آریا بانو

آخرين مطالب

پادزهری برای خشم روانشناسي

پادزهری برای خشم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - انواع مختلفی از احساسات منفی یا پریشان کننده وجود دارد؛ از جمله جهل، حسادت، تنگ نظری و... اما از همه بدتر، نفرت و خشم است چرا که این دو احساس، بزر گترین موانع در راه ایجاد حس همدلی و ایثار است.
تنها نمی توان با سرکوب احساسات خشم و نفرت، بر آنها غلبه کرد. ما باید پادزهر نفرت را در وجود خود و به شکلی فعال تقویت کنیم؛ پادزهر نفرت، صبر و مداراست. برای اینکه بتوانید احساسات صبر و مدارا را در خود به شکلی موفقیت آمیز تقویت کنید، باید شوق کافی برای ایجاد آنها داشته باشید. هرچه شوق شما بیشتر باشد، توانایی تان برای مقابله با سختی هایی که در این روند با آ نها روبه رو می شوید، بیشتر خواهد بود.
آثار ویرانگر نفرت، کاملاً مرئی، بدیهی و عاجل هستند؛ به عنوان نمونه وقتی در درون شما یک حس قوی نفرت به وجود می آید، درست در همان زمان، تمام وجودش ما را فرا می گیرد و آرامش ذهن یتان را از بین می برد؛ به طوری که حضور ذهن خود را به طور کامل از دست می دهید. وقتی چنین خشم و نفرتی در شما ایجاد می شود، مهمترین بخش مغزتان که مرکز قضاوت میان درست و نادرست است را از کار می اندازد و شما قادر به داوری در مورد عواقب کوتاه مدت و بلندمدت رفتارتان نخواهید بود؛ بنابراین خشم و نفرت می تواند ما را کاملاً گیج کند و به دامنه ی مشکلات و مسائل ما بیفزاید.
حتی به لحاظ جسمی هم نفرت در وجود انسان، تغییراتی نامطلوب و نامطبوع ایجاد می کند. در زمان بروز خشم یا نفرت، هر قدر هم که انسان سعی کند تظاهر نموده و ظاهر با وقار خود را حفظ نماید، تردیدی نیست که چهره ی او از حالت طبیعی خارج می شود و دیگر نمی تواند خوشایند باشد. در این حالت، قیافه ی آدم زشت می شود و از خود، ارتعاش هایی بیرون می دهد که کاملاً خصومت آمیز است و دیگران می توانند آن را حس کنند.
ناظران در این موقعیت، این احساس را دارند که انگار از وجود آن شخص عصبانی، بخاری به بیرون متصاعد می شود. این امر تا آن حد واقعیست که نه تنها انسان ها قادر به احساس آن هستند، بلکه حتی جانوران و حیوانات اهلی نیز از چنین شخصی در آن موقعیت دوری می گزینند! زمانی هم که شخص سعی می کند اندیشه های خصومت آمیز خود را پنهان کند، این اندیشه ها در درون او جمع شده و همین امر موجب می شود که او میل به خواب را از دست بدهد و هر لحظه بیشتر احساس ناراحتی و عصبانیت کند.
حس نفرت، با یک دشمن معمولی خیلی تفاوت دارد؛ دشمن معمولی، یعنی کسی که ما او را دشمن می پنداریم، ممکن است به اعمالی دست بزند که برای ما زیان بار است اما این دشمن، دست کم کارهای دیگری هم می کند؛ برای نمونه غذا می خورد یا شب ها می خوابد؛ بنابراین این دشمن، کارکردهای دیگری هم دارد و نمی تواند 24 ساعت روز و شب یا همه ی وجود خود را وقف پروژه ی ویران سازی ما کند اما نفرت، هیچ کارکرد دیگری ندارد و برای آن، هیچ هدفی جز ویران کردن ما متصور نیست؛ اگر کسی دارای ویژگی های صبر و مدارا باشد، حتی در صورت روبه رو شدن با شرایط بسیار حاد که می تواند ترسناک و اضطراب زا باشد، آرامش و حضور ذهن خود را از دست نخواهد داد.
فایده ی دیگر روبه رو شدن صبورانه با موقعیت های دشوار، این است که می توان از عواقب نامطلوبی که درصورت واکنش خشم آمیز پیش می آید، اجتناب کرد. اگر واکنش شما نسبت به موقعیت های ناخوش آیند، همراه با خشم و نفرت باشد، نه تنها نمی تواند از شما در قبال صدمه و زیان های مختلف مراقبت کند، بلکه مهمتر از آن، خود به خلق یک عامل اضافی دست زده اید که می تواند در آینده موجب رنج بیشترتان شود اما اگر نسبت به زیانی که دیده اید، با صبر و مدارا برخورد کنید، هر چند ممکن است به طور موقت احساس ناراحتی و رنج داشته باشید اما در عمل توانسته اید از عواقب بلندمدت و بالقوه ی خطرناکی که واکنش همراه با عصبانیت دارد، اجتناب کنید.
نباید مدارا یا صبر را نشانه ی ضعف و تسلیم دانست، بلکه برعکس، این دو کیفیت، نشانه ی قدرتی ست که از توانایی های درونی انسان ریشه گرفته است. واکنش در برابر یک وضعیت نامطلوب با صبر و مدارا، به مراتب دشوارتر است تا عکس العملی که همراه با خشم و نفرت باشد و تنها از عهده ی کسی ساخته است که ذهنی منضبط و قوی داشته باشد.
نتیجه ی نهایی یا در واقع یکی از نتایج صبر و مدارا، «عفو » است. شما وقتی به واقع صبور و مداراگر باشید، طبیعی ست که حس گذشت و عفو هم در شما تقویت می شود.
منبع: موفقیت و شادکامی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکمت/ دلیل غیبت امام زمان(عج)

