آریا بانو

آخرين مطالب

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید! پزشکي

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.
به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.
اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.
آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.
کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.
در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.
از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.
در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.
پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.
در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.
افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.
هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.
خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.
هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.
با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.
هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.
وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1191806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدئوی قدیمی از استاد «شهناز» به مناسبت زادروزش

محبت پدرانه آیت الله رئیسی به فرزند شهید

مصدومیت 11 مسافر در پی واژگونی اتوبوس

جزیره پالاوان؛ بکر با سواحل خیره کننده و جنگل های بارانی

قابی زیبا از آسمان شهسوار و رنگین‌کمان چشم‌نوازش

استوری/ ای پرچمت مارا کفن

استوری/ امام رضا قول داده میاد

لوس شدنِ جالب یک یوزپلنگ را ببینید

برگی از تاریخ/ این سه شهید از امام رضا (ع) حاجت گرفتند

کباب تابه ای بختیاری

قدرت شش و ریه خود را تست کنید

7 نشانه که این زن دیگر حواسش به شما نیست!

بهترین مارک کولر گازی برای شمال ایران

کامل‌ترین مجموعه از نزار قبانی در ایران

فیلمبرداری از کریستیانو رونالدو برای بازی PES 2013

عصبانیت هواداران لوریان از دست بنجامین مندی

دو هیولای لالیگا در فهرست اتلتیکومادرید!

سهمیه المپیک کایاک به علی آقامیرزایی رسید

هم‌تیمی طارمی در یک قدمی انتقال به لیورپول

حضور بوکسور مازندرانی در آخرین مرحله پیکارهای گزینشی المپیک

گل تماشایی کایسدو مقابل بورنموث از تمامی زوایا

ساعت جشن قهرمانی لیگ تغییر می‌کند

اولین خرید سیتی برای فصل آتی

مخالفت فدراسیون با تیمداری زنوزی در مشهد

سریال جدید نتفلیکس درمورد رژیم پهلوی است؟

چهره ها/ صحبت های ضد و نقیض ژیلا صادقی درباره مهاجرت

برگزاری مراسم سوگواری شهید آیت‌الله ابراهیم رییسی در بانک دی

ابراز تاسف و شوکه شدن پوران درخشنده کارگردان از خبر شهادت رئیسی

4 گزینه برای نام گذاری اتوبانی به نام شهید ابراهیم رئیسی

انتشار تصویری تلخ از پیکر کفن‌پوشِ رئیس‌جمهور کشورمان در تابوتش

دوران جوانی و قبل از شهرت کیم سئونگ سو بازیگر نقش تسو در سریال افسانه جومونگ

جمع آوری بوتاکس آلمانی در کشور به دلیل تقلبی بودن

پذیرفته شدن 10 هزار نفر در آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییه

مصاحبه با اولین نفراتی که به محل بالگرد رسیدند

باحال ترین خواسته دنیا

مجوز دومین آزمایش انسانی تراشه مغزی «نورالینک» صادر شد

بازیکنان لیگ برتری بدون تمرین در تیم ملی!

نصری: امیدوارم پرقدرت شروع کنیم

فرصت ویژه کاپیتان شمس‌آذر قبل از پرسپولیس!

مراسم یادبود رییس‌جمهور در وزارت ورزش

جزئیات سقف بودجه تیم‌های لیگ برتری‌

پیام تسلیت رییس مرکز حراست در پی عروج شهادت گونه آیت‌الله رییسی و همراهانش

پیام رئیس قوه قضائیه در پی شهادت آیت‌الله ابراهیم رئیسی

2 نماهنگ به مناسبت شهادت رئیس‌جمهور منتشر شدند

پیشنهاد تغییر نام بزرگراه شهید سلیمانی به شهید رئیسی

دادستان کل: ورود فراجا و دستگاه قضا برای مقابله با بی‌حجابی یک ضرورت است

نوعی جالب از خرچنگ های مرجانی

با تن‌ماهی این سالاد فوق‌العاده را درست کنید

جمع‌آوری بوتاکس آلمانی در کشور به دلیل تقلبی بودن

تل اسکرانچی یک مدل جذاب و ترند