين درصد در کودکان دبستاني به 89 درصد رسيده است.

حاجي فرجي گفت: غني سازي محصولات با ويتامين D از سال 86آغاز شده که با مشکلاتي همراه بود اما قابل اجرا است؛ هنوز در تامين اسيدفوليک و آهن مورد نياز مردم نتوانسته ايم کاري کنيم؛ اين مشکل مختص ايران نيست بلکه در انگليس هم وجود دارد.

وي با اشاره به مشکل وجود نمک و جوش شيرين در نان ها افزود: 30 درصد کلسيم و 50 درصد انرژي مورد نياز ما از نان و کربوهيدرات ها تامين مي شود؛ کم درآمدها بيشتر نان مصرف مي کنند؛ نه تنها نتوانسته ايم نان مغذي ارائه دهيم بلکه کيفيت آن را پايين آورده ايم.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور تاکيد کرد: ديگر نمي توانيم با روش سنتي نان در اختيار مردم قرار دهيم و نان ها بايد غني سازي شوند.

حاجي فرجي، تدوين سند امنيت غذايي، تدوين جدول ترکيبات مواد غذايي ايران، بررسي تاثير هدفمندي يارانه ها بر تغذيه و راه اندازي مجتمع آزمايشگاهي تغذيه را از جمله برنامه ها براي بهبود تغذيه مردم عنوان کرد.


http://www.banounews.ir/fa/News/807/شيرهايي-که-با-روغن-پالم-چرب-مي-شوند
بستن   چاپ