آریا بانو

آخرين مطالب

مغز ما به این کلمات حساس است! روانشناسي

مغز ما به این کلمات حساس است!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کلمات می‌توانند ذهن شما را تغییر دهند‎
لغاتی که افراد انتخاب می‌کنند می‌تواند بیش از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم بر روی زندگی‌شان تاثیر بگذارند. تا به حال به این فکر کرده‌اید کلماتی مانند "من نمی‌توانم " ، "من نخواهم توانست" و "این واقعا سخت است" چقدر می‌توانند مضر باشند؟
پزشکان در دانشگاه توماس جفرسون بر این باورند لغاتی که افراد انتخاب می‌کنند می‌تواند بیش از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم بر روی زندگی‌شان تاثیر بگذارند. تا به حال به این فکر کرده‌اید کلماتی مانند "من نمی‌توانم " ، "من نخواهم توانست" و "این واقعا سخت است" چقدر می‌توانند مضر باشند؟
استفاده بیش از حد از چنین واژه‌هایی می‌تواند ذهن و مغز شما را در مسیر اشتباهی کاملا تغییر دهد و دلایلش هم به این ترتیب است؛
واژه‌های مثبت بخش قدامی مغز را قدرت می‌بخشند
دکتر اندرو نیوبرگ و مارک روبرت والدمن، نگارنده کتاب تغییر زندگی به نام "کلمات می‌توانند ذهن شما را تغییر دهند" اینطور می‌نویسند: صرفا یک کلمه این قدرت را دارد که روی ژن تنظیم استرس روح و جسم تاثیر بگذارد.
در همین راستا با استفاده از لغات مثبت در زندگی روزانه‌مان در واقع باعث می‌شویم قسمت قدامی مغز با این واژه‌ها ورزش کند و تاثیرگذارتر باشد.
با تحریک فعالیت لوب فرونتال یا همان بخش قدامی مغز در حقیقت قسمتی از مغز را توسعه می‌دهید که مسئول گفتار واژه‌های درست و تفکیک آنها از نادرست‌هاست. و همچنین شما با توسعه این قسمت در واقع توانایی نادیده گرفتن پاسخ‌های اجتماعی غیر قابل قبول را بسط می‌دهید. در نتیجه استفاده متعدد از واژه‌های مثبت، قدرت کنترل زندگی و انتخاب‌هایتان را در دست خواهید گرفت.
کلمات منفی هورمون استرس را افزایش می‌دهند
حالا فکر می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد اگر ما بیش از حد از واژه‌های منفی استفاده کنیم؟ استفاده از کلمات منفی ،‌واکنش ترس را در ما فعال می‌کند که در نتیجه میزان هورمون استرس هم بالا می‌رود که برای این حالت آمیگدال (یک ساختار کوچک در مغز که مسئول کنترل احساسات شدید از جمله ترس ،‌خشم ، عشق و شادی و غیره است) مسئول است.
هر چقدر منفی بافی در یک فرد بیشتر باشد ، چه بخواهد و چه نخواهد هورمون‌های استرس بیشتری را در بدن خود فعال و روان می‌کند.
البته ممکن است این درست باشد که کمی استرس می‌تواند برای بدن ما خوب باشد اما مقدار بیش از حد استرس این توانایی را دارد که چه به لحاظ روحی و چه جسمی مشکلات عدیده‌ای برایمان ایجاد کند.
تغییر نگاه به خود و دیگران
پزشکان همچنین نکته دیگری را درباره استفاده از زبان مثبت در زندگی اضافه می‌کنند مبنی بر اینکه به کار بردن کلمات مثبت کارکرد لوب آهیانه‌ای را نیز در ساختمان مغز تغییر می‌دهد، این قسمت مسئول دید ما نسبت به خودمان و دیگران است. مادامیکه دید مثبتی نسبت به خودمان داشته باشیم و البته در عین حال از واژه‌های مثبت در گفتارمان استفاده کنیم یاد می‌گیریم که در دیگران هم خوبی‌ها را ببینیم.
یک تصویر منفی نسبت به خودمان که از دل یک زبان منفی بیرون می‌آید تمام وجود ما را با شک و تردید انباشته خواهد کرد و سبب می‌شود در رفتارمان با دیگران هم همین نگاه را داشته باشیم و خب در نتیجه رفتار اجتماعی‌مان تحت تاثیر چنین واقعه‌ای قرار می‌گیرد.

