آریا بانو

آخرين مطالب

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟ خانواده

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نمایشگر کوچک گوشی های هوشمند و تبلت ها در خواب کودکان تاثیر دارد
در مهمانی ها خبری از بازی دسته جمعی بچه ها نیست. هر بچه با یک گوشی یا تبلت جزیره جداگانه ای دارد. بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟ این سوال خیلی از پدر و مادرهاست.
این آمار نگران کننده است
وب سایت دانش محور «Common Sense Media»، در پژوهشی به این نتیجه رسیده است که فقط سه درصد از وقت کودکان به خلاقیت و خلق چیزهای جدید می گذرد و بقیه زمان شان صرف بازی های مهیج، گوش دادن به موسیقی و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می شود. در این پژوهش بیش از دو سوم نوجوانان صاحب گوشی هستند و 37 درصد آنها هم تبلت دارند.
در ادامه این تحقیق، شرکت پژوهشی «Influence-Central» در یک بررسی با عنوان «کودکان و تکنولوژی» گزارشی از تعامل کودکان نسل جدید با دستگاه های همراه منتشر کرده است. در این گزارش، از 500 مادر آمریکایی سوال شده است و بر اساس پاسخ های ارائه شده، متوسط سن مالکیت گوشی هوشمند در کودکان به 10.3 رسیده است. همچنین میزان استفاده کودکان از تبلت هنگام سفر با خودرو، از 26 درصد در سال 2012 میلادی به 55 درصد در زمان حال رسیده است. 64 درصد از کودکان با لپ تاپ یا تبلت به اینترنت دسترسی دارند. این در حالی است که این رقم در سال 2012 میلادی تنها 42 درصد بوده است.
امنیت حرف اول را می زند
ترکل معتقد است اگر پدر و مادرها به خرید گوشی هوشمند برای فرزندشان راضی شدند، حتما باید قبل از هر چیز، حفظ حریم شخصی و امنیت کودک را به او آموزش بدهند. یعنی باید واضح و روشن به او توضیح بدهند که این گوشی در عین حال که می تواند برای او بسیار مفید باشد، می تواند به همان اندازه خطرناک باشد و باید همه چیز را با پدر و مادرش در میان بگذارد.
هنگامی که مادر کنار اجاق گاز مدام با گوشی اش پیام می فرستد یا پدر هنگام رانندگی حواسش به کامنت های شبکه های اجتماعی است؛ کودک هم همان راه را ادامه می دهد و تصویر یک خانواده این شکلی می شود؛ «خانواده ای روی یک کاناپه نشسته اند. هیچ کس حرفی نمی زند. پدر در یک سایت ماشین های مورد علاقه اش را می بیند، مادر در یک سایت آشپزی، طرز تهیه سوفله را یاد می گیرد، کودک هم مشغول بازی است و با اسلحه اش همه دشمن ها را می کشد. کسی با کسی حرفی نمی زند. همه آرام و بی تحرک در تنهایی خصوصی شان، سرهای شان را به زیر انداخته اند و غرق شده اند در فضای مجازی.»

