آریا بانو

آخرين مطالب

4 گوشه دنیا/ راز عمر 100ساله مردم این کشور چیست؟ گوناگون

4 گوشه دنیا/ راز عمر 100ساله مردم این کشور چیست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - جماران / سنگاپور جدیدترین «منطقه آبی» جهان است؛ مکانی که مردم در آن زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری دارند. دان بوتنر، ابداع‌کننده‌ اصطلاح «مناطق آبی»، کاوشگر و روزنامه نگار در نشریه نشنال جئوگرافی، به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «سنگاپور بالاترین امید به زندگی تعدیل‌شده براساس سلامت را در جهان دارد.» آن طور که به نظر می‌رسد هر کاری که سنگاپور انجام داده است، در ایجاد طولانی‌ترین و سالم‌ترین زندگی در کره زمین مؤثر بوده است. «مناطق آبی» مکان‌هایی هستند که به طور سرانه، 10 برابر بیشتر از ایالات متحده، جمعیت بالای صد سال دارند. پنج منطقه آبی اصلی عبارتند از: ایکاریا (یونان)، اوکیناوا (ژاپن)، نیکویا (کاستاریکا)، ساردینیا (ایتالیا) و لوما لیندا (ایالات متحده)، اما سنگاپور در فهرست جدید بوتنر با عنوان «منطقه آبی 2» قرار دارد. 
در حالی که مناطق آبی اصلی به دلیل شرایط طبیعی به وجود آمده‌اند، مناطق آبی 2 ساخته دست بشر هستند. 
بوتنر گفت: «مناطق آبی قدیمی در حال ناپدید شدن هستند و به نوعی آمریکایی شده‌اند. مکانیزاسیون، جایگزین فعالیت بدنی می‌شود و تکنولوژی، مردم را از تعاملات رو در رو دور کرده است.»
سال 2004، بوتنر و همکارانش روی «مهندسی معکوس» طول عمر کار کردند. این تیم مناطقی از جهان را که مردم در آنها عمر طولانی‌تری داشتند شناسایی کردند، سپس تلاش کردند تا بفهمند چرا مردم در چنین جوامعی عمر طولانی‌تری دارند.
9 راز طول عمر مردم سنگاپور چیست؟
بوتنر و تیمش «9 راز طول عمر» را شناسایی کردند، عوامل اصلی که نشان دهنده عادات سالم‌ترین مردم جهان است که بیشترین طول عمر را دارند.
این 9 اصل عبارتند از: حرکت طبیعی در زندگی روزمره؛ داشتن هدف؛ داشتن روتین‌هایی برای کاهش استرس؛ توقف غذا خوردن تا مرز 80 درصد سیری؛ مصرف بیشتر غذاهای گیاهی؛ عضویت در یک جامعه؛ حفظ روابط نزدیک با عزیزان و احاطه شدن توسط افرادی با عادات سالم.
بوتنر قبلا گفته بود که سنگاپور یک «کانون طول عمر مهندسی‌شده» است.
در این گزارش برخی از محرک‌های تندرستی که در چارچوب سیاست‌های سنگاپور تعبیه شده‌اند آورده شده است:
پیاده‌روی کنید، سوار وسایل نقلیه شخصی نشوید
در حالی که مردم در بسیاری از نقاط جهان از جایی به جای دیگر رانندگی می‌کنند، اکثر سنگاپوری‌ها پیاده می‌روند، البته این معمولاً به دلیل ضرورت است و نه به خاطر ورزش کردن.
بوتنر به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «به نظر من سنگاپور با مالیات بستن سنگین بر خودروها، بنزین و استفاده از جاده‌ها ... و سپس سرمایه‌گذاری کلان در امکان پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و حمل‌ونقل عمومی، کار درخشانی انجام داده است.» او افزود: «این تصادفی نیست، این برنامه‌ریزی بسیار خوبی است.»
برای خرید خودرو در سنگاپور، ابتدا باید مجوز مالکیت خودرو را دریافت کنید. این مجوز با عنوان گواهی مالکیت شناخته می‌شود و می‌تواند گران‌تر از قیمت خود خودرو باشد. برای مقایسه، قیمت اعلام شده تویوتا کمری هیبرید در سنگاپور در مارس 209 هزار و 888 دلار سنگاپور (تقریباً 155800 دلار آمریکا) است. در ایالات متحده، این خودرو با قیمتی به مراتب پایین‌تر یعنی 28 هزار و 855 دلار به فروش می‌رسد.
حفظ روابط نزدیک با عزیزان
تحقیقات نشان می‌دهد که افراد در مناطق آبی تمایل دارند به عزیزان خود اولویت دهند و آنها را در نزدیکی خود نگه دارند.
