آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه مرغ با سس زرشک خانه داري

طرز تهیه مرغ با سس زرشک
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چی شی/ مرغ با توجه به طعم و قیمت مناسبی که دارد و باب میل خیلی از سلیقه ها است، از دیر باز مورد توجه قرار گرفته است. این خوراک هم به عنوان خورش کنار برنج و هم به عنوان خوراک در کنار نان سرو می شود. با توجه به ترکیب طعم زرشک، گوجه، آلو بخارا و رب اناز، طعم ملس و خوشایندی روی مرغ ایجاد می کند که طعم مطلوبی بدست می آید.
مواد لازم برای 4 نفر
فیله مرغ 800 گرم
گوجه فرنگی 4 عدد
زرشک 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
آلو بخارا 8 عدد
رب انار 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
آب مرغ یا آب ساده 1 لیوان
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت مرغ با سس زرشک
مرحله اول
برای تهیه مرغ خوشمزه و مجلسی با سس زرشک در ابتدای کار، گوجه ها را پوست کنده خرد می کنیم و با زرشکی که از قبل شستیم و آبکش کردیم، و کمی آب، در مخلوط کن میکس کرده تا یک دست شود.
مرحله دوم
سپس یک ماهی تابه برداشته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. کمی روغن کف تابه ریخته و صبر می کنیم کمی داغ شود. پیاز را پوست کنده و رنده می کنیم. آب آن را می گیریم و داخل روغن داغ شده، تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله سوم
در این مرحله زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سپس مایه گوجه و زرشک را به پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم. کمی که حرارت دید و تفت خورد و رنگ گوجه فرنگی ها باز شد،
مرحله چهارم
آلو بخارا را که از قبل شستیم به ماهی تابه اضافه می کنیم. سپس رب انار ملس را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا طعم آن در کل مواد پخش شود. با توجه به ذائقه خانواده، میزان شکر را تعیین می کنیم.
مرحله پنجم
اگر لازم بود می توان به دلخواه شکر را از دستور، حذف کرد. مواد را کمی روی حرارت هم می زنیم و تفت می دهیم. سپس آب مرغ یا در صورتی که آب مرغ موجود نباشد، به جای آن آب اضافه می کنیم. کمی زعفران دم کشیده به مخلوط اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس در ماهی تابه را می بندیم تا با حرارت ملایم، سس به جوش آید و جا بافتد. این نکته قابل ذکر است که سس نباید آبکی باشد و بهتر است غلیظ شود. طعم آن ملس است ولی با توجه به ذائقه خانواده یا مهمان ها قابل تغییر است.
خورش مرغ یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که به طور معمول به همراه زرشک پلو یا باقالی پلو سرو می شود
مرحله هفتم
فیله مرغ را به صورت مکعب های تقریبا یک اندازه برش می زنیم. هم اندازه بودن تقریبی مرغ، به زیبایی غذا کمک می کند. درون یک ماهی تابه ای که روی حرارت زیاد قرار داده ایم، کمی روغن می ریزیم و فیله ها را درون آن سرخ می کنیم.
مرحله هشتم
سپس فلفل سیاه و نمک و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادن و مخلوط کردن، از روی حرارت بر می داریم. فیله ها را به سس زرشک اضافه می کنیم و درون ظرف سرو می ریزیم.
مرحله نهم
می توان قبل از سرو نیز اجازه داد فیله ها با سس کمی بجوشد تا مزه آن به خورد مرغ برود اما می توان سس را در ظرف سرو روی فیله ها ریخت. این کار سلیقه ای است. این خوراک را می توان در کنار برنج زعفرانی یا نان سرو کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/775708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم