آریا بانو

آخرين مطالب

راغفر تاکید کرد:

اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی، به منزله اعتراض اجتماعی است اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نابسامانی‌های اقتصادی عامل اصلی بیکاری و تولید آسیب‌های اجتماعی است گفت: در بستر این نابسامانی‌ها شاهد وقایعی همچون فروش کودکان، فروش کلیه و حتی اعضایی همچون قرنیه چشم هستیم و در بستر این وقایع است که عده‌ای به اشرافیت می‌روند و همزمان هویت انسانی جوانان طبقه پایین را تحقیر می‌کنند.

به گزارش ایسنا، حسین راغفر که در سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران صحبت می‌کرد با اشاره به اینکه فقر محصول نظام اجتماعی است افزود: بعد از دوران دفاع مقدس به اندازه کافی قانون اساسی را سرلوحه سیاست‌گذاری‌هایمان قرار ندادیم در حالی که بر اساس این قانون قرار بود تا خدمات بهداشتی و آموزشی به شکل رایگان در اختیار اقشار مختلف قرار بگیرد.
او در ادامه با بیان اینکه آموزش همگانی و رایگان از نابرابری‌های اجتماعی می‌کاهد اظهار کرد: در حال حاضر شاهد خصوصی‌سازی مدارس و بیمارستان‌های کشور هستیم. این در حالی است که تا قبل از دولت یازدهم کسی اینچنین جرأت نمی‌کرد مسئله سلامت مردم را وارد بازی عرضه و تقاضا کند.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه تا زمانی که نظام تصمیم‌گیری به سمت منافع مردم جهت‌گیری نکند مشکل در جامعه حل نخواهد شد ادامه داد: کمک نقدی و اعانه دادن به مردم نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه مسئله نابرابری‌ها را بازتولید خواهد کرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه سالانه یک میلیون نفر که 640 هزار نفرشان تحصیلات دانشگاهی دارند وارد بازار کار می‌شوند تصریح کرد: نابسامانی‌های بازار کار باعث شده است که به مقدار کافی شغل تولید نشود. نباید فراموش کنیم افرادی که در اروپا جذب گروه تروریستی داعش شده‌اند و حتی در کشور خودمان دست به خرابکاری‌هایی زده‌اند عمدتا جوانان 20 تا 28 ساله‌ای هستند که تحقیر و تبعیض اجتماعی را تجربه کرده‌اند.
راغفر با تاکید بر ارتباط بین هویت‌یابی، اشتغال و کار اظهار کرد: اگر جوانی شغل نداشته باشد حتی از نظر پدر و مادرش نیز شکست خورده است و این باعث می‌شود جوانان بدون ترس به هر اقدامی دست زده و حتی نسبت به نظام سیاسی اعتراض کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: نباید تصور کنیم اعتراض علیه نظام سیاسی تنها به معنای گرفتن اسلحه در دست است بلکه اقداماتی نظیر خودزنی و ا عتیاد نیز نوعی اعتراض اجتماعی است و مکانیزم دفاعی در برابر تحقیر اجتماعی هستند که در حال حاضر تبدیل به واقعیت تلخ جامعه ما شده‌اند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ریشه اصلی آسیب‌های اجتماعی را باید در حوزه اقتصاد جست‌وجو کرد گفت: بر اساس آنچه که تاریخ معاصر ایران نشان می‌دهد، عمدتا دلیل شکاف اجتماعی حال حاضر را باید در "نظام تصمیم‌گیری" جست‌وجو کنیم.
راغفر با اشاره به اینکه علت اصلی بسیاری از مشکلات اجتماعی نبود شغل و گسترش بیکاری در جامعه است اضافه کرد: ناتوانی اقتصاد ایران در خلق شغل و کاهش نابرابری‌ها به دنبال ساختارهای کج اقتصادی ایجاد شده است.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه سیاست‌های کشور، ناتوان از پاسخگویی به مسائل اجتماعی هستند تصریح کرد: مسئله تولید در ایران اولین قربانی سیاست‌های اقتصادی است و مادامی که به ریشه‌ها نپردازیم، این سیاست‌ها نابرابری‌ها را حفظ می‌کنند و گسترش می‌دهند.
وی با انتقاد از اینکه اقتصاد ایران به فعالیت‌هایی مانند دلالی و سفته‌بازی که غیر تولیدی است پاداش می‌دهد ادامه داد: این در حالی است که ورود به بخش صنعت کاری همراه با مخاطرات فراوان است که در عین حال درآمد نازلی دارد. به طور کلی بانک‌ها در خدمت بخش تولید و صنعت نیستند. در نتیجه اعتبارات زیادی از بانک‌ها به شکل وام وارد ا قتصاد شده است به همین دلیل آن‌ها منابع مالی کافی برای تزریق به بخش صنعت و تولید را ندارند.
این اقتصاددان با بیان اینکه معوقات بانکی که به شکل وام در اختیار افراد قرار گرفته است در ابتدای دولت نهم از 12 هزار میلیارد به 160 هزار میلیارد در پایان دولت دهم افزایش یافته اظهار کرد: در حال حاضر دارایی بانک‌های کشور در برج‌های گرانقیمت شمال شهر به فروش نمی‌رود و به شکل وام‌هایی که بازگردانده نمی‌شود قفل شده است.
راغفر با انتقاد از اینکه نظام تدبیر امور مسئول تمام این بحران‌هاست اظهار کرد: اقتصاد ایران قادر به خلق شغل نیست و بخش عمده دارایی‌های کشور در بخش نامولد تجمع پیدا کرده و زمینه‌ساز بروز تورم شده است.
وی با اشاره به سهم تشکیل سرمایه ناخالص فعالیت‌های اقتصادی در ایران گفت: مطالعات نشان می‌دهند که تنها 3 تا 5 درصد از این سهم متعلق به بخش کشاورزی بوده است که این مسئله تبعاتی نظیر گسترش فقر روستایی، مهاجرت عمده به شهرها و در نهایت بیکاری و فقر شهری را به همراه داشته است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه سهم کشاورزی در دولت نهم از 4.65 درصد به 3.47 درصد رسیده و با کاهش همراه بوده است اظهار کرد: سهم صنعت نیز از ابتدای این دولت با روندی رو به کاهش از 31.4 درصد به 15.4 درصد رسیده است. این در حالی است که صنعت سازنده اصلی شغل در کشور است. به همین دلیل کشورهایی که در دهه 40 از نظر درآمد سرانه از ایران عقب‌تر بودند در حال حاضر درآمد سرانه‌ای بیش از 5 برابر ایران دارند.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه سیاست‌های امروز اقتصاد ایران شکاف‌های اجتماعی را به مردم تحمیل کرده است افزود: بخش خدمات با روند رو به افزایش از 63.94 درصد به 81.12 درصد رسیده است.
راغفر با اشاره به اینکه علت اصلی مطرح شدن " اصل اقتصاد مقاومتی" به چنین مشکلاتی بر می‌گردد، اظهار کرد:‌ در سال 84 واردات ایران رقمی نزدیک به 16 میلیارد دلار بوده که این رقم در سال 90 به بیش از 90 میلیارد دلار رسیده است. بخش عمده این واردات مربوط به فعالیت‌های تجاری و ورود کالاهای لوکس به کشور بوده است.
او با اشاره به اینکه گفته می‌شود در همه جا بخش خدمات از سایر بخش‌های اقتصاد سهم بیشتری دارد توضیح داد: نباید فراموش کرد در کشورهای صنعتی خدمات مربوط به تولید کالاهاست. یعنی بخش عمده کالاها به دلیل دانش بنیان بودن ارزشمند شده‌اند و اگر این فناوری و دانش وجود نداشت کالاها ارزش مادی چندانی نداشتند.
این اقتصاددان در پایان با اشاره به اینکه تولید فقر در جامعه اتفاقی نیست ادامه داد: باید بکوشیم تمامیت ارضی کشور حفظ شود چرا که تورم موجب آسیب به فقرا و تولید کنندگان خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/20775/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود