آریا بانو

آخرين مطالب

در چه شرایطی باید به روانپزشک مراجعه کرد؟ روانشناسي

در چه شرایطی باید به روانپزشک مراجعه کرد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همه‌ی افراد در زندگی با مشکلات متفاوتی روبه‌رو می‌شوند و نحوه مدیریت این مشکلات، با سلامت روان آن‌ها رابطه مستقیمی دارد. هر قدر مشکلات سخت‌تر باشند، فشار و استرس بیشتری روی افراد می‌گذارند. فشارهای روزمره می‌تواند روی سلامت روان تاثیر منفی داشته باشند و افراد را به بیماری‌های روحی و روانی مبتلا کنند. بنظر شما برای کاهش این فشارها روی سلامت روان چه باید کرد؟ رسیدگی به سلامت روان برای شما مهم است یا خیر؟ آیا به نظر شما، مراجعه به روانشناس و روانپزشک کار درستی است؟
در حال حاضر افراد بیش از پیش به سلامت روان خود اهمیت می‌دهند و درصدد بهبود آن هستند. در گذشته عموم مردم مراجعه به روانپزشک را نشانه‌ای از ضعف و یا شرم می‌دانستند اما در جامعه مدرن این موضوع مطرح نیست و افراد به‌طور جدی برای رفع مشکلات مرتبط با سلامت روان تلاش می‌کنند و می‌دانند که سلامت روان به اندازه سلامت جسم مهم است و اختلال در آن احتمالاً به جسم هم آسیب خواهد زد.
اما شاید بپرسید در چه شرایطی باید به روانپزشک مراجعه کنیم؟ مراجعه به روانپزشک در درمان چه اختلالاتی کمک‌کننده است؟ این‌ها اگر همراه ما باشید، در چند دقیقه‌ی آتی پاسخ این سوالات را به‌طور شفاف پیدا می‌کنید.
روانپزشک خوب چگونه به افراد کمک می‌کند؟
روانپزشک در ارزیابی، تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالات روانی، رفتاری و عاطفی تخصص دارد. برای روانپزشک شدن حدود 10-12 سال آموزش لازم است و یک روانپزشک برای رسیدن به این مرحله، به تحصیلات دانشگاهی در دانشکده پزشکی، تکمیل رزیدنتی و قبولی در آزمون‌های بورد نیاز دارد. روانپزشک قادر به تجویز دارو برای درمان اختلالات سلامت روان است که این موضوع مهم‌ترین تفاوت بین روانپزشک و روانشناس بالینی است. تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیب دارو و روان‌درمان منجر به نتایج موثرتر و طولانی‌تری می‌شوند و از روان‌درمانی صرف بهتر خواهد بود.

آریا بانو

دانستن زمان مراجعه به روانپزشک برای برخی از افراد سخت است و نمی‌توانند تعیین کنند که آیا بیش از حد تحت فشار هستند یا فقط نیاز به استراحت دارند و این مسئله می‌تواند گاهاً چالش‌برانگیز باشد. برخی از شاخص‌های کلیدی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، می‌توانند به شما در تصمیم‌گیری کمک کنند و هر کدام سیگنال‌هایی هستند که نشان می‌دهند شاید به کمک نیاز دارید.
چه عواملی باعث اختلال سلامت روان می‌شوند؟
عوامل متعددی در رخداد اختلال سلامت روان نقش دارند، مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
ژنتیک (ارثی) عوامل استرس‌زای محیط عدم تعادل شیمیایی در مغز ضربه مغزی یا عفونت مغزی سوء مصرف الکل و مواد مخدر آسیب مغزی قبل از تولد یا جنین در هنگام تولد افسردگی پس از زایمان تغذیه نامناسب در صورت مشاهده چه علائمی باید به روانپزشک مراجعه کرد؟
برخی از موارد که با مشاهده‌ی آن‌ها بهتر است از روانپزشک و روانشناس کمک گرفت عبارتند از:
عصبانیت شدید و خشم مداوم اضطراب و افسردگی اختلالات خوردن یا خواب دوره‌های غم و اندوه شدید افکار خودآزاری یا خودکشی مشکل در تنظیم احساسات یا الگوهای فکری مشکل در کنترل احساسات مشکلات سلامتی غیرقابل توضیح یا ناگهانی بیماری جسمی تغییرات ناسالم در میل جنسی درگیر شدن در رفتار پرخطر کابوس‌ها، جدا شدن از واقعیت، هذیان، پارانویا یا توهم از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که پیشتر برای فرد جذاب بودند انزوا و گوشه‌گیری افزایش مصرف مواد برای کاهش علائم روانی (مواد مخدر، الکل) عصبانیت مداوم یا مکرر (برای دوره‌های بیش از شش ماه)

