آریا بانو

آخرين مطالب

کمک به شوهر در دخل و خرج مناسب خانواده

  بزرگنمايي:

آریا بانو - زندگی مشترک به ویژه برای زوج های جوان و در سال های نخستین ، با کمبودهای اقتصادی، بیکاری ، وام های ازدواج و درآمد اندک همراه است.
خانم خانه می تواند با کم کردن توقعات ، پرهیز از اسراف و ریخت و پاش و خودداری از چشم و هم چشمی با دیگران ، از بروز برخی مشکلات جلوگیری کند و در کاهش اضطراب و ناآرامی زندگی موثر باشد .
از کمک های بسیار موثر زن در تنظیم اقتصاد خانواده، به ویژه در آغاز زندگی مشترک ، آن است که در صورت وجود کار مناسب برای شوهر، اجازه دهد که وی ساعاتی بیش از معمول ، به کار بپردازد؛ یعنی اضافه کاری قبول کند ؛ زیرا هم انگیزه و هم توانایی انجام آن را دارد.
همچنین زن می تواند با انجام برخی کارهای مناسب شأن ، متناسب با تجربه و تحصیلات خود ، حتی در خانه، به اقتصاد خانواده کمک کند.
کمک شایان دیگر زن به اقتصاد خانواده ، آن است که در صورتی که هنوز نتوانسته اند مسکنی برای خود تهیه کنند ، به زندگی در مکانی کوچک تر از معمول ( البته در فضا و محله ای در خور شأن) اکتفا کند و خواستار خانه ای بزرگ و با اجاره سنگین نباشد. همچنین اگر یک طبقه از خانه پدر شوهر یا حتی پدر دختر قابل سکونت است و زندگی در کنار آنان مشکل چندانی نمی آفریند ، چند سالی را رضایت دهد که در آن جا زندگی کند . بدیهی است در این صورت ، باید بعضی سختی ها را تحمل کند، که البته با روی خوش نشان دادن و با همکاری با دیگران و به ویژه بزرگ ترها ، این سختی ها کمتر می شود.
بیشترین هّم زن و مرد در آغاز ، ابتدا باید پرداخت قرض ها و بدهی ها و سپس تهیه پس اندازی مناسب برای آینده و به ویژه تهیه مسکن مناسب باشد. بنابراین از خریدن کالاهای غیر ضروری و لوکس و نیز مخارج اضافی جداً باید کم کرد.
حضرت فاطمه و علی (ع) ساده ترین نوع زندگی مشترک را با کمترین هزینه شروع کردند و بهترین الگو برای مسلمانان شدند؛ آن ها پوست گوسفندی را که شب ها بر آن می خوابیدند، در روز وارونه می کردند و علوفه شتر بر آن می ریختند.
روزی امیر مومنان خبر از آذوقه منزل گرفت. حضرت فاطمه فرمود در دو روز گذشته غذای اندکی یافت شده که شما و فرزندانمان را بر خود ترجیح دادم. امام فرمود: چرا به من خبر ندادی تا چیزی تهیه کنم؟ فاطمه فرمود : من از خدا حیا کردم که تو را بر کاری وادارم که برایت ممکن نبود.
قناعت
قناعت به درآمد حلال و پرهیز از چشم و هم چشمی ، فضیلتی ارزشمند است و آرامش و شیرینی زندگی را دو چندان می کند. امروزه تنوع پدیده ها و زیاده خواهی اشیاء لوکس و تجملات امان خانواده ها را بریده و مردم را از پرداختن به زندگی حقیقی باز داشته است. بهترین راه بیرون رفتن از چنین ورطه ای الگوگیری از زندگی ساده و باصفای امیرالمومنین و فاطمه س است. همان گونه که حضرت زهرا س با جهیزیه ساده ای زندگی را شروع کرد ، جوانان ما هم می توانند زندگی را با امکانات اولیه و ساده شروع کنند و زندگی بسیارزیبا و شیرینی را رقم بزنند. در زمانه ما هم بسیارند افرادی که این گونه زندگی را شروع کرده اند و بعد ها به مرور به زندگی خود وسعت بخشیده اند. این ها هم دنیا را دارند و هم آخرت را ؛ چون برای شروع زندگی دو نفره ، پدر و مادر خود را به سختی نینداخته و مرد نیز از همان آغاز زندگی ، در باتلاق قرض و وام و بدهی فرو نرفته است.
آینده نگری
زن موفق و سعادتمند کسی است که دوراندیش باشد و برای زندگی خود و خانواده اش ، طرح و برنامه صحیح داشته باشد، موقعیت شغلی، اجتماعی و دینی را مد نظر قرار دهد، کارها را اولویت بندی کند، دخل و خرج خانواده را تنظیم کند، تحولات زندگی را پیش بینی کند ، وظائف اعضای خانواده را در برابر بزرگ ترها را گوشزد کند و روابط صحیح خانوادگی و خویشاوندی را به آن ها تفهیم کند و نیز برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت خانواده را مشخص کند.
منبع:تبیان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/115686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید

روان‌شناسی نابرابری

آیا احساسات را به فرزندانمان یاد می دهیم یا ارث می دهیم؟

افسردگی ناشی از تعطیلات چیست؟

9 عادت روزانه‌ای که باید هر چه زودتر ترک کنید

ویژگی‌های چهره که باعث جذاب‌تر دیده شدن افراد می‌شود

اضطراب بیشتر با استفاده بیش از اندازه از اسمارت فون ها

چرا بی دلیل گریه می کنیم؟

آیا افراد تحصیل‌کرده به مشکلات روحی بیشتری دچار می‌شوند؟

شغلی را که واقعا دوست دارید بیابید

راه های رفع کسالت بعد از تعطیلات نوروز

چرا در مورد مسائل مالی، احساسی تصمیم می‌گیریم؟

راهکارهایی برای رهایی از استرس

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف

مهارت تفکر انتقادی‌تان را چگونه پرورش دهید؟

اختلال مانیک (دوقطبی) چیست؟

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

چگونه انرژی منفی را از خانه دور کنیم؟

چگونه هورمون استرس را کم کنیم؟

انعطاف پذیری ذهن، به این 4 عامل بستگی دارد!

یادگیری و تقویت حافظه

این نشانه‌های پنهان اضطراب را جدی بگیرید

ناامیدی و بدبینی نشانه ای از اختلالات خلقی است