آریا بانو

آخرين مطالب

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟ خانواده

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تک فرزندی معایبی دارد که به طور جدی می تواند مزایای آن را تحت تأثیر قرار بدهد‎
سر و کله اپیدمی تک فرزندی در خانواده های ما از جایی پیدا شد که گمان کردیم با داشتن فقط یک بچه هم خودمان به عنوان والد سود می کنیم و هم فرزند یکی یک دانه مان مزه زندگی را می فهمد. غافل از اینکه تک فرزندی معایبی دارد که به طور جدی می تواند مزایای آن را تحت تأثیر قرار بدهد.
زمان ما، هر خانواده ای کمِ کم، سه چهار فرزند داشت آن هم اگر به قول معروف با همین سه چهار تا جنسشان جور می شد. صد البته که بزرگ کردن چند تا بچه با فاصله های سنی کم با امکانات آن دوران برای والدین کار آسانی نبود و بعضی ها هم برای رفع و رجوع کردن نیازهایشان مجبور می شدند بچه ها را به دنبال کار و کاسبی بفرستند. تحصیل و دانشگاه آنها هم که بماند. درست در این موقعیت بود که رسانه ها تبلیغ داشتن فرزند کمتر برای زندگی بهتر را جدی تر دنبال کردند و منافع فرزند کمتر داشتن را به صورت دو جانبه یعنی هم برای والدین و هم برای فرزندان ترویج کردند.
با این روند کم کم ذهنیت ها نسبت به فرزند دار شدن تغییر کرد. پدر و مادرها که باسوادتر شده و بیشتر از قبل به درس و مدرسه و آینده بچه هایشان حساس شده بودند کم کم به این نگرش رسیدند که بهتر است به جای تربیت چند بچه قد و نیم قد با آینده ای نیمه موفق، یک بچه کاملاً موفق تربیت کنند و تحویل جامعه بدهند.
از طرف دیگر، آنها فکر می کردند که با داشتن یک بچه می توانند علاوه بر تربیت یک انسان موفق، خودشان هم مجالی برای رشد و پیشرفت هر چه بیشتر پیدا کنند. و این ذهنیت ادامه پیدا کرد تا جایی که امروز علی رغم تبلیغات متضاد با آن زمان، باز هم خانواده های سطح متوسط و بالا ترجیح می دهند همچنان فقط یک فرزند داشته باشند، یک فرزند کاملاً موفق.
تک فرزندی چه مشکلاتی را به دنبال دارد؟
مثل اکثر قصه های زندگی، قصه تک فرزندی هم بدون سراشیبی نبود. وقتی بچه هایی که تک فرزند خانواده بودند از آب و گِل در آمدند و یا به سراغ زندگی خودشان رفتند، خیلی از مسائل ناشی از آن خودنمایی کردند. از جمله این مسائل به چند مورد زیر اشاره می کنیم: 
شکنندگی
بچه هایی که تک فرزند بودند، به دلیل اینکه خواهر یا برادری نداشتند که رقابت کردن سالم را با او تمرین و تجربه کنند با مشکلاتی در زمینه پذیرش واقعیت های زندگی روبه رو شدند. آنها که از زبان والدینشان هیچ گاه کمتر از گل نشنیده بودند، با کوچکترین تشری می شکستند و پا پس می کشیدند. در حالی که اگر خواهر یا برادری داشتند، داشتن رقیب را بهتر درک می کردند و بهتر از عهده موقعیت هایی که مستلزم رقابت و پا فشاری هستند بر می آمدند.