آریا بانو

گاهی‌اوقات همه‌چیز آنقدر واضح نیست. شاید شما و یا عزیزان‌تان شرایط عمومی زندگی را تجربه کنید که به‌طور طبیعی کنترل آن‌ها مشکل است. به عنوان مثال ارتباط با افراد درونگرایی که هیچ رابطه خانوادگی زنده‌ای ندارند، اعتمادبه‌نفس پایینی دارند و یا آسیب‌های دوران کودکی را تجربه کرده‌اند، می‌تواند روی سلامت روان شما هم تاثیر منفی داشته باشد.
درمان اختلالات روانپزشکی با چه روش‌هایی انجام می‌شود؟
روانپزشکان برای درمان اختلالات روانپزشکی روش‌های درمانی را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. متداول‌ترین روش‌های درمان عبارتند از:
دارو درمانی
چهار دسته اصلی داروهایی که برای درمان اختلالات روانپزشکی استفاده می‌شوند: داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب، ضد روان‌پریشی و تثبیت‌کننده خلق‌وخو هستند که با توجه به علائم فرد، روانپزشک مناسب‌ترین دارو را تجویز می‌کند.
روان درمانی
در این روش افراد درباره تجربه‌ها، احساسات، افکار و ایده‌ها با روانپزشک صحبت می‌کنند و روانپزشک خوب سعی می‌کند تا تکنیک‌های مهم را برای مقابله و مدیریت علائم آموزش دهد.
بستری در بیمارستان
در شرایط حادتر برخی از افراد ممکن است به دوره‌‌های استراحت و درمان در بیمارستان نیاز داشته باشند و با توجه به شرایط روانپزشک این درمان را در نظر می‌گیرد.
درمان‌های جایگزین
علاوه بر درمان‌های اصلی، از این نوع روش به عنوان یک مکمل استفاده می‌کنند. این مرحله به‌تنهایی مشکلات روانی را از بین نمی‌برد، اما می‌تواند موثر باشد.
درمان‌های تحریک مغز
درمان‌هایی مانند تحریک عمقی مغز DBS، تحریک عصب واگ VNS، تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال TMS

آریا بانو

مراجعه به روانپزشک، نشانه‌ی ضعف نیست!
همه‌ی ما در مقطعی از زندگی با شکست‌ها و ناکامی‌ها، نگرانی‌های مالی و زیان‌های شخصی مواجه شده‌ایم اما اگر این شرایط روی توانایی ما بر عملکرد روزانه اختلال ایجاد کند و یا روابط بین‌فردی را به چالش بکشاند، ممکن است اتفاقات بیشتر و بدتری رخ دهد. نحوه کنار آمدن، واکنش شما و کاری که برای گذراندن این تجربه‌های زندگی انجام می‌دهید، می‌تواند مشخص کند که آیا مراجعه به روانپزشک ایده خوبی است یا نه.
ادامه رفتارهای منفی و الگوهای فکری می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری داشته باشد و درمان زودهنگام بهترین کاری است که می‌توانید برای خود و عزیزان‌تان انجام دهید، این نشان‌دهنده قدرت و فروتنی شما خواهد بود. برای پیدا کردن روانپزشک خوب می‌توانید سری به سایت پزشک خوب بزنید. در این سایت لیست جامع و کاملی از روانپزشکان سراسر ایران جمع‌آوری شده تا افراد بدون دغدغه و چالش بتوانند روانپزشکان خوب و حاذق را پیدا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین ایمپلنت مغزی «نورالینک» در انسان دچار مشکل شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

