آریا بانو

آخرين مطالب

خانواده و بحران های نوجوانی روانشناسي

خانواده و بحران های نوجوانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهمترین ،حساس ترین ،خلاق ترین و پربارترین دوره زندگی دوره نوجوانی است‎
از زمره مهمترین ،حساس ترین ،خلاق ترین و پربارترین دوره زندگی دوره نوجوانی است .با شروع دوره نوجوانی و همزمان با تغییرات فیزیولوژیک و جسمانی ،ذهن انسان از حالت خام قبلی خارج شده و صورت انتزاعی به خود میگیرد.در تفکرات نوجوان استدلال ،استنتاج و وپرداختن به مفاهیمی مثل موضوعات و نگرانی های مربوط به آینده ،مفاهیم وجودی و نگرش به خود و جهان هستی به شکل مستقل از نگرش خانواده شکل می گیرد .مفاهیم معنوی و ارتباط انسان با اخلاقیات تقویت می گردد .وابستگی های نوجوان و دغدغه های او از مسائل مربوط به خانواده فراتر می رود و وسعت بیشتری پیدا میکند .در این دوره است که ارتباطات اجتماعی موجودیت رسمی تری پیدا می کند و اثر گذاری و اثر پذیری در قالب گروه همسالان و جامعه پیرامون انسان به فعل می رسد .
ارتباط خانواده و نوجوان ارتباطی به غایت ظریف و در خور تامل و دقت است .یکی از مهمترین عملکردهای دوره رشد انسان یعنی عملکرد تحصیلی مورد موشکافی خانواده و اجتماع قرار می گیرد .ضمن اینکه رفتارها،هیجانات و دغدغه ها و افکار نوجوان به عنوان زمینه زندگی آتی او در نظر گرفته می شود .در این دوره است که والدین مسوول و خردمند تلاش می کنند تا ضمن احترام به اصول و موازین استقلال ذهنی نوجوان خود ،با صمیمیت و حمایت همه جانبه در کنار نوجوان خود باشند .حرف ها ،دل مشغولی ها و نگرانی های او را فعالانه بشنوند ،با او همدلی کنند و بهترین مامن ذهن پرسشگر و جوان و جسور او باشند .او را در امور مهم و تصمیم گیری های زندگی مشارکت دهند .از نظراتش استفاده کنند ،نقد او را بشنوند و بفهمند و برای او وقت اختصاصی جهت گفت و شنود در نظر بگیرند .
همه اینها سبب کمک به اعتماد نفس در حال نزج و نمو نوجوان می گردد و او را به دنیا و آینده معتمد می سازد .این گونه است که والدین می توانند همیشه در کنار نوجوان خود باشند ،از او در جایگاه خطر مراقبت کنند،از وقایع درونی و بیرونی وجود او مطلع باشند و بهتر از هر منبع بیرونی برای ذهن کنجکاو فرزندشان محل رجوع باشند .
یکی از مهم ترین بخشهای مراقبت از نوجوان دانش اموز ،تداوم مراقبت از بعد موضوع زمان و همچنین چهار چوب و قواعد مراقبت از بعد کیفیت مراقبت می باشد . بطور کلی مراقبت والدین باید ثبات داشته باشد. به شرایطی که گاهی هستند و گاهی نیستند نمی توان زیاد دل بست یا اعتماد کرد . اگر بین پدر و مادر شیوه ای از رویکرد به نوجوان مورد هماهنگی و اتفاق نظرنباشد تعارض و گیجی و سردرگمی بوجود می آورد . همین تعارض است که ممکن است در نوجوانی که در حال گذراندن دوره شکل گیری شخصیت و هویت و جهان بینی خود است ایجاد اضطراب کند . یا اینکه او را از محیط هرج و مرج و نامعلوم خانواده دور کند و برای رفع تشنگی ذهنی و عاطفی ، به ابشخور نا امن و غیر مطمئنی رجوع کند . باید در نظر داشت که هرچه فضای ارتباطی والدین و خویشان ونزدیکان قابل اعتماد ٰ،بیشتر هماهنگی و انسجام داشته باشد ،هر چه در طی زمان رشد ،خانواده ثبات و صمیمیت ذهنی و احساسی بیشتری با فرزند خود داشته باشد و هر چه قواعد و قوانین جاری در خانواده مشخص تر و هماهنگ تر باشد ،شکل گیری هویت ،هیجان و نوع تفکر نوجوان به زندگی هم بهتر و قابل کنترل تر خواهد بود .مطمئنا دانش آموز نوجوان ما آیینه عملکرد خانوادگی ماست .یعنی هر آنچه که در محیط و فضای فکری و عاطفی خانواده می گذرد در او انعکاس خواهد داشت .اگر خانواده به این موضوع می اندیشند که نتیجه و حاصل عمرشان را در محیط امن وسالم و با نظارت و مراقبت درست پرورش دهند می توانند نکات زیر را مورد توجه و اجرا قرار دهند .

