آریا بانو

آخرين مطالب

دانشمندان مزه ششم را کشف کردند! مقالات

  بزرگنمايي:

fiogf49gjkf0d

شور، شيرين، ترش، تلخ، اومامي و … نشاسته اي؟ دانشمندان شواهدي را کشف کرده اند که نشان مي دهد انسان مي تواند يک مزه ششم را از غذاهاي غني از کربوهيدرات دريافت کند. اين کشف نه تنها مي تواند نشان دهنده يک طعم جديد اضافه شده به ليست مزه ها – که در حال حاضر شامل شور، شيرين، ترش، تلخ و اومامي مي باشد – باشد، بلکه مي تواند توضيح دهد که چرا ما غذاهاي نشاسته دار را آنقدر دوست داريم.

شناخت مزه ششم, کشف مزه خاص

انسان مي تواند يک مزه ششم را از غذاهاي غني از کربوهيدرات دريافت کند

 جويون ليم سرپرست تحقيقات مي گويد:« من باور دارم که به همين دليل است که مردم کربوهيدرات هاي پيچيده را ترجيح مي دهند. شيريني در کوتاه مدت طعم عالي اي دارد، اما اگر به شما شکلات و نان پيشنهاد شود، احتمالا مقداري کمي شکلات مي خوريد اما مقدار بيشتري نان انتخاب خواهيد کرد.» ليم و همکارانش 22 نفر را گرد هم آوردند و از آنها خواستند تا گروهي از محلول هاي مختلف که از سطوح مختلف کربوهيدرات تشکيل شده بودند را مزه کنند. سپس از آنها خواسته شد تا ارزشيابي کنند که هر کدام چگونه مزه اي را داشته است.

ليم گفت: « آنها طعم را نشاسته اي ناميدند. آسيايي ها گفتند که طعم آن شبيه برنج است، در حالي که سفيد پوستان آن را طعمي شبيه به برنج يا پاستا توصيف کردند. اين مثل خوردن آرد است.» در مرحله ي بعد، به افراد ترکيبي داده شد که به طور خاص گيرنده هاي دريافت کننده شريني زبان را مختل مي کرد، سپس ترکيبي ديگر داده شد که کار آن مختل کردن آنزيمي بود که کربوهيدرات هاي بلند زنجيره اي را تجزيه مي کند.

 اين مرحله بسيار حائز اهميت بود. به دليل آنکه تاکنون، نظر عموم بر اين بود که انسان ها نمي توانند طعم کربوهيدرات ها را شناسايي کنند. تصور بر اين بود که به دليل آنکه کربوهيدرات ها بسيار سريع تجزيه مي شوند، تنها طعمي شيرين از مولکول هاي قندي باقي مي مانند که آنها را ساخته است.

بعد از آنکه مختل کننده ها به کار گرفته شدند، افراد هنوز هم قادر به مزه کردن و توصيف طعم نشاسته اي بودند، که ليم را بر اين داشت تا نتيجه بگيرد که انسان ها مي توانند به طور خاص کربوهيدرات ها را مزه کنند. ليم مي گويد: «هر فرهنگي داراي منبع مهمي از کربوهيدرات پيچيده مي باشد. اين نظر که ما نمي توانيم آنچه مي خوريم را مزه کنيم، منطقي نمي باشد.» نتايج همچنين اشاره دارند که طعمي جديد را کشف کرده ايم که مي تواند دليلي باشد بر علاقه اي که بسياري که مردم به خوردن غذاهاي غني از کربوهيدرات مثل نان و برنج دارند. علاقه اي که تاريخچه دور و درازي به عنوان بخشي از فرهنگ بشريت دارد.

کشف مزه ششم,آشنايي با مزه ششم

نشاسته اي تنها مزه اي نيست که دانشمندان بررسي مي کنند

 حال، با استفاده از نظريه اي محکم، اين تيم اميدوار است که بتواند گيرنده هاي خاص روي زبان که دريافت مزه ششم را بر عهده دارند را شناسايي کنند. “نشاسته اي” تنها مزه اي نيست که دانشمندان بررسي مي کنند. سال 2015، محققان در کشور آمريکا مدارکي مبني بر اين که چربي مي تواند يک مزه خاص باشد را کشف کردند. آنها گفتند که چربي به طور جداگانه، مزه اي نسبتا راکد است، اما کار آن تقويت ديگر مزه ها به شيوه اي که تلخي آن را انجام مي دهد، است.

يک تيم ديگر نيز در حال بررسي اين امکان است که مزه هايي مانند کلسيم، خون و آمينو اسيدها مزه هاي جداگانه هستند. صرف نظر از اينکه آيا اين “مزه” هاي جديد وارد ليست رسمي مي شوند يا خير، واضح است که ما هنوز هم دانش کمي نسبت به دهان و حس هايمان داريم. مي توان اميدوار بود که روزي به طور کامل، همه چيز را درباره يکي از اساسي ترين بخش هاي زندگي مان بدانيم: خوردن!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/3721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم

دوره ما اینطوری نبود!

ادعای جنجالی یکی از عمو‌های فیتیله‌ای علیه مجید قناد!

چهره ها/ سلفی متفاوت المیرا شریفی‌مقدم در برنامه تلویزیون

مادرشوهر و عروس چه دعوایی کردن

چهره ها/ عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

موزیک ویدئوی تماشایی با ساز خوش صدای «ویولنسل»

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

کباب انگشتی با سس گوجه خوشمزه

شاورما یکی از خوشمزه ترین ساندویچ‌هاست

عوامل موثر در زایمان زودرس