آریا بانو

آخرين مطالب

احساسات ما چه تأثیری بر بدنمان دارند؟ روانشناسي

احساسات ما چه تأثیری بر بدنمان دارند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - احساسات ما پیوندی مستقیم با بدن ما دارند‎
احساسات ما پیوندی مستقیم با بدن ما دارند، به همین دلیل است که نه تنها بر روان ما بلکه بر وضعیت جسمانی ما هم تأثیر گذار هستند. بنابراین لازم است بدانیم احساسات ما چه قدرتی دارند و چطور می توانند به ما کمک کنند تا وضعیت روانی خود را تحت کنترل داشته باشیم و سلامتی جسمانی خود را حفظ کنیم. اگر به احساسات آزار دهنده ی خود توجه کنیم، نه تنها به خود کمک می کنیم بلکه وضعیت روانی و جسمانی خود را به تعادل می رسانیم.
از عشق و شادی تا خشم و نفرت؛ احساسات ما چه تأثیری بر بدن ما دارند؟
1- عشق
اگر عشق را تجربه کرده باشید احتمالا متوجه شده اید که در این شرایط ضربان قلب بالاتر می رود و تعریق دست ها بیشتر می شود. این مسأله در اثر برانگیختگی هورمون های آدرنالین و نوراپینفرین رخ می دهد. از طرفی دیگر، اوکسیتوسین یا همان هورمون عشق، در شما احساس شادی و اعتماد به نفس ایجاد می کند، بخش هایی از مغز که تأثیری تسکین بخش دارند فعال می شود و دردهای شما را از میان می برد و سلامتی قلبی شما را افزایش می دهد. گفته می شود افراد متأهل در مقایسه با افراد مجرد از عمر طولانی تری برخوردارند.
2- خشم و اضطراب

آریا بانو

خشم و اضطراب‎
احساس خشم می تواند تأثیرات مختلفی بر بدن داشته باشد؛ از سردرد و بیخوابی گرفته تا اختلالات گوارشی، مشکلات پوستی، سکته ی قلبی و حتی سکته ی مغزی. اگر فرد نگرانی هستید، احساس خشم می تواند با تشدید علائم اختلال اضطراب وضعیت شما را وخیم تر کند. پس برای آنکه اجازه ندهید این احساس بر شما غلبه کند، می بایست به علت خشم تان پی ببرید و با دیگران درباره ی افکار خود صحبت کنید. راه حل مشکل را پیدا کنید و افکار زیان بخش را از خود دور کنید.
3- افسردگی
افسردگی نوعی اختلال ذهنی است که می تواند منجر به دردهای عاطفی شود. این حالت خطر بروز بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. علاوه بر این، افسردگی به دلیل فقدان آرامش یا درگیری های فکری فراوان باعث بیخوابی در فرد می شود.
4- ترس
وقتی دچار ترس هستیم، صورت ما از خون خالی می شود و رنگ پریده به نظر می آییم. این حالت در اثر واکنش «جنگ یا گریز» دستگاه عصبی خودکار بدن رخ می دهد (یک واکنش فیزیولوژیک که جانوران در پاسخ به ادراکات خود نسبت به موقعیت های خطرناک انجام می دهند). وقتی با چیز هراس انگیزی مواجه می شویم، عروق خونی جریان خون به طرف صورت و دست ها و پاها را محدود می کنند و خون بیشتری را به ماهیچه ها و بدن می رسانند، به این ترتیب می توانیم با آنچه باعث ترس شده بجنگیم یا از آن بگریزیم.
5- نفرت
احساس نفرت به یک چیز یا -از آن بدتر- به یک شخص، در میان همه ی احساسات بیشترین دشواری را برای کنترل دارد. برخلاف احساسات دیگری مثل ترس و خشم که ضربان قلب را بالا می برند، احساس نفرت ضربان قلب را تا حدودی کاهش می دهد. به علاوه، در این شرایط ممکن است دچار تهوع یا احساس بدی در ناحیه ی معده شوید.
برای مقابله با این حالت، یک نفس عمیق بکشید، به این فکر کنید که تنها احساسات تان هستند که سعی دارند افکارتان را به کنترل درآورند، پس مخالف احساس تان عمل کنید و به جای مسخره کردن یک چیز یا یک نفر، نسبت به آن مهربان باشید.
6- خجالت
اگر فرد دچار شکل سالمی از خجالت باشد عزت نفس و اراده ی آزاد خود را از دست نمی دهد. اما شکل ناسالم آن معمولا ریشه در گذشته دارد و به بخشی از وجود فرد و نوعی اضطراب تبدیل می شود. این حالت باعث بروز مشکلاتی مثل تولید بیش اندازه ی کورتیزول که اصلی ترین هورمون اضطراب است شده و می تواند منجر به تپش قلب و تنگی عروق خونی شود.
برای غلبه بر این احساس، از مقایسه ی خود با دیگران دست بکشید. در خود ایجاد اعتماد به نفس کنید و از افکار و نظرات دیگران ترسی نداشته باشید. اجازه دهید هر چه مایلند انجام دهند و به خاطر داشته باشید که شما تنها کسی هستید که حقیقت را می داند. خودتان را به چالش بکشید، در این چالش پیروز شوید و به خودتان عشق بورزید.
7- غرور و تحقیر دیگران