این موضوع در سیاست سنگاپور به نام «کمک هزینه مسکن مجاورتی» در نظر گفته شده که از نظر مالی افراد را تشویق می‌کند تا با والدین و فرزندان خود یا در نزدیکی آنها زندگی کنند.
بوتنر گفت: «برخلاف آمریکا که افراد مسن را در خانه‌های سالمندان نگهداری می‌کنیم، در سنگاپور، سالمندان با خانواده در ارتباط می‌مانند. اغلب اوقات، آنها از مراقبت بهتری از سوی خانواده برخوردار می‌شوند، بنابراین همه اینها باعث افزایش امید به زندگی افراد مسن می‌شود.»
حس تعلق
تحقیقات نشان داده است که تعلق داشتن به یک جامعه مذهبی می‌تواند با افزایش طول عمر مرتبط باشد.
به گفته‌ دن بوتنر، «تنها پنج نفر از 263 نفری که ما با آن‌ها مصاحبه کردیم که عمرشان به صد سال رسیده بود، به هیچ جامعه مذهبی تعلق نداشتند.» او در ادامه می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهند که شرکت در مراسم‌های مذهبی چهار بار در ماه می‌تواند 4 تا 14 سال به امید به زندگی اضافه کند.»
طبق گزارش مرکز تحقیقات پیو، تقریباً 80 درصد از بزرگسالان سنگاپوری دارای وابستگی مذهبی هستند. همچنین، یک مطالعه‌دیگر این مرکز در سال 2014 نشان داد که سنگاپور، متنوع‌ترین کشور از نظر مذهبی در جهان رتبه بندی شده است.
انتخاب عادات سالم
به گفته‌ بوتنر، سنگاپور در «ارزان‌تر و در دسترس‌تر کردن غذای سالم نسبت به فست‌فود» عملکرد خوبی داشته است. این کشور برای تشویق رستوران‌ها و غذاخوری‌ها به ارائه گزینه‌های سالم‌تر، مشوق‌هایی در نظر گرفته است.
شورای ارتقای سلامت، گزینه‌های سالم‌تر مانند برنج قهوه‌ای و غلات سبوس‌دار را ترویج می‌کند. وزارت بهداشت هم سیستمی برای برچسب‌گذاری راه‌اندازی کرده است که به ساکنان نشان می‌دهد کدام غرفه‌های غذا، گزینه‌های سالم‌تری دارند.
بوتنر می‌گوید سنگاپور سیگار کشیدن را «سخت، غیرجذاب و گران» کرده‌ است. او ادامه می‌دهد: «سنگاپور با طراحی پاکت‌های سیگار و آن تصاویر سرطان دهان، عملکرد خوبی داشته است... آن‌ها از اولین کشورهایی بودند که بر سیگار مالیات بستند.»
دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی
سنگاپوری‌ها از بیمه سلامت همگانی برخوردار هستند، به این معنی که ساکنان به مراقبت‌های پزشکی باکیفیت، از جمله خدمات بهداشتی مانند پیشگیری، درمان، توانبخشی و مراقبت‌های تسکینی دسترسی دارند. دولت برای ایجاد سیاست‌هایی که هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را یارانه می‌دهد، تلاش کرده است.
بوتنر گفت: «در آمریکا، مراقبت‌های بهداشتی بسیار گران و در ایجاد سلامتی ناکارآمد است، زیرا اولویت‌های سیاست‌گذاری بر مسائل اقتصادی استوار است.»
قوانین سختگیرانه
سنگاپور به قوانین سختگیرانه‌اش معروف است. ممنوعیت آدامس جویدن یا جریمه‌های سنگین برای غذا خوردن در وسایل نقلیه عمومی، نمونه‌های رایج آن هستند.
با این حال، این کشور همچنین به شدت در مورد سختگیری‌های استفاده از اسلحه و مواد مخدر شهرت دارد. هرگونه تخلفی در مورد این موارد می‌تواند منجر به حبس، مجازات یا اعدام شود.
بوتنر گفت: «این واقعیت که اسلحه در سنگاپور غیرقانونی است از نظر امید به زندگی، سیاست بسیار هوشمندانه‌ای است. در ایالات متحده، ما هر ساله حدود 55 هزار نفر را بر اثر مرگ با اسلحه از دست می‌دهیم، در حالی که سنگاپور، حدود سه نفر را از دست می‌دهد.»
او افزود: «قوانین سختگیرانه در مورد مواد مخدر مطرح است. ایالات متحده سال گذشته بیش از صد هزار نفر را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست داد، اما این رقم در سنگاپور حدود 20 نفر بود.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171625/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکارهای مدیریت استرس

