آریا بانو

نوزاداني که شير مادر نمي‌خورند بيشتر به سندروم مرگ ناگهاني دچار مي‌شوند خانواده

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -

ایسنا/ رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر گفت: نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، بیشتر از شیرخوارانی که با شیر طبیعی تغذیه می‌شوند، به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد دچار خواهند شد.

دکتر پروین عابدی با اشاره به اول اگوست که به نام "روز جهانی شیر مادر" نامگذاری شده است، اظهار کرد: اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر بر کسی پوشیده نیست. اکنون موضوع تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر در شش ماهه نخست زندگی، موضوعی است که توسط تمام کشورها دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: در شش ماهه نخست زندگی نوزاد، با توجه به اهمیت رشد و تکامل نوزاد، توصیه می‌شود که نوزاد تنها از طریق شیر مادر تغذیه شود. نوزاد در این بازه زمانی، تمام احتیاجات خود را می‌تواند با شیر مادر برطرف کند و احتیاجی به آب و غذا ندارد.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی( WHO ) و همچنین آموزه‌های دینی ما که با یافته‌های علمی مطابقت دارند، مدت زمان دو سال را برای تغذیه نوزاد با شیر مادر توصیه می‌کنند. تغذیه نوزاد به مدت دو سال، بسیار با اهمیت است اما بحث تغذیه نوزاد در شش ماهه اول زندگی با شیر مادر از نظر تکامل کودک بسیار حائز اهمیت است.

عابدی ادامه داد: پس از شش ماه تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر، تا دو ساله شدن کودک، در کنار شیر طبیعی مادر، نوزاد با آب و غذا هم تغذیه می‌شود. هم زنان خانه‌دار و هم زنان شاغل می‌توانند شیردهی طبیعی را به کودک داشته باشند و هیچگونه توجیه و بهانه‌ای در این زمینه قابل پذیرش نیست.

وی عنوان کرد: شرایطی برای زنان شاغل در نظر گرفته شده تا بتوانند در حین فعالیت، مدتی را به شیردهی به نوزادان خود بپردازند. علاوه بر این مادران شاغل می‌توانند قبل از رفتن به محل کار خود و پس از شیردهی به نوزاد، با دوشیدن شیر خود و نگهداری آن در شیشه، وعده غذایی بعدی نوزاد را کنار بگذارند. بنابراین به راحتی می‌توان بحث تغذیه نوزاد با شیر مادر را تا دو سال مدیریت کرد و هیچ بهانه‌ای برای زنان شاغل وجود ندارد.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز بیان کرد: توصیه ما این است که فاصله‌گذاری زمانی مناسبی بین حاملگی زنان وجود داشته باشد تا هم تجدید قوای بدن مادر انجام شود و هم شیردهی به نوزاد اول مختل نشود. عدم رعایت این امر، علاوه بر احتمال ضعف قوای بدنی مادر باعث زیان رسیدن به تغذیه نوزاد اول نیز خواهد شد.

عابدی گفت: شیر مادر حاوی مواد،‌ ترکیبات و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که مانند واکسن عمل می‌کنند و موجب ارتقای سیستم ایمنی شیرخوار می‌شود. به نحوی که نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند هیچگاه به آن سیستم ایمنی که نوزادان دسته اول از آن برخوردارند، دست نخواهند یافت.

وی ادامه داد: نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، به راحتی مریض می‌شوند و بیشتر از نوزادانی که تغذیه آنها با شیر مادر صورت می‌گیرد، به بیماری‌ها و سندروم‌هایی مانند مرگ ناگهانی نوزارد و آلرژی و آسم دچار می‌شوند زیرا ترکیباتی که در شیر مادر وجود دارد از برخی سندروم‌ها مانند مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری می‌کند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز ادامه داد: البته تغذیه مادر باید سالم باشد تا شیر با کیفیت در بدن مادر تولید و از این طریق ترکیبات و مواد لازم به بدن شیرخوار منتقل شود. بنابراین در وهله اول همیشه گفته‌ایم که تغذیه مادران شیرده باید سالم و مناسب باشد. مشروط بر این امر، شیر مادر از برخی سندروم‌ها و بیماری‌ها برای نوزاد جلوگیری خواهد کرد.

عابدی اظهار کرد: تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب برقراری یک ارتباط عاطفی میان نوزاد و مادر خواهد شد که بر تکامل ذهنی نوزاد و همچنین از نظر ژنتیکی بسیار اثرگذار است. بنابراین توصیه ما این است که همانگونه که زنان باردار نباید بر محیط‌های تنش‌زا قرار بگیرند، زنان شیرده نیز باید از قرار گرفتن در چنین محیط‌هایی اجتناب کنند و به نوعی از آرامش روحی و روانی برخوردار باشند.




لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/7609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟

با لجبازی کودکم چگونه برخورد کنم؟

تربیت لذت بخش

برخورد با کودکی که از حمام کردن میترسد

راه های پایه ای افزایش آی کیو کودک

لجاجت و کج خلقی در کودکان: هیجانی ، لجبازی

علائم استرس در کودکان

چگونه کودکی مسئولیت پذیر داشته باشیم؟

بازی کودک با اعداد

بچه ها از چه سنی باید تنها بخوابند؟

دروغگویی کودکان دلایل و راهکارهای مقابله

کم رویی ارثی نیست

9 برخورد اشتباه والدین با کودکان نوپا

تصاویر برهنه و کودکان ما

بچه‌ها از سه سالگی، لحن منطقی را می‌فهمند

پرورش اعتماد به نفس درکودک

کودک و میل جنسی

عوارض و درمان مکیدن انگشت کودک

راه های شناسایی بیش فعالی در کودکان

شناخت کودکان از خود

در مورد گفتاردرمانی چه میدانید؟

اسباب بازی های مناسب کودکان پیش دبستانی

کار کودکان در منزل،درست یا غلط؟

چه عاملی باعث ایجادحسادت فرزندان میشود؟

کودکان را برای روبه رو شدن با حوادث آماده کنیم

با کودک بدزبانم چطور رفتار کنم؟

با کودکم بعد از طلاق چطور رفتار کنم؟

افسون‌شدگان کوچک موبایل

آزمونی برای تشخیص کودکان بیش فعال

وقتی که کودکان مان دعوا می کنند

دلایل داشتن یا نداشتن فرزند دوم !

پاداش و محرومیت را فراموش نکنید

آموزش معذرت خواهی به کودک

افزایش حس مسئولیت پذیری با تقویت وجدان

نقش مادر در سخن آموزی کودک

گریه نوزادان را ترجمه کنید

آیا می خواهید فرزندتان نابغه باشد؟

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟

کودکان متولد خرداد را اینگونه بشناسید !

از فرزند خود یک نابغه بسازید

30 کار که کودکان قبل از 12 سالگی باید ...

اضطراب جدایی را در کودکتان را از بین ببرید !

کودکان کار

تولد فرزند دوم چه تاثیری بر خانواده دارد؟

چگونه کنجکاوی کودک خود را تحریک کنیم؟

عوامل مختلف در دیر به حرف افتادن کودکان

آموزش رفتار به کودکان نوپا!

حفظ آرامش در هنگام برخورد با فرزند؟

نکاتی که قبل از تولد فرزند دوم باید به آن توجه داشت