آریا بانو

غرور و تحقیر دیگران‎
غرور بیجا از افکار منفی درباره ی دیگران و این تصور که کسی بهتر از شما وجود ندارد نشأت می گیرد. این حالت می تواند باعث بروز تنش در شما شود که مشکلاتی مثل سوزش معده، معده درد، افزایش فشار خون و غیره را در پی دارد. ضرب المثل «غرور مقدمه ی شکست است» نشان می دهد غرور می تواند منجر به سرانجامی شود که در اثر نادیده گرفتن خطرات احتمالی رخ می دهد.
اگر معذرت خواهی برای شما کار دشواری است از این روش ها استفاده کنید: دست از کمالگرایی بکشید و شکست هایتان را به منزله ی فرصتی برای تلاشی بهتر بدانید. احساس همدلی بیشتری نسبت به دیگران داشته باشید و سعی کنید احساسات آن ها را درک کنید. دیگران را همان طور که هستند بپذیرد، عذرخواهی خود را بنویسید و احساس خجالت بیش از اندازه نداشته باشید چرا که همین مسأله از داشتن آزادی جلوگیری می کند.
8- حسادت
بعضی افراد احساس حسادت را بد نمی دانند، اما این تنها زمانی است که حسادت بیش از اندازه نباشد. حسادت معمول احساسی است که فرد در زمان نگرانی یا ترس از دست دادن فرد مورد علاقه اش تجربه می کند. اما شکل ناسالم حسادت می تواند به قلب صدمه وارد کند و به روابط و خانواده ها آسیب بزند. فشار ناشی از حسادت ضربان قلب و فشار خون را بالا می برد. این احساس دیگر علائم ناشی از احساسات منفی را هم می تواند در پی داشته باشد، مثل کم اشتهایی، افزایش یا کاهش وزن چشمگیر، بیخوابی، مشکلات معده و غیره.
ابتدا لازم است که به شریک عاطفی خود اعتماد داشته باشید. از مقایسه ی خود با دیگران دست بردارید و حقیقت را از تصورات غیر واقعی تفکیک کنید. این موارد مؤثرترین شیوه ها برای غلبه بر حسادت در روابط عاطفی هستند.
9- شادی
ارسطو فیلسوف مشهور یونانی می گوید: «شادی مفهوم و هدف زندگی و غایت نهایی هستی انسان است.» شادی و سلامتی رابطه ای تنگاتنگ با یکدیگر دارند؛ به گونه ای که این احساس سلامتی قلب را افزایش می دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و عمر طولانی تری به ما می بخشد. به علاوه، احساس شادی به ما کمک می کند بر اضطراب خود غلبه کنیم. طبق تحقیقات، احساس شادی تأثیری سودبخش بر طول عمر دارد؛ به گونه ای که خطر مرگ را تا 18 درصد در افراد سالم و تا 2 درصد در افرادی با سابقه ی بیماری کاهش می دهد.
از همین حالا احساس شادی در خود ایجاد کنید. کسی را که دوستش دارید در آغوش بگیرید، نه برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران بلکه برای خودتان و هر طور مایل هستید لباس بپوشید و فراموش نکنید که لبخند بزنید. علاوه بر این، فعال بودن را فراموش نکنید، زمانی را در محیط بیرون بگذرانید، خواب شبانه ی مناسبی داشته باشید. و مهم تر از همه آنکه از زندگی خود لذت ببرید.
افسردگی و نگرانی خطر مرگ بر اثر بیماری کبدی را افزایش می دهد
علاوه بر خطر بروز بیماری های قلبی، احساس نگرانی یا افسردگی می تواند منجر به بروز بیماری کبدی شود. تحقیقات نشان می دهد اختلالات روانی می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهند. بیماری های قلبی- عروقی نیز از عوامل بروز بیماری کبدی ای هستند که به آن کبد چرب غیر الکلی گفته می شود. این بیماری می تواند منجر به التهاب و نارسایی کبد شود. بنابراین احساس افسردگی یا نگرانی می تواند خطر مرگ بر اثر بیماری کبدی را به میزان قابل توجهی بالا ببرد.
منبع: روزیاتو

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1186330/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد رسید

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه

احترام نظامی بیرانوند به هواداران پرسپولیس پیش از دیدار با نساجی

ترکیب نساجی برای گرفتن جام از پرسپولیس

گلزنان پرسپولیس در وطنی نیمکت‌نشین شدند

بازیکن فوتسال ازبکستان:هیچ‌وقت مقابل ایران مساوی نکرده بودیم

گل اول پرسپولیس به نساجی توسط اورونوف

اعلام ترکیب سپاهان مقابل استقلال با یک غایب

وطنی جای سوزن انداختن نیست

ضربه اورونوف خطرناک از کنار دروازه نساجی به بیرون رفت

فن‌دایک به بایرن نه گفت؛ من عاشق لیورپولم

گزارش زنده؛ نساجی 0-1 پرسپولیس

محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

«باران عشق» با آهنگ‌سازی و اجرای استاد ناصر چشم‌آذر

ورود 36 هزار شاهد «مشکوک» به قوه قضاییه در دو ماه

"هر سر که بدرگاه رضا خم نشود"؛ مداحی آقای مهدی نیکبخت

گوناگون/ "یک بانو که بینی طویل و قوزداری داشت..."؛ اولین تبلیغات جراحی بینی

فوت کوزه گری برای خوشمزه شدن خورشت کرفس

بررسی بیماری سلیاک بدون علائم اولیه

پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

کمک انویدیا به سگ‌های رباتیک برای حفظ تعادل حتی روی توپ بادی

چرا کسی دربارۀ ماجرای تلخ کتابخانۀ صائب پاسخگو نیست؟

یزد میزبان اردوی نسل آینده والیبال ایران

تجلیل باشگاه پیکان از حسینی در نقش یک مرد بازیکن‌ساز

درخشش ملی پوش ایرانی در لیگ بسکتبال فرانسه

ستاره رم به بازی حساس مقابل لورکوزن می‌رسد

کادرفنی و بازیکنان پرسپولیس در قلعه وطنی

امیدواری سروش به تکرار درخشش در وطنی

ترکیب پرسپولیس برای دیدار حساس با نساجی

طلای بوکس آسیا، دور‌گردن سنگین وزن تیم ملی جوانان

قائمیان: تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است

برنامه «امتداد» آماده نمایش شد

تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران در پی توهین به شان و جایگاه معلم

ترانه جذاب «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

آهنگ «زلزله» را با صدای حامد همایون بشنوید

بارش شدید باران در مهاباد موجب آبگرفتگی معابر شد

گزارشی درباره آمار خودکشی پزشکان در ایران

واکنش سازمان غذا و دارو به خبر رعایت حجاب در داروخانه‌ها

گوناگون/ تصاویری از کلکسیون‌های دیدنی که آرزوی داشتنشان را می‌کنید

شست و شوی رواق دارالذکر و راهروهای اطراف حرم با نوای واعظی

سوره مبارکه الرحمان با صدای استاد عبدالباسط عبد الصمد

طرز تهیه مرغ کنتاکی رستورانی به روش کی‌اف‌سی

سالاد مرغ رژیمی؛ یک شام خوشمزه و سالم

خودمان را با آب بشوییم یا با دستمال پاک کنیم؟

بررسی بیماری سلیاک از نگاه طب سنتی

عکسی از عروسی مدل مشهور و ملکه زیبایی لبنان

روش های پاک کردن انواع لکه از روی لباس

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

معنای این همه سکوت چیست؟

عنایتی با چند مهره جدید مقابل آلومینیوم