آریا بانو

بچه هایی که تک فرزند بودند،نمی توانستند رقابت کردن سالم را با تمرین و تجربه کنند
فرصت کمتر برای همدلی
خواهر و برادر داشتن کمک می کند تا فرزندان بتوانند در موقعیت های مختلف خودشان را جای دیگری بگذارند و از منظر او به اتفاقات نگاه کنند. بچه ای که خواهر و برادر ندارد نسبت به بچه ای که یک یا چند خواهر و برادر دارد، فرصت کمتری برای همدلی کردن و گذاشتن خودش به جای دیگران پیدا می کند. 
پشت گرمی کمتر
بچه ها رازها و حرف هایشان را قبل از آنکه به پدر و مادرشان بگویند، با خواهر و برادرانشان در میان می گذارند. همینطور خواهر و برادرها بزرگترین سرمایه حمایتی برای روزهای سخت آینده هستند. بچه ای که تک فرزند است مزه این حمایت را نمی چشد. این نقص در جنبه حمایتی برای والدین هم مطرح است. 
پدر و مادری که یک فرزند دارند، در زمان پیری فقط یک نفر را دارند که به آنها سر بزند و از آنها مراقبت کند آن هم به فرض اینکه فرزند آنها در آن زمان خودش سالم باشد و نزدیک آنها زندگی بکند. در حالی که والدینی که چند فرزند دارند در روزگار پیری از چند منبع حمایتی برخوردار می شوند و حتی اگر یکی از آنها به هر دلیلی نتواند به آنها رسیدگی کند، یک یا چند تای دیگر هستند که دستشان را بگیرند و به آنها عشق هدیه بدهند.
شادابی کمتر
بچه هایی که تک فرزند هستند، در مهمانی و پارک و سفر مجبورند با بزرگترها دمخور باشند. در نتیجه نمی توانند با همسالانشان ارتباط کافی برقرار کنند و این مسئله باعث می شود که افراد کمتری را در زندگی برای شوخی کردن، بازی کردن، و حتی صحبت کردن داشته باشند. همه اینها باعث می شود که بچه های تک فرزند نسبت به بچه هایی که چند فرزندی هستند، احساس تنهایی بیشتر و احساس شادکامی کمتری داشته باشند. 
زیر ذره بین بودن
 بچه هایی که تک فرزند هستند، در مرکز توجه والدین قرار دارند و هر رفتار آنها توسط والدین پایش می شود. این توجه زیاد باعث می شود که این بچه ها همیشه با یک جور اضطراب زندگی کنند، اضطرابِ اینکه نکند آن کسی نباشند که والدینشان انتظار دارند. به علاوه خود والدین هم از این قضیه اذیت می شوند چرا که مدام خودشان را مجبور می بینند که نگران فرزندشان باشند، آن هم نه یک نگرانی معمولی، بلکه یک اضطراب آزار دهنده. 
پس یعنی تک فرزندی هیچ جنبه مثبتی ندارد؟
صحبت کردن درباره معایب تک فرزندی به این معنی نیست که تک فرزندها افراد موفقی نخواهند بود یا همه آنها لوس و ناز پرورده خواهند شد. تک فرزندهای زیادی هستند که نسبت به بچه های چند فرزندی خلاق تر و اجتماعی تر هم از آب در آمده اند. اما مسئله ای که وجود دارد این است که ما ببینیم در برابر چیزهایی که به فرزندمان می دهیم چه چیزهایی را از او می گیریم.
اگر شما هم طرفدار تک فرزندی هستید، توجه کنید که گرچه ممکن است به فرزندتان آسایش بیشتر، تحصیل در مدرسه بهتر، دانشگاه بهتر، کلاس های متفرقه بیشتر، و خیلی چیزهای دیگر بدهید ولی یک چیز خیلی مهم را از او خواهید گرفت: داشتن خواهر و برادرانی که امروز و فردا پشت و پناه او باشند. واقعاً آیا داشتن بهترین امکانات و رتبه های علمی و شغلی به تحمل یک لحظه تنهایی و احساس نداشتن یک پشتوانه امن می ارزد؟
منبع: تبیان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

جریمه ویسی سنگین‌تر از لگد کانتونا در آمد

زمان قرعه‌کشی جام جهانی فوتسال اعلام شد

چهره جدی شجاعی برای تقابل با مربی پرسپولیسی

بازگشت کمال به آزادی؛ امیدوار به خاطرات شیرین

پرواز پرسپولیس به شهر خاطره‌انگیز

چهار بازی 6 میلیون یورویی بارسلونا

عبدی به دنبال دو رقمی شدن در تراکتور برای بازگشت

آیندهوون قهرمان هلند شد

بلیت نساجی - پرسپولیس نایاب شد

ابرل: از پاسخ منفی رانگنیک سورپرایز شدیم

ناراحتی نعیمه نظام دوست از همکاری با ایمان صفا

مدت زمان فیلم‌های بخش مسابقه در کن چگونه است؟

آشنایی پژمان و عادل به چه سالی برمیگرده؟

بازدید سلمانی از ایستگاه پاسخگویی به سوالات بیمه‌ای در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی

نماهنگ «خداحافظ» با صدای عرفان طهماسبی و برش هایی از فیلم سینمایی اسرافیل

قتل زن و مرد میانسال در جنوب تهران

مثالی از جامعه آرمانی امر به معروف و نهی از منکر

زندگی بزرگان/ نیت خالص هنگام عیادت بیمار

مقایسه سرعت دویدن انسان با سایر حیوانات

منم و قلبی زار و مضطر...

بستنی ساده با 3 قلم مواد

در مورد اختلال اوتیسم بیشتر بدانید

نگرانی مهم کسانی که ناخن می‌کارند؛ زگیل تناسلی یا ایدز؛ از این منتقل می‌شوند؟

کشف هزاران سیارک در نزدیکی زمین توسط یک فناوری جدید

عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد

آنچه جان کند تنم عمر حسابش کردم

ای آنکه دوست دارمت، اما ندارمت

مسی و سوارز، زوج دوست داشتنی

بکام: پس از ترک منچستریونایتد تا 2 سال نتوانستم بازی های این تیم را تماشا کنم

الساندرو دل پیرو و شوخی با لهجه جیمی کرگر

درخواست اوکراین برای حذف قایقران روسی از المپیک پاریس

ویسی: تراکتور گردن کلفت است

انتقاد مجتبی حسینی از آقای ایکس: بازیکن ما را رها کن

داور مشهور: به‌خاطر گارد افتخار رئال محروم شدم

آخرین تمرین پرسپولیس پیش از سفر به قائمشهر

مدافع چپ سابق پرسپولیس آماده تقابل با سرخ‌ها

خواستگاری «حامد» از «یاسمن» بعد از سال ها

در انتظار یک بازی نفس‌گیر با زودیاک

بغض معلم تبریزی برای بزرگترین غصه اش در برنامه نسیمی‌شو

وزیر بهداشت اعلام کرد: راه‌اندازی 15 هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

یکی از جزایر تفرجگاهی مجمع الجزایر ایونی

منطقه کوهستانی چیانگ مای در تایلند

آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

برجسته‌کاری حجمی فرش بیجار

گوناگون/ اهرام مصر برای جشن عروسی قرق شد!

نحوه ساخت خاتم کاری را ببینید

حکمت/ وسیله راندن شیطان

طرز تهیه پسرخاله‌ سالادشیرازی!

درمان سنتی مگس پران چشم و خمیازه همراه با اشک