آریا بانو

آخرين مطالب

با ترک شبکه‌های اجتماعی چه اتفاقاتی می افتد؟ روانشناسي

با ترک شبکه‌های اجتماعی چه اتفاقاتی می افتد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شبکه های اجتماعی فواید بیشماری در زندگی ما می توانند داشته باشند
شبکه های اجتماعی مضراتی هم دارند و قادرند زندگی ما را تحت سلطه خود بگیرند. آن ها باعث می شوند از زمان حال خود لذت نبریم و به آن ها اعتیاد پیدا کنیم به طوری که خودمان را فراموش می کنیم.
شبکه های اجتماعی فواید بیشماری در زندگی ما می توانند داشته باشند. آن ها باعث می شوند با دوستان، خانواده و اطلاعات دنیای اطرافمان در ارتباط باشیم. می توانیم از طریق شبکه های اجتماعی دوستان قدیمی دانشگاهمان را پیدا کنیم، یک زبان جدید یاد بگیریم و یا یک مربی خوبی پیدا کنیم.
تمام این کارها را بدون این که از خانه بیرون بزنیم انجام می دهیم. ناگفته نماند که شبکه های اجتماعی مضراتی هم دارند و قادرند زندگی ما را تحت سلطه خود بگیرند. آن ها باعث می شوند از زمان حال خود لذت نبریم و به آن ها اعتیاد پیدا کنیم به طوری که خودمان را فراموش می کنیم. تصور کنید اگر یک روز، یک هفته، یک ماه یا یک سال آن ها را کنار بگذاریم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
روابط عمیق خانوادگی
یکی از اولین فواید کنار گذاشتن گوشی موبایل برقراری روابط عمیق و تماس چشمی با اعضای خانواده و نزدیکان است. اگر تنها یک هفته از موبایل و اینترنت دور باشید به جای این که بی هدف در صفحات فیسبوک و اینستاگرام پرسه بزنید با بچه ها بازی می کنید و با همسرتان درباره آینده برنامه ریزی می کنید. با این کار بیشتر می خوابید، بیشتر با هم صحبت می کنید و وقت بیشتری برای همدیگر دارید. با کنار گذاشتن آن ها بیشتر از تاثیراتشان روی سلامت ذهن، جسم و روح آگاه می شوید.
احساس پشیمانی
وقتی به شبکه های اجتماعی عادت کرده باشید اگر یک روز آن را کنار بگذارید در ابتدا احساس پشیمانی و ناراحتی می کنید. در چند روز اول احساس اضطراب و پشیمانی به سراغتان می آید. با از دست دادن موبایل مثل این است که بخشی از خودتان را از دست داده اید اما باید با خودتان روراست باشید و امتحان کنید.
سازندگی بیشتر
اگر می خواهید در کمترین زمان بهترین بازدهی را داشته باشید اولین قدمی که باید بردارید این است که شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید. شبکه های اجتماعی وقت کش هستند و دائما چک کردن آن ها برای شما مشکل چند تکلیفی بوجود می آورد. چند تکلیفی باعث می شود کارهایی که می خواهید انجام دهید هم زمان بیشتری ببرد هم درست و صحیح انجام نشود. اگر دائم وسط کار به شبکه های اجتماعی سر بزنید میزان سازندگی شما 40 درصد کاهش می یابد. پس تنها روی یک چیز تمرکز کنید تا کارها را به بهترین نحو انجام دهید.
خواب بهتر
معمولا شب ها وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی و چت با دوستان می گذرانیم و این تاثیرات خطرناکی روی سلامت بدن دارد. تحقیقات نشان داده است که نور آبی تلفن همراه با تاثیر روی ریتم شبانه روزی بدن الگوی خواب و سلامت بدن را به هم می ریزد. پس بهتر است قبل از خواب گوشی و تبلت و تمام ابزارهای الکترونیک را کنار بگذاریم و به جای آن مطالعه کنیم یا مدیتیشن انجام دهیم.

