آریا بانو

آخرين مطالب

پزشکان به زنان هشدار مي‌دهند: مراقب 15‌ بيماري شايع باشيد زنان جهان

  بزرگنمايي:

بانو نيوز- سلامت زنان به عنوان يکي از ارکان اصلي خانواده از اهميت بالايي برخوردار است. بروز هر نوع مشکل در سلامت آنها صدمات جبران‌ناپذيري از نظر روحي و جسمي به بقيه اعضاي خانواده وارد کرده و به طور کلي سلامت خانواده را به خطر مي‌اندازد. بنابراين شناخت بيماري‌هايي که زنان را تهديد مي‌کند، گام موثري براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري‌هاست.

در اين مطلب 15 بيماري رايج در بين زنان را معرفي مي‌کنيم تا با در پيش گرفتن مراقبت‌هاي لازم خودتان را در برابر آنها مصون کرده و عمري طولاني و همراه با سلامت داشته باشيد.

بيماري سرطان
بيماري سرطان مهم‌ترين عامل مرگ و مير در بين خانم‌هاست. در بين انواع سرطان‌ها، سرطان ريه و سينه جزو شايع‌ترين و مرگبارترين سرطان‌ها براي زنان محسوب مي‌شوند. بنابراين لازم است که با در پيش گرفتن سبک زندگي سالم و انجام معاينات لازم از بروز اين بيماري خطرناک پيشگيري کنيد.

سرطان سينه, پرفشاري خون
يکي از عوامل بروز بيماريهاي قلبي استرس است

بيماري‌هاي قلبي
اگرچه خانم‌ها در مقايسه با آقايان کمتر به اين بيماري‌ها مبتلا مي‌شوند، اما با اين حال بيماري‌هاي قلبي دومين عامل مرگ و مير در بين زنان است. به عقيده محققان علاوه بر عواملي مانند افزايش سن، درآمد کم، استرس‌هاي مزمن و سابقه خانوادگي، عوامل ديگري مانند مصرف دخانيات، چاقي مفرط، خانه‌نشيني و بي‌تحرکي و فشارخون بالا که متاسفانه در بين زنان در حال گسترش است، باعث افزايش خطر بروز اين بيماري‌ها مي‌شود.

پرفشاري خون
پرفشاري خون عامل اصلي بروز سکته مغزي است و باعث افزايش خطر حملات قلبي و نارسايي کليوي مي‌شود. اگرچه زنان مسن بيشتر در معرض اين مشکلات قرار مي‌گيرند، اما آمارهاي جديد نشان مي‌دهد که تعداد زناني که در معرض اين بيماري و مشکلات ناشي از آن هستند روبه افزايش است.

بيماري‌هاي انسداد مزمن ريه, پرفشاري خون
برنشيت مزمن يکي از بيماريهاي شايع زنان است

بيماري‌هاي انسداد مزمن ريه (COPD)
زنان نيز روزبه‌روز بيشتر به بيماري‌هاي انسدادي مزمن ريه و بخصوص آمفيزم و برنشيت مزمن مبتلا مي‌شوند. اين بيماري‌ها باعث محدود شدن جريان هوا در ريه‌ها شده و با علائمي مانند نفس‌نفس زدن، خس‎خس سينه و سرفه‌هاي خلط‌دار خود را نشان مي‌دهند. مصرف دخانيات اصلي‌ترين عامل بروز بيماري‌هاي انسداد مزمن ريه است.

اختلالات خلقي و اضطراب
متاسفانه اختلالات خلقي و استرس در بين زنان گسترش زيادي داشته است. از بين اين اختلالات مي‌توان به افسردگي، اختلالات خلقي دوقطبي ـ شيدايي يا اختلال ديستايميک اشاره کرد که به زندگي فرد و اطرافيانش آسيب‌هاي جدي مي‌زند. به عقيده متخصصان، افسردگي بيش از بيماري‌هايي مانند آرتريت، پرفشاري خون، بيماري‌هاي مربوط به استخوان‌ها و ديابت روي راندمان کاري خانم‌ها اثر منفي مي‌گذارد.

کيست‌, درمان آندومتريوز

آندومتريوز
از هر 10 زن حدود يک نفر به بيماري آندومتريوز مبتلاست. اگرچه اين بيماري چندان جدي گرفته نمي‌شود، اما زندگي را به کام تعداد زيادي از زنان تلخ کرده است. آندومتريوز شامل رشد بافت‌هاي رحمي در خارج از حفره رحم بوده و خود را با قاعدگي‌هاي دردناک يا هموراژي، کيست‌ها و درد در حين رابطه جنسي نشان مي‌دهد.

سنگ کيسه صفرا
سنگ‌هاي کيسه صفرا ممکن است باعث مسدود شدن مجراي صفراوي شوند که وظيفه حمل سنگ‌ها را به سمت کبد و روده‌ها برعهده دارد. اين مشکل را (کوليک صفراوي) مي‌نامند. زماني‌که کيسه صفرا موفق به تميز کردن خود نمي‌شود، حجيم شده و باعث بروز دردهاي شديد مي‌شود. اين بيماري در زنان سه تا چهار برابر رايج‌تر از مردان است و يکي از مهم‌ترين عوامل مشکلات سلامت آنها به حساب مي‌آيد.

