آریا بانو

راهکارهای شناخته شده محافظت از کودکان در برابر آسیب‌ها و رفتارهای پرخطر اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - وزیر آموزش و پروش به مناسبت برگزاری «هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی» در سطح مدارس کشور پیامی صادر کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، سید محمد به بطحایی به مناسبت برگزاری هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی» در سطح مدارس کشور پیامی بدین شرح صادر کرد:
«در عصر حاضر ، نظام تعلیم و تربیت، خانواده‌ها، کارشناسان، سازمان و رسانه ها با پرسش‌هایی روبرو هستند که پاسخگویی به آن ها نیازمند اندیشه ، دانش و مهارت هایی خاص است : چگونه می توان از کودکان و نوجوانان در برابر آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر محافظت کرد؟ موثرترین راهکار توانمندساختن کودکان و نوجوانان برای رویارویی و مبارزه با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر چیست؟ در مقایسه با حجم فزاینده و رو به رشد مخاطرات روانی اجتماعی تهدید کننده کودکان و نوجوانان ، در زمینه آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر ، چه باید کرد؟
بررسی شواهد و تجربیات اخیر در ایران و در سایر کشورها نشان می دهد که راهکارهای شناخته شده محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر از این قرارند: آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان و نوجوانان و توانمندسازی ایشان برای مواجهه موثر با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر . آموزش مهارت های فرزندپروری به والدین و آگاه ساختن ایشان در مورد خطراتی که فرزندان شان را تهدید می کند. شناخت مخاطرات و عوامل مخاطره آمیز کودکان و نوجوانان و کوشش برای کنترل و کاهش آن‌ها. شناسایی کودکان و نوجوانان در معرض خطر و ارائه خدمات مورد نیاز درمان ، مشاوره و مددکاری به ایشان طراحی فرصت های مناسب و با نشاط از طریق فعالیت جایگزین فرهنگی، هنری و ورزشی برای کودکان و نوجوانان. اجتماعی ساختن مبارزه با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر به عنوان یک رسالت همگانی اجتماعی و فرهنگی.
وزارت آموزش و پرورش، با هدف مبارزه فراگیر با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر تهدید کننده دانش آموزان ، در کنار کوشش برای ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی در بین دانش آموزان، برنامه‌های گسترده‌ای در سطح مدارس کشور شامل طیف متنوعی از برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و مراقبتی، در قالب برنامه‌های مختلف آموزش مهارتهای خودمراقبتی، توانمندسازی دانش آموزان، والدین و کارکنان، اجرای فعالیت‌های فرهنگی ترویجی، اجرای برنامه‌های مبتنی بر مشارکت دانش آموزان و خدمات مربوط به شناسایی و توانمندسازی دانش آموزان در معرض خطر ، در دست اجرا دارد. علاوه بر این ، با راه اندازی شبکه تعاملی آموزش و پرورش ، ظرفیت ارزشمندی برای گسترش و فراگیری آموزش های توانمندسازی و مهارت آموزی در زمینه سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فراهم آمده است که فیلم‌های آموزشی و ترویجی پیشگیرانه برای دانش آموزان ، والدین و کارکنان،‌ بر روی شبکه تعاملی، به نمایش گذاشته می شود.
برگزاری هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، یکی از اقداماتی است که وزارت آموزش و پرورش، با هدف گسترش نهضت فرهنگی و اجتماعی پیشگیری ، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، در سطح مدارس کشور برگزار می کند،‌ زیرا مدرسه کانون تمرکز سرمایه‌گذاری‌های کشور برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر و نقطه تمرکزی برای طراحی و توسعه مداخلات به موقع در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر و ارائه خدمات مختلف در رویدادهای مربوط به فوریت‌های روانی اجتماعی دانش آموزان و خانواده‌هایشان است.
در این فرصت مغتنم، هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی را گرامی می‌دارم و ضمن اعلام آمادگی جهت گسترش همکاری برای افزایش ظرفیت مداخلات پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در سطح مدارس کشور ، از خانواده های عزیز ، همکاران گرامی ، سازمان‌ها و رسانه‌ها در همکاری و حمایت از برنامه ها و فعالیت‌های وزارت آموزش و پرورش، تشکر و قدردانی می‌کنیم.‌
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/102852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا بچه ها با هم دعوا می کنند؟والدین چه کنند؟

فرزندم مدام از چگونگی تولدش می پرسد!

روان شناسی خشونت در مدرسه

اهمیت بازی در رشد عاطفی - اجتماعی کودک

کودکم به من خیلی وابسته است!!

بهترین سن آموزش نقاشی

شش میم در تربیت موفق کودک

راه‌های مقابله با ترس کودکان از دندانپزشکی

اگر کودک موفق میخواهید!

3 اشتباه بزرگ والدین و تاثیر آن بر روحیه کودک

بهترین سن یادگیری زبان دوم

نکاتی که می شود جایگزین تنبیه کودکان شود

5 جمله خوب و 7 جمله بد برای کودکان

نقش ‌والدین‌ در‌ کنترل دعوای‌خواهر و برادر

نقش وسایل بازی در پرورش استعدادهای کودک

تاثیر مهد کودک بر شخصیت کودک

نشانه‌های هشدار دهنده رفتاری در کودکان

تفسیری بر نقاشی کودکان

گریه کردن کودکان

دوران کودکی

ده راه برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

چگونه ترس کودک را از حمام کردن کاهش دهیم؟

مواظب رنگ اسباب بازی کودکان باشید

کودکان و نقش مطالعه در آینده آنها

داستان های ترسناک با کودک چه می کنند؟

نقش بازی در آموزش کودکان

نکته‌ای مهم در اختلال یادگیری کودکان

چگونگی انتخاب اسباب بازی برای دختر یا پسر؟

شکست خوردن را به کودکان خود بیاموزید !

هشدار درباره خود ارضایی کودکان

داشتن اعتماد به نفس را به کودکان بیاموزید

کودکمان را در مقابل تمسخر ایمن کنیم

ترس در دنیای کودکی

خدا در دنیای کودکان

چطوروالدین سلامت روانی فرزند راارتقادهند؟

مرز بگو مگو در حضور فرزندان

چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟

تقویت ذهن کودک با کمترین هزینه

کودکان را به کتاب خواندن تشویق کنیم !

زندگی در حال را به بچه‌ها بیاموزیم

به کودکان اعتماد به نفس تزریق کنید !

چطور به فرزندانمان اعتماد کنیم؟

ایجاد انگیزه در فرزندان

وقتی بچه‌ها می‌ترسند، چه کار کنیم؟

بچه‌هایی که دزدی می‌کنند

عوارض پیامک برای کودکان و نوجوانان

بچه‌های لوس یا بزرگسالان بی‌مسوولیت

از کجا بفهمیم فرزندمان بیش‌فعال است؟

کودکان اوتیسمی دوست دارند تنها باشند

نقش خانواده در حفظ سلامت روانی کودکان