آریا بانو

آخرين مطالب

پسران کی به بلوغ می رسند؟ روانشناسي

پسران کی به بلوغ می رسند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بلوغ پسران از چه سنی اغاز می شود؟
بلوغ یعنی به تکامل رسیدن، یعنی دوره عبور از کودکی به بزرگسالی. در این مرحله مجموعه‌ای از تغییرات جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی رخ می دهد و زیرساخت زندگی بزرگسالی پایه گذاری می‌شود. در این مقاله درمورد بلوغ پسران صحبت می‌کنیم. با ما باشید.
سن بلوغ برای پسران از چه زمانی شروع می شود؟
شاید شما هم بخواهید بدانید که بلوغ پسران چه سنی است؟ زمان شروع بلوغ در افراد خیلی با هم فرق دارد. به هر حال ، بلوغ اغلب در سنین 12 تا 16 سالگی در پسران اتفاق می افتد. هر دو عامل ژنتیکی و محیطی در زمان بلوغ دخالت دارند هستند. چربی بدن و یا ترکیب بدن هم امکان دارد در تنظیم آغاز بلوغ نقشی داشته باشد.
بلوغ با رشد ویژگی های جنسی ثانویه و رشد سریع همراه است
پزشکان به طور کامل زمان آغاز بلوغ را متوجه نمی شوند. تعدادی از عوامل به احتمال زیاد آغاز آن را تعیین می کنند. یک تئوری پیشنهاد می کند که رسیدن به وزن حیاتی یا ترکیب بدن امکان دارد در آغاز بلوغ نقشی داشته باشد. افزایش چاقی کودکان امکان دارد مربوط به آغاز بلوغ کلی در ابتدای جمعیت در سالهای اخیر باشد.
عوامل ژنتیکی به احتمال زیاد در زمان بلوغ دخالت دارند و علاوه بر این ، ژنی شناسایی شده است که به نظر می رسد برای رشد طبیعی بلوغ خیلی اهمیت دارد. ژن معروف به GPR54 پروتئینی را رمزگذاری می کند که به نظر می رسد در ترشح GnRH به وسیله هیپوتالاموس اثر دارد. کسانی که نسخه عملیاتی از این ژن ندارند، نمی توانند به صورت عادی وارد بلوغ شوند.
(بیشتر بخوانید: مشکل با قیافه در بلوغ )

آریا بانو

بلوغ در پسران
در پسران، بلوغ با بزرگ شدن بیضه‌ها و کیسه بیضه شروع می‌شود. اندازه آلت تناسلی مرد هم افزایش پیدا می کند و پسران دچار موی عانه می‌شوند. بیضه‌های پسر هم آغاز به تولید اسپرم می‌کنند. ترشح مایع منی که دارای اسپرم و مایعات دیگر است، انزال نامیده می‌شود. در دوران بلوغ، آلت تناسلی در پسر قادر به تخلیه منی و اشباع ماده است.
نخستین انزال پسران یک مرحله مهم در رشد آنها است. به‌ صورت متوسط، نخستین انزال پسران در سن 13 سالگی رخ می دهد. انزال بعضی اوقات در موقع خواب اتفاق می‌افتد (احتلام). این رخداد به عنوان انتشار شبانه شناخته می‌شود. بیشتر پسران نوجوان درسن 13 یا 12 سالگی خودارضایی را تجربه میکنند.
تغییرات بدنی در طول بلوغ
تستوسترون خصوصیات کلی بدن مردانه را به وجود می آورد و سبب تغییراتی در اندام‌های جنسی و همینطور خصوصیت های جنسی ثانویه در پسران می‌شود. 
- تغییرات در آلت تناسلی، کیسه بیضه و بیضه ها
این سه بخش در سن 20 سالگی تقریبا تا 8 برابر رشد می‌کند. مجراهای داخلی و غدد سیستم تولید مثل هم در طی بلوغ افزایش پیدا میکند. پسران معمولا نعوظ یا سفت شدن آلت تناسلی خود را تجربه می‌کنند. همینطور خروج غیرارادی اسپرم در طول خواب که معمولا با رویاهای جنسی همراه است اتفاق می‌افتد. اولین انزال در 12 تا 16 سالگی رخ می دهد.
این فرایندها میزان میل جنسی را به سرعت افزایش می‌دهند. در صورت عدم تخلیه مناسب، این انرژی سبب بالا رفتن میزان خود ارضایی مردان و اعتیاد به آن می‌شود که می‌تواند در آینده عملکرد جنسی فرد را دچار اختلال کند. 

آریا بانو

- تغییرات در رشد موها
موها در زیر بغل و اطراف قسمت تناسلی پسران رشد می‌کنند. اول نازک و مستقیم است، ولی با افزایش سن ضخیم‌تر و کشدارتر می‌شوند. موهای بازوها و پاهای فرد هم ضخیم‌تر و تیره‌تر شده و موهای جدیدی روی چانه و لب فوقانی پسران آشکار می شود.
امکان دارد در مواقعی تصمیم بگیرند موهای صورت خود را بتراشند، این مورد نیز مشکلی به وجود نمی آورد. هر مردی با دیگری فرق دارد و بعضی از آن‌ها موهای بیشتری نسبت به دیگران خواهند داشت.
- رشد پستان
هنگامی که پسرتان در ابتدای بلوغ قرار دارد، امکان دارد بافت پستان او برای یک یا دو سال قدری متورم گردد، چون بعضی از هورمون های او به استروژن تبدیل می شوند. در بیشتر پسران، این مورد موقتی است و بیش از اندازه نیست، ولی در بعضی از پسران، این کار می تواند واضح تر باشد، به ویژه اگر آنها دارای اضافه وزن باشند.
چنانچه به نظر می رسد قسمت سینه فرزند شما بیش از اندازه متورم است یا تورم پیش از بلوغ یا پس از بلوغ اتفاق افتاده است، بهتر است با پزشک مشورت کنید. امکان دارد یک مشکل پزشکی به جای هورمون ها سبب به وجود آمدن این تورم شود.
- تغییرات صدا
در دوران بلوغ تارهای صوتی پسران رشد می‌کند و حنجره آن‌ها بزرگ‌تر می‌شود. این سبب می‌شود صدای نوجوان دورگه شده یا صدای جیرجیر به وجود آورد. زمانی که این اتفاق افتاد، صدای او عمیق‌تر به نظر می‌رسد و بیشتر مانند صدای یک مرد می‌شود.
- تغییرات در پوست
پوست در سراسر بدن ضخیم‌تر می‌شود. غدد سبابه یا چربی دار در پوست مقدار زیادی ماده سبوم را ترشح می‌کند که این ماده روغنی و چرب، سبب براق شدن مو و پیشگیری از خشک شدن پوست می‌گردد. علت خیلی از جوش‌های صورت و بدن در دوران بلوغ همین تغییرات پوستی است. جوش‌ها یکی از شایع ترین خصوصیتهای بلوغ پسران است. بدن با این میزان بالای تستوسترون در طول سالها سازگار می‌شود، و کم کم جوش‌ها از بین می‌رود.
- تغییرات در رشد عضلات
جرم‌ها و توده‌های عضلانی افزایش پیدا می‌کند. عضلات در مردان حدود 50 درصد بیشتر از زنان رشد پیدا می‌کند.
- تغییرات در رشد استخوان ها
رشد استخوان‌ها به صورت قابل توجهی با افزایش میزان تستوسترون ضخیم‌تر می‌شوند. مقدار کلی استخوان‌ها افزایش پیدا میکند. همین طور سبب باریک‌تر و دراز‌تر شدن استخوان لگن می‌شود. به صورتی که شکلی شبیه قیف را به وجود می آورد، ولی در زنان به شکل تخم مرغی در می‌آید تا برای باروری مناسب شود. همین تغییرات در استخوان بندی و بافت عضلانی سبب افزایش شدید قد و وزن می‌شود.

آریا بانو

- تغییرات در اندام‌های خارجی
در پسران نخست اعضای داخلی صورت مانند دماغ و لب‌ها و بعد همه صورت رشد می‌کند. همینطور دست‌ها و پاها زودتر از بدن رشد می‌کند. به همین علت است که شکل ظاهری بدن و صورت در دوران بلوغ ناهماهنگ است و خیلی از پسران از این شکل ظاهری خود بسیار ناراحت می‌شوند. داشتن مشکل با قیافه در بلوغ در بین پسران بسیار رایج است.
- تغییرات در اندام‌های داخلی
همزمان با بلوغ رشد حجم مغز هم آغاز می‌شود. بالا رفتن کارکرد سلول‌های عصبی و حجم مغز سبب رشد تفکر انتزاعی و دیگر مسائل روانشناختی می‌شود. همینطور با رشد حجم و ظرفیت شش‌ها و قلب، ضربان قلب کاهش پیدا کرده و تنفس کوتاه‌تر و عمیق‌تر می‌شود. بقیه اعضای داخلی بدن مانند کلیه‌ها، معده و روده هم به همان نسبت رشد می‌کند.
- تغییرات در خون
تستوسترون تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. به همین علت مقدار و نسبت گلبول‌های قرمز خون در مردان بیشتر از زنان است.
- تغییرات در میل جنسی
تستوسترون سبب بیداری غریزه و میل جنسی می‌شود. به جز این، خیلی از تغییرات روان شناختی در دوران بلوغ رخ می دهد. در دوران بلوغ جنبه‌های ذهنی و خلق خوی فرد به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
- نوسانات خلقی
پسران نیز مانند دختران به لطف تغییرات هورمونی، جسمی و عاطفی که تجربه می کنند ، امکان دارد دچار مشکلات مربوط به خلق و خو شوند. صبور باشید و درک کنید که این هم بگذرد.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189293/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«استارشیپ» برای پنجمین پرواز آزمایشی آماده می‌شود