آریا بانو

ارتباط خانواده و نوجوان ارتباطی به غایت ظریف و در خور تامل و دقت است‎
1- هماهنگی بین پدر و مادر نکته بسیار مهمی است .پدر و مادر مانند ماه و خورشید و فرزندان ،ستارگان آسمان زندگی .پدر و مادر با هم همراه و همدل و هم رای هستند و در ارتباط با فرزندان هیچگونه شکاف یا فاصله ای در نظرات انها وجود ندارد .پدر و مادر پیش از اعلام نظر ،در محیط خصوصی خود اختلاف خود را در ارتباط با فرزندانشان حل می کنند و پس از رسیدن به اتفاق نظر با رای واحد با فرزند خود گفتگو می کنند .برای فرزند نیز رای و نظر پدر ،نظر مادر است و برعکس .خصوصا در دوره نوجوانی که ذهن جسور و جستجوگر نوجوان بدنبال صمیمیت و مرجع قابل دسترسی برای خود می گردد این موضوع اهمیت مضاعف پیدا میکند .
2- دوام و ثبات مراقبت از نوجوان در طول زمان و بدون خستگی و دل زدگی ادامه می یابد .پرورش مسوولانه همیشه وجود دارد و مراقبت به گونه ای اتفاق می افتد که نوجوان ما همیشه احساس امنیت کند .همیشه این حس را داشته باشد که چشمان مهربان و مراقب خانواده به او توجه دارند .در مقابل خطرات از او محافظت می کنند .خوبیها و نکات مثبت رفتاری ،فکری یا تحصیلی او را به موقع می بینند و به موقع تشویق می کنند و به آن افتخار می کنند و در مقابل مسائلی که ضعف و خطر در آن وجود دارد قاطعا نه ایستاده اند و به مسیر درست هدایت می کنند .
3- برای ایجاد قوانین و قواعد درست رفتاری و ارتباطی و تحصیلی و تعیین آزادی ها و خط قرمز ها همیشه نوجوان را دخیل می کنند و سعی دارند نظر او را جلب کنند .طوریکه نوجوان احساس تحمیل یا اسارت نداشته باشد و حتی بتوان نقدها ی او را شنید و پاسخ گو بود .وقتی نوجوان در این اصول خود را شریک و سهیم بداند نسبت به آن احساس خوشایندی دارد و بهتر هم به آن عمل خواهد
منبع خبر: مجله رازینوس

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1186278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپنه خواب با صرع در اواخر عمر مرتبط است

تصویر روز ناسا؛ شفق قطبی بر فراز لهستان

قدم زدن حافظ و سعدی در نمایشگاه کتاب تهران

انتقاد تند ملی‌پوش بوکس از رحمتی

آژیر قرمز در مونیخ؛ حتی فلیک هم برنمی‌گردد!

شکست سنگین نیکس در ایندیانا

حضور پولادگر در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا

ایسکو؛ ستاره از گور برخاسته

حضور نمایندگان FIG در مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک

سریالی که این روزها در کره جنوبی طوفان به پا کرده است

نشر شاهد در نمایشگاه بین المللی کتاب با 300 عنوان کتاب و 70 اثر تازه شرکت کرده است

اثری که به توشیح مقام معظم رهبری برسد از ارزش معنوی و محتوایی بالایی برخوردار است

ویدیویی از الهه منصوریان در لباس عروس؛ لقب جالب بانوی ووشوکار به خودش

مینو محرز : دستمزد کادر پزشکی پایین است و مهاجرت شان طبیعی است

ویدئویی که محسن یگانه به مناسبت تولدش منتشر کرد

آماری جالب توجه از میزان تحصیلات 2/1 میلیون کارمند دولت

آمار عجیب از ساعت کاری رزیدنت‌ها در مراکز درمانی؛ 300 تا 400 ساعت در ماه!

گفتگوی دیدنی در تلویزیون بین دو منتقد؛ تعطیلی پنجشنبه‌ها یا شنبه‌ها؟

جزئیات آخرین ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب و عفاف

انتقال حجاج از حرم تا حرم با قطار سریع‌السیر

لحظه سرقت موبایل از مغازه‌ میوه فروشی در مشهد

متفکر آزاد: کلیات لایحۀ تعطیلی 2 روز در هفته قبلا در مجلس تصویب شده است

طوفان و رانش زمین در اندونزی؛ 54 نفر کشته و ناپدید شدند

تعویض کتیبه های صحن های حرم مطهر رضوی در ایام دهه کرامت

حرکت نمایش عجیب با موتورسیکلت

4گوشه دنیا/ غار مرگ کاستاریکا؛ غاری که هر موجودی را به کام مرگ میکشاند

طرز تهیه تاک پلو، پلوی اصیل و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه مرغ ترش فوری

حفظ تناسب اندام سلامت روان کودکان را تقویت می کند

همه زنان بعد از 40 سالگی به ماموگرافی نیاز دارند

9 راه ساده برای محبوب بودن در هر جمعی که هستید

افسانه‌های غیرواقعی درباره ازدواج

یک درمان جدید برای رویش مجدد موی بیماران خودایمنی

روز پنجم نمایشگاه کتاب و نکاتی درباره بلاگرهای کتاب، بخش جذاب کودکان و...

ستاره النصر در راه بازگشت به فوتبال اروپا

محبوبیت ویژه الماس رئال در بین بازیکنان

جمعیتی به اندازه 7 ورزشگاه آزادی در جشن قهرمانی رئال!

سالگرد یکی از دراماتیک‌ترین لحظه‌های تاریخ لیگ جزیره

وقتی ریو فردیناند از عظمت ورزشگاه سانتیاگو برنابئو به وجد می آید!

درخشش ستاره سابق رئال؛ 19 جایزه در 28 بازی!

توصیه ویه‌را به سرخپوشان برای سه بازی آینده

اجازه امضای صورتجلسه به حجازی داده نشد

اتفاقی نادر برای مدافع محبوب سپاهانی‌ها

آخرین موانع بر سر راه مجوز حرفه‌ای سرخابی‌ها

سرنوشت آزمون و جهانبخش در اروپا چه می‌شود؟

عکسی از گریم های پژمان جمشیدی در طول دوران بازیگریش

سکانسی از بازی مرحوم لرستانی در «عطسه»

بازگشت اجباری؛ مهاجرت معکوس ایرانیان از کانادا

رقص دیدنی محسن کیایی و امیرمهدی ژوله با آهنگ گیلکی وسط برنامه صداتو که پربازدید شد

کودک بازیگوش زن همسایه را با خودرو زیر گرفت