آریا بانو

آخرين مطالب

حافظه چگونه کار می‌کند؟ روانشناسي

حافظه چگونه کار می‌کند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک حافظه قدرتمند و فعال بستری برای تمام کارکردهای ذهن است
کارکرد ذهن نه تنها کلیدی برای رسیدن به موفقیت‌های شخصی و کاری است بلکه در بهتر شدن کیفیت زندگی نیز موثر است. یک حافظه قدرتمند و فعال بستری برای تمام کارکردهای ذهن است...
با تقویت حافظه، می‌توانید برای کشف توانایی‌های خود، چگونگی عملکرد حافظه خود، چگونگی توسعه انرژی‌های ذهنی و استفاده موثر از آن در زندگی روزمره، راهی پیدا کنید. تکنیک‌های تقویت حافظه به شما کمک می‌کند که در هر سطحی عملکرد خود را افزایش دهید و هم‌چنین به شما یاد می‌دهد تا از مهارت‌های خود در تمام زمینه‌های زندگی استفاده کنید. تمرینات ارزیابی شما را قادر می‌سازد که بتوانید عملکرد ذهنی خود را بسنجید و با افزایش دادن توانایی‌های حافظه اعتماد به نفس شما افزایش یافته در نتیجه خلاقیت شما بیشتر شده و متوجه عملکرد بهتر خود در زندگی، کار و مطالعه می‌شوید.
درک حافظه
حافظه، توانایی ذهنی انسان است که در پوششی مرموز و نهفته شده است. فهمیدن و درک چگونگی کارکرد حافظه، به شما انگیزه می‌دهد برای این که از آن درست استفاده کنید.
حافظه چیست؟
حافظه، هر کدام از ما را به عنوان فردی خاص مشخص می‌کند. هر کدام از ما از دوران اولیه زندگی خود خاطرات منحصر به فردی داریم. حافظه ما را قادر می‌سازد تا برای زندگی روزانه خود برنامه‌ریزی کنیم. فقط هنگامی که حافظه کم می‌شود متوجه می‌شویم که چه قدر در هویت ما موثر است.
نکته: از حافظه خود خوب استفاده کنید. کیفیت‌های اصلی زندگی ما در خاطرات‌مان ریشه دارد.
حافظه و فردیت
حافظه در مقیاس وسیع، چیزی است که شما را شما می‌سازد. حافظه، فقط یک کامپیوتر ساده از اطلاعات نیست، بلکه می‌تواند روی بینش شما در زندگی و چگونگی پاسخ به رویدادها تاثیر بگذارد تجارب جدید با خاطرات شما شکل می‌گیرند. عکس‌العمل شما به رویدادها، وابسته به تجارب قبلی‌تان از اتفاقی مشابه آن است.
بیشتر بخوانید: 5 راهکار برای تقویت حافظه
انتظار از آینده
وقتی به یک اتفاق که قرار است در آینده رخ دهد، با لذت می‌نگرید، مثلا تعطیلات در کنار دریا، ممکن است به این دلیل باشد که در گذشته خاطره خوبی از موقعیتی شبیه به آن داشته‌اید.
چرا خاطرات فرق می‌کنند؟
اطلاعات جمع‌آوری شده از یک رویداد، برای یک نفر تفاوت زیادی با خاطره شخص دیگر از همان رویداد دارد. چون درست بر خلاف تصویر عکاسی، یک خاطره به طور خیلی دقیق در ذهن چاپ نمی‌شود. یک خاطره از قطعاتی اطلاعات تشکیل شده که در مغز هر کس به صورت منحصر به فرد ثبت می‌شود. یادآوری هر کس از یک رویداد همیشه با جزییات جمع‌آوری شده از خاطرات و اطلاعات دیگری که قبلا در ذهن او ذخیره شده، همراهی می‌کند.
نکته: با تعلیم حافظه و اجرای سریع و موثر آن می‌توانید شناخت صحیحی از انرژی حقیقی حافظه خود به دست آورید.
برای نوزادان خود با فراهم کردن محیطی غنی، خاطرات مثبتی را فراهم کنید.
خاطره، اختراعی بزرگ و زیباست که همیشه برای یادگیری و زندگی کردن لازم است.