شکایت اتحادیه جهانی بازیکنان از فیفا

هری کیول می‌خواهد فینال استانبول را مقابل کرسپو تکرار کند

شوخی با دورتموند؛ رئال اینطور شکست می‌خورد

دیدار دوستانه ازبکستان با برزیل قبل از جام جهانی

نقطه ضعف پرسپولیس مشخص شد

دروازه بان جوان صنعت نفت پایان دهنده رکورد منفی این تیم

احتمال بازگشت چی‌چی‌اوغلو به جمع داوران المپیکی

ناراحتی نویدکیا از هافبک عراقی

لژیونری که «پوشکاش» می‌خواهد

به نامزدش میگه که عاشق یکی دیگه شده

چهره‌ها/ استوری تازه خانم بازیگر «آوای باران» بعد از برگشت از چین

نوبت اول آزمون سراسری ویژه داوطلبان سیل‌زده «زیرکوه» برگزار شد

انتشار تصاویر هنجارشکنانه کار دست 6 صفحه اینستاگرامی داد

وجود حدود 18 میلیون « دختر» زیر30 سال در کشور؛ وضعیت «تجرد» زنان دهه 50 و 60

استوری/ ولادت حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)

جاده‌ای به سوی بهشت؛ زیبایی‌ های مسیر خالد نبی

طرز تهیه یک ترکیب فوق جادویی با طعم عالی

جایگاه دختران از نگاه پیامبر مهربانی ها

رژیم اشغالگر در کنگره فیفا پاسخگو باشد!

تیم ملی هاکی بانوان راهی رقابت‌های آسیایی تایلند شد

دوئل جذاب هفته؛ تراکتور و اخباری به هم رسیدند

مشت و تخلیه خشم بر سر داور!

لباس محلی افغانستان برتن سرمربی ایرانی تیم ملی

تکلیف 3 عضو هیات مدیره پرسپولیس مشخص شد

4 نمایش کانون در جشنواره امام رضا (ع)

«بوی خودرو نو» احتمالاً خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

اجرای موسیقی Chi mai اثر انیو موریکونه

تفال/ دل از من برد و روی از من نهان کرد

تقویم تاریخ/ ولادت حضرت معصومه(س) دختر گرامی امام موسی کاظم(ع)

عفونت دندان و لثه چه بیماری‌هایی را به دنبال دارد؟

جستجوگر سیارات فرا خورشیدی ناسا به زندگی برگشت

داستانک/ خانه سالمندان

اسطوره رئال مادرید، مدیر ورزشی النصر شد

الگوریتم جالب گلزنی ستاره پرتغالی تراکتور!

امیری جنگنده دوباره روی نیمکت

اردوی وزنه‌برداران به کیش می‌رود

انریکه نمی‌گذارد بازیکن بخرند!

عبدالرزاق حمدالله دشمن فرضی کریستیانو

کاپیتان رئال در آستانه لیگ عربستان

رازگشایی از جسد سوخته؛ صاحب کار تازه داماد به عروس نظر داشت

قرعه‌کشی مقدماتی جام ملت‌های آسیا 2027 انجام شد

بایرن یک جام دیگر را از دست داد

گلری که دیگر دروازه‌بان آکادمی نیست!

ستاره ذوب‌آهن: گل استقلال استثنایی بود!

ستاره پرسپولیس هم‌تیمی ذخیره‌ها شد

واکنش جالب و خنده دار منوچهر هادی به سوال مهران مدیری : تا بحال دزدی کردی ؟

شرایط به کارگیری معلمان آزاد در مدارس غیردولتی

مجری زن سرشناس با این ویدیو خبر از مهاجرت به خارج از کشور خبر داد / به سلامتی