آریا بانو

استفاده زیاد و مدام از گوشی های هوشمند منجر به آسیب دیدن یکی از بخش های مهم مغز می شود
وقتی پای مغز به میان می آید
محققان سوئیسی بعد از مطالعات دقیق به این نتیجه رسیده اند که استفاده زیاد و مدام از گوشی های هوشمند منجر به آسیب دیدن یکی از بخش های مهم مغز می شود. آنها معتقدند رابطه مستقیمی بین دست و مغز در زمان استفاده از این نوع گوشی ها ایجاد می شود که باعث به وجود آمدن صدمات و آسیب های مغزی می شود.
این تیم تحقیقاتی از 37 داوطلب برای اثبات این مسئله استفاده کردند که 27 نفر آنها از گوشی هوشمند و 10 نفر از آنها از گوشی های ساده با دکمه های واقعی (نه لمسی) استفاده می کردند. محققان بعد از یک دوره پژوهش به این نتیجه رسیدند؛ در بخشی از مغز به نام «Somatosensory»، غشایی وجود دارد که مخصوص کنترل حرکت دست، صورت، لگن، تن و گردن است و افرادی که از گوشی های موبایل هوشمند با صفحات لمسی استفاده می کنند، این بخش از مغزشان به مرور زمان نسبت به کنترل حرکات ضعیف می شود، اما افرادی که از گوشی های معمولی و دکمه دار استفاده می کنند با هر بار استفاده از دکمه، مغز حالت حرکت انگشتان را دریافت کرده و با حرکت انگشتان روی دکمه ها فعالیت می کند و از کم کاری و تغییر شکل دور می ماند، یعنی با هر بار حرکت انگشتان و سایر اعضای بدن، مغز فعالیت می کند و از پیری و تغییر شکل و به دنبال آن، اختلالات مغزی پیشگیری می شود.
خواب را از چشم های شان می گیرد
نمایشگر کوچک گوشی های هوشمند و تبلت ها در خواب کودکان تاثیر دارد. بر اساس یافته های یک نظرسنجی از دو هزار و 48 کودک چهار تا هفت ساله، آنها قبل از خواب، خیلی بیشتر از قبل از گوشی های موبایل و تبلت استفاده می کنند. بر این اساس مشخص شده کودکانی که قبل از خواب از گوشی موبایل استفاده می کنند 20.6 دقیقه کمتر از کسانی که از دستگاه های الکترونیکی استفاده نمی کنند، می خوابند. محققان معتقدند این کم خوابی روی هوش و خلاقیت و شادابی کودک تاثیر می گذارد.
وقتی روابط تغییر می کند
فرزند در اتاق خود نشسته و از آنجا برای مادرش پیغام می فرستد که «ناهار حاضر است؟» یا «غذا چی داریم؟» مادر هم از آشپزخانه جواب می فرستد: «نیم ساعت دیگه غذا حاضره!» و این گونه است که روابط و تعامل رنگ می بازد. کم کم گفتگو کردن رو در رو جای خود را به پیام ها و استیکرهای رنگارنگ می دهد. همین موضوع باعث می شود مرز روابط بین والدین و کودک تغییر کند. کودکی که در حال رشد است، بدون گفتگو و تعامل با خانواده و در یک فضای آنلاین و دور از خانواده رشد می کند.
کودک با خلاقیت خداحافظی می کند
کارشناسان معتقدند وقتی کودکان به بازی ها و اپ های گوشی های هوشمند عادت کنند، دیگر حساسیت چشم و واکنش مغزشان کم می شود. تخیل شان کم می شود و کم کم به کودکانی وابسته به تکنولوژی تبدیل می شوند که منتظر می مانند امکانات برای شان فراهم باشد و بعد به سراغ بازی بروند، در صورتی که کودک بدون گوشی هوشمند، با نقاشی کردن و ساختن کاردستی و انجام بازی های دیگر می تواند با به کار بستن خلاقیت هایی درساختن مواد اولیه و بازی های فکری و عملی به یک نتیجه جدید برسد اما دسترسی به انواع بازی ها که خودشان وسیله های مخصوص خودشان را دارند، دیگر کودک را خالی از انگیزه و خلاقیت و هیجان می کند. 

