آریا بانو
17درصد مشاوره های طلاق بهزیستی به سازش انجامید
دوشنبه 19 شهريور 1397 - 19:05:55
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - سمنان- معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور گفت: 17 درصد از مشاوره های طلاق این سازمان در کشور به سازش زوجین انجامید.

مجید ارجمندی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال گذشته 181 هزار نفر از خدمات مشاوره ای سازمان بهزیستی در حوزه کاهش طلاق استفاده کردند که حدود 17 درصد به سازش منجر شد.
وی با اشاره به فعالیت 202 مرکز پیشگیری و مداخله در کاهش طلاق در کشور، بیان کرد: راه اندازی مراکز کاهش طلاق در سال های گذشته، بر اساس اطلاعات و آمار حاصل از فعالیت اورژانس اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور درباره چرایی پایین بودن میزان سازش ها در نتیجه مشاوره برای کاهش طلاق ، تاکید کرد: علت این است که زوج ها بعد از گذشت مدت زمان طولانی از اختلاف ها و با داشتن پرونده های چندین ساله در دادگاه ها، به مشاوره های بهزیستی ارجاع می شوند.
وی اضافه کرد: به همین خاطر، تغییر رفتار در زوج های متقاضی طلاق که دیگر دچار اختلافات شدید هستند، با چند جلسه مشاوره، کار سختی است.
** سامانه طلاق در 15 استان راه اندازی شد
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور با اشاره به راه اندازی سامانه طلاق در 15 استان، گفت: ارجاع تمام افراد متقاضی طلاق به این سامانه، توسعه خدمات روانشناختی و ظرفیت های غیردولتی و مردمی در استان ها از طریق این سامانه هدفگذاری می شود.
به گفته ارجمندی، بر اساس ماده 104 قانون برنامه ششم کاهش 20 درصد طلاق در کشور بر عهده سازمان بهزیستی قرار گرفته که سامانه طلاق در استان ها به همین منظور ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: بعد از این، تمام اختلافات خانوادگی و طلاق به این سامانه ارجاع می شود.
ارجمندی اظهار امیدواری کرد: با راه اندازی این سامانه، تمام متقاضیان طلاق به مرجع اصلی ارجاع شوند و بهزیستی به جایگاه اصلی خود در پیشگیری از طلاق دست یابد تا شاهد افزایش سازش ها و کاهش طلاق باشیم.
وی گفت: راهبرد اصلی در کاهش طلاق در سامانه طلاق، انسجام بخشی به تمام فعالیت های نهادهای مختلف بر محوریت سامانه طلاق است که در کنار ایجاد بانک اطلاعاتی موثق، امکان تحلیل های بعدی و برنامه ریزی و سیاست گذاری ها را فراهم می کند.
** کاهش طلاق نیازمند مهارت های خاص قبل از ازدواج
ارجمندی با اشاره به این که بیشتر طلاق ها در پنج سال ابتدایی زندگی رخ می دهد، بیان داشت: تحقیقات و آمارها نشان می دهد کاهش طلاق به مجموعه ای از آموزش ها و مهارت های خاص برای زوجین قبل از ازدواج نیازمند است.
وی ادامه داد: این مهارت ها می تواند به جز خانواده ها، از دبیرستان و در دانشگاه ها برای دختران و پسرانی که تمایل به ازدواج دارند ارایه شود.
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور تصریح کرد: با ارایه این آموزش ها به طور گسترده برای طیف جوانان در سن ازدواج ، در دبیرستان ها و دانشگاه ها، مهارت این قشر در تصمیم گیری و راهبری زندگی مشترک افزایش می یابد.
وی درباره دلایل طلاق در کشور تاکید کرد: علت طلاق ابتدا اعتیاد ، مسایل اقتصادی، دخالت خانواده ها و ناپختگی زوجین است، و آموزش ها می تواند در کنترل اعتیاد و مشکلات اقتصادی حلال مشکلات باشد.
به گفته وی، در آموزش ها به جوانان در شرایط ازدواج، مهارت های همسرداری، نحوه ارتباط با همسر و همچنین بر روی مدیریت زندگی باید تمرکز شود.