پوکي استخوان, پرفشاري خون
کاهش تراکم استخواني

پوکي استخوان
پوکي استخوان با کاهش تراکم استخواني تعريف مي‌شود که با بالا رفتن سن خود را نشان مي‌دهد. اين بيماري را به تغييرات هورموني نسبت مي‌دهند که بعد از يائسگي در بدن زن‌ها ايجاد مي‌شود. اگرچه مشکل پوکي استخوان مردان را نيز درگير مي‌کند، اما اين بيماري همچنان در بين زنان رواج بيشتري دارد. نتايج پژوهش‌هايي که روي خانم‌هاي بالاي 50 سال انجام شده است، نشان مي‌دهد که به طور متوسط از هر دو زن، يک زن از شکستگي استخواني مربوط به پوکي استخوان رنج مي‌برد.

بيماري‌هاي خودايمني
بيماري‌هاي «خودايمني» گروهي از بيماري‌هايي است که سيستم ايمني بدن را درگير مي‌کند، به طوري که بدن به صورت ناشناخته ارگان‌هاي خود را مورد حمله قرار داده و باعث تخريب بافت‌ها مي‌شود. متاسفانه بيش از 80 نوع بيماري خودايمني مزمن مانند ديابت نوع 1 و ام اس( MS ) وجود دارد که برخي از آنها در زنان بيشتر ديده مي‌شود.

سرطان سينه, التهاب مثانه

التهاب مثانه(سيستيت)
زنان بيشتر از مردان دچار عفونت‌هاي ادراري مي‌شوند به دليل اين‌که مجاري ادراري در آنها کوتاه‌تر از مردان است. همين مساله نيز باعث مي‌شود که باکتري‌ها با سهولت بيشتري وارد مثانه شوند.
گفته مي‌شود در آمريکاي شمالي، 20 تا 40 درصد زنان دست‌کم يک بار التهاب مثانه را تجربه کرده‌اند. به عقيده متخصصان بيشتر زنان در طول زندگي خود بارها با اين مشکل مواجه مي‌شوند و حدود 2 تا 3 درصد زنان هر سال دچار عفونت ادراري يا همان التهاب مثانه مي‌شوند.

مشکلات گردش خون
مشکلات گردش خون طيف زيادي از زنان را درگير مي‌کند و در بين زنان باردار رواج بيشتري دارد. اين اختلالات صرفا مربوط به افزايش وزن نيست؛ بلکه تغييرات هورموني ناشي از تغييرات پروژسترون، افزايش حجم خون و افزايش فشار در عروق نيم تنه پايين بدن نيز در بروز اين مشکل دخيل هستند. در بين علائم رايج اين مشکل مي‌توان به ورم پاها، واريس و البته مشکلات جدي‌تري مانند سکته مغزي نيز اشاره کرد.

بيماري زنان, بيماري سرطان
سرطان تيروئيد يکي از بيماريهاي شايع در زنان مي باشد.

مشکلات تيروئيدي
اختلالات تيروئيدي با کم‌کاري يا پرکاري تيروئيد بروز مي‌کند. اين اختلالات در زنان بيشتر از مردان رواج دارد و متاسفانه احتمال بروز سرطان تيروئيد نيز در آنها بيشتر وجود دارد. بنابراين لازم است که زنان توجه بيشتري به سلامت تيروئيد داشته باشند.

سکته مغزي
سکته مغزي اولين دليل مرگ و مير در بين زنان است. از هر سه زن، يک زن در اثر اين مشکل جان خود را از دست مي‌دهد. اين آمار بالا مربوط به تغييرات بنيادي اجتماعي است که در آن سبک و شرايط زندگي زنان دستخوش تغييرات زياد شده و ميزان استرس وارده به آنها بيش از گذشته است. در کشورهايي مانند کانادا و آمريکاي شمالي، زنان بيش از مردان دچار سکته مغزي مي‌شوند.

بيماري‌هاي کليوي, آرتريت

آرتريت
آرتريت در زنان دو برابر مردان است. دقيق‌تر اين‌که 50 درصد خانم‌هاي شصت و پنج ساله و بالاتر، از اين بيماري رنج مي‌برند. به عقيده متخصصان، زنان مي‌توانند با انجام فعاليت‌هاي بدني منظم در طول زندگي درد ناشي از اين بيماري را کاهش داده و سبک زندگي خود را بهبود بخشند.

ديابت
بخشي از مشکلات سلامت رايج در بين زنان ناشي از ديابت است. متخصصان به اين نتيجه رسيده‌اند که ميزان درآمد زنان و شيوع چاقي مفرط در بين آنها از عوامل رواج بيماري ديابت است. اين بيماري به کيفيت زندگي آسيب مي‌زند و ممکن است باعث بروز مشکلاتي مانند بيماري‌هاي قلبي، سکته مغزي و بيماري‌هاي کليوي شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/6002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

اولین تصویر منتشر شده از اسکناس 500 هزار تومانی جدید + واکنش بانک مرکزی

خبر جدید دولت درباره حقوق امسال کارمندان و اعلام تغییرات و رقم دقیق افزایش حقوق ها

ماجرای انفجارهای شدید امروز در اصفهان و تبریز چه بود؟ + آخرین جزییات

هجدهمین شماره «همساز» با دونوازی تنبک منتشر شد

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

روش تهیه ساندویچ سرد مرغ

با این خوراکی های خوشمزه از کبد چرب رهایی می یابید

خانمم 3 ماه است که به جدایی فکر می کند

آقامیرزایی در کایاک 200 متر برنز گرفت

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

تاب سواری بهاری آرام جعفری بازیگر سریال معمای شاه در طبیعت بسیار زیبای شمال / تزیین تاب با گلهای زیبا جلب توجه کرد

واکنش احسان علیخانی به عکسی از ایشان که این روزها در فضای مجازی وایرال شده / نه بابا من نیستم فتوشاپه