آریا بانو

حافظه، نقش مهمی در پیشرفت زبان دارد
یادآوری در هنگام کودکی
خاطرات زمانی شکل می‌گیرند که حدس و گمان شروع به فعالیت می‌کنند. نوزادان از وقتی در رحم مادر هستند صداهایی را که می‌شنوند می‌شناسند و حتی گفته می‌شود که قطعاتی از موسیقی را که قبل از تولد مکررا می‌شنوند، در ماه‌های اولیه تولد نیز می‌شناسند. نوزادان از همان ماه‌های اولیه تولد شروع به شناختن کسانی می‌کنند که بیشتر اوقات با آن‌ها هستند و از سن یک سالگی مهارت زبانی خود را توسعه می‌دهند. در حالی که خیلی از یادگیری‌ها به وسیله تکرار کردن است، نوپایان به سرعت کلمات خود را تغییر می‌دهند. برای مثال ممکن است گردش رفتن را با ادای صدای ددر نشان دهند.
مهارت یادگیری زبان
حافظه، نقش مهمی در پیشرفت زبان دارد. نوزادان با تمرین و تقلید لغاتی را در حافظه خود ذخیره می‌کنند و شاید خیلی دیرتر، از آن‌ها برای صحبت کردن استفاده کنند.
حافظه و سن
حافظه با افزایش سن رو به زوال نمی‌رود. دو عامل مهم که کارآیی مغز را اندازه‌گیری می‌کنند، خونی است که در مغز جریان دارد و دیگری اکسیژنی است که مصرف می‌شود و این دو عامل در یک فرد سالم 70 ساله و یک فرد سالم 20 ساله دقیقا به یک اندازه است و حافظه آن‌ها به طور یکسان عمل می‌کند. تنها موردی که عملکرد حافظه فرق می‌کند، تفاوت در سرعت یادگیری است. وقتی یک فرد مسن می‌خواهد اطلاعاتی را حفظ کند نسبت به یک جوان به زمان بیشتری نیاز دارد.
نکته: ذهن خود را فعال نگه دارید تا پیری، توانایی‌هایی حیرت‌انگیز از عملکرد ذهن خود می‌بینید. در حالی که ممکن است سرعت یادگیری با افزایش سن کندتر شود، ولی ضبط و به خاطر آوردن اطلاعات به خوبی همیشه است.
چرا حافظه خطا می‌کند؟
حافظه می‌تواند به مرور دچار خطا شود. استرس و خستگی از عواملی هستند که روی تمرکز و از دست دادن ناگهانی خاطرات تاثیر می‌گذارند. خطاهای کوچک یا بزرگ در درازمدت می‌تواند به علت بیماری‌های روانی و یا آسیب‌های بدنی و مغزی و یا حتی غده‌های مغزی، سکته و یا ورم مغز باشد. از دست دادن ناگهانی حافظه، می‌تواند به صورت مشکل در به یاد آوردن رویدادهایی که در گذشته رخ داده و یا حتی رویدادهایی که در حال اتفاق افتادن هستند و یا خاطرات دوران کودکی خود را نشان دهد. معمولا حافظه آرام آرام برمی‌گردد، اگر چه خطای حافظه در اثر صدمات جدی مغزی ممکن است همیشه باقی بماند.
نکته: در پیری عملکرد حافظه به دلیل از دست دادن سلول‌های مغزی دچار مشکل می‌شود، اما نه در حدی که اکثرا باور دارند. یک فرد 70 ساله، حدود 97 درصد از سلول‌های مغزی خود را که در سن 25 سالگی داشته، هنوز دارد.
حافظه و هوش
اغلب مردم تصور می‌کنند هوش هر کس مشخص است، اما افزایش مهارت‌های حافظه می‌تواند هوش را بالا ببرد. تست‌های IQ، قسمت‌های مختلفی از هوش را آزمایش می‌کنند. این تست در افرادی که از تکنیک‌های تعلیم حافظه استفاده کرده‌اند بسیار پیشرفته‌تر است.
یک نگاه
حافظه در سنین بالا می‌تواند به همان خوبی سنین جوانی عمل کند.
حافظه می‌تواند در اثر استرس، خستگی و یا صدمات روحی به تدریج آسیب ببیند.
هوش افراد می‌تواند از طریق تقویت حافظه افزایش یابد.
تست هوشی IQ چیست؟
این تست برای ارزیابی هوش افراد اولین بار در قرن 19 استفاده شد. سوالات این تست،‌ توانایی‌های مشخصی از عملکرد ذهنی را می‌سنجد و نتایج آن نشانگر عملکرد ذهن در حوزه‌های غیرقابل اندازه‌گیری است. این تست بیشتر می‌خواهد نشان دهد که آیا هوش یا IQ وابسته به عوامل ژنتیکی است، یا محیطی، یا هر دو. اگر چه مشخص شده که تحصیلات و محیط می‌تواند روی نمرات این تست تاثیر بگذارد ولی تکنیک‌های تعلیم حافظه نیز می‌تواند هوش شما را در زمینه‌های خاصی افزایش دهد. راه دیگر برای افزایش نمره در این تست تمرین مکرر تست است. هر دفعه که تست IQ را انجام می‌دهید جواب‌ها را بهتر یاد می‌گیرید، بنابراین حافظه شما مانند بانکی از تجارب عمل می‌کند که در آینده می‌توانید از آن استفاده کنید.
حافظه چگونه کار می‌کند؟
مغز پیچیده‌ترین عضو انسان است که هنوز قسمت اعظم آن شناخته نشده. تنها چیزی که می‌دانیم این است که قدرت ارتباط بین سلول‌های مغزی یا اعصاب، روی عملکرد آن اثر می‌گذارد.
ساختمان مغز
وزن مغز حدود 3/1 کیلوگرم و به شکل یک تخم‌مرغ است. پایین‌ترین قسمت آن سربلوم (cerebellum) است که حرکات را کنترل می‌کند. قسمت میانی مغز شامل تالاموس و هیپوتالاموس است که اطلاعات مربوط به حواس و ادراک و سیستم‌های منظم بدن را به عهده دارد. قسمت بالایی مغز سربروم (cerebellum) است که کنترل‌کننده اعمال پیچیده مثل حافظه است. نرون‌ها، قسمت اصلی سیستم اعصاب هستند که حرکات بدن را اداره می‌کنند آن‌ها در مغز مسوول اعمال دیگر مثل ذخایر خاطرات نیز هستند.
نکته: قدرت مغز نیرویی بسیار شگفت‌انگیز است و هیچ محدودیتی در ظرفیت آن نیست.
دانستن چگونگی استفاده از تمام حوزه‌های مغز و کارکرد آن‌ها با یکدیگر مانند یک کامپیوتر طبیعی سرگرم‌کننده است.
منبع :مجله موفقیت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1188397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاقیت جالب سینا مهراد برای سرگرم کردن برادرزاده اش هامون / مرجبا به عموی هنرمند