آریا بانو

شبکه های اجتماعی مضراتی هم دارند و قادرند زندگی ما را تحت سلطه خود بگیرند
زمان بیشتر
کامنت گذاشتن یا دو بار تب کردن روی پست ها وقت زیادی نمی برد اما تعداد دفعات سر زدن به شبکه های اجتماعی است که وقت زیادی می برد. تصور کنید اگر این زمان را صرف کاری کنید که به آن علاقه دارید چه اتفاقی می افتد. کنار گذاشتن شبکه های اجتماعی علاوه بر خواب بهتر فواید دیگری هم دارد. بیشتر از خودتان مراقبت می کنید، با خودتان بیشتر ارتباط برقرار می کنید و آن زمان را صرف بهبود سلامتی خود می کنید.
اعتماد به نفس بیشتر
شبکه های اجتماعی رفته رفته اعتماد به نفس را از ما گرفته و باعث افسردگی می شود. وقتی پست های آخرین سفر و عکس های باشکوه جسن عروسی، خانه های لوکس و تفریحات لاکچری دیگران را می بینید خودتان را با آن ها مقایسه می کنید و در نتیجه اعتماد به نفس تان را از دست داده و دچار افسردگی می شوید. مردم عادت دارند فقط بهترین لحظات زندگی خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و ما نمی دانیم در زندگی خصوصی آن ها چه اتفاقاتی می افتد.
احساس شادی
گذاشتن عکس های مسافرت و دیدن کامنت دوستان حس خوبی می دهد اما این سکه روی دیگری هم دارد و آن هم زمانی است که اجازه بدهید شبکه های اجتماعی روی احساسات تان تاثیر بگذارند. گاهی اوقات کامنت های بی ادبانه و آزاردهنده شما را عصبانی و ناراحت می کند و منجر به احساس افسردگی، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس می شود. تا زمانی که به شبکه های اجتماعی وابستگی داشته باشید به آن دلبستگی عاطفی هم پیدا می کنید. اگر با پرسه زدن در شبکه های اجتماعی آزرده و پر استرس می شوید وقتش رسیده که به خودتان استراحتی بدهید.
چه زمانی باید شبکه های اجتماعی را کنار بگذاریم
برای رسیدن به این فواید نیاز نیست که کاملا شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید فقط کافی است گاه به گاه استراحتی به خودتان بدهید. اگر سر زدن به شبکه های اجتماعی و دیدن کامنت ها در روحیه شما تاثیر می گذارد و باعث آزردگی خاطرتان می شود زمانش رسیده است که استراحتی به خودتان بدهید. اگر با دیدن شکست دیگران خوشحال می شوید و با دیدن موفقیت های شان ناراحت زمانش رسیده است که استراحتی به خودتان بدهید.
اگر دچار « ادیتیوولتافوبیا » یا همان هراس از رسانه های اجتماعی و ترس از قضاوت شدن در فضاهای مجازی شده اید بهتر است مدتی آن را کنار بگذارید.
برای شروع از تغییرات کوچک آغاز کنید. به عنوان مثال شب ها موبایل را کنار بگذارید و به جای آن غذا درست کنید یا دوش بگیرید و یا مدیتیشن انجام دهید. رفته رفته این استراحت ها را طولانی تر کنید تا زمانی که به روال عادی زندگی برگردید.
منبع: بدونیم/برترینها

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187277/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موفقیت واکسن سرطان مغز در آزمایش انسانی

تصویر زیبای تلسکوپ فضایی جیمزوب از سیاره‌ی اورانوس

ریشه جالب کلمه کلنجار رفتن

کلمه به کرسی نشاندن از یک عروسی می‌آید!

مراسم تجلیل از مدال‌آوران کشور با حضور رئیس‌جمهور

لیست قلعه‌نویی در حال آماده شدن

تقدیر کیومرث هاشمی از رییس‌جمهور برای حمایت از ورزش

ثبت فاجعه‌ای دیگر در کارنامه منچستریونایتد پس از 47 سال

قدردانی وزیر ورزش از سپاه پاسداران برای عملیات وعده صادق

حضور معاون امور مجلس رییس‌جمهور در تمرین تیم والیبال

سازمان‌های بین‌المللی ورزش در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند

رئیسی: باشگاه‌ها باید به دست ورزشکاران و پیشکسوتان اداره شود

لحظاتی از تمرین تیم ملی والیبال

بدون اینکه بهش بگه براش زن بابا آورده

زشته این وقت شب بیای خونه

شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران / درخواست فرهنگیان برای برخورد با عوامل توهین به معلم در سکانس جنجالی این سریال!

آخرین وضعیت پرونده تتلو: شعر سرودن امیرحسین مقصودلو در زندان در مدح امیرالمومنین!

ناصر خان، کاش توی راه مرگ ما را جا نمی‌گذاشتی!

رئیس قوه قضاییه: حرمت مراکز آموزشی و حریم خصوصی افراد باید حفظ شود

جلوهٔ رنگ‌ها در طبیعت جذابِ پارک ملیِ گلستان

گوناگون/ طوطی دراکولا؛ این خون‌آشام عاشق میوه است!

«شیرین قاتوق» گل سرسبد غذاهای گیلانی

تصاویری از گذرِ عطارد از مقابل خورشید

ریشه جالب کلمه مردمک

لحظه پیروزی نوشاد عالمیان برابر پینگ‌پنگ‌باز چهارم جهان

جریمه هند و خطای روزبه چشمی از چشمان داور دور ماند

دومین شکست مدافع قهرمانی NBA رقم خورد

خیابانی و تصحیح یک غلط تاریخی درباره عابدزاده

پنجمی تیرانداز المپیکی در جام جهانی باکو

ستاره المپیکی ایران لیگ ملت‌ها را از دست داد

آغاز اردوی المپیکی تیم ملی کشتی فرنگی با بازگشت کاپیتان

تاج: ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود

شمسایی: خوشحالی مردم ایران باعث افتخار ماست

درآمد 33 هزار میلیاردی رئال در حاشیه خلیج فارس!

جریمه جنجالی به کمیته انضباطی ابلاغ شد

اقتباسی از نمایش شکسپیر در «هذیان هملت»

بدون اینک بهش بگه براش زن بابا آورده

احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان؛ خودکشی آن‌ها ربطی به بیماری‌های روحی ندارد/ «از رزیدنت‌ها ضمانتی مالی می‌گیرند که در صورت مرگ‌شان هم قابل اجرا باشد»

مهاجرت زندگی نوازنده نابینا را ویران کرد

ارائه یک ساعت مشاوره در مدارس به ازای هر 12 دانش‌آموز

لحظه وقوع سیل آخرالزمانی در کنیا

لحظه سرقت ناموفق موبایل در خیابان‌های مشهد

عملیات دیدنی نمایشی جنگنده‌های پیشرفته روسیه در دل آسمان

بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!

گوناگون/ صحنه‌های خاصی که فقط در ژاپن دیده می‌شود

پلوی سمنانی، یک مخلوط پرملات!

طرز تهیه چای ضد نفخ

آماری نگران‌کننده از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

خانمم با همکارهای آقا، خیلی بگو بخند دارد

صدای گریه نوزاد هنگام گرسنگی چگونه است؟