آریا بانو

آخرين مطالب

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟ خانواده

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک روانشناس کودک و نوجوان با اشاره به اینکه محبت به فرزند، سن خاصی ندارد و تا پایان عمر باید همراه والدین و فرزندان باشد خاطرنشان کرد:« نحوه برخورد و واکنش والدین در قبال خواسته های کودکان، تعیین می کند که کودکی لوس خواهد شد یا نه و اگر نتوانند در مسائل مهم اصولی را حکمفرما نمایند، کودک را لوس خواهند کرد. »
وی افزود: «در مورد اصل دوم باید گفت وقتی کودکی لجبازی می کند، والدین بایستی آرام اما محکم و ثابت قدم باشند. اگر این دو اصل به درستی اجرا شود، کودک حد و حدود خود را درک می کند.
داشتن برنامه ریزی روزانه برای کودک باعث می شود تا شرایطی که باعث تنش شده کم شود و کودک بفهمد که شما چه توقعاتی از او دارید. در این مرحله بهتر است به نظر کودک تا اندازه ای که نظر والدین را بی ارزش نمی کند، توجه شود.»
حاجی علیان در آخر خاطرنشان کرد:«نکته مهمی که والدین بایستی به آن توجه داشته باشند این است که اگر کودک بداند والدین سرانجام پاسخ مثبت خواهند داد، دیگر برایشان اهمیتی نخواهد داشت که ده بار هم «نه» بشنود. چنین کودکی به تجربه می آموزد که با بداخلاقی به هدفش خواهد رسید. تنها راه حل این است که کودک بفهمد نظر والدین تغییر خواهد کرد. » این روانشناس کودک و نوجوان در ادامه گفت:«همانطور که ذکر شد لجبازی در کودکان کاملا طبیعی است اما برای کنترل لجبازی در کودکان «نظم موثر»، بهترین راه حل است. این روش دو اصل دارد که بایستی به آن توجه نمود؛اصل اول این است که در رفتار با کودک باید قاطع و جدی باشیم. قاطع‌ و جدی‌ بودن‌ به‌ این‌ معناست‌ که‌ والدین بایستی از اصولی‌ پیروی‌ نموده و قوانینی‌ برای‌ فرزندانشان‌ در نظر بگیرند.
ثبات‌ خلق‌ و ثبات‌ اندیشه‌ و رفتار در والدین‌ ضروری‌ است. به عبارتی والدین باید از قبل، در مورد اینکه فرزندشان مجاز به انجام چه کارهایی است و چه کارهایی را نباید انجام دهد، هماهنگ باشند همچنین باید بدانند، در صورتی که فرزندشان ازحد خود تجاوز کرد چگونه با او برخورد کند که در این مورد نیز نیاز به هماهنگی قبلی دارد. »مدرس دانشگاه آزاد ادامه داد:«زمانی که کودک پا به سه سالگی می گذارد، درک خواهد کرد که هر چیزی را که می خواهد نمی تواند به دست آورد، از این رو شدت واکنش او در قبال شنیدن "نه"کمتر می شود. اما هنوز نمی تواند خودش را کاملاً کنترل کند؛ در این دوره سنی می توان قوانینی را ایجاد و تأیید نمود که با احساسات و نیازهای دیگران مرتبط باشد؛
بطور مثال کودک نباید بدون اجازه کودک دیگر، اسباب بازیهای او را بردارد." والدین باید موضع قاطعی اتخاذ و روشن کنند که چه مواقعی اسباب بازی های جدید برای کودک می خرند (مثل موقع جشن تولد یا عید) و چه مواقعی نمی خرند(مثلاً موقع دیدن اسباب بازی در فروشگاه).»
وی افزود:«در این دوره، کودک زمانی کار خود را به بهترین نحو انجام خواهد داد که بداند والدینش از او چه انتظاری دارند. حال این انتظارات می تواند زمان حمام رفتن یا خوابیدن باشد. هر چه این انتظارات سازگارتر و قابل پیش بینی تر باشند، کودک نوپای شما به احتمال بیشتر، انعطاف پذیرتر و دلپذیر تر خواهد بود.»وی تاکید کرد:«روانشناسان براین باورند که نحوه برخورد و واکنش والدین در قبال خواسته های کودکان، تعیین می کند که کودکی لوس خواهد شد یا نه. بطور مثال، کودکی که ترجیح می دهد تمام مدت در آغوش باشد و اگر به خواسته اش نرسد، قشقرق به راه می اندازد، در چنین شرایطی تسلیم شدن در مقابل خواسته اش به او می آموزد، داد و هوار و نق زدن راه مؤثری برای گرفتن چیزی است که می خواهد. نکته مهم، قاطعیت والدین می باشد و اگر نتوانند در مسائل مهم اصولی را حکمفرما نمایند، کودک را لوس خواهند کرد. بنابراین والدین بایستی بطور مثال در مورد اموری مثل ساعت خواب یا مسایل ایمنی، قاطعانه برخورد نمایند اما در مورد امور کم اهمیت مانند رنگ لباس می توانند کودک را به حال خود بگذارند.»روانشناس کودک و نوجوان خاطرنشان کرد:«وقتی کودک به سن نوپایی(یک تا سه سالگی) می رسد، اوضاع قطعاً مبهم تر می شود و کج خلقی بر سر هر چیزی از پوشیدن جوراب تا خوردن غذا به اتفاقی هر روزه تبدیل می شود. این نشانه یک بچه نازپرورده یا لوس نیست، بلکه بخش کاملاً بهنجاری از رشد کودک است.
در چنین جدال هایی ، کودکان به دنبال هویت، استقلال و خودباوری هستند و با لجاجت خود می‌خواهند به والدین بگویند کارها آن طوری پیش می رود که خود می خواهند.
به عبارتی دیگر هر کودکی تا حدی لجبازی می کند، چون این طبیعت آنهاست که اطرافشان را آزموده و سطوح پیشروی خود را درک نمایند. نکته قابل تامل اینکه، بچه ها حد و مرز رفتاری خود را نمی شناسند و این وظیفه والدین است که مرزهای رفتاری را برای آنها مشخص کنند. نقش مدیریتی والدین در این برهه مشخص می شود.»نیره حاجی علیان گفت:«روانشناسان بر این باورند که تا قبل از نه ماهگی بچه ها مهارت تحمیل کردن خود و تحت تأثیر قرار دادن آگاهانه دیگران را ندارند و تنها وقتی گریه می کنند که واقعاً نیاز به غذا، آرامش و...داشته باشند. در این مدت، برای اینکه در کودک احساس امنیت ایجاد کنیم، بایستی حتما به گریه های او توجه کنیم.»
وی ادامه داد:«نکته مهم در یک سال اول زندگی کودکان این است که محبت به فرزند، سن خاصی ندارد و تا پایان عمر باید همراه والدین و فرزندان باشد ؛ اما محبت ویژه و کامل در یک سال اول زندگی، بسیار مهم و سرنوشت ساز است بنابراین اگر محبت همراه با احساس امنیت در این دوره به کودک منتقل شود ، در آینده او تاثیرات مثبتی از جمله بالا رفتن هوش هیجانی وتوان اجتماعی و .... خواهد داشت. »
منبع:سلامت نیوز

