آریا بانو

آخرين مطالب

کدام دوچرخه براي کدام کودک مناسب است؟ خانواده

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -

ماه بانو/ چرخ سواری یکی از معروف ترین ورزش های برای کودکان است و عامل مهمی برای بهبود تعادل، آمادگی جسمی و هماهنگی کودکان محسوب می شود. با توجه به سن، برای چرخ سواری عوامل جسمانی مختلفی دخیل هستند که اولین و مهم ترین آنها حفظ تعادل است؛ یعنی هر چقدر تعداد چرخ ها بیشتر باشد مشخصا کودک تعادل بهتری خواهدداشت.
عامل دوم، سرعت چرخش چرخ هاست؛ یعنی هرچقدر چرخ ها به راحتی بچرخند با سرعت بیشتر حرکت می کنند و آخرین عامل، شیوه وارد کردن نیرو است زیرا بعضی از چرخ ها پدال ندارند و کودک باید با وارد کردن نیرو بر سطح زمین، باعث حرکت چرخ شود که سرعت آنها پایین است و امنیت آن نیز بیشتر خواهدبود، اما چرخ هایی که از پدال استفاده می کنند نیروی بیشتری تولید می کند و در نتیجه سرعت بیشتری هم خواهند داشت. کودکان زیر یک سال به علت از دست دادن تعادل خود نمی توانند از چرخ استفاده کنند و زمانی کودک می تواند تعادل خود را حفظ کند که شروع به راه رفتن کند.
البته فرآیند راه رفتن در بعضی کودکان دیرتر و در بعضی از آنها زودتر شروع می شود. باید توجه کرد تا زمانی که کودک شروع به راه رفتن نکرده نباید از چرخ استفاده کرد. به علاوه استفاده از لوازم ایمنی مانند کلاه، محافظ آرنج و زانو الزامی است. در این مطلب، با توجه به عوامل یادشده، گروه های سنی مختلفی برای چرخ سواری تعریف کرده و نکات مهم را شرح داده ایم.
12 تا 23 ماه
این کودکان نیز مانند رده سنی قبلی هستند، با این تفاوت که آنها علاقه مند به جمع کردن اشیا و مایل به بازخورد هستند، بنابراین، می توان اسباب بازی هایی که صدا تولید می کنند روی چرخ کودک نصب کرد تا با صدا درآوردن آن تحریک شود و بیشتر به فعالیت بپردازد. همچنین با نصب یک واگن کوچک در پشت، کودک با راه رفتن وسایل مورد علاقه خود را که روی زمین می بیند، بلند می کند و در واگن می گذارد.
2 سالگی
کودکان 2 ساله و بزرگ تر علاقه مند هستند سوار وسایل چرخ سواری شوند که نسبتا عریض تر و ارتفاع آن نسبت به زمین کمتر باشد مانند ماشین هایی که با پدال حرکت می کنند. همچنین کودکان در این سن برای پدال زدن آماده هستند. از این رو، سه چرخه ها هم برای این رده سنی مناسب اند.
3 سالگی
کودکان 3 ساله در پدال زدن ماهر می شوند اما همچنان در تعادل دچار ضعف هستند. سه چرخه ها و دوچرخه هایی که دارای چرخ های کمکی هستند برای این رده سنی مناسب اند. نکته قابل توجه برای این رده سنی اندازه چرخ هاست؛ یعنی اینکه چرخ های 30 تا 35 سانتی متری مناسب است.
4 تا 5 سالگی
در این سن، مشکل حفظ تعادل برطرف می شود و کودکان برای استفاده از دوچرخه بدون چرخ های کمکی آماده می شوند. والدین در این سن باید مراقب آنها باشند چون آنها به خطرات افتادن آگاهی ندارند و با شور و هیجان دوچرخه سواری می کنند و احتمال آسیب رساندن به خود را بالا می برند.
6 تا 8 سالگی
کودکان این رده سنی توانایی جسمانی خوبی برای دوچرخه سواری دارند. آنها خطرات را به خوبی درک می کنند و به راحتی می توانند در معابر شلوغ حتی در خیابان ها دوچرخه سواری کنند. در گروه های سنی قبل، کودکان برای توقف از پاهای خود استفاده می کردند اما کودکان این رده سنی به راحتی می توانند از ترمز دستی استفاده کنند.
9 تا 12 سالگی
در این سن آنها می توانند از دوچرخه های دنده دار استفاده کنند و با سرعت بیشتری نسبت به قبل دوچرخه سواری کنند. کودکان این رده سنی به راحتی می توانند در شیب ها و سطوح مختلف هم دوچرخه سواری کنند.
12-18 سالگی
در این سن کودک برای راه رفتن آماده می شود. کودکان در این سن تعادل خوبی ندارند، بنابراین استفاده از چرخ های پدال دار زود است. بهترین نوع چرخ سواری برای این رده سنی استفاده از چرخ هایی است که کودک با استفاده از نیروی پای خود باعث حرکت چرخ شود و هر چقدر تعداد چرخ ها (وصل کردن چرخ های کمکی) بیشتر باشد، امنیت کودک نیز بیشتر خواهدشد.



لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/8380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان