آریا بانو
سند پيشگيري از خشونت خانگي تدوين شد
دوشنبه 5 اسفند 1392 - 2:48:16 PM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
آرزو دهقان در نشست خبري هفته سلامت مردان که با شعار «سوانح و حوادث در کمين سلامت مردان» برگزار شد، گفت: مردان قشر آسيب‌پذير جامعه در حوادث هستند. در نظام کشوري مراقبت حوادث حدود 70 درصد افرادي که به اورژانس‌هاي بيمارستاني به دليل حوادث و سوانح مراجعه مي‌کنند، مردان هستند. در مجموع رخداد حوادث در مردان دو برابر زنان است.

 وي حوادث ترافيکي در مردان را سه برابر زنان خواند و گفت: 65.57 درصد از مصدومين ناشي از حوادث مرتبط با عابران پياده و 71.5 درصد از حوادث خودروسواران براي مردان اتفاق مي‌افتد.

 مدير روابط عمومي مرکز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشکي کشور در توضيح حوادث غير ترافيکي نيز گفت: 84 درصد از حوادث غير ترافيکي نيز مربوط به مردان است. در مجموع 82 درصد موارد برق گرفتگي، 76 درصد حوادث ترافيکي، 73 درصد غرق‌شدگي‌ها، 66 درصد سقوط، 57 درصد سوختگي‌ها، 53 درصد گزش جانوران زهري و 51 درصد مسموميت‌ها از کل حوادث سال 91، مربوط به مردان بوده است. در مجموع مي‌توان گفت که بيش از 71 درصد حوادث سال 91 به مردان مربوط بوده است.

 دهقان همچنين گفت: 95 درصد حوادث اماکن شغلي، 78 درصد حوادث اماکن تفريحي، 77 درصد حوادث معابر ترافيکي، 70 درصد حوادث مدرسه و 54 درصد حوادث منزل در سال 91 مربوط به مردان بوده است. تمام اين موارد حاکي از آن است که در بحث پيشگيري از حوادث ترافيکي و غير ترافيکي بايد برنامه‌ريزي‌هاي اساسي صورت گيرد؛ به ويژه آنکه بيشتر اين حوادث در گروه سني 34-20 سال يعني مقطع سني «مولد» و «نان‌آور» جامعه بوده است.

 وي به اقدامات اورژانس کشور در حوزه پيش بيمارستاني و بيمارستاني اشاره کرد و گفت: به اين منظور سعي کرده‌ايم تحصيلات تکنيسين‌هاي اورژانس پيش بيمارستاني را از نظر علمي، عملي و عملياتي ارتقا دهيم تا به اين ترتيب ارائه خدمت بهتري به مصدومان را شاهد باشيم.

 مدير روابط عمومي مرکز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشکي کشورهمچنين از تدوين سند پيشگيري از خشونت خانگي خبر داد و گفت: تدوين اوليه اين سند صورت گرفته است. مباحث رواني و مشاور خانواده نيز در اين سند لحاظ شده است.

 به گفته دهقان، در حال حاضر 3040 آمبولانس، 2084 پايگاه اورژانس، 50 اتوبوس آمبولانس، 52 موتورلانس و 18 هزار نيروي انساني با احتساب اضافه کار در مراکز اورژانس 115 فعال هستند.

 وي همچنين درباره متوسط رسيدن آمبولانس بر بالين بيمار، گفت: متوسط رسيدن آمبولانس در شهرهاي کوچک زير هشت دقيقه، در شهرهاي بزرگ زير 10 دقيقه و در تهران متوسط زمان رسيدن آمبولانس بر بالين بيمار 12.5 دقيقه است. همچنين متوسط رسيدن آمبولانس بر بالين بيمار در جاده‌ها حدود 14 دقيقه است.


http://www.banounews.ir/fa/News/930/سند-پيشگيري-از-خشونت-خانگي-تدوين-شد
بستن   چاپ