آریا بانو
قرص زاکسیم چیست؟ آشنایی با موارد مصرف و عوارض آن
سه شنبه 24 مهر 1397 - 07:39:13
آریا بانو - قرص زاکسیم (Zaxime) از آنتی‌بیوتیک‌هایی است که به منظور درمان بیماری‌های عفونی باکتریایی مثل عفونت‌های تنفسی یا ادراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. کبودی یا خونریزی غیرعادی، درد مفاصل، اسهال، سوء هاضمه، درد معده، تهوع و استفراغ برخی از عوارض مصرف قرص زاکسیم است.


سرویس سلامت - آنتی‌بیوتیک‌ها از داروهای پرمصرفی هستند که در درمان عفونت‌ها توسط پزشک تجویز می‌شوند. یکی از این آنتی‌بیوتیک‌ها قرص زاکسیم است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و همچنین عوارض احتمالی آن آشنا شویم.
عفونت ادراری از مشکلات شایع مخصوصا در بین خانم‌ها است. کلیه‌ها اعضای حساسی هستند و نباید بیماری‌هایی که مربوط به این ارگان حیاتی بدن است را نادیده بگیریم. عوامل ژنتیکی، داشتن رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت و مشکلات عصبی و استرس از عواملی هستند که در بروز عفونت ادراری موثر هستند. تکرر ادرار ، سوزش ادرار ، وجود خون در ادرار ، درد در قسمت کلیه‌ها و تب از نشانه‌های ابتلا به عفونت ادراری است. در برخی مواقع عفونت ادراری تا حدی پیشرفت کرده است که بدون استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های مربوطه قابل درمان نمی‌باشد. در این شرایط پزشک با توجه به ضعف و شدت بیماری داروی مناسب را برای وی تجویز می‌کند. توصیه ما برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مصرف به اندازه مایعات مخصوصا آب است.

قرص زاکسیم چیست؟
قرص زاکسیم برای درمان بیماری‌های عفونی باکتریایی مثل عفونت‌های تنفسی، عفونت‌های پوست و بافت نرم و عفونت‌های استخوان یا مفاصل و عفونت‌های ادراری توسط پزشک تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک می‌تواند باعث اسهال شود، در صورت بروز این عارضه باید به پزشک مراجعه کرد. شاید نیاز باشد پزشک داروی جدیدی برای بیمار تجویز کند. زاکسیم به صورت قرص‌های 200 میلی‌گرمی و 400 میلی‌گرمی در دسترس است.
نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام‌های دیگر
Suprax , Cefixime
موارد مصرف درمان عفونت ادراری، تنفسی، پوست، استخوان و..
عوارض کبودی یا خونریزی غیرعادی، درد مفاصل، اسهال ، سوء هاضمه ، درد معده ، تهوع و استفراغ ، زخم‌های دهانی یا زبانی، خارش یا ترشح واژن، ایجاد پلاک‌های سفید در دهان یا روی زبان
تداخل دارویی کاربامازپین ، وارفارین ، سالیسیلات‌ها، پروبنسید ، ایبوپروفن و آسپیرین

مقدار و نحوه مصرف قرص زاکسیم
مقدار دقیق مصرف این دارو به میزان شدت و ضعف بیماری بستگی داشته و حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول برای بزرگسالان، زاکسیم 200 به صورت هر 12 ساعت یکبار و زاکسیم 400 برای هر 24 ساعت یکبار مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقدار پیشنهادی دارو برای کودکان در گروه سنی 6 ماه تا 11 سال، مقدار 8 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن کودک، به صورت یک نوبت یا دو نوبت جداگانه در روز است.

نکاتی که در رابطه با مصرف قرص زاکسیم باید بدانید
در صورتیکه با مصرف قرص زاکسیم به علائمی نظیر تورم لب‌ها و دور چشم، بثورات جلدی، کهیر یا تورم‌های پوستی، تب، غش ناگهانی، ضربان قلب تند، یا خس خس سینه یا مشکل تنفسی دچار شدید، بلافاصله مصرف آنتی‌بیوتیک را قطع کرده، با یک مرکز خدمات اورژانس پزشکی تماس بگیرید. هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته‌اید، به پزشک اطلاع دهید. اگر به پنی سیلین حساسیت دارید قبل از مصرف این دارو، به پزشک خود بگویید. پیشنهاد می‌شود برای کودکان بین سنین 6 ماه تا 11 سال، سفیکسیم به صورت سوسپانسیون خوراکی تجویز شود. دارو را کاملا مطابق با دستور پزشک خود و طبق دوره درمان توصیه شده، مصرف کنید. در افراد مسن و افرادی با نارسایی کلیوی، باید تنظیم دوز انجام شود. قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی زاکسیم تداخل داشته باشند. مصرف سفیکسیم ممکن است منجر به نتیجه مثبت کاذب در تست قند خون شود. هر اثر نامطبوعی مانند خارش، بثورات پوستی یا اسهال شدید را سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. قرص زاکسیم را می‌توان با غذا، یا بدون آن مصرف کرد. حتی در صورت داشتن احساس بهبودی، دارو را تا اتمام دوره درمان مصرف کنید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که به یاد آورید مصرف کنید. البته اگر تقریبا موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه منظم دارویی‌تان برگردید. مقدار دارو را دو برابر نکنید. اگر ظرف 3 روز از مصرف دارو احساس بهبودی نداشتید، با پزشکتان مشورت کنید. در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، قبل از مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید.
استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی را فراموش نکنید
اگرچه داروهای آنتی‌بیوتیک موجود در داروخانه‌ها در مواردی که عفونت شدید شده باشد کارساز بوده و وضعیت بیمار را بهبود می‌بخشد اما می‌توان برای نتیجه‌گیری بهتر و در مواردی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت، در کنار مصرف دارو، از آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی در دسترس هم استفاده کرد. در لینک زیر می‌توانید با فهرستی از این آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و طبیعی آشنا شوید.
بیشتر بدانید: موثرترین آنتی‌ بیوتیک‌ های طبیعی کدامند؟
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله در قسمت "ارسال نظر" با ما در میان بگذارید.
صفورا دادخواه

http://www.banounews.ir/fa/News/94936/قرص-زاکسیم-چیست؟-آشنایی-با-موارد-مصرف-و-عوارض-آن
بستن   چاپ