آریا بانو

آخرين مطالب

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است! روانشناسي

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نوسانات خلق وخو و تمایل به پنهانکاری بخشی از دوران نوجوانی هستند‎
به گفته ی کارشناسان علائم استفاده نابجا و از دارو و سوء استفاده از دارو مشابه هستند، فرقی نمی کند چه نوع دارویی باشد، مجاز یا غیرمجاز. حال از کجا بدانیم فرزند نوجوان مان از داروهای سرماخوردگی و سرفه سوء استفاده می کند؟ و چگونه با او صحبت کنیم؟
آیا نتایج امتحانی یا عادات مطالعه ی فرزندتان افت کرده است؟ گاهی سوء مصرف دارو می تواند یک دانش آموز ممتاز را در آستانه ی شکست قرار دهد. معمولا این علائم تدریجی هستند نه ناگهانی، ممکن است فرزند نوجوان تان در انجام وظایف و مسئولیت هایش کم تلاش شود، فراموش کند که برای امتحان آماده شود، در کلاس شرکت نکند و یا کلا از درس خواندن سرباز بزند.
دوستان
فرزندتان دیگر مثل سابق با دوستانش وقت نمی گذراند؟ افراد جدیدی در میان دوستانش می بینید که احتمالا از آنها خوش تان نمی آید و انگار ناگهان سروکله شان پیدا شده؟ شاید فرزندتان دوستان همیشگی و قدیمی اش را کنار بگذارد مخصوصا اگر آنها درگیر سوء استفاده از دارو نباشند.
خلق و خو
آیا نوساناتی در خلق و خوی فرزندتان می بینید؟ گهگاه رفتارهای شیدایی از خود نشان می دهد، برآشفته می شود، غمگین یا بی حال و حوصله می شود؟ این علائم گاهی می تواند نشاندهنده سوء استفاده از دارو باشد. شاید متوجه شوید نوجوان تان بیشتر اوقاتش را در تنهایی می گذراند، دور از جمع خانواده.
وضعیت ظاهر
ظاهر فرزندتان تغییرات چشمگیری کرده است؟ شاید ببینید نوجوان تان یک تی شرت را چند روز پیاپی به تن دارد، دیگر به طور مرتب حمام نمی کند، یا مدل لباس پوشیدنش کاملا تغییر کرده است.
خورد و خوراک
خوردوخوراکش هم تغییرات قابل توجهی کرده؟ هیچ تغییری در وزن فرزندتان را نادیده نگیرید.
خواب
الگوی خوابش هم عوض شده؟ بسته به دارویی که فرزندتان دارد از آن سوء استفاده می کند، ممکن است حتی تمام روز را در خواب باشد یا اصلا نخوابد.
پنهانکاری
آیا فرزندتان درمورد کارهایی که بعد از مدرسه انجام می دهد بیش از حد مخفی کاری می کند یا ممکن است هنگامی که نزدیک او یا وسایلش شوید، به طرز عجیبی مضطرب شود؟
اظهار بیماری
از شما مدام داروی سرماخوردگی یا سرفه می خواهد؟ مطمئنا اگر فرزندتان علائم سرماخوردگی یا عفونت های تنفسی داشته باشد شما از آن غافل نخواهید بود، پس اگر مکررا از شما چنین داروهایی تقاضا می کند، می تواند علامت سوء مصرف آنها باشد.
زباله های مخفی
در سطل آشغال اتاقش، بطری های خالی دارو یا بسته های خالی قرص که سعی شده پنهان شوند پیدا کرده اید؟ اگر فرزندتان خودش چنین داروهایی را بخرد و بدون اطلاع شما مصرف شان کند، نشاندهنده سوء استفاده ی اوست.
البته این علائم، لزوما اثبات نمی کنند که فرزندتان دچار سوء استفاده از دارو شده، چون به هرحال نوسانات خلق وخو و تغییرات در عادات خواب و تمایل به پنهانکاری بخشی از دوران نوجوانی هستند، اما شما باید نسبت به تغییراتی که در او روی می هد دقیق باشید و نظارت تان را جامع تر کنید تا اگر مورد غیرطبیعی مشاهده کردید، به موقع اقدام کنید.
با او بیشتر حرف بزنید و روابط دوستانه تان را گسترش دهید، البته نحوه گفتگو و اشاره به مسئله ای که توجه شما را جلب کرده، مهارتی است که باید آن را فرا بگیرید. اگر بعد از بررسی هایی که کردید مطمئن شدید که او از داروهایی که بدون نسخه پزشک فروخته می شوند استفاده می کند، پیش از هرنوع مقابله با او باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.

آریا بانو


نسبت به تغییراتی که در نوجوانتان روی می هد دقیق باشید
واکنش ناگهانی نشان ندهید
مثل طوفان وارد اتاقش نشوید و داد و بیداد نکنید، با این شیوه بعدا پشیمان خواهید شد. چون فرزندتان هم فورا در موضع تدافعی می گیرد. اول فکر کنید که می خواهید چه بگویید.
مدرک جمع کنید
اشتباه نکنید، لازم نیست دنبال اسناد و مدارک و شواهد سفت و سخت باشید، اما اگر چیزهایی در دست داشته باشید که پشتوانه ی ادعایتان باشد، با اعتماد بنفس بیشتری می توانید با فرزندتان وارد گفتگو شوید. این مدرک می تواند بطری خالی داروی سرفه باشد که در اتاقش پیدا کرده اید. البته مشاهدات تان درمورد تغییراتی که در او دیده اید و متناسب با مصرف دارو است فراموش نکنید، مثلا رفتارهای عجیب و ناگهانی اش.
کمی تحقیق کنید
حقایقی که در مورد مصرف این داروها به شیوه های نادرست وجود دارد و همچنین عوارض و خطرات آن را بدانید و پیش از صحبت با فرزندتان دقیقا معلوم کنید چه دارویی مصرف می کند. 
برای بحث و گفتگو آماده شوید
کار شما الان این نیست که قضاوت تان را منتقل کنید، تنبیه و مجازات تعیین کنید و بعد هم اتاق را ترک کنید. باید با او حرف بزنید و این حرف زدن نیاز به کمی تلاش و حوصله و زمان دارد اما حتما باید توضیح دهید که چرا نگران هستید.
سیاست خودتان را مشخص کنید
پیش از اینکه مکالمه تان را شروع کنید، لازم است یک سری قوانین روزانه و ثابت وضع کرده و بعد از صحبت اعلام شان کنید، واضح و روشن. همچنین باید دقیقا بدانید تنبیهی که برای ترک این عادت در نظر گرفته اید چیست.
حامی داشته باشید
اگر حامی داشته باشید، اعتماد بنفس و ثبات بیشتری خواهید داشت. مطمئنا شما و همسرتان باید در یک جبهه باشید اما شاید لازم باشد از یک مشاور هم کمک بگیرید، چه قبل از مواجهه با فرزندتان و چه بعد از گفتگو با او.
زمان مناسبی برای گفتگو انتخاب کنید
مطمئنا وقتی فرزندتان در حال تماشای بازی مورد علاقه اش است یا قرار است جایی برود زمان مناسبی برای پیش کشیدن موضوع نیست. این کار را به زمانی موکول کنید که هردوی شما بدون دغدغه و استرس باشید.
بعد از گفتگوهای تان، شاید خیال تان راحت شود که امور را سروسامان داده اید؛ در حالی که واقعا این طور نیست. حتی اگر فرزند نوجوان تان صمیمانه موافقت کند که دیگر از این داروها استفاده نکند، موضوع تمام شده نیست.
فشارها و دلایلی که باعث شدند او شروع به سوء مصرف این داروها بکند هنوز سرجای شان باقی هستند. پس مرتبا همه چیز را چک کنید و مکالمه و بحث تان را همچنان درجریان نگه دارید. مشکل شما و فرزندتان تمام نشده، بلکه شروع گفتگوی تان، ابتدای راهی است که در پیش گرفته اید. مراقبت و البته صمیمیت را فراموش نکنید.
منبع: تبیان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زنبورهایی که با همکاری هم لگو بازی می‌کنند

ربات انسان‌نمای چری که در آینده به ایران می‌آید

داستانک/ قرار بود من پزشک شوم

مهار‌های برتر دور رفت نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا

سینا اسدبیگی در نقش تونی کروس برای پرسپولیس

شکست تیم ملی جوانان در اولین بازی دوستانه مقابل حریف لیگ برتری

پرسپولیس و سپاهان باید عذرخواهی کنند

خوشحالی گوهری پس از پرسپولیس

تمرین و ریکاوری پرسپولیس بعد از پیروزی مهم

لیست داوران لیگ برتر؛ پل تیرنی قاضی دیدار منچستریونایتد - آرسنال

ناهماهنگی عجیب در اسپانیا؛ رئال دو بار جام می‌گیرد

رای متفاوت کمیته انضباطی؛ پرسپولیس-سپاهان فقط با حضور هواداران خانم!

محرومیت یک‌ ماهه 13 هوادار پرسپولیس و سپاهان

مارکا شیفته شهاب؛ فیفا را خبر کنید، پوشکاش حقشه

بامزه ترین عروس و مادرشوهر تلویزیون

محمدرضا فروتن و هلیا امامی این روزها چه می کنند؟

چهار میلیارد تومان وصیت پدر عروس به داماد

آهنگ زیبای «گل رز» با صدای میثم ابراهیمی

آرمین زارعی در بیمارستان بستری شد

ترانه «دلبر جان» با اجرای مهرداد مهان

سردار رادان: زن چادری در ایران پرچم است

وزیر آموزش و پرورش: امسال 100 هزار معلم جدید استخدام می‌شوند

حرف خود را به کُرسی نشاندن از کجا آمده؟

پلیکانی در باغ پرندگان که قصد خوردن یک اردک را داشت اما موفق نبود!

نحوه عملکرد مین های زمینی در زمان جنگ جهانی دوم

نجات از مرگ حتمی

بال و کتف و با نوشابه و بیکینگ پودر  امتحان کردین؟

تا حالا نیمرو بدون روغن درست کردی؟

با این روش ژل لاغری خانگی بسازید

فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود

خواص و مضرات دانه چیا را بخوانید

ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه

روش متفاوت یک گفتاردرمانگر برای صحبت کردن کودکان

نکات مهم قبل از فر کردن مو

جزئیات تازه از ماجرای خبرساز روغن های مسموم

ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند

حضورش برایم اهمیتی نداشت

منم که دیده به دیدارِ دوست کردم باز

گل‌گهر در آستانه جام حذفی کامل شد

جنجالی‌ترین صحنه دیدار پرسپولیس و نساجی

اظهارات سینر درباره زمان بازگشت به مسابقات

طبیعت حریف شهرداری گرگان در فینال شد

عصبانیت داوران از بارسا؛ دیگر با شما جلسه نداریم

حراج توپ طلایی که مافیا از مارادونا دزدید

آخرین وضعیت دریافت مجوز حرفه‌ای پرسپولیس

پرسپولیس - سپاهان فقط با حضور هواداران زن

سریال عیانوش کیاری بالاخره تلویزیون بازگشت

بهترین و دیدنی‌ترین سریال‌های جنایی سال 2024

ماجرای جدال مهران غفوریان با هواداران پس از لاغری شدیدش!

تصاویری تازه از «ژنرال هموسو» با یک چهره غافلگیر کننده