توصيههاي تغذيهاي در روزهاي پاياني ماه مبارک رمضان
گفتگو
بزرگنمايي:
دکتر منصور رضايي، متخصص تغذيه با اشاره به رعايت اصول تغذيه صحيح در ماه
مبارک رمضان گفت: همان طور که مي دانيد افراد در ايام مبارک رمضان
متأسفانه، براي برطرف کردن افت قند و عطش با مصرف مايعات شيرين و سرد مثل
نوشابه ها به استقبال افطار مي روند که اين کار، بسيار اشتباه است.
وي
در راديو سلامت عنوان کرد: توصيه ما اين است که اگر افراد مي خواهند مايعات
و مواد قندي را که در طول روز از دست داده اند، در وعده افطار جبران کنند
بايد وعده افطار خود را با مايعات ولرم و نيمه گرم شروع کنند و از مصرف
مايعات سرد و نوشابه ها به شدت خودداري کنند.
اين متخصص تغذيه با بيان
اينکه مصرف مايعات سرد در ايام ماه مبارک رمضان، اصلاً توصيه نمي شود، بيان
کرد: بهتر است براي افطار از مايعات ولرم مثل چاي و عسل يا خرما استفاده
کرد. اين ترکيبات، براي جبران قند و املاح از دست رفته بدن افراد روزه دار،
بسيار مفيد هستند.
وي در ادامه افزود: افرادي که به مدت 17 تا 18 ساعت
روزه مي گيرند بعد از وعده سحري دچار گرسنگي مي شوند، افت قند پيدا مي کنند
و همين افت قند و حالت عطش فراوان تمايل آن ها را به مصرف غذاها به ويژه
غذاهاي چرب و شيرين بيش تر مي کند.
رضايي در ادامه تاکيد کرد: مصرف اين
غذاها در وعده افطار آن هم براي معده اي که مدت ها خالي بوده است، ناگوار
است و مشکلات گوارشي را دوچندان مي کند.
وي تصريح کرد: به هرحال، با
توجه به اين که بعد از وعده افطار، وعده شام هم داريم توصيه ما اين است که
تا حد امکان در وعده افطار از غذاهاي سبک استفاده و از مصرف غذاهاي سنگين
جداً خودداري شود؛ زيرا افطاري سنگين معمولاً مانع مصرف شام و حتي سحري مي
شود.
اين متخصص تغذيه در پايان اظهارداشت: بهترين حالت براي مصرف افطاري
همان افطاري سبک همراه با يک چاي شيرين و ترکيب چاي با عسل است؛ افطاري
سبک و خوب نيازهاي فرد را در وعده افطار تأمين مي کند و دوساعت بعد نيز مي
تواند زمان مناسبي براي صرف شام باشد.
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/4840/