آریا بانو
طرز تهیه کله جوش، غذایی سنتی و دلچسب
شنبه 7 مهر 1397 - 11:55:49 AM
آریا بانو - کله جوش یکی از غذا‌های اصیلی است که همراه با نان سرو می‌شود. طعم لذیذ کشک سبب محبوبیت بسیار این غذا شده است. در ادامه طرز تهیه کله جوش به دو شیوه شرح داده خواهد شد.


سرویس آشپزی - کله جوش یکی از غذا‌های سنتی کشورمان است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه می‌شود. این غذا در عین سادگی بسیار مقوی است، به ویژه برای کودکانی که در سن رشد هستند. طرز تهیه کله جوش نیز ساده است و در زمان کوتاهی آماده می‌شود؛ بنابراین اگر به دنبال یک غذای سنتی هستید که به آسانی آماده شود و در عین حال خوشمزه و مقوی نیز باشد، کله جوش با گوشت گزینه مناسبی است. البته این غذا را بدون گوشت نیز تهیه می‌کنند.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
کله جوش با گوشت کله جوش بدون گوشت طرز تهیه کله جوش با گوشت
به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش نفر ، به یک الی یک ساعت و نیم زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر آمده است، نیاز دارید.
مواد لازم
گوشت قرمز 500 گرم
پیاز 4 عدد
گردو خرده شده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
کشک 2 لیوان
نعناع خشک یک قاشق سوپخوری
روغن 150 گرم
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

چند نکته:
پیش از استفاده از نعناع خشک ابتدا باید آن را کاملا با دست له کنید. گردوها را خرد کنید.
دستور تهیه
گوشت قرمز را خرد کنید، کاملا بشویید و سپس چرخ کنید. ابتدا دو عدد از پیازها را رنده کنید و کمی به آن نمک و فلفل اضافه نمایید. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. اکنون کوفته‌های کوچک از گوشت درست کنید. برای این منظور مقدار کمی از گوشت را بردارید و در دست خود کوفته ریزه درست کنید.
اکنون در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته ریزه‌ها را سرخ نمایید. مقداری زردچوبه به کوفته‌ها اضافه کرده و در آخر نعناع خشک را اضافه کنید. توجه داشته باشید که نعناع خود به حدود 20 ثانیه حرارت نیاز دارد، بعد از این مدت ماهیتابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که نعناع با حرارت روغن آماده شود.
دو عدد پیاز دیگر را خلالی کرده و با آن پیاز داغ درست کنید. اکنون پیاز داغ را همراه با یک و نیم لیوان آب به کوفته ریزه‌ها اضافه کنید. زمانی که کوفته‌ها پختند و آب کله جوش تقریبا نصف شد، آن را از روی حرارت بردارید.

کشک باید سائیده شده باشد، در صورتی که از کشک پاستوریزه استفاده می‌کنید که سفت هستند، با حدود یک لیوان آب جوش آن را حرارت دهید تا کمی رقیق شوند.
کله جوش را در ظرف مناسبی بکشید و گردوی خرد شده و کشک را به آن اضافه کنید. طرز تهیه کله جوش به همین سادگی است.

نکته: اگر قبل از پختن گوشت، آب غذا تبخیر شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
طرز تهیه کله جوش بدون گوشت
مواد اولیه مشابه با روش قبل است، اما در این شیوه به گوشت چرخ کرده نیازی نخواهید داشت و تنها به دو عدد پیاز برای تهیه پیاز داغ احتیاج دارید. به این دلیل که از گوشت در این غذا استفاده نمی‌شود، طبخ آن به زمان کمتری نیاز خواهد داشت.
شیوه تهیه این کله جوش به شرح زیر است:
ابتدا دو عدد پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود. کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. نعناع خشک را ابتدا با استفاده از دست کاملا پودر کنید و به پیاز داغ اضافه نمایید. پس از 20 ثانیه آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید با حرارت روغن آماده شود.
دو لیوان کشک را با حدود یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و به پیاز داغ اضافه کنید. پس از آنکه غذا یکی چند جوش زد، گردوی خرد شده و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. چند دقیقه بعد کله جوش حاضر است. بهتر است این نوع کله جوش را با نان سنگک سرو کنید. زیرا این غذا به صورت تلیت استفاده می‌شود و بافت نان سنگک هنگام تلیت کردن نسبت به سایر انواع نان‌ها منسجم‌تر باقی می‌ماند.

کشک سرشار از کلیسیم است و از آنجا که از این ماده غذایی به عنوان طعم دهنده اصلی کله جوش استفاده می‌شود، این غذا حاوی مقادیر قابل توجهی از کلسیم است که به تقویت و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. همانطور که گفته شد در طرز تهیه کله جوش به شیوه اول از گوشت نیز استفاده می‌شود، گوشت قرمز پروتئین و آهن بالایی دارد، در نتیجه این غذا را می‌توانید به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی نیز استفاده کنید.


http://www.banounews.ir/fa/News/91915/طرز-تهیه-کله-جوش،-غذایی-سنتی-و-دلچسب
بستن   چاپ