آریا بانو

آخرين مطالب

«ممد نبودی ببینی» در غبار سیاست گم شد فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
فرهنگی وهنری,کویتی پور" src="/Uploads/News/20180205162506569.jpg" alt="اخبار,اخبار فرهنگی وهنری,کویتی پور" />
نوایش سال‌هاست که شنیده نمی‌شود. برخی نمی‌خواهند شنیده شود؛ تحریفش می‌کنند، تضعیفش می‌کنند و آزادگی او را به سخره می‌گیرند تا از نردبان سیاست به بالا بروند اما اینها اقلیت هستند. بسیاری دلتنگ«ممد نبودی ببینی» یا «عمه بابایم کجاست»‌هایش هستند. او مخلص آمد و مخلص ماند و نگفت چه شده است.
حنجره‌ای که در ایثار و رشادت رزمندگان 8 سال دفاع مقدس نقش داشت. زمانی که به سایت «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» مراجعه می‌شود چهره مرد آبادانی یعنی غلام کویتی پور نمایان می‌شود. کویتی پور همیشه افتخار می‌کرد که رزمندگان خالص هستند و به عشق وطن و برای اعتلای آن، مهم‌تر از همه برای تحقق آنچه مدنظر بنیانگذار انقلاب اسلامی بود جان خود را فدا کردند.
پس امید داشت بعد از آن هم این ویژگی‌ها حفظ و تقویت شود. او قبل‌تر‌ها گفته بود:«برادرم یک نصیحت به من کرد گفت هر وقت برای مردم خواندی بخوان هر وقت برای این میکروفن خواندی دیگر نخوان» اکنون رابطه‌ای میان سکوت او و توصیه‌ برادرش وجود دارد؟ کویتی پور آزاده بود، آزاده خواند و آزاده مانده است.
اگر چه بسیاری او را با جبهه و جنگ و دفاع مقدس می‌شناسند اما در بسیاری از مواقع مهم کشور حضور داشته است. حتی ازدواج او هم نشانی از آزادگی و ارادت به امام دارد چنان‌که تعریف کرده بود:‌«در یک مراسم که داماد امام شرکت داشتند من تمایل به خواندن عقد از سوی امام خمینی را مطرح کردم و وی به نوعی پارتی ما شد تا ما خدمت امام رسیدیم. خطبه عقد با مهریه 50 هزار تومان در فضای معنوی خوانده شد. یادم هست که سید احمد آقا وکیل داماد بودند و امام هم وکیل عروس. آنجا آقای انصاری به امام گفتند آقای کویتی‌پور از حماسه سراهای جبهه‌ها هستند.
امام (ره) که سرشان پایین بود به بنده نگاهی کردند و گفتند: خدا شما را حفظ کند». امام به‌خوبی می‌دانست که کویتی‌پور چه شخصیتی دارد چنان‌که خودش تعریف کرده است:«من تا الان نان صدایم را نخورده‌ام و برای این کار هم ریالی دریافت نکرده‌ام چون معتقدم باید در عمل هم مثل شعارهایی که می‌دهیم باشیم. افتخار می‌کنم که 30 سال است از جایی حقوق نگرفته‌ام، اجاره نشین هستم و از شهرم خرمشهر آواره هستم.»
دلگیر از تحریف ندای کویتی‌پور
اکنون یکی از مشکلات جامعه ضعف فرهنگی است و بی‌تردید سطح برخی آثار موسیقی حتی در بخش حماسه‌ای به اندازه‌ای تنزل یافته که مخاطبان اندکی دارد. علت این امر را باید رفتاری دانست که بامحبوبان این عرصه شده است. کویتی پور در نیمه سال 95 نتوانست درباره وضعیت موسیقی کشور سکوت کند و چنین لب به انتقاد گشود:«این چه نگاهی است که موسیقی را در کنار امثال من بد می‌دانند؟ مگر محمدرضا شجریان و محمد اصفهانی قاری قرآن نبودند؟ متاسفانه نگاه هنری مسئولان فرهنگی ما کور است درحالی‌که هنرمندان ما در هر عرصه‌ای که هستند، در حد اعجاز هستند.
اگر نمی‌خواهید خواننده‌ای بخواند چرا به وی پیغام می‌دهید که بیاید و بعد که به کشور می‌‌آید فوت می‌کند؛ بعد فاجعه‌ای مانند حبیب رخ می‌دهد. آن هم برای شخصیتی که سمبل ادب بود.» اکنون اما کویتی‌پور کجاست؟ چه می‌کند؟ وضعیت آلبوم‌های جدید او چه شد؟ آیا باز هم غریبانه 2 را به نام او و به کام دیگران روانه بازار می‌کنند؟ همان آلبومی که اوج مظلومیت کویتی‌پور بود و خودش می‌گوید:«چندی پیش آلبومی با عنوان غریبانه 2 با مجوز وزارت ارشاد به نام من تولید و منتشر کردند که فروش خیلی خوبی داشت. اما صدای من نبود.» غریبانه دیگر کویتی‌پور آن روز بود که گفت‌:«برای رونمایی از فیلم اروند با حضور هنرمندان بسیاری از من دعوت کردند، جالب اینکه صدای سرود «ممد نبودی» فیلم اصلاً صدای من نبود بلکه صدای آقای کرامتی بود.
یا در موردی دیگر، مرا به برنامه زنده گلخانه دعوت کردند. عوامل این برنامه برای خوشامد من گفتند که 6 عنوان از سرودهای شما را تدوین و تصویرگذاری کرده اند. وقتی که کار پخش شد گفتم 4 مورد از این 6 مورد اصلا صدای من نیست بلکه دیگران شبیه صدای مرا خوانده‌اند.» حتی در قبال این تحریف پولی به کویتی پور ندادند.
اما او بزرگ‌تر از آن بود که از این افراد نام ببرد . تنها گفته بود:« کویتی‌پور افتخار دارد که 37 سال حقوقی از انقلاب نگرفته است. یک سر سوزن از امکانات این مملکت استفاده نکرده‌ام. از 37 سال پیش که از شهرم خرمشهر دربه در شدم هیچ کار ثابتی نداشتم که به فکر بازنشستگی باشم. از ابتدای جنگ بسیجی بودم و هستم. غلام کویتی‌پور نه تنها فیش حقوق ندارد بلکه هنوز مستأجر است. آن هم مستأجری که یک بار 6 ماه ، یک بار 8 ماه و یک بار هم 10 ماه اجاره خانه‌ام عقب افتاده و نمی‌توانم پرداخت کنم. کویتی‌پور در حالی که هنوز موج انفجارهای زمان جنگ را تحمل می‌کند اما هیچ بیمه‌ای ندارد. هزینه سرماخوردگی معمولی را خودم می‌پردازم، هزینه داروی موج انفجار که جای خود دارد. یک کلام، امرار معاش من در دست خدای روزی رسان است.»
اکنون کجاست؟
اکنون خبری از او نیست. نه چهره‌اش به تازگی در رسانه‌ها منتشر شده و نه خبری از آلبوم جدیدش است. شاید در حال آماده سازی آلبوم جدیدی باشد اما صدای کویتی پور دلگیر با کویتی پور روزهای جنگ تفاوت اساسی دارد. کویتی‌پور در جبهه‌های جنگ برای مردانی خواند که سرشار از اخلاص و بی‌ریا بودند اما امروز برای مردانی می‌خواند که به گفته او توجهی به وضعیت فرهنگی کشور نداشتند و معرفت روزهای جنگ در آنها گم شده است.
کویتی‌پور اکنون می‌خواهد بار دیگر به توصیه برادرش عمل کند و برای مردم بخواند نه برای میکروفن. شاید در حال آماده سازی فضا برای این خواندن‌هاست. مواضع سیاسی کویتی‌پور به مذاق برخی خوش نمی‌آید پس ترجیح می‌دهند «ممد نبودی ببینی»ها در غبار محو شود تا آن روزها در ذهن تداعی نشود که چه افرادی به چه بهانه‌هایی از ایثارگری پرهیز کردند.
روزنامه آرمان


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/33005/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

دلنوشته احساسی مژده خنجری مجری تلویزیون برای تولد 6 ماهگی مهدیار پسرش / مبارکا باشه

پست عاشقانه‌ نوید محمدزاده برای تولد 27 سالگی فرشته حسینی / این زن و شوهر هر روز متفاوت تر از دیروز

محمد صادقی بازیگر جنجالی سریال بی همگان به طور غیر منتظره ای از ایران خارج شد

تصاویر کمتر دیده شده از استاد محمدرضا شجریان در جوانی

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

صفر تا صد طبخ شامی کباب لرستانی

سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

سیکس پک چند؟ / هزینه‌های نجومی برای خوش‌اندامی یک‌شبه!

بنری که خواننده مطرح پاپ را به شدت شاکی کرد

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

چیزهایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

گفتگوی آخرین خبر با بانوی ورزش ایران

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم