آریا بانو - سوپ جو یک سوپ مقوی و یک پیش غذای خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه سوپ جو ساده بوده و در طبخ آن از مواد در دسترسی چون جو، آب مرغ یا گوشت، هویج،
شیر و ... استفاده میشود.
سرویس آشپزی - سوپ جو یکی از خوشطعمترین و پرطرفدارترین سوپهاست که در اکثر مهمانیها مرسومترین پیش غذا به حساب میآید. طرز تهیه سوپ جو کلاسیک، ساده است اما این سوپ مغذی را میتوان با روشهای متفاوت و با اندکی اختلاف در نوع مواد مورد استفاده طبخ کرده و در نتیجه سوپهایی خوشمزه با شکل و طعم متفاوت سرو نمود. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو با آب قلم، سوپ جو با سس سفید و رب گوجه فرنگی را بیاموزید.
در
صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
سوپ جو با آب قلم سوپ جو با سس سفید سوپ جو با رب گوجه 1- طرز تهیه سوپ جو با آب قلم
مواد لازم جهت تهیه سوپ جو برای چهار نفر
مواد لازم |
جو | 1 پیمانه |
قلم گوسفند | 1عدد |
شیر | 1 پیمانه |
هویج | 1 عدد |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
جعفری و گشنیز | 2 قاشق غذاخوری |
سینه مرغ پخته شده | 1 پیمانه |
دستور پخت سوپ جو
برای تهیه سوپ جو ابتدا بگذارید یک قلم گوسفند با یک عدد
پیاز ریز خرد شده و جویی که از شب قبل خیساندهاید در پنج پیمانه آب به مدت سه تا چهار
ساعت بپزد. اگر از جو پرک استفاده کنید مدت زمان پخت بسیار کمتر خواهد بود. سپس هویج رنده شده، سبزی، سینه مرغ، قارچ تفت داده شده، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید. وقتی همه مواد پخته شد،
شیر داغ را به سوپ اضافه کرده و پس از اینکه یک جوش خورد زیر اجاق را خاموش کنید. سپس سوپ را در ظرف کشیده و با آب لیمو سرو نمایید. میتوانید سوپ را با مقداری جعفری و خامه تزیین کنید. نکته:
اگر تمایل دارید آب لیمو را قبل از سرو و در قابلمه به سوپ اضافه کنید، این کار را در آخر و درست قبل از سرو انجام دهید چون در غیر این صورت جوشیدن
شیر و آب لیمو با هم موجب بریده شدن سوپ میشود. اضافه کردن مرغ و قارچ به سوپ جو دلبخواه است و در صورت تمایل میتوانید آنها را حذف کنید. میتوانید قارچ را سرخ نکنید، چرا که حین پخته شدن سوپ، قارچ هم میپزد.
2- طرز تهیه سوپ جو با سس سفید
مواد مورد نیاز برای تهیه این سوپ برای شش نفر
مواد لازم |
جو پوست گرفته شده | 100 گرم یا نصف پیمانه |
آب گوشت یا آب قلم | 6 پیمانه |
هویج | 1 عدد |
سس سفید غلیظ | دو پیمانه |
خامه | 100 گرم |
فلفل و نمک و جعفری خرد شده | به میزان لازم |
روش پخت سوپ جو با سس سفید
میگذاریم جو با آب گوشت بپزد و لعاب بیاندازد (بهتر است جو را بعد از شستن یکی دو
ساعت خیس کنیم تا زودتر بپزد). هویج را رنده کرده و به جو و آب گوشت اضافه میکنیم. بعد از چند جوش، سس سفید را داخل سوپ میریزیم و میگذاریم سوپ آهسته بجوشد و کمی غلیظ شود. زیر سوپ را خاموش کرده و خامه را با آن مخلوط میکنیم. سوپ را در ظرف کشیده و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین میکنیم. در کنار آن لیموی تازه سرو کنید چرا که چاشنی لیمو طعم سوپ را بسیار دلپذیرتر میکند. نکته:
اگر مایل باشید میتوانید همراه با هویج به سوپ قارچ خرد شده نیز اضافه کنید. بیشتر بدانید: طرز تهیه سس سفید
3- طرز تهیه سوپ جو با رب گوجه (سوپ جو قرمز)
مواد لازم برای شش نفر
مواد لازم |
آب مرغ | 7 لیوان |
جو پرک | سه چهارم لیوان |
هویج | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آرد | دو قاشق غذاخوری |
آب | 1 لیوان |
جعفری خرد شده | دو قاشق غذاخوری |
رب گوجه | یک و نیم قاشق غذاخوری |
آب لیمو | دو قاشق غذاخوری |
ادویه کاری | نصف قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
چند نکته:
در صورت تمایل میتوانید به جای دو قاشق جعفری از یک قاشق جعفری و یک قاشق گشنیز استفاده کنید. میتوانید از تکههای مرغ خرد شده نیز در سوپ استفاده کنید.
