آریا بانو

آخرين مطالب

خودکشی پزشکان بهانه بیماران! اجتماعي

خودکشی پزشکان بهانه بیماران!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - «خودکشی پزشکان» گزاره‌ای شده است که گاهی از آن برای هدفی غیرانسانی بهره می‌گیرند. در توضیح این ادعا می‌گویم که خودکشی پزشکان با خودکشی مهندسان یا با هر یک از مشاغل دیگر، یکسان است، هرچند همگی تلخ و نپذیرفتنی است، و خودکشی پزشکان لزوماً فاجعه‌بارتر از خودکشی دیگران نیست.

ممکن است ادعا شود خودکشی در دو استان مشخص که بالاترین نرخ خودکشی را دارند، با خودکشی پزشک تحصیلکرده که کشور برای او هزینه میلیاردی کرده و به او به‌شدت نیازمند است، قابل‌قیاس نیست. این حرف نیز اگرچه غیرانسانی است، اما به‌شرط پذیرش فرض آن، پزشکان تنها صنف تحصیلکرده‌ای نیستند که خودکشی می‌کنند، بسا موارد خودکشی دیگر در میان اقشار تحصیلکرده غیرپزشک دیده می‌شود.
مضافاً این ادعا که «خودکشی پزشکان زیاد شده است» باید با عدد و رقم مشخص شود، نه با آنچه برخی فعالان اصلاح‌طلب هربار ادعا می‌کنند و نه با هیاهوی مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی که صراحتاً با نتیجه‌گیری انتهای سخن خود نشان داده است از این هیاهو که هیچ مرجع رسمی آن را تأیید نکرده و آماری مقایسه‌ای از آن در دست نیست، دنبال چیز دیگری است!
این شخص به یک رسانه اصلاح‌طلب گفته است: «سرعت خودکشی در میان پزشکان و رزیدنت‌ها صعودی شده و احتمال دارد که به‌زودی نرخ خودکشی پزشکان در ایران از سایر کشور‌ها پیشی بگیرد. مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار روی خودکشی پزشکان، سختی‌کار، برخورد‌های خشن بیمار و خانواده بیمار و محیط پادگانی بیمارستان‌ها است. رزیدنت‌ها گاهی 72ساعت نمی‌توانند بخوابند. از رزیدنت بیگاری می‌کشند و او هم هیچ راه فراری ندارد. ارتباط میان مردم و پزشکان نامناسب شده، هزینه‌های درمان بالا رفته است و بیمه‌ها هزینه را نمی‌پردازند و بیمار و پزشک رودرروی هم قرار می‌گیرند.»
این فاجعه‌ای بدتر از خودکشی است که برخی جملات را ردیف کنیم تا نتیجه بگیریم که مسئله خودکشی، به سختی‌کار و بحث مالی و دستمزد‌ها بازمی‌گردد؛ و سپس زمینه‌ای فراهم کنیم برای افزایش تعرفه‌ها و کاستن از آنچه «سختی کار» پزشکان می‌نامند. در این میان اتهام دیگری هم بزنیم که «مردم برخورد خشن با پزشک دارند»! واقعیتی که در جامعه شدیداً خلاف آن دیده می‌شود و هیچ صنفی محترم‌تر از پزشکان نیستند با آنکه برخورد برخی از آنان با بیمار، خشک و بی‌روح است.
وارونه‌سازی واقعیت، کمکی به پزشکان نمی‌کند. باید یک نهاد نظارتی از چنین افرادی بخواهد آمار خود را در مقایسه با دیگر اقشار و مقایسه با کل و با بقیه کشور‌ها دقیق و مستند عرضه کنند. چیزی در دست ندارند، جز هیاهو و تولید محتوا برای کسی که از خودکشی پزشکان می‌رسد به تقبیح عنبر نسا!
وضعیت جامعه پزشکی ما نشان می‌دهد آنان نیز مانند صنوف دیگر، یک کلیت و اکثریت خوب و بلکه به نسبت دیگر صنوف، اکثریت مطلق خوب‌تری دارند. ولی یک پزشک بد نسبت به یک کارگر بد، صدای بدبودنش همه‌جا را پر می‌کند. اگر جامعه پزشکی نیز در تهذیب اخلاق کوشا نباشد، مانند بقیه، همان سرنوشت شوم بی‌اخلاقی را پیدا می‌کند و اینجا فریاد واپزشکا! واپزشکا! شعاری بیش نیست.
در نیمه دوم دهه 70، دو انترن جوان در بحبوحه گلدکوئست به کیهان آمدند، با وضعیتی پریشان و نگران! حرف‌شان دقیقاً این بود: «حالا که کسانی با گلدکوئست یک‌شبه میلیونر می‌شوند، چه انگیزه‌ای برای درس‌خواندن ما باقی می‌ماند»! مشخص است که این عبارات بی‌نیاز از هرگونه توضیح اضافی است. در همان سال‌ها یک شبکه مافیایی در وزارت بهداشت، ماجرای تقلب در آزمون دستیاری را بین سال‌های 77 تا 82 رقم زد. من در کیهان افشاگر این فساد بودم. پزشکانی که 60 میلیون تومان پول آن زمان معادل 30 میلیاردتومان پول اکنون را برای خرید کلید تقلب پرداختند و هرگز از دستیاری و بعد تخصص حذف نشدند و پروانه‌ای هم باطل نشد. این هم نمونه‌ای از نفوذ بی‌اخلاقی و فساد در هر صنفی است و اینجا صنف پزشک.هرچند همان زمان در کیهان نوشتم که بحث‌هایی از نفوذ سیاسی برای هدایت عده‌ای خاص به دوره تخصص پزشکی مطرح است. باز در همان حدود دو موضوع ورود خون‌های آلوده از فرانسه و خرید یک دستگاه پالایش خون آلوده را در کیهان افشا کردم که برای آن با شکایت وزارت بهداشت دولت اصلاحات 11 بار به دادگاه رفتم، اما در نهایت بیماران هموفیلی و بازماندگان درگذشتگان، بر اثر آن افشاگری با پیروزی در دادگاه، دولت را مجبور به پرداخت بزرگ‌ترین خسارت تاریخ دولت‌های قبل و بعد از انقلاب به‌عنوان دیه بیماران کردند. میزان تکذیب و انکار وزارت بهداشت درباره این تخلفات نیز برگ زرین دیگری از وضعیت اقلیت فسادپذیر و فسادخوی هر جامعه‌ای دارد- و اینجا پزشکان!
اکنون سوارشدن روی ادعایی دیگر را شاهدیم: افزایش خودکشی پزشکان! اما مسموع نیست. پزشکان هم مشکل و سختی دارند مثل بقیه جامعه. مگر بقیه در حال خور و خواب و خستگی‌درکردن هستند؟! حتی خبر تازه که یک جمع 25 نفری از پزشکان نیز مثل همه کسانی که مشروب تقلبی می‌خورند، مشروب تقلبی خوردند، نشان می‌دهد در شاخص‌های اجتماعی همه مثل هم هستند، یعنی همه‌چیز علی‌السویه است؛ و تعریف یک «تفاوت» با هدف خاص پذیرفتنی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1191188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با میکروکره‌ها و مزایای آنها در دارورسانی آشنا شوید

