آریا بانو

آخرين مطالب

زمانی در این خانه صبا، پایور و امیرجاهد آثار ماندگار موسیقی را خلق کرده‌اند! فرهنگی هنری

زمانی در این خانه صبا، پایور و امیرجاهد آثار ماندگار موسیقی را خلق کرده‌اند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد روز یکشنبه به مناسبت چهل و هفتمین سالروز درگذشت استاد محمدعلی امیرجاهد هنرمند برجسته موسیقی ایران، میزبان مهدخت معین (فرزند دکتر معین و نوه استاد امیرجاهد) و جمعی از هنرمندان موسیقی بود.
در ابتدای این مراسم، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) گفت: «ما امروز دور هم جمع شدیم تا یاد و خاطره هنرمندی بزرگ را گرامی بداریم که حق بسیار بزرگی بر گردن فرهنگ و هنر این سرزمین هم در شعر و ادب و در موسیقی دارد. به هر حال این منزل و بنا بزرگانی را در خودش دیده است. یادگار ارجمند ایشان سرکار خانم دکتر مهدخت معین فرمودند که هر زمانی که در این منزل حضور پیدا می‌کنم، از نو شکفته می‌شوم و خاطرات حضور هنرمندان برایم زنده می‌شود و انرژی و نیروی تازه‌ای دریافت می‌کنم.»

آریا بانو


او ادامه داد: «در این منزل بزرگانی رفت و آمد داشتند و آثار ارزشمندی در این مکان تولید و یا اجرا شده و فکر می‌کنم به نوعی با تمام این عزیزان هم‌نفس هستیم. خوشحالم که این مکان یکی از پایگاه‌های مهم فرهنگی و هنری شهر است. هر زمانی هم که اخباری مبنی بر رخداد اتفاق ناگواری برای این مجموعه می‌شنویم، از اعماق وجود ناراحت می‌شویم اما هم‌اکنون در حال حاضر یکی از پایگاه‌های مهم موسیقی شهر تهران، خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد است که این موضوع، مایه مباهات و امید برای اهالی فرهنگ و هنر کشور است. در این مرکز، نسلی تربیت می‌شوند که پرچمداران آینده موسیقی کشور هستند.»
نوربخش افزود: «بهانه امروز و امشب، چهل و هفتمین سالروز درگذشت بزرگمرد موسیقی ایران استاد محمدعلی امیرجاهد ما است. استاد امیرجاهد نیازی به توصیف ندارند و ما از دوره قاجار به بعد، بعد از عارف و شیدا، تعداد انگشت شماری تصنیف‌ساز برجسته داریم. یکی از نام‌های درخشانی که همواره بر تارک موسیقی ایران می‌درخشد، استاد محمدعلی امیرجاهد هستند که تصانیف پرشمار و ماندگاری که نسل‌های مختلف آن‌ها را زمزمه می‌کنند و بارها با تنظیم‌های مختلف بازتولید و بازاجرا می‌شود و نسل‌های آینده آن‌ها را بازتولید خواهند کرد. این‌ها تماما از ذهن و ضمیر بزرگمردی مانند امیرجاهد تراوش شده و بسیار ارجمند و عزیز است؛ به دلیل اینکه آهنگسازان و تصنیف سازان ما عمدتا موسیقیدانانی بودند که شاعر نبودند و تعدادی قلیل بودند که شعر و موسیقی را تولید کردند. عارف قزوینی، علی‌اکبر شیدا و استاد امیرجاهد موسیقیدانانی بود که هم ترانه‌سرا و هم آهنگساز بودند به همین علت نیز آثاری که تولید کردند، شنیدنی هستند. در حال حاضر شنیده‌ایم که شهردار محترم منطقه 14 تغییر کرده و جناب دکتر شهرابی فراهانی سکان این منطقه را عهده‌دار شده‌اند که در مراسم حضور ندارند و امیدوارم نگاه ایشان بسیار ویژه باشد و کمبودهای قبل جبران شود.»
پس از صحبت‌های حمیدرضا نوربخش، هاتف شرار (هنرمند روشن دل و شاگرد استاد اکبر گلپایگانی) به روی صحنه آمد و زندگی‌نامه استاد محمدعلی امیرجاهد را شرح داد و افزود: «ما قبل از زمان قاجار، ضربی‌خوانی‌ها و تصانیفی را داشتیم و داریم که مشخص نیست چه کسانی آنها را سروده و یا ساخته‌اند اما از زمان مرحوم شیدا و عارف این مسائل آغاز شد و مرحوم شیدا اغلب آثارشان عاشقانه است و مرحوم عارف آثار اجتماعی، سیاسی و حتی عاشقانه دارد اما عاشقانه‌های مرحوم عارف به سیاست و اجتماع روزگار خودش پهلو می‌گذارد.»
وی افزود: «ملودی‌هایی که مرحوم شیدا و عارف ساختند، در عین حال که بسیار پر مغز و پر معنا هستند و براساس ردیف‌ها و دستگاه‌های خودمان است، بسیار دل‌انگیز و در عین حال بسیار ساده هستند و به ندرت پیش می‌آمد که این دو عزیز قطعات بسیار پیچیده‌ای را ساخته باشند. اما بعد از این دو بزرگوار، به استاد محمدعلی امیرجاهد می‌رسیم که آثار وی تلفیقی از آثار مرحوم «شیدا» و «عارف» است که هم آثار عاشقانه و هم آثار اجتماعی، سیاسی دارد. امیرجاهد جدای از اینکه تلفیق شعر و موسیقی را رعایت می‌کرد، به فکر تقطیع نیز بود و شما زمانی که آثار امیرجاهد را با شعر دیگری می‌گذارید، قابل اجرا و مشخص است که بر ادبیات و ردیف و دستگاه‌های موسیقی اشراف کامل دارد.»
پس از صحبت‌های هاتف شرار، این هنرمند به همراه صابر اله دادیان (نوازنده تار) و امیر کریمی (نوازنده تمبک) ساز و آواز و یک قطعه از آثار استاد امیرجاهد را اجرا کردند.
در ادامه مهدخت معین (نوه استاد محمدعلی امیرجاهد) گفت: «هنرمندان و اساتید موسیقی بزرگی در این خانه موزه رفت و آمد داشته‌اند. استاد صبا بارها از صبح روزهای جمعه تا غروب آن روز با استاد امیرجاهد کار می‌کردند و نت‌های تصانیف استاد امیرجاهد را استاد صبا می‌نوشتند. نت‌هایی که دو جلد دیوان امیرجاهد وجود دارد، تمام آن‌ها توسط استاد ابوالحسن صبا نوشته شده‌اند.»