روش پخت سوپ جو قرمز
ابتدا دو عدد استخوان مرغ را با یک هویج، یک پیاز، دو حبه سیر، دو برگ بو و مقداری نمک و زعفران، در دو و نیم لیتر آب بپزید، سپس آن را صاف کرده و از آب مرغ به دست آمده برای تهیه سوپ جو استفاده کرده و باقی آن را در فریزر نگهداری کنید.
پیاز وهویج را خیلی ریز خرد کنید. پیاز، هویج، آب مرغ و جوپرک را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید تا حدود نیم
ساعت بپزد. سپس آرد را دریک لیوان آب سرد حل کرده و به همراه ادویه و جعفری به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید سوپ دوباره به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد تا بوی خامی آرد از بین رفته و جعفری ها قدری بپزد. در آخر آبلیمو و رب گوجه را به سوپ اضافه میکنیم؛ و صبر میکنیم تا سوپ جا بیفتد.
نکات کلی در مورد تهیه سوپ جو
آب گوشت مصرفی در این سوپ بسته به ذائقه شما متفاوت است. آب مرغ، آب گوشت و یا آب قلم که بهترین گزینه برای سرو این سوپ میباشد. همچنین در صورت تمایل میتوانید از عصاره گوشت آماده نیز برای سهولت در تهیه سوپ بهره ببرید. اگر میخواهید با اضافه کردن
شیر به سوپ، سوپ شما نبرد بهتر است یا
شیر کاملا به دمای محیط رسیده باشد و یا
شیر را قبل از اضافه کردن به سوپ بجوشانید تا با دمای سوپ مغایرت نداشته باشد. در صورت تمایل میتوانید از خامه به جای
شیر استفاده نمایید. و یا هر دو را به طور همزمان در سوپ داشته باشید. برای اضافه کردن خامه به سوپ بهتر است خامه را با مقداری لیموترش تازه رقیق کنید و یک پیمانه از مواد سوپ را به آرامی به خامه اضافه کنید و مرتب هم بزنید و در نهایت به سوپ که پخت آن به پایان رسیده است و حرارت را خاموش کردهاید اضافه کنید. در
صورتی که طعم
شیر و یا خامه را برای سوپ نمیپسندید گوجه و یا رب را جایگزین آن کنید و با اضافه کردن گشنیز و جعفری ساطوریشده سوپ را طعمدار کنید. استفاده از قارچ، جو پرک شده و یا نکوبیده در ساختار این سوپ سلیقهای است. توصیه میشود جو را حتما از چند
ساعت قبل در آب جوش بخیسانید. چرا که با کیفیت لعاب سوپ و تسریع در آمادهسازی سوپ ارتباط مستقیم خواهد داشت. سایز قابلمه برای تهیه این سوپ باید بزرگ انتخاب شود تا جو جای کافی برای لعاب انداختن داشته باشد. آبلیمو ترش تازه و یا نارنج چاشنی مناسبی برای سرو همراه با این سوپ است.
جو خواص فراوانی دارد ضد
سرطان و کاهنده کلسترول بوده و از بیماریهای قلبی و دیابت پیشگیری میکند. استفاده از جو در کنار سبزیجات و آب مرغ و گوشت غذایی بسیار مقوی و لذیذ برای شما و خانوادهاتان فراهم میآورد که هم در مهمانیها و هم زمانی که سرماخورده و بیمار شدهاید بسیار مفید خواهد بود.
اگر شما نیز طرز تهیه سوپ جو مخصوص به خود را دارید، آن را در بخش "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره در میان بگذارید. خواندن تجربیات شما برایمان بسیار آموزنده و لذت بخش خواهد بود.