شاعرانه/کودکی دیدم ماه را بو می‌کرد

سفر مورینیو به عربستان

پاسخ مادر امباپه: خودتان تیمش را می‌دانید!

علیپور مدال طلای خود را تقدیم رییس جمهور شهید کرد

بشار رسن تیم فوتبال الجزیره را به پرسپولیس ترجیح می‌دهد؟

به مناسبت سالروز تولد جرج بست افسانه‌ای

شاه‌علی: مقایسه نسل طلایی با تیم ملی فعلی، بی‌رحمانه است

دو گزینه عجیب چلسی برای جانشینی پوچتینو

توافق بلند‌مدت WTA با عربستان

امباپه در بارسلونا با رئال بست!

یادت می‌افتم نفسم می‌ره

آرمان بیانی گرفتار جبر تاریخی «از دست دادن»

رئیس‌جمهور، همچون شهید بهشتی مظلوم بود

خانه ی مادر سید ابراهیم رئیسی ؛ کوچک و ساده در محله ایثارگران ٢٠ مشهد / اشک های مادر برای پسر شهیدش

پست معنادار لیندا کیانی فرزانه دلدادگان با تیپ و استایل دیدنی که پربازدید شد

رونمایی از چهره جدید «نغمه» بازیگر سریال از سرنوشت دختر باکلاس و خوش خنده بعد از 6 سال

اقدامات احتیاطی توسط قبیله بانا برای محافظت در برابر مارها

فقط با سیب و کاکائو یه دسر عالی درست کن

03/03/03 و زایمان‌های سفارشی

زمان برگزاری امتحانات نهایی دانش‌ آموزان اعلام شد

رقیب بیرانوند حاضر به بازگشت به پرسپولیس نیست!

دژان لوورن اشک لیورپولی‌ها را درآورد!

پرسپولیسی‌ها درباره تسویه حساب حرف می‌زنند!

تایید رسمی حضور اوکراین در المپیک پاریس

وضعیت صعود و سقوط در لیگ دسته اول

صحبت‌های سرمربی صربستان پیش از دیدار مقابل ایران

بازیکن سابق النصر: چشم شور از رونالدو دور!

مدال نقره بر گردن هاشمیه متقیان

ژست سون بعد از شکست رونالدو

کارگردان معمای شاه: دکتر رئیسی فردی ولایی و انقلابی بود

ادای احترام نمایندگان ویژه رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به شهدای وادی رحمت تبریز

مادر شهید رادمهر: آیت الله رئیسی شرمنده خون شهدا نشد

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

«خادم‌الرضای مردم» اولین تک‌آهنگ ویژه شهادت آیت‌الله رئیسی

نوبت دوم کنکور سراسری به تعویق افتاد

وداع جان‌سوز دختر شهید امنیت با پدرش

مراسم تشییع سه شهید پلیس تهران

هنر در پوسته یک گردو

تاثیر میکروبیوم‌های روده بر تصمیم‌گیری اجتماعی

معجزه دارویی برای بچه هایی که همیشه مریض هستند!

کشف مسیر جدیدی از مرگ سلول‌های سرطانی برای اولین بار

گو دل از ما مهربانان مشکنید

داستانک/اولین نفر باش

اکبرپور: نباید تمام تمرکزمان را روی دیدار با نساجی بگذاریم

ابراهیمی: سرخابی‌ها برای قهرمانی شانس برابر دارند

لیست اولیه صربستان برای حضور در جام ملت‌های اروپا

این بدترین فصل محمد صلاح بود!

امباپه کوچک هم رفتنی شد

سختگیری پائز در تمرین تیم ملی