آغاز پیاده روی دختران در روز دختر در قم از مسیر جمکران به سمت حرم حضرت معصومه(س)

معنای رفتار مختلف گرگ‌ها در گله

طرز تهیه فلافل خونگی بدون نخود

«استارشیپ» برای پنجمین پرواز آزمایشی آماده می‌شود

سیما تیرانداز مطالعه چه آثار کلاسیکی را توصیه می‌کند؟

می‌توان با عینک سیاه به نمایشگاه کتاب نگاه کرد اما...

نوجوانان والیبال در آزادی اردو می زنند

دعوت‌ وزارت ورزش از جامعه «ورزش و جوانان» برای حضور در انتخابات

برترین گل‌های بایرلورکوزن در بوندسلیگا 2023/24

غیرمنتظره‌ترین مسافر والیبال ایران به لیگ ملت‌ها

دلیل تعویض سردار آزمون مقابل لورکوزن مشخص شد

هولگر رون: آماده کسب یک عنوان مهم هستم

شانس برگزاری انتخابی المپیک برای علیزاده و گرایی چقدر است؟

ژاکا: برای قهرمانی اروپا به دوبلین می‌رویم

معرفی برترین‌های انتخابی تیم ملی اسکیت سرعت

پیروزی دالاس و شکست بوستون در نیمه‌نهایی

طارمی انتقال بزرگ فوتبال آسیا به سری‌آ

چهره‌ها/ علیرضا نیکبخت و همسرش در سومین سالگرد ازدواج‌شان

محمدرضا گلزار دست به دامان هوادارانش شد

نمی خوام بپیچونم می‌خوام ازدواج کنم

چهره‌ها/ استوری کنایه‌آمیز المیرا شریفی‌مقدم پربازتاب شد

آهنگ شاد و زیبای ایوان بند برای روز دختر

پلیس راهور تهران: از پارک دوبل و توقف در محل های رای گیری خودداری کنید

آئین نقاره‌زنی در شب ولادت حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

همایش پیاده روی حرم تا حرم به مناسبت روز دختر در جوار حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

پیش‌بینی تازه از بارش‌ها

صحنه‌ دلخراش شکسته‌ شدن یک دستگاه شهربازی در هند

چشم‌در‌چشم‌شدن پلنگ ایرانی با جعفر پناه‌پور در پارک ملی گلستان

تقدیم به قلب‌های تپندۀ زندگی، به وجودهای پر از مهر

حال و هوای شب میلاد در حرم حضرت معصومه (س)

گوناگون/ 6 ویژگی ممتاز حضرت معصومه‌علیهاالسلام

عکس/ صف رای گیری دور دوم انتخابات در امامزاده صالح (ع) تهران

خوشمزه ترین ساندویچ سبزیجات رو اینطوری واسه بچه ت درست کن

اینفوگرافی/ نکاتی درباره بیماری تالاسمی

دختر واسه خدا یه جور دیگه عزیزه

افسردگی پدران بعد از زایمان همسرشان!

داستان مادرانه و احساسی خانه کوچک کیانوش

رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی خود چه کتاب‌هایی دارند؟

مربی اخراجی به فینال اروپا رسید

اسلامی: امتیاز گرفتن از پرسپولیس خیلی سخت است

تغییر تابعیت بسکتبالیست آمریکایی پیش از المپیک

5 هشداری که می‌تواند نمایش خانگی را نابود کند!

ورژن اجرای زنده آهنگ سیروان خسروی به نام «برگرد»

سنگین‌ترین نوزاد کشور متولد شد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور در هفته آینده

تَپسی چطور شکل گرفت؟ / از رفع دغدغه ها کسب درآمد کنید

فیلمبرداری جالب و حرفه ای از جلو و بالای این ترن هوایی

اقدام فوق‌العاده خطرناک یک هموطن بر روی موتور

تقدیم به وجود پر مهر دختران