آریا بانو
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد
افزایش 200 تا 300 درصدی تولید موادمخدر در استان‌های هم‌مرز با ایران
چهارشنبه 14 شهريور 1397 - 14:12:11
آریا بانو - سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه حلقه مفقوده در حوزه مبارزه با اعتیاد، عدم پایش و رهاسازی معتادان بعد از درمان است، گفت: سازمان بهزیستی امسال «مدیریت مورد» را برای ٣ هزار معتاد بهبود یافته در سراسر کشور و هزار نفر در تهران اجرا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در دوازدهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد با اشاره به دو چالش خانواده‌ها در مورد اشتغال و حفظ جوانان از دام اعتیاد افرود: اگر یک جوان در خانواده دچار اعتیاد شود آرامش و ثبات همه خانواده دچار مشکل خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: اگرچه براساس شیوع شناسی سال ٩5 ، ٢ میلیون و ٨٨٠ هزار معتاد در کشور وجود دارد اما در حقیقت با احتساب خانواده آنها افراد بیشتری با موضوع اعتیاد درگیر هستند. امروزه در حوزه اعتیاد دو موضوع وضوح و ثبات اهمیت زیادی دارند که اگر به آنها بپردازیم نشان می‌دهند در چه وضعیتی قرار داریم و چه گروه سنی درگیر اعتیاد هستند؟ همچنین نشان می‌دهند آیا اقدامات ما مبتنی بر آزمون و خطا و یا بر اساس شواهد و مستندات علمی است؟.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر عرضه مواد مخدر و افزایش تولید مواد مخدر در کشور همسایه افغانستان اظهار کرد: استانهای هم مرز ایران در سال گذشته بین 200 تا 300 درصد افزایش تولید داشتند. استان‌هایی نظیر هیرمند و نیمروز سطح زیر کشت خود را افزایش داده‌اند و این به معنای ورود راحت تر مواد مخدر به کشور است.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی در عرصه مقابله با عرضه مواد مخدر بسیار ایثارگران رفتار کرده است تصریح کرد: در بعد درمان و کاهش آسیب نیز اقدامات وزارت کشور و تغییر نگاه از کمپ‌های اعتیاد به درمان اجتماع مدار اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به تامین اعتبار بودجه به عنوان اثربخشترین اقدام در عرصه مبارزه با مواد مخدر، افزود: توسعه اقدامات پیشگیرانه و کمک سازمانهای مردم نهاد در این عرصه بسیار مهم هستند. استقرار 5 هزار تیم در 500 محله پر خطر کار کمی نیست که تاکنون انجام شده است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به استقرار تیم‌های پیشگیری در محیط های کاری سربازی، دانش‌آموزی و دانشجویی اظهار کرد: امسال دو دستگاهی که در زمینه مبارزه با مواد مخدر برگزیده شدند در بخش پیشگیری بودند.
محسنی بندپی در مورد اقدامات انجام شده در حوزه معتادان متجاهر نیز گفت: تاکنون بین 8 و 9 هزار ظرفیت برای درمان معتادان متجاهر در تهران افزوده شده است. اگرچه بار جدیدی از سوی وزارت بهداشت بر عهده سازمان بهزیستی گذاشته شده اما نیازمند هم‌افزایی در این بخش هستیم ولی اگر معتادی دارای بیماری صعب العلاج باشد و پس از غربالگری مشخص شود وزارت بهداشت باید آنها را بپذیرد. پیش بینی می‌شود تعداد معتادان متجاهر در تهران به 15 هزار مورد برسد که ظرفیت نگهداری از آنان تا 9 هزار مورد افزایش یافته است.
وی در ادامه تاکید کرد: باید سعی کنیم نگاه مجرمانه نسبت به اعتیاد به سمت دادگاه اجتماعی را تغییر کند و چنین همایش‌هایی زمینه برای استفاده از آخرین راهکارهای علمی در حوزه درمان اعتیاد را فراهم می‌کند. اعتیاد جزو نخستین آسیبهای اجتماعی در کشور تلقی می‌شود و باید حلقه مفقوده پیشگیری و درمان بر اساس برنامه ششم توسعه به بخش صیانت توانمندسازی و جامعه پذیری سوق پیدا کند.
وی با اشاره به اثربخشی 90 تا 95 درصدی حوزه پیشگیری، ٣٠ تا 35 درصدی حوزه درمان ، 45 تا 50 درصدی حوزه دادگاه درمان مدار، اظهار کرد: مراکز ماده 15 و 16 به 850 هزار نفر خدمات ارائه کرده اند. با حمایت موردی از معتادان درمان شده در حوزه اشتغال، وضعیت روحی و روانی و خانوادگی آنها اقدامات اثربخش و ماندگاری در حوزه اعتیاد اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام

http://www.banounews.ir/fa/News/84681/افزایش-200-تا-300-درصدی-تولید-موادمخدر-در-استان‌های-هم‌مرز-با-ایران
بستن   چاپ