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187702/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسخه اجرای زنده آهنگ سیروان خسروی به نام «درست نمیشم»

سخنگوی اورژانس: در سیل‌های امسال 35 نفر جان باختند

طبیعت چشم‌نواز دورود لرستان

١٠تا ازخطرناک ترین عقرب های دنیا!

نمایی از دشت سوئیسی دریاسر در مازندران

ابراز علاقه ی جالبِ یک گربه به صاحبش

لحظه فرود اضطراری هواپیما وسط جاده

شانس آورد زیر ماشین نرفت!

گوناگون/ تنها بازمانده دوران باستانی زمین

تصاویری هولناک از سیل مرگبار در جنوب چین

ونیز ایتالیا، شهری روی آب

طرز تهیه ساندویچ سیب زمینی

انرژی بار یا پروتئین بار؟

نحوه تشخیص کولیک در نوزادان

نحوه صحیح خوردن میوه‌ها

6 عادت صبحگاهی که دشمن شروع یک روز شاد هستند

روش تکثیر گیاه فیلودندرون اسکاندنس در خانه

رابطه آمادگی‌جسمانی کودکان و نوجوانان با سلامت ‌روان

موفقیت واکسن سرطان مغز در آزمایش انسانی

تصویر زیبای تلسکوپ فضایی جیمزوب از سیاره‌ی اورانوس

ریشه جالب کلمه کلنجار رفتن

کلمه به کرسی نشاندن از یک عروسی می‌آید!

مراسم تجلیل از مدال‌آوران کشور با حضور رئیس‌جمهور

لیست قلعه‌نویی در حال آماده شدن

تقدیر کیومرث هاشمی از رییس‌جمهور برای حمایت از ورزش

ثبت فاجعه‌ای دیگر در کارنامه منچستریونایتد پس از 47 سال

قدردانی وزیر ورزش از سپاه پاسداران برای عملیات وعده صادق

حضور معاون امور مجلس رییس‌جمهور در تمرین تیم والیبال

سازمان‌های بین‌المللی ورزش در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند

رئیسی: باشگاه‌ها باید به دست ورزشکاران و پیشکسوتان اداره شود

لحظاتی از تمرین تیم ملی والیبال

بدون اینکه بهش بگه براش زن بابا آورده

زشته این وقت شب بیای خونه

شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران / درخواست فرهنگیان برای برخورد با عوامل توهین به معلم در سکانس جنجالی این سریال!

آخرین وضعیت پرونده تتلو: شعر سرودن امیرحسین مقصودلو در زندان در مدح امیرالمومنین!

ناصر خان، کاش توی راه مرگ ما را جا نمی‌گذاشتی!

رئیس قوه قضاییه: حرمت مراکز آموزشی و حریم خصوصی افراد باید حفظ شود

جلوهٔ رنگ‌ها در طبیعت جذابِ پارک ملیِ گلستان

گوناگون/ طوطی دراکولا؛ این خون‌آشام عاشق میوه است!

«شیرین قاتوق» گل سرسبد غذاهای گیلانی

تصاویری از گذرِ عطارد از مقابل خورشید

ریشه جالب کلمه مردمک

لحظه پیروزی نوشاد عالمیان برابر پینگ‌پنگ‌باز چهارم جهان

جریمه هند و خطای روزبه چشمی از چشمان داور دور ماند

دومین شکست مدافع قهرمانی NBA رقم خورد

خیابانی و تصحیح یک غلط تاریخی درباره عابدزاده

پنجمی تیرانداز المپیکی در جام جهانی باکو

ستاره المپیکی ایران لیگ ملت‌ها را از دست داد

آغاز اردوی المپیکی تیم ملی کشتی فرنگی با بازگشت کاپیتان

تاج: ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود