آریا بانو
وجود 200 ساعت اضافه‌کاري اجباري براي پرستاران
سه شنبه 20 اسفند 1392 - 7:31:55 AM
فارس
fiogf49gjkf0d
 

محمد شريفي‌مقدم  گفت: پرستاري در عمل با آن چيزي که در حرف‌ها زده مي‌شود متفاوت است، پرستاري ايثار و از خودگذشتگي است و آنچه اين قشر را رنج مي‌دهد تبعيض است.

وي افزود: زماني همين پرستاران در 8 سال دفاع مقدس موقعي که منابع نبود و دچار مشکلات و بحران بوديم خوب کار کردند و اکنون بيشترين بار بيماري و بيمارستان‌ها بر دوش آنها است.

شريفي مقدم با بيان اينکه پرستاران بيشترين حضور را دارند و در صف اول پاسخگويي هستند، گفت: متاسفانه کمترين توجه را از طرف مسئولان دارند به گونه‌اي که حتي مشکلات آنها مطرح نمي‌شود در حالي که خواستار اجراي قانون تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري هستند.

دبيرکل خانه پرستار تصريح کرد: در سال 86 قانون تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري به تصويب مجلس رسيد و با اينکه سالها از تصويب آن مي‌گذرد و کارهاي کارشناسي بر روي آن انجام شده و مراحل تعيين استاندارد‌هاي آن به اتمام رسيده اما مشخص نيست که چرا معطل مانده است.

وي گفت: اگر به مطالبات پرستاري توجه نشود دلسرد مي‌شوند و اين موضوع روي کارآيي‌شان اثر مي‌گذارد.

خروج پرستاران از سيستم بهداشت و درمان

شريفي‌مقدم در پاسخ به اينکه آيا پرستاراني به دليل عدم اجراي اين قانون از سيستم بهداشت و درمان خارج شده‌اند گفت: پرستاران زيادي هستند که به دليل اين مشکلات از سيستم خارج شده‌اند البته به برخي آمارها توجه نمي‌شود و سيستم دنبال آمارها نيست.

وي ادامه داد: آمار مشکلات پرستاري که بسياري از آنها ناشي از شغل سخت آنهاست مانند بيماري‌هاي اسکلتي_ عضلاني و اضطراب بسيار بالا بوده و خروج آنها از اين حرفه نيز بالا رفته است.

دبيرکل خانه پرستار تصريح کرد: نمونه آن اين است که 160 دانشکده پرستاري سالانه حدود 7هزار پرستار فارغ التحصيل به سيستم خدمات ارائه مي‌دهند اما در تهران به شدت با کمبود پرستار مواجهيم و اکنون بحث جايگزين کردن دانشجوي پرستار به جاي فارغ‌التحصيلان است که نشان دهنده آن است که پرستاران نمي خواهند کار کنند.

طرح کارانه پزشکان به صورت خلاف اجرا مي‌شود

وي با اشاره به اينکه تبعيض‌ها در اجراي طرح کارانه بين پزشکان و پرستاران وجود دارد گفت: طرح کارانه در پزشکي با اينکه مصوبه مجلس ندارد و قانوني برايش نيست 20 سال است که به صورت خلاف اجرا مي‌شود و ميليارد‌ها تومان بابت آن هزينه مي‌شود.

شريفي‌مقدم گفت: اما پرستاران مي خواهند قانون ارتقاي خدمات پرستاري اجرا شود که در اين قانون اضافه‌کاري‌اي وجود ندارد چرا که ماهيت کار پرستاري سخت است اما مي‌بينيم تا 220 ساعت اضافه‌کاري مي‌کنند.

200 ساعت اضافه‌کاري اجباري پرستاران در کشور

وي ادامه داد: در کشورهاي پيشرفته مشخص شد با افزايش کار دو ساعته پرستاران 14 درصد خطاها افزايش يافت در حالي که در کشور ما 200 ساعت اضافه‌کاري اجباري وجود دارد و اين در حالي است که پرداخت‌هايشان نيز با نرخ‌هاي جديد محاسبه نمي‌شود و مربوط به سالهاي گذشته است.

بهانه‌هاي واهي براي بازنشسته نکردن پرستاران

دبيرکل خانه پرستار گفت: پرستاران از مزاياي قانون ارتقاي خدمات که شامل سختي کار است، برخوردار نيستند در حالي که با خدمت 25 سال توان کار کردن ندارند و بايد بازنشسته شوند اما با بازنشستگي آنها موافقت نمي‌شود و کمبود نيرو و نداشتن بودجه را بهانه مي‌کنند.

شريفي مقدم همچنين افزود: اعضاي هيئت علمي در بيمارستان‌ها طبق قانون بايد 54 ساعت در هفته کار کنند در حاليکه 4 ساعت هم کار نمي‌کنند و هيچ سيستم نظارتي با آنها برخورد نمي‌کند و در مقابل رزيدنت‌ها جاي آنها خدمت مي‌کنند و عامل بسياري از خطاها در بيمارستان ها شده‌اند.

به جاي حضور هيئت علمي در بيمارستان فقط مُهرش کار مي‌کند

وي گفت: استادي که قرارداد امضا مي‌کند در بيمارستان حضور ندارد و در نتيجه بيمار به بخش خصوصي مي‌رود و زيرميزي مي‌دهد. کسي هم نمي‌گويد که هيئت علمي کجاست و فقط مهرش کار مي‌کند اما اگر پرستار يک ساعت دير بيايد بازخواست مي‌شود و در کارانه و ارزشيابي او اثر گذاشته و حتي به هيئت تخلفات اداري معرفي مي‌شود.

وي گفت: اين بي‌توجهي‌ها و تبعيض‌ها منجر به رها شدن پرستاران شده. اين قشر بسيار معترض هستند. بي‌انگيزه مي شوند و شغل خود را رها مي‌کنند.


http://www.banounews.ir/fa/News/981/وجود-200-ساعت-اضافه‌کاري-اجباري-براي-پرستاران
بستن   چاپ