آریا بانو

آخرين مطالب

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد! روانشناسي

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کمتر انگیزه‌ای باعث می‌شود صبح شنبه به‌راحتی از رختخوابتان خارج شوید‎
کمتر انگیزه‌ای باعث می‌شود صبح شنبه به‌راحتی از رختخوابتان خارج شوید، حتی یک فنجان قهوه! درواقع تحقیقات هم نشان می‌دهند قلب شما هم چندان صبح شنبه را دوست ندارد.
چراکه تغییر در برنامه خواب، مخصوصا در روزهای تعطیل و نیز اجبار برای صبح‌زود بیدارشدن در روز شنبه، می‌تواند منجر به بالارفتن قندخون و ابتلا به بیماری‌‌های قلبی‌شود. کمبود خواب و نیز بیداری طولانی‌مدت در روزهایی که سرکار نیستید، بدنتان را گول می‌زند و بدن به‌ اشتباه فکر می‌کند شما به منطقه جغرافیایی متفاوتی سفر کرده‌اید. فرض کنیم شما در یک روز معمول کاری، ساعت 10:30 شب می‌خوابید و ساعت 6:30 صبح هم بیدار می‌شوید. نقطه میانی خواب شما ساعت 2:30 بامداد است.
حال اگر بااین تصورکه جمعه صبح تاساعت 8 می‌توانید بخوابید،پنجشنبه شب تا دیروقت بیدار بمانید و فیلم تماشا کنید، نقطه میانی خوابتان را به ساعت 4 صبح رسانده‌اید که این به معنای یک ساعت و نیم اختلاف ساعت است.گرچه تصورش هم سخت است که در تعطیلات آخر هفته هم مثل روزهای کاری بخوابیم و بیدار شویم، اما حداقل با این کار می‌توانیم به تنظیم ساعت بدنتان کمک کنید. این تغییر مداوم ساعت خواب در روزهای کاری و غیرکاری، بدن و مغز را گیج می‌کند و این یکی از همان دلایلی است که گفته می‌شود شیفت شب برای سلامتی افراد مضر است. درواقع مغز ما آموزش دیده است که در ساعات مشخصی از شبانه‌روز خواب باشد وبنابراین وقتی تمام هفته خواب را از خودتان دریغ می‌کنید و صبح جمعه تا ساعت 10 می‌خوابید، مغزتان را وادار می‌کنید در ساعاتی که معمولا باید بیدار باشد، چرت بزند و درنتیجه کیفیت خوابتان پایین می‌آید. فراموش نکنید خواب در ساعاتی که مغز برای بیداری آماده است، کیفیت چندانی ندارد.
بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی، قدرت مغز را تقویت می‌کنند
محققان بعد از انجام تحقیق برروی دانشجویانی که به مدت دو هفته روزی نیم ساعت بازی ویدیویی سه‌بعدی و دوبعدی انجام می‌دادند، دریافتند بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی می‌توانند توانایی شکل‌گیری حافظه را بهبود ببخشند و با بالارفتن سن به مغز سود برسانند. این دانشجویان قبل و بعد از این مدت، تست‌‌های حافظه انجام داده بودند تا ناحیه هیپوکامپ (منطقه‌ای از مغز که مسئول حافظه و یادگیری‌‌های پیچیده است) را درگیر کنند. برخلاف بازی‌‌های ویدیوییدو بعدی، افرادی که بازی ویدیویی سه‌بعدی انجام داده بودند، عملکرد بهتری (12درصد) در تست‌ها نشان دادند. نویسنده این تحقیق می‌گوید: «این افراد اطلاعات فضایی زیادی برای کاوش و اطلاعات بسیار پیچیده‌تری برای یادگیری داشتند. ما می‌دانیم که این شیوه آموزش و حافظه نه‌تنها محرک بوده، بلکه نیازمند درگیر و فعال‌شدن ناحیه هیپوکامپ نیز هست.» تحقیقات بیشتری لازم است تا دریابیم آیا هیپوکامپ با حجم زیاد اطلاعات و پیچیدگی و روابط فضایی و جست‌وجو در بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی تحریک می‌شود یا خیر.
کارکنان شیفت شب،بیشتر درمعرض سوانح رانندگی هستند.
در مطالعات انجام‌شده روی 16 نفر از کسانی که شیفت شب کار می‌کردند مشخص شد که بیش از یک سوم آن‌ها بعد از اتمام کار دچار سانحه رانندگی آزمایشی شدند. آمار تصادفات همان افراد در زمانی که به اندازه کافی خوابیده بودند به صفر رسیده بود. پزشک سرپرست این تحقیق می‌گوید: «این آزمایش خطرناک‌بودن رانندگی بعد از یک شب کامل کارکردن را نشان می‌دهد؛ درحالی‌که همین افراد اگر شب قبل به‌اندازه‌کافی خوابیده باشند، دچار سوانح رانندگی نمی‌شوند.»
طبق توصیه پزشکان، کارکنان شیفت شب باید پس از پایان کار، به‌جای اینکه خودشان رانندگی کنند، روش جایگزینی مثل استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی را انتخاب کنند.
آلودگی هوا، خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت بالا می‌برد
براساس پژوهش‌های اخیر، قرارگرفتن درمعرض آلودگی هوا، ذرات ریز و گردوغبار و دود اگزوز ماشین به مدت طولانی خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را در خانم‌‌های مبتلا به دیابت بالا می‌برد. دکتر جیم هارت، استادیار بیمارستان زنان در شهر بوستون، می‌گوید: «افراد واکنش‌‌های متفاوتی نسبت به سطوح مختلف آلودگی از خود نشان می‌دهند و تحقیقات ما منحصرا برای بررسی همین موضوع بوده است.» بیماری‌‌های قلبی یکی از مهم‌ترین عوارض قندخون بوده و 29 میلیون نفر در کشور آمریکا را درگیر کرده است؛ بنابراین حدود 65درصد از افرادی که به بیماری قندخون مبتلا هستند، در اثر سکته و بیماری‌‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
در این تحقیق که 17 سال به طول انجامیده است، خانم‌هایی که مبتلا به قندخون بودند 44درصد بیشتر به بیماری‌‌های قلبی عروقی دچار شدند و با تماس آن‌ها با ذرات ریز و آلاینده‌ها، این رقم تا 66درصد افزایش پیدا کرد. دکتر هارت با اشاره به اهمیت ذرات ریز می‌گوید هرقدر ذرات بیشتری بتوانند به ریه فرد راه پیدا کنند، التهاب بیشتری را به وجود می‌آورند که منجر به مسدود‌شدن عروق خونی خواهد شد. براساس شواهد، حتی کوچک‌ترین ذرات می‌توانند از ریه مستقیما وارد جریان خون شوند.
منبع: مجله موفقیت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رتبه 13 ایران در تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دنیا

«اسپیس‌ایکس» چهل و ششمین ماموریت مداری امسال را انجام داد

«فیلمنامه‌نویسی در قرن 21» منتشر شد

ستاره ازبکی، جا پای جانواریو می‌گذارد

ضعف فرانسه در تامین امنیت هوایی المپیک پاریس

محرومیت بازیکن هوادار مقابل پرسپولیس

اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم

شرایط متوازن استقلال و پرسپولیس مقابل قعرنشین‌ها

هافبک پرسپولیس را کور کردند

دروغ‌های بازیکنی که رئال را تهدید به مرگ کرد

بایرن در زمین و در مدیریت منحرف شده است

شکایت سپاهان از مجری شبکه پرسپولیس

الهلال برای قهرمانی یک مساوی می‌خواهد

دزدی که طلبکار شد!

کیلین مورفی: فقط دارم کار می‌کنم و برنامه 5 ساله ندارم

زحمات صادقانه و خالصانه زمینه ساز خدمت رسانی بهتر و کیفی تر به جامعه ایثارگری

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 135 ایثارگر

تصویر کارت عروسی دختر آیت‌الله طالقانی را ببینید/ عکس

آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران

آهنگ «عاشق شدن» با صدای محسن ابراهیم زاده

وزیر بهداشت: امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران پزشکی را به 20 میلیون برسانیم

دماوند لرزید

گوناگون/ کاخی که از ویرانی نجات پیدا کرد

درآمد یک‌ونیم میلیون یورویی از سکه‌های بازدیدکنندگان به داخل فواره

حکمت/ نزدیک‌ترین راه برای آسان شدن کار‌ها

خاتم شیراز یکی از زیباترین صنایع دستی‌های ایران

شربت آرامش‌ بخش کهکشانی

با مصرف آب معدنی، روغن‌های طبیعی و چای کیسه‌ای خداحافظی کنید!

مراقبت‌های پزشکی دوران بارداری

چرا نوزادان دائما گریه می کنند

حیوان غول‌پیکری که پس پرده ردپای عظیم کشف شده قرار داشت

عاشق‌تر ازین کنم که هستم

جنجال جدید برای پرسپولیس و تماشاگرانش

جوان‌های استقلال بحران را مدیریت کردند

پرسپولیس هم ممکن بود لیورپولی نبرد!

پدیده والیبال ایران مقصد جذابش را لو داد

درخواست تراکتور برای تعویق بازی بعدی

گلزنی به نصف جهان با بازیکنانی از کل جهان!

اعتراض رد شد؛ چهار امتیاز باشگاه انگلیسی برنگشت

بازیکن محبوب ژاوی به لورکوزن می‌رود

کارشناسی داوری؛ پنالتی حساس گم شد!

داریوش ارجمند: آقای رئیس‌جمهور به طوماری که نوشتیم، توجه کند

سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود

چهره ها/ استوری تازه و جنجالی از هانیه توسلی که وایرال شد

معمای نمادهای باستانی خورساباد؛ نام پادشاه یا صورت فلکی

اجرای قدیمی تصنیف «زندگی» از استاد عبدالوهاب شهیدی

ادعای پیشگوی هلندی: زمین‌لرزه‌ بزرگی در راه است

بارش تگرگ در تبریز

گریه چمران برای اختلاف اعضای شورا با زاکانی

روایت همسر فرد مصدوم شده به دست اراذل از شب حادثه