آریا بانو

کلمات منفی هورمون استرس را افزایش می‌دهند ‎
آزمایش‌ها و تحقیقات
تحقیقات متعددی انجام شد تا صحت این ماجرا تائید شود که آیا استفاده از کلماتی با بار مثبت می‌تواند در پروسه افکار و اذهان ما تغییرات قابل قبولی ایجاد کند. در یکی از این تحقیقات از بزرگسالان بین 35 تا 54 سال خواسته شد برای سه ماه آینده هر روز سه موضوع را که آنها را خوشحال‌تر می‌کند یادداشت کنند و توضیح بدهند که چرا این سه مورد را انتخاب کرده‌اند.
در نتیجه این تحقیقات سه ماهه مشخص شد این دسته از بزرگسالان بیشتر خوشحال و کمتر افسرده هستند.
اما آنچه که این تحقیق ثابت می‌کند این است که ما این ظرفیت را داریم تا با تمرکز کردن بر روی آنچه که باعث خوشحالی‌مان می‌شود بیشتر به آدم مثبتی تبدیل شویم تا اینکه بخواهیم صرفا بر روی اتفاقات ناخوشایند متمرکز شویم.
متدهای کاربردی برای بهره‌مندی از زبان مثبت
زمانی‌که عصبانی هستیم از لغاتی استفاده می‌کنیم که حین بازگشت آرامش معمولا از به کار بردن آنها پشیمان می‌شویم.
کارشناسان در این باره می‌گویند وقتی عصبانی هستید و از لغات عصبانی در چنین شرایطی استفاده می‌کنید، این واژه‌ها قسمت منطق و استدلال را در بخش لوب فرونتال یا همان بخش قدامی مغز تعطیل می‌کنند! در این حالت آمیگدال که مرکز کنترل احساسات شدید است واکنش‌ها را به کنترل خود در می‌آورد و به همین دلیل است که بیشتر ما وقتی عصبانی هستیم نمی‌توانیم قبل از واکنش نشان دادن فکر کنیم. برخی پزشکان چنین حالتی را های جکینگ آمیگدال می‌نامند.
با این حال وقتی ما استفاده از زبان مثبت را به یک عادت در زندگی‌مان تبدیل کنیم می‌توانیم بخش قدامی مغز یا همان لوب فرونتال را برای تاثیرگذاری بیشتر حتی در شرایطی که عصبانی هستیم و در موقعیت‌های پیچیده قرار داریم تمرین بدهیم. در چنین شرایطی می‌توانیم حین مواجهه با چالش‌هایی که خشم‌مان را بر می‌انگیزند منطقی‌تر برخورد کنیم.
اگر در حال حاضر شما درباره میزان استفاده از لغات مثبت خود نسبت به منفی‌ها آگاهی‌ کامل ندارید، در صورتی که برایتان امکان دارد آنها را یادداشت کنید. همچنین خودتان را در قاب‌های مثبت ذهنی قرار بدهید. هر روز سه اتفاق را که شما را خوشحال می‌کنند یادداشت کنید و این رویه را ادامه بدهید تا ببینید چطور احوالات‌تان به سمت بهتری هدایت می‌شود. در واقع شما خوشحالی را تمرین می‌کنید و آن را برای خودتان شرطی و درونی خواهید کرد.
منبع: خبرآنلاین

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«فیلمنامه‌نویسی در قرن 21» منتشر شد

ستاره ازبکی، جا پای جانواریو می‌گذارد

ضعف فرانسه در تامین امنیت هوایی المپیک پاریس

محرومیت بازیکن هوادار مقابل پرسپولیس

اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم

شرایط متوازن استقلال و پرسپولیس مقابل قعرنشین‌ها

هافبک پرسپولیس را کور کردند

دروغ‌های بازیکنی که رئال را تهدید به مرگ کرد

بایرن در زمین و در مدیریت منحرف شده است

شکایت سپاهان از مجری شبکه پرسپولیس

الهلال برای قهرمانی یک مساوی می‌خواهد

دزدی که طلبکار شد!

کیلین مورفی: فقط دارم کار می‌کنم و برنامه 5 ساله ندارم

زحمات صادقانه و خالصانه زمینه ساز خدمت رسانی بهتر و کیفی تر به جامعه ایثارگری

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 135 ایثارگر

تصویر کارت عروسی دختر آیت‌الله طالقانی را ببینید/ عکس

آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران

آهنگ «عاشق شدن» با صدای محسن ابراهیم زاده

وزیر بهداشت: امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران پزشکی را به 20 میلیون برسانیم

دماوند لرزید

گوناگون/ کاخی که از ویرانی نجات پیدا کرد

درآمد یک‌ونیم میلیون یورویی از سکه‌های بازدیدکنندگان به داخل فواره

حکمت/ نزدیک‌ترین راه برای آسان شدن کار‌ها

خاتم شیراز یکی از زیباترین صنایع دستی‌های ایران

شربت آرامش‌ بخش کهکشانی

با مصرف آب معدنی، روغن‌های طبیعی و چای کیسه‌ای خداحافظی کنید!

مراقبت‌های پزشکی دوران بارداری

چرا نوزادان دائما گریه می کنند

حیوان غول‌پیکری که پس پرده ردپای عظیم کشف شده قرار داشت

عاشق‌تر ازین کنم که هستم

جنجال جدید برای پرسپولیس و تماشاگرانش

جوان‌های استقلال بحران را مدیریت کردند

پرسپولیس هم ممکن بود لیورپولی نبرد!

پدیده والیبال ایران مقصد جذابش را لو داد

درخواست تراکتور برای تعویق بازی بعدی

گلزنی به نصف جهان با بازیکنانی از کل جهان!

اعتراض رد شد؛ چهار امتیاز باشگاه انگلیسی برنگشت

بازیکن محبوب ژاوی به لورکوزن می‌رود

کارشناسی داوری؛ پنالتی حساس گم شد!

داریوش ارجمند: آقای رئیس‌جمهور به طوماری که نوشتیم، توجه کند

چهره ها/ استوری تازه و جنجالی از هانیه توسلی که وایرال شد

سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود

معمای نمادهای باستانی خورساباد؛ نام پادشاه یا صورت فلکی

اجرای قدیمی تصنیف «زندگی» از استاد عبدالوهاب شهیدی

ادعای پیشگوی هلندی: زمین‌لرزه‌ بزرگی در راه است

بارش تگرگ در تبریز

گریه چمران برای اختلاف اعضای شورا با زاکانی

روایت همسر فرد مصدوم شده به دست اراذل از شب حادثه

واکنش جالبِ دو طوطی هنگام خوردنِ کیوی

وقتی یک خرس میشه حیوون خونگیت