آریا بانو


او ادامه داد: «خاطرم هست که استاد پایور به همراه برخی از هنرمندان و همینطور استاد امیرجاهد در روزهای تابستان در حیاط این خانه به نواختن سنتور می‌پرداختند. بعدها استاد امیرجاهد مدت زیادی گرفتار سالنامه پارس بودند و پس از آن نیز مشغول تألیف دو جلد دیوان شدند. جناب آقای هاتف شرار در زمینه زندگینامه استاد امیرجاهد خصوصا تصنیف سازی ایشان مطالب تخصصی و جدیدی را ارائه کردند که برای بنده نیز جالب بود.»
اجرای نقالی به سرپرستی الهه تاجیک و هنرنمایی الهه تاجیک، سارینا سیفی، حلما یارمحمدی و پرسام علیزاده از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
پس از اجرای نقالی، گروه موسیقی استاد امیرجاهد به خوانندگی سید رضا طیبی و نوازندگی حسین روزبهانی (تار)، سعید میرزاحسینی (نی) و امیر کریمی (تمبک) به روی صحنه آمدند و قطعاتی از این استاد برجسته را اجرا کردند.

آریا بانو


علی تحریری (نوازنده سنتور)، سید رضا طیبی (آواز)، حسین باباخانی تیموری (خوشنویسی)، محسن میرحسینی (خوشنویسی)، مهدیه رضازاده (ویلن)، امیرحسین طریقت (تمبک)، زهره حدادی (پیانو)، مرتضی میر (دف)، نعیمه باقری (خوشنویسی)، الهه تاجیک (نقالی)، آمنه خدادادی (گیتار)، مهدی مساح بیدگلی (تئوری موسیقی)، مرجان راغب (سنتور) و آرمین رهبر (تذهیب) از اساتید منتخب سال 1402 خانه موزه بودند که تقدیر ویژه ای از این هنرمندان به عمل آمد.

