رژيمهاي غذايي عامل تکثير يا مرگ سلولهاي سرطاني
مقالات
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
دکتر سلمه بهمنپور، مجري طرح عنوان پژوهش انجام شده را «بررسي رژيمهاي مؤثر براي درمان بيماران مبتلا به سرطان» ذکر کرد و گفت: رويکرد علم تغذيه افزايش بقاي بيماران مبتلا به سرطان است که براي اين منظور تاکنون رژيمهاي زيادي براي درمان اين بيماران ارائه شده است.
وي تغذيهدرماني Nutrition care prassess (فرآيند مراقبت تغذيه) را داراي 4 مرحله ارزيابي، تشخيص، تغذيهدرماني و پايش بيمار دانست و افزود: بر اساس مطالعات انجام شده از ميان رژيمهاي غذايي، چهار نوع رژيم غذايي براي درمان بيماران مبتلا به سرطان مطرح است.
بهمنپور، اضافه کرد: تجويز اين رژيمهاي غذايي ميتواند تکثير سلولهاي سرطاني را کاهش و مرگ سلولهاي سرطاني و تا حدودي بقاي بيماران مبتلا به سرطان را افزايش دهد.
اين محقق «پروتکل بيل هندرسون» (HBP) را يکي از اين رژيمهاي غذايي عنوان و خاطرنشان کرد: اين رژيم بر عدم استفاده از مکملهاي غذايي مصنوعي و استفاده از روغنهاي حاوي امگا 3 تاکيد دارد. در اين رژيم روغن پنبه دانه به عنوان روغن مناسب معرفي شده است.
وي عدم مصرف گوشت قرمز را از ديگر موارد مطرح شده در اين رژيم نام برد و گفت: گوشت قرمز همراه با اسيدهاي چرب (چربيهاي بد) و مقادير زيادي آهن است. آهن مولکولي است که به راحتي با اکسيژن هوا ترکيب ميشود و بدن را به سمت سيستم اکسيداني هدايت ميکند که اين شرايط براي سلولهاي سرطاني بسيار مناسب است.
محقق اين طرح با بيان اين که سيستم اسيدي بدن موجب رشد بهتر سلولهاي سرطاني خواهد شد، خاطرنشان کرد: اين در حالي است که در رژيمهاي غذايي بيماران مبتلا به سرطان بايد شرايط غير اسيدي در اطراف سلولهاي سرطاني ايجاد شود.
بهمن پور، اضافه کرد: مصرف ميوه و سبزيجات حاوي فيبر و پرهيز از لبنيات پر چرب و قندها و شکرهاي تصفيه شده از ديگر ويژگيهاي رژيم غذايي HBP است.
اين محقق «بودويک دايت» را از ديگر رژيمهاي توصيه شده براي بيماران مبتلا به سرطان ذکر کرد و يادآور شد: اساس اين رژيم غذايي که در سال 1945 از سوي يک فيزيولوژيست آلماني ارائه شده بر مصرف اکسيدهاي چرب امگا 3 استوار است و تاکيد شده بيماران مبتلا به سرطان از مصرف مکملهاي غذايي پرهيز کنند.
وي رژيم غذايي «کتو ژنيک» را از ديگر رژيمهاي مطرح براي بيماران سرطاني دانست که اساس آن بر مصرف چربيها است و ادامه داد: از ديد متخصصان تغذيه، چربي، پروتئين و کربوهيدرات سه منبع تامين انرژي براي بدن است و در اين رژيم غذايي مقدار چربي توصيه شده بيش از حد نرمال در نظر گرفته ميشود.
اين محقق دانشگاه علوم پزشکي شيراز با بيان اين که در يک رژيم غذايي معمولا 20 تا 35 درصد چربي در نظر گرفته ميشود، خاطرنشان کرد: در اين رژيمهاي غذايي کتوژنيک تا 70 درصد چربي توصيه ميشود ولي از سوي ديگر توصيه شده که چربيهاي استفاده شده از نوع چربيهاي امگا 3 باشد.
وي مصرف کربوهيدراتهاي غير نشاستهاي را از ديگر مشخصات اين رژيم عنوان کرد و گفت: در اين رژيم غذايي بر عدم مصرف پروتئين خالص حيواني تاکيد و اعلام شده که در صورت مصرف پروتئين از تخم مرغ استفاده شود. ضمن آن که شير و لبنيات پرچرب و گوشت قرمز در اين رژيم جايگاهي ندارد.
بهمن پور، رژيم ماکروبيوتيک را چهارمين رژيم غذايي پيشنهادي براي بيماران مبتلا به سرطان نام برد و گفت: در اين رژيم غذايي محصولات غذايي مصنوعي و فرآوري شده و حاوي افزودني حذف شده و اساس آن بر مصرف غلات، سبزيجات و حبوبات است.
وي، اين چهار رژيم غذايي را از مهمترين رژيمهاي غذايي براي بيماران مبتلا به سرطان برشمرد و افزود: مدت 12 سال است که مطالعات ما بر روي رژيمهاي غذايي بيماران مبتلا به سرطان متمرکز شده و اين که کدام يک از اين رژيمهاي غذايي منجر به بهبود بيماري ميشود نياز به مطالعات بيشتري دارد تا بتوان اين رژيمهاي غذايي را در کلينيکها و مراکز درماني توصيه کرد.
بهمنپور ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده استفاده از مواد غذايي طبيعي و سبزيجات براي اين دسته از بيماران توصيه شده است.
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/2921/