سیما تیرانداز مطالعه چه آثار کلاسیکی را توصیه می‌کند؟

می‌توان با عینک سیاه به نمایشگاه کتاب نگاه کرد اما...

نوجوانان والیبال در آزادی اردو می زنند

دعوت‌ وزارت ورزش از جامعه «ورزش و جوانان» برای حضور در انتخابات

برترین گل‌های بایرلورکوزن در بوندسلیگا 2023/24

غیرمنتظره‌ترین مسافر والیبال ایران به لیگ ملت‌ها

دلیل تعویض سردار آزمون مقابل لورکوزن مشخص شد

هولگر رون: آماده کسب یک عنوان مهم هستم

شانس برگزاری انتخابی المپیک برای علیزاده و گرایی چقدر است؟

ژاکا: برای قهرمانی اروپا به دوبلین می‌رویم

معرفی برترین‌های انتخابی تیم ملی اسکیت سرعت

پیروزی دالاس و شکست بوستون در نیمه‌نهایی

طارمی انتقال بزرگ فوتبال آسیا به سری‌آ

چهره‌ها/ علیرضا نیکبخت و همسرش در سومین سالگرد ازدواج‌شان

محمدرضا گلزار دست به دامان هوادارانش شد

نمی خوام بپیچونم می‌خوام ازدواج کنم

چهره‌ها/ استوری کنایه‌آمیز المیرا شریفی‌مقدم پربازتاب شد

آهنگ شاد و زیبای ایوان بند برای روز دختر

پلیس راهور تهران: از پارک دوبل و توقف در محل های رای گیری خودداری کنید

آئین نقاره‌زنی در شب ولادت حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

همایش پیاده روی حرم تا حرم به مناسبت روز دختر در جوار حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

پیش‌بینی تازه از بارش‌ها

صحنه‌ دلخراش شکسته‌ شدن یک دستگاه شهربازی در هند

چشم‌در‌چشم‌شدن پلنگ ایرانی با جعفر پناه‌پور در پارک ملی گلستان

تقدیم به قلب‌های تپندۀ زندگی، به وجودهای پر از مهر

حال و هوای شب میلاد در حرم حضرت معصومه (س)

گوناگون/ 6 ویژگی ممتاز حضرت معصومه‌علیهاالسلام

عکس/ صف رای گیری دور دوم انتخابات در امامزاده صالح (ع) تهران

خوشمزه ترین ساندویچ سبزیجات رو اینطوری واسه بچه ت درست کن

اینفوگرافی/ نکاتی درباره بیماری تالاسمی

دختر واسه خدا یه جور دیگه عزیزه

افسردگی پدران بعد از زایمان همسرشان!

داستان مادرانه و احساسی خانه کوچک کیانوش

رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی خود چه کتاب‌هایی دارند؟

مربی اخراجی به فینال اروپا رسید

اسلامی: امتیاز گرفتن از پرسپولیس خیلی سخت است

تغییر تابعیت بسکتبالیست آمریکایی پیش از المپیک

5 هشداری که می‌تواند نمایش خانگی را نابود کند!

ورژن اجرای زنده آهنگ سیروان خسروی به نام «برگرد»

سنگین‌ترین نوزاد کشور متولد شد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور در هفته آینده

تَپسی چطور شکل گرفت؟ / از رفع دغدغه ها کسب درآمد کنید

فیلمبرداری جالب و حرفه ای از جلو و بالای این ترن هوایی

اقدام فوق‌العاده خطرناک یک هموطن بر روی موتور

تقدیم به وجود پر مهر دختران

اولین ایمپلنت مغزی «نورالینک» در انسان دچار مشکل شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

شکایت اتحادیه جهانی بازیکنان از فیفا

هری کیول می‌خواهد فینال استانبول را مقابل کرسپو تکرار کند