نقش آنتياکسيدانها در کند شدن روند پيري پوست
مقالات
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
آنتي اکسيدانها نه تنها در پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير بلکه در حفظ سلامتي پوست و کند شدن روند پيري در پوست موثرند. مهمترين اين مواد که داراي فعاليت آنتياکسيداني هستند، عبارتند از ويتامينهاي E، C، A، بتاکاروتن، سلنيوم، منيزيوم و ترکيبات ليکوپن. وجود بسياري از آنتياکسيدانها با رنگ خاص در مواد غذايي مشخص ميشود از جمله رنگ قرمز تيره در ميوههايي نظير گيلاس، آلبالو، گوجه فرنگي، رنگ نارنجي در هويج، رنگ زرد در ذرت، انبه و زعفران و رنگ آبي مايل به بنفش در تمشک، شاتوت و انگور.
در بدن انسان روزانه ميليونها فرايند به وقوع ميپيوندند که براي انجام آنها بدن نيازمند اکسيژن است. اين عمل "اکسيداسيون" ناميده ميشود و طي آن مولوکولها الکترون از دست ميدهند و باعث توليد ترکيبات فعالي به نام اکسيدها يا راديکالهاي آزاد ميشوند که در بعضي مواقع سبب آسيب سلولها و از بين رفتن آنها ميشود. برخي از بيماريهاي تحليل برنده مانند سرطان، بيماريهاي قلبي-عروقي، آلزايمر، بيماريهاي عملکرد سيستم ايمني و برخي بيماريهاي چشمي با راديکالهاي آزاد ارتباط دارند.
آنتياکسيدانها از طريق ترکيب شدن با اکسيدهاي مضر موجب حفاظت سلولهاي بدن در مقابل آسيبهاي ناشي از فعاليت اکسيدها ميشوند. همچنين آنتياکسيدانها ميتوانند آسيبهايي که قبلا در سلولها، توسط راديکالهاي آزاد ايجاد شده است را بهبود بخشند.
بنابراين براي حفظ سلامت و کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي، روزانه پنج واحد و حتي بيشتر، ميوه و سبزي مصرف کنيد. همچنين پيشگيري از سرطانها با مراقبتهاي مداوم غذايي، رعايت رژيمهاي غذايي کم چرب و مصرف زياد سبزي و ميوه امکانپذير است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، به خاطر داشته باشيم که افزايش مصرف سبزي و ميوه، غلات کامل، شير و لبنيات کمچرب که موجب دريافت آنتي اکسيدانها ميشود و براي سلامت اکثر مردم مفيد است. چنانچه در رژيم غذايي دو اصل تعادل و تنوع رعايت شود، نياز افراد سالم به آنتياکسيدانها، ويتامينها و املاح برآورده شده و لزومي به استفاده از مکملها نيست. اما گروههاي در معرض خطر مانند کودکان، زنان باردار و شيرده و... نيازمند دريافت بعضي از مواد مغذي از طريق مکملها هستند.
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/2700/