آریا بانو

آخرين مطالب

تنفر از همسر در دوره بارداری روانشناسي

تنفر از همسر در دوره بارداری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - حامی هنر زندگی / تنفر از همسر در دوره بارداری از جمله مشکلات زوجین در دوران بارداری می‌باشد. حاملگی برای زنان دوره بسیار حساسی است. در این دوره علاوه بر انتظار شیرینی که برای به دنیا آمدن نوزاد جدید وجود دارد، مشکلات زیادی مثل تنفر از همسر در دوره بارداری به طور طبیعی برای زنان به وجود می‌آید. زنان در این دوره هم از لحاظ فیزیولوژیک هم هیجانی دچار تغییرات و بی ثباتی زیادی می‌شوند. برخی زنان تنفر از همسر در دوره بارداری را نشان می‌دهند که گاهی به آن ویار به همسر گفته می‌شود. آگاهی مردان از این موضوع باعث می‌شود که بتوانند همدلی بیشتری با همسر خود داشته باشند و موقعیت او را بهتر درک کنند. بهتر آن است که زوجین از طریق مشاوره خانواده نسبت به این موضوع آگاهی بیشتری کسب نمایند.
تنفر از همسر در دوره بارداری
دوران بــارداری یکی از استرس‌زا‌ ترین و چالش برانگیزترین اتفاق در زندگی زنان است. ترس از درد زایــمان، مشکلات اقتصادی، نگرانی در مورد ایفای نقش مادری و تغییرات که به سرعت روند زندگی زنان را تغییر می‌دهد، همگی از مشکلات حاملگی هستند که با افزایش سطح کورتیزول بدن به وجود می آید. همچنین تغییرات هورمونی ناشی از بارداری باعث می‌شود که زنان در این دوران بسیار حساس شده و به سرعت از دست شوهر خود عصبانی شوند. تنفر از همسر در دوره بارداری یکی از مسائلی است که زنان در این دوران با آن مواجه می‌شوند.
تجربه احساس نفرت یا احساسات منفی شدید نسبت به همسر یا شریک زندگی در دوران بارداری می تواند ناراحت کننده و چالش برانگیز باشد. مهم است که به یاد داشته باشید بارداری می تواند طیف وسیعی از احساسات را به همراه داشته باشد و این احساسات غیر معمول نیستند.
دلایل تنفر از همسر در دوره بارداری
تنفر از همسر در دوران بارداری می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در اینجا به برخی از شناخته شده‌ترین آن‌ها می پردازیم:
1. تنفر از همسر در دوره بارداری به دلیل تغییرات هورمونی
در طول دوران مختلف بارداری، هورمون‌های بدن زنان دائم در حال تغییر است. این تغییرات تاثیر مستقیمی بر خلق و احــساسات آنان دارد و باعث بی ثباتی هیجانی می‌شود. همانطور که در دوران قاعدگی هیجان بسیاری از خانم‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد، در طول بارداری این اثر می‌تواند بیشتر شود. در این مدت خیلی از زنان گاهی عصبی‌تر شده و ممکن است طیفی از هیجانات منفی مثل اضطراب و دلشوره، خشم یا غم و همچنین تنفر را تجربه کنند.
از این رو نوسانات هورمونی در دوران بارداری می تواند بر خلق و خو و احساسات تأثیر بگذارد و به طور بالقوه منجر به تحریک پذیری شدید، نوسانات خلقی یا حتی احساس خشم یا رنجش شود. درک این موضوع که این احساسات می توانند تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار گیرند، می تواند به افراد کمک کند تا تشخیص دهند که احساسات نا مطلوب خود را نسبت به شریک زندگی خود منعکس نکنند. بسیاری از خانم‌ها متوجه می‌شوند که تنفر از همسر در دوره بارداری غیرمنطقی بوده و به دلیل اثر هورمون‌هاست. البته این به معنای بی اهمیت بودن این احساسات نیست و نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. بهتر است دلایلی که باعث تشدید این احساسات منفی شده را شناسایی کرد و برای حل آن تلاش کنید. نشانه‌های این دوران شباهت زیادی به علائم مــلال پیش از قاعدگی دارد.
استراتژی مدیریت: با شریک زندگی خود در مورد تغییرات عاطفی که تجربه می کنید آشکارا ارتباط برقرار کنید و به او اطمینان دهید که آنچه تجربه می کنید بازتابی از احساسات واقعی شما نیست. از متخصصان مانند درمانگران یا مشاوران، که می توانند راهنما و راهبردهای مقابله ای را ارائه دهند کمک بگیرید.
2. حساس شدن بیشتر به مشکلات
در طول زندگی هر زوجی، مشکلات تا حدی وجود دارد. بسیاری از اوقات رفتارهای اشتباه سهوی از مرد یا زن رخ می‌دهد اما طرف مقابل زودتر از آن چشم پوشی می‌کند. اما در طول بارداری، زنان به دلیل تاثیرات هیجانی بیشتر امکان دارد نسبت به اشتباهات و رفتارهای آزاردهنده همسر خود حساس شوند. به این ترتیب مشکلاتی که تا دیروز از آن چشم پوشی می‌کرد یا زودتر بخشیده می‌شد، در این مدت بیشتر دیده می‌شود، موجب آزار بیشتر همسر شده و تنش بیشتری در رابطه ایجاد می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات زوجین در دوره بارداری کلیک کنید.