آریا بانو

گوشی های هوشمند به دلیل آسان کردن کارها، توانایی یادگیری را از کودکان می گیرد
افسردگی و چاقی می آورد
کارشناسان بین افسردگی در کودکان و گوشی های هوشمند و استفاده از اینترنت رابطه مستقیمی پیدا کرده اند. آنها معتقدند در صورت استفاده از چنین وسایلی، نظارت بر رفتارهای روحی کودکان تا حدودی سخت می شود و نتایج مخربی بر سلامت کودکان دارد. استفاده بیش از حد از گوشی همراه و نشستن بیش از حد در تنهایی، می تواند بر سلامتی کودک شما تاثیر ناخوشایندی بگذارد.
توانایی یادگیری از بین می رود
گوشی های هوشمند به دلیل آسان کردن کارها و راه های جستجو، توانایی یادگیری را از کودکان می گیرد. یافته های این پژوهش ثابت می کند در زمان استفاده از گوشی های هوشمند، مهارت های ضروری کودک برای ریاضی و درس های دیگر خیلی کم و ضعیف می شود. استفاده بیش از حد از تلفن هوشمند باعث می شود ذهن آنها برای مدتی طولانی اسیر شود و همین آزاد نبودن ذهن، جلوی پیشرفت و یادگیری او را می گیرد.
منبع: ماهنامه همشهری تندرستی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185584/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری فوق‌العاده زیبا از سحابی reflection با فاصله‌ی هزار سالِ نوری

مرغ خوشخوان را بشارت باد کاندر راه عشق

ماجرای محافظت محمد طالقانی از امام خمینی (ره) در پاریس

جنجال محمد طالقانی در جام آریامهر!

پاسخ بی‌رحمانه کین به هالند؛ بچه لوس و ننر!

کلوپ: لیورپول امشب را خیلی دوست داشتم

تساوی در سیرجان به سود دو سرمربی!

10 حرکت برتر بسکتبال حرفه‌ای NBA در شب گذشته

مدال قهرمانی اروپا بر گردن اولادقباد

تبعات باخت؛ مدافعان تاتنهام درگیر شدند!

خبرهای امیدبخشی که ندا قاسمی بازیگر «نون خ» آرزو دارد بگوید

دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟

جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید

آمار کیف زن باباش رو هم داره

اجرای محلی از موسیقی سبک خراسانی در تالار وحدت

ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسرهای بعدش!

ادعای زنی که شوهرش را کشت: داشت خفه‌ام می‌کرد، با چاقو زدم

معنای رفتار مختلف گرگ‌ها در گله

سوزن را یک ثانیه‌ای نخ کنید!

فامیل امام صادق(علیه‌السلام) بودن کارساز نیست!

4گوشه دنیا/ کشف نیمه گم‌شده یک مجسمه افسانه‌ای در مصر

دستور پخت گوجه و بادمجون به سبک ایتالیایی‌ها

5 صبحانه کم کالری برای لاغری

این مواد غذایی را حذف یا محدود کنید تا سالم بمانید

این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند

بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟

محمدحسین لطیفی: تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم

ترفندهای طلایی برای تمیز کردن سرخ کن بدون روغن

7 شلوار ترند بهار که باید در کمد لباس شما باشد

رازگشایی از نمادهای 2700 ساله ایران باستان

چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان

پیروزی لیورپول مقابل تاتنهامی که باز دیر موتورش روشن شد

تساوی بدون گل شمس‌ آذر و گل‌گهر

چهره‌های مصمم در تمرین استقلال خوزستان

چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است

توقف میلان مقابل جنوا در ماراتن گلزنی سن‌سیرو

لورکوزن شکست‌ ناپذیرترین تیم تاریخ فوتبال اروپا

ابهامات حکم جنجالی عبدالله ویسی

فینال فینالیست ها تقدیم به تمام هواداراى استقلال و پرسپولیس

پنج فیلم هندی که دیدنشان را نباید از دست بدهید

ویدئو تامل برانگیز عموپورنگ

پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»

دورهمی اساتید موسیقی؛ شهریار، شجریان، سایه و لطفی

حادثه برای یک هواپیما در فرودگاه قزاقستان

4گوشه دنیا/ کشف یک کیسه مار در فرودگاه میامی آمریکا

چرا کم استغفار می کنیم؟

این جانور یک کیلوگرمی، جد گاو و گوزن است

عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر

گل اول تاتنهام به لیورپول؛ لیورپول 4 _ 1 تاتنهام.

گل دوم تاتنهام به لیورپول توسط سون؛ لیورپول 4 _ 2 تاتنهام.