آریا بانو


آریا بانو


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1194959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیچکس باور نمی‌ کرد مانی رحمانی همان پسر نوجوان سریال بچه مهندس 2 باشد! / بعد 6 سال این تغییرات را ببینید

پویا حاجی رضا بازیگر نقش احتشام سریال گیلدخت بدون گریم یه آدم دیگه میشه / این همه تفاوت باورنکردنی است

چرا بی خواب می شویم؟

موزیک ویدئوی ترانه «مغرور» با صدای اشوان

امدادرسانی به 4 زن گردشگر ‌مفقود در دزفول

چگونه از سامانه ملی خدمات کارت امتحان نهایی بگیریم؟

کارشناس هواشناسی: هشدار نارنجی امروز هم برای مشهد فعال است

بانکی پور: نتایج قانون جوانی جمعیت مثبت بود؛ افزایش 15 درصدی نرخ باروری

نوجوان 15 ساله اطلاعات بانکی 1300 نفر را سرقت کرد

تقویم تاریخ/ تاسیس "حزب زحمتکشان" با حمایت آمریکا در تهران

روشی جالب از تیکه تیکه کردن شکار این پرنده

دیپ مرغ و بادمجان یک پیش غذای لذیذ و متفاوت برای مهمانی

تایید داروی جدید برای سرطان ریه پیشرفته توسط سازمان غذا و داروی آمریکا

7 تاثیری که کمبود محبت در کودکی روی شخصیت افراد می‌گذارد

فرزانه توسلی: برای تکرار قهرمانی نیاز به حمایت داریم

آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم صادر کرد

عکس «تلسکوپ فضایی هابل» از طلوع یک ستاره شبیه به خورشید

مرا خود با تو چیزی در میان است

خطر فروپاشی بیخ گوش پدیده لیگ

مصدومیت بدموقع پاولوویچ علیه لیست آلمان

کلینزمن: آلمان کاندیدای قهرمانی یورو است

احساسی‌ترین کنفرانس خبری ژابی آلونسو!

ملی‌پوش دوومیدانی رکورد وزیر سابق ورزش را شکست

پاشازاده: تقابل الهامی و نکونام جذاب خواهد بود

ستارگان خوزستان راهی دبی خواهند شد

دیدار محبوب کی‌روش و جدا افتاده از کارلوس!

عبدی: 10 سال است پرسپولیس با نابرابری‌ها می‌جنگد

لبخند یاسین به آینده پرسپولیس

دعوای عروس و خواهر شوهر در سریال پایتخت

چهره جدید و شوکه کننده «نادر» سریال آوای باران به همراه فرزندانش بعد 11 سال

اجرای قطعه "یاران" به انگلیسی و فارسی توسط زنده یاد محمد نوری

امدادرسانی به بیش از 4400 سیل‌زده در خراسان رضوی

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

فقط با سلیقه‌ها عاشق این کوکوی لذیذ هستند!

خوراکی های مهم تقویت مغز

پیانو نوازی دختر و پسر شبنم قربانی به سبک مردم آزاری / شیطنت از بچه ها میباره

چطور از شر «تبخال» خلاص شویم؟

نشست فرمانده مرکز بسیج بنیاد شهید کشور با خادمین شهدای کرمانشاه

شرکت گاز مازندران از سازمان‌های پیشرو در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

مهدی کوشکی بازیگر پر حاشیه سینما ازدواج کرد / رونمایی از همسر جوان و زیبایش

اولین پادشاه زن ایران را بشناسید / دختر خسرو پرویز چطور بر تخت سلطنت نشست؟

کودتای امریکایی علیه مصدق

تونل قهرمانی برای بازیکنان اسپورتینگ پرتغال

توهین به ستاره انگلیسی؛ داور بازی را متوقف کرد!

گواردیولا: بله، در سیتی می‌مانم

افسانه‌ای شکست‌ناپذیر؛ ژابی آلونسو در برابر هر چالشی پیروز می‌شود!

رئیسی‌کیا: در اساسنامه جدید، ارکان قضایی معرفی نشدند!

عملکرد کمیته اخلاق در پرونده‌های فساد در فوتبال

مراسم باشکوه خداحافظی هواداران دورتموند برای مارکو رویس

لورکوزن، پادشاه لحظات آخر؛ با گل‌های دیرهنگام، بدون شکست قهرمان شدند!