اختلال وحشت در موقعتیهای اجتماعی و زندگی روزمره

در ارتباط با دیگران برنده‌اید یا بازنده؟

خودشیفتگی جمعی؛ سود یا زیان؟!

"اعتیاد به خرید" هم داریم!

دروغ هایی که هر روزه به خودمان می گوییم

وسواس، یک بیماری روحی خانمان برانداز

20 اشتباهی که باعث تنهایی می شوند

خشونت جنسی یا جسمی؟ کدام بدتر است؟

چطور به فرزندتان صداقت را آموزش دهید

آثار احساس تنهایی بر زندگی افراد

موسیقی غمگین شما را شاد می‌کند!

بهانه‌هایی که مانع رسیدن شما به آرزوهایتان می شود

چرا درس گرفتن از اشتباهات اینقدر مشکل است؟

افزایش نشانه های استرس با بدهی

10 چیزی که نباید از کسی توقع داشته باشید

چرا از پذیرفتن اشتباهاتمان می ترسیم؟

وقتی شکست عشقی به جنون می‌کشد

چگونه از تهوع ناشی از اضطراب جلوگیری کنیم ؟

اختلال سلوک : علائم ، علل و راه درمان آن

انتقاد پذیری در محیط کار

رابطه تغذیه با اعصاب و روان

در 5 مورد زیر هرگز با دیگران صحبت نکنید

20 کاری که همیشه بعد از انجامشان پشیمان می شوید

عصبانیت های زنانه با علت مردانه

چرا احساس ناامیدی می کنیم ؟علل ناامیدی و راهکارهای درمان آن

روش برخورد با انسانهای سوءاستفاده گر

چرا مقایسه کردن درست نیست؟ چطور مقایسه خود با دیگران را ترک کنیم؟

9 اشتباه که در دهه 30 زندگی مرتکب می شوید

خصوصیاتی که حسادت زنان را بر می انگیزد

راههای برخورد با افراد بد دهن

چرا این همه غمزده ایم

رابطه چاقی با افسردگی یا نشاط؛ مستقیم است یا معکوس؟

چطور ذهنتان را شب قبل از یک رویداد استرس زا آرام کنید

خط قرمزهای ارتباط با جنس مخالف

اگر زود عصبانی می شوید بخوانید!

رمضان ماهی برای فرزندانمان

علت قضاوت کردن درباره دیگران چیست و چگونه قضاوت نکنیم؟

خودزشت پنداری را در سنین پائین درمان کنید

انتقاد چیست؟ انواع انتقاد کردن و شیوه درست انتقاد کردن کدامند؟

نکته های مهم برای پیدا کردن دوستان جدید

13 راهکار برای رهایی از اضطراب

حساسیت و زود رنجی چیست؟ علائم و درمان آن کدامند؟

تیک‌ عصبی آزارتان می‌دهد؟

برای تصمیم گیری بهتر این موارد لازمند

فرق بین زنده بودن و زندگی کردن

چطور زندگی که دوست دارم را داشته باشم درحالیکه خیلی ها در عذابند؟

خجالتی ها مشکل روانی دارند؟

شش درسی که نوابغ به ما یاد داده‌اند

6 موضوع عجیب که می‌تواند ضریب هوشی شما را پایین بیاورد!