** ضرورت استفاده از ظرفیت غیردولتی در کاهش طلاق
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور، به استفاده از تمام ظرفیت های مردمی و غیردولتی در کاهش طلاق تاکید و بیان کرد: یکی از این ظرفیت های مهم در خدمات طلاق توانمندی های دانشگاهی است.
ارجمندی اضافه کرد: باید دانشگاهیان با ارایه نظرات و با استفاده از قدرت علمی کمک کنند تا خانواده دوباره به جایگاه اصلی بازگردد و به آرامش واقعی دست یابد.
** فعالیت اورژانس اجتماعی در 350 شهر
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور افزود: اورژانس اجتماعی یک فعالیت و فرایند تخصصی، به هنگام و رایگان است که در 350 شهر مهم کشور ارایه خدمات می دهد.
وی گفت: آسیب های اجتماعی مانند همسرآزاری، کودک آزاری، فرار دختران، خودکشی و سالمندآزاری، از سوی اورژانس اجتماعی خدمات سریع دریافت می کنند.
ارجمندی افزود: با توجه به این که تغییرات در خانواده و نقش آن ها نیازمند واکنش سریع است، این خدمات توسط اورژانس اجتماعی ارایه می شود.
وی بیان کرد: اورژانس اجتماعی علاوه بر مراکز مداخله ، خط ارتباطی123 و خودروهای سیار را شامل می شود.
به گفته وی، کارشناسان اورژانس اجتماعی برای ارایه خدمات بهینه دوره های توجیهی میان مدت و دراز مدت در بدو خدمت می گذرانند و با توجه به تغییرات اجتماعی و فرهنگی در جامعه، آن ها باید به روز باشند تا خدمات موثر بیشتری به مردم ارایه دهند.
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور بیان کرد: برنامه توسعه اورژانس اجتماعی در سال های قبل 194 مرکز در شهرهای بالای 50 هزار نفر بود.
وی خاطرنشان کرد: تعداد این مراکز اکنون 350 مرکز اورژانس اجتماعی است و هیچ شهر بالای 50 هزار نفر در کشور نداریم که اورژانس اجتماعی در آن وجود نداشته باشد.
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور در باره توسعه برنامه اورژانس اجتماعی، گفت: تربیت سوپروایزر برنامه اساسی بهزیستی برای بهینه سازی خدمات است.
** ارایه خدمت اورژانس اجتماعی به 983 هزار نفر
معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته مراکز اورژانس اجتماعی 983 هزار و 943 نفر ارایه خدمت کردند که شامل مرکز مداخله در بحران، خط تلفن 123، خودروهای خدمات سیار و پایگاه های خدمات اجتماعی بود.
ارجمندی تعداد افراد خدمت گیرنده سال 96 در کشور را از مرکز مداخله در بحران 48 هزار و 731 نفر عنوان کرد.
وی بیان کرد: اگر شرایط مالی مهیا شود در شهرهای زیر 50 هزار نفر، 62 پایگاه خدمات اورژانس اجتماعی ایجاد می شود یعنی در هر استان 2 پایگاه خدمات اجتماعی خواهیم داشت.
ارجمندی ادامه داد: هم اکنون 216 پایگاه خدمات اجتماعی در کل کشور داریم که در سکونت گاه های غیررسمی هستند و در قالب خدماتی که انجام می دهد، کارهای اشتغال محور هم گنجانده شده است.
مجید ارجمندی معاون دفتر آسیب دیدگان بهزیستی کشور به منظور افتتاح سامانه طلاق به سمنان سفر کرد.
به گفته علیرضا ایزدپور، مدیرکل بهزیستی استان سمنان، سال گذشته 2 هزار و 180 نفر از مرکز مداخله در بحران بهزیستی این استان مشاوره دریافت کردند و به سه هزار و 374 نفر در مراکز دولتی و غیر دولتی این اداره کل در استان خدمات مشاوره ای ارایه شد.
9891/6103

http://www.banounews.ir/fa/News/86114/17درصد-مشاوره-های-طلاق-بهزیستی-به-سازش-انجامید
بستن   چاپ