استراتژی مدیریت: به دنبال حمایت عاطفی از دوستان، خانواده یا گروه های حمایتی باشید. شرکت در کلاس های قبل از تولد یا جلسات مشاوره همراه با همسر را در برنامه بگنجانید تا هرگونه نگرانی یا اضطراب را برطرف کرده و رابطه خود را تقویت کنید. ارتباط باز و صادقانه می تواند به کاهش سوء تفاهم ها یا رنجش های پیش آمده کمک کند.
3. بی توجهی همسر در طول بارداری
خیلی از مردان نیازهای عــاطفی زن باردار را کامل نمی‌شناسند و درک دقیقی از شرایط آن‌ها ندارند. زنان در این دوران به میزان خیلی بیشتری به توجه، محبت و پشتیبانی همسر خود نیاز دارند. حال آنکه خیلی از مردان در این دوران به دلیل فشارها و استرس‌هایی که خود متحمل می‌شوند، ممکن است توجه کمتری به همسر نشان دهند. زنان در این دوران توان جسمی‌شان کمتر شده و زودتر دچار خستگی می‌شوند و به مراتب نیاز بیشتری به کمک‌های همسر برای انجام کارها دارند. مردانی که به دلیل مشغولیت‌های خود کمتر می‌توانند وقت بگذارند، بر تنفر از همسر در دوره بارداری تاثیر می‌گذارند.
استراتژی مدیریت: برای کاهش ناراحتی‌های جسمی در تمرین‌های خودمراقبتی مانند استراحت کافی، تمرین تکنیک‌های تمدد اعصاب و حفظ یک سبک زندگی سالم تعهد کافی نشان بدهید. نیازهای خود را با شریک زندگی خود در میان بگذارید و برای یافتن راه هایی برای حمایت از یکدیگر در این مدت با یکدیگر همکاری کنید.
4. سردی مردان در رابطه در طول بارداری
تغییرات دوران بارداری و مشکلاتی که در اثر آن بوجود می‌آید، مثل تغییرات ظاهری، تــغییر رفتار زنان در دوران بارداری می‌تواند تا حدی باعث سرد شدن همسر در زندگی شود. همچنین مشکلاتی که در پی این تغییر رخ می‌دهد، روابط زناشویی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در این مواقع بسیاری از مردان ترجیح می‌دهند به جای حل مشکلات تا حد زیادی از آن کناره گیری و اجتناب کنند. به این ترتیب در دوره بارداری، رابطه زوجین می‌تواند تا حد زیادی به سردی کشیده شود. مــشاوره جنسی و آگاهی با تغییرات فیزیولوژی و هیجانی آنان می‌تواند کمک کننده باشد.
استراتژی مدیریت: به طور منظم با شریک زندگی خود در مورد انتظارات و نگرانی های خود صحبت کنید. برای رسیدگی به مسائلی که پیش می آید، در بحث های باز و بدون قضاوت شرکت کنید. به دنبال راهنمایی حرفه ای از زوج درمانی یا مشاوره باشید تا این تنظیمات ارتباطی جدید را با هم انجام بدهید.
5. تنفر از همسر در دوره بارداری به دلیل ویار به بوی بدن همسر
زنان در دوران بارداری به هر بویی حساسیت بیش از حد پیدا می‌کنند. این مکانیزم به آن‌ها کمک می‌کند با تشخیص بهتر بوها از خوردن غذاهای مسموم اجتناب کنند. ممکن است زنان در این دوران نسبت به بوی بدن همسرشان بسیار حساس شوند. اما برخی از زنان در این دوران نسبت به بوی بدن همسرشان احساس تنفر پیدا می‌کنند تا حدی که حتی نمی‌توانند تا مدتی با او در یک اتاق باشند. با وجود اینکه احساس تنفر از همسر در برخی زنان در طول بارداری تا حدی طبیعی است، می‌تواند تجربه آزاردهنده‌ای برای زوج بوده و رابــطه جنسی آنان را تحت تاثیر قرار دهد.
مساله مهم این است که مردان در این موقعیت، دچار احساس پریشانی و سرخوردگی نشوند و با آگاهی و درک ماهیت این مشکل بتوانند با آن کنار بیایند. خود خانم‌های باردار هم با آگاهی و بینش در مورد شرایط به وجود آمده بهتر می‌توانند بر این موضوع غلبه کنند و این دوره را بگذرانند. در این میان صبر و حوصله همسر و اطرافیان و داشتن حمایت، کمک و همکاری همسر برای حل مشکلات بوجود آمده بسیار حائز اهمیت است. همچنین در این مدت بهتر است از سرزنش کردن و تحت فشار قرار دادن زن باردار خودداری شود.
تاثیر خدمات روانشناسی بر کاهش تنفر از همسر در دوره بارداری
همانطور که گفته شد این مساله هم برای مردان و هم زنان بسیار سخت است و فشار روانی زیادی را برای زوجین به وجود می‌آورد. اما مهم است که زن و شوهر از دلایل این مساله آگاه بوده و برخورد صحیحی با آن داشته باشند. روانشناس به شما کمک می‌کند تا بر این گونه مشکلات در دوره بارداری غلبه کنید. در این صورت تنفر از همسر در دوره بارداری کنترل می‌شود و پس از زایمان، روابط زناشویی را تخت تاثیر قرار نمی‌دهد

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1154383/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش کلسترول و فشار خون با مصرف این ماده غذایی

سانچو: فکر به یونایتد نه، فقط دورتموند و سی‌ال!

رونالدو و مانه: النصر فینالیست می‌شود

حضور جیمی کرگر در دیوار زرد هواداران دورتموند و خوشحالی شدید از به ثمر رسیدن گل نیکلاس فولکروگ

برزگر: شاهد بازی خوبی از سپاهان و پرسپولیس نبودیم

خوشحالی میکا ریچاردز از حضور دل پیرو به جای کرگر در برنامه کارشناسی بازی دورتموند و پاری سن ژرمن

چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟

تبریک جواد خیابانی به ژوزه مورایس به دلیل مسلمان شدن سرمربی سپاهان

وقتی رافائل نادال وسط مسابقه تنیس خود، پیگیر نتیجه بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید می‌شود!

نوری: دست نکونام مقابل تراکتور بسته بود

هشدار انریکه؛ چیزی برای از دست دادن نداریم

مرور کارنامه نوید محمدزاده به بهانه پخش سریال «جنگل آسفالت»

امیری: هنوز 15 امتیاز باقی مانده

اوسمار: هر بازی شرایط متفاوتی دارد

استقبال هواداران نساجی از بازیکنان این تیم

ویسی به کمیته انضباطی فراخوانده شد

واکنش کاپیتان سپاهان به «دل پرخون هواداران اصفهانی از بدنه فدراسیون»

تارتار رقابت سهمیه را به تبریز کشاند

با برد دورتموند، سهمیه پنجم چمپیونزلیگ به آلمان رسید

هواداران دورتموند و سردادن شعار تو هرگز تنها قدم نخواهی زد پیش از بازی با پاری سن ژرمن

خلاصه بازی النصر 3 - الخلیج 1

اوسمار: یادتان نرود با تیم سوم لیگ بازی داشتیم

مورایس: اگر من را نخواهند می‌روم

مورایس: چرا این سؤال‌ها را از تیم‌های دیگر نمی‌پرسید؟

اوسمار: امروز باید صدرنشین می‌شدیم

اوسمار: از نتیجه ناراحتم اما جنگیدیم

اوسمار: تا آخرین لحظه برای قهرمانی می‌جنگیم

خلاصه بازی دورتموند 1 - پاری سن ژرمن 0

دورتموند برنده راند اول؛ پاریسی‌ها امیدوار به کامبک در خانه

تصویر دیده نشده لیلا اوتادی 17 سال پیش در کنار زنده یاد داریوش مهرجویی

شرایط دریافت دسته چک باز هم تغییر کرد/ خبر جدید مجلس برای دارندگان دسته‌چک

کنایه تند نورافکن به ناکامی پرسپولیس!

درویش با یحیی گل‌محمدی دوباره تماس گرفت

واکنش جواد نکونام به برکناری خطیر

شوت امباپه به تیر دروازه دورتموند برخورد کرد

ضربه سر فابیان رویز، خطرناک از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

شوت خطرناک فولکروگ در چهارچوب نبود

واکنش خوب دروازبان دورتموند روی شوت دمبله

شوت دمبله از روی دروازه دورتموند به بیرون رفت

شکایت باشگاه سپاهان از پرسپولیس

پرسپولیس، پرتماشاگرترین با بلیت 300 هزار تومانی

مراسم ازدواج خواهرزاده محمود احمدی نژاد در استانبول

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

اتهام مدیرعامل پرسپولیس به بازیکنان سپاهان

واکنش تند درویش به درگیری سپاهانی‌ها با بانوان

آغاز رسمی مذاکرات پرسپولیس با 10 بازیکن

موقعیت خطرناک برای دورتموند و شوت مارسیل سابیتزر که ثمری نداشت

رزاق پور: قدر فرصت‌ها را ندانستیم

هادی محمدی: امید به صورت دابو ضربه زد

جو فوق العاده دیوار زرد دورتموند