جزئیات اولین داروی رشد مجدد دندان

با صدای علی زندوکیلی «بر باد رفته» شنیدنی است

حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به 15 میلیون رسید

زاکانی: به مدیران، املاک شهرداری را به قیمت پایین نمی‌فروشیم

تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه

پزشکان متخصص بورسیه می‌شوند

معلم بختیاری برای نجات دانش‌آموزانش به دل سیلاب زد

گوناگون/ راهکاری برای خواندن سریع نمازهای قضا

گوشه‌ای از خلقت آفرینش در 60 ثانیه

تایم‌لپس زیبا از چرخش زمین در فضا

برگر خونگی با طعم فست فودی

آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

خوابیدن بامزه یک نی نی حین غذا خودن

خانمم می‌گوید دخالت‌های مادرم را تحمل کن!

جمعیت ایران 20 سال بعد چند نفر می‌شود؟

نقشه مترو فضایی/ به راحتی ایستگاه عوض کنید!

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید

آمار عجیب؛ تیرک دروازه دشمن پی‌اس‌جی بود!

حسینی: می‌توانستیم در آسیا نتایج بهتری کسب کنیم

رقابت 14 تیم در مسابقات لیگ دسته اول کشتی فرنگی

ماجرای 9 نفره شدن تیم لیگ برتری با یک کارت قرمز!

نتایج ضعیف ملی‌پوشان در تفنگ سه وضعیت

حلیم بن قادر: ایران در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند

دلخوشی نکونام به بازیکنی که قرار نبود بماند!

ترس از سقوط دوباره به جان عنایتی افتاد!

ایران در مرداد ماه میزبان مسابقات زیر 23 سال سپک‌تاکرا آسیا خواهد بود

قلعه‌نویی دعوت AFC را رد کرد

سبک زندگی جدید «تتلو» بعد از توبه در زندان

دعوا سر دختر آقا ماشالله!

مادر گرامی شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست

گرمای گوشی و لپ تاپ باعث ناباروری می‌شود

از کنار این علائم ساده نگذرید؛ 3 نشانه هشداردهنده که ممکن است خطرآفرین باشند

اجرای آواز «دی بلال» توسط پسر بختیاری در مسابقه صداتو

وزیر کشور: گواهینامه موتورسیکلت بانوان فعلا در دستور کار نیست

قتل 3 عضو یک خانواده با اسلحه؛ ‌قاتل‌ دستگیر شد

دادستان کل کشور: اجرای طرح نور به‌زودی ابلاغ می‌شود

ویدیو پربازدید از عصبانیت شیر ماده

معبد اژدها یکی از غیر معمول ترین و زیباترین معابد تایلند

طرز تهیه کیک بورک ترکیه ای

ساندویچ تن ماهی یک شام ساده و خوشمزه

چرا سرطان را «سرطان» می‌نامند؟

طریقه مصرف لاک مغسول برای لاغری

چند ترفند ضروری و ساده در خانه داری

کشف جی پی اس در مغز انسان

این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید

1.9 میلیارد یورو دود شد؛ پروژه الخلیفی به تاریخ پیوست

صحبت های جیمی کرگر در مورد کاسمیرو