آریا بانو

آخرين مطالب

خصوصیات پنهان افراد وابسته روانشناسي

خصوصیات پنهان افراد وابسته
  بزرگنمايي:

آریا بانو - وابستگی افراطی ، امری مذموم و ناخوشایند است که می تواند انسان را از مسیر سالم و کارآمد زندگی بازدارد و انرژی های مثبت او را صرف موارد بیهوده و بی سرانجام گرداند. جالب اینجاست که وابستگی ، می تواند خودش را از دید مردم پنهان نماید.
برآنیم تا در این مقاله ، 9 نوع از جلوه‌های ‌وابستگی در شکل‌های گوناگونی از خصیصه‌ها، نقش‌ها یا قالب‌های رفتاری و شخصیتی را مورد بررسی قرار دهیم ، تا شما کاربران گرامی ، با جلوه های متفاوت وابستگی آشنا شوید ؛ تا خدای ناکرده هم خود بدین دام گرفتار نشوید، و هم بتوانید افراد وابسته را در اطراف خود مورد شناسایی قرار دهید.
1- نجات دهندگان و کار راه‌اندازها
این افراد در ضمن اینکه خودشان را مورد غفلت قرار می‌دهند و از یاد می برند؛ سعی می‌کنند به دیگران کمک کرده و مشکل آنها را برطرف نمایند.
به عبارت دیگر آنها هویت شان را در ارتباط با دیگران از دست می‌دهند.
2- مردم راضی کن‌ها یا خشنودکنندگان مردم
این افراد، به جای اینکه به ابراز نیازها و خواسته‌های طبیعی خود بپردازند و آنها را برآورده کنند، ترجیح می‌دهند تسلیم دیگران شوند و خواسته‌های آنها را اجابت کنند. این افراد به سختی می‌توانند جواب رد به دیگران بدهند. بخشی از فرآیند بهبودی آنها این است که (نه) گفتن را یاد بگیرند.
3-افراد فزون طلب
این افراد به دلیل از دست دادن خود حقیقی شان، احساس پوچی و تهی بودن می‌کنند و تلاش می‌کنند با دستیابی به پیشرفتها و موفقیتها، خلاء درونیشان را پر کنند. اما این احساس تهی بودن و پوچی ، به خاطر کمبود موفقیت و پیشرفتهای آنها نیست، بنابراین آسودگی ناشی از دستیابی به هر موفقیتی برای این افراد ، مدت درازی دوام نخواهد داشت.
4-افراد بی کفایت یا ناموفق
 افراد نا موفق ، اعتماد به نفس خیلی کمی دارند و مرتباً احساس خجالت و شرمندگی می‌کنند. آنها در درون خودشان احساس ناکامی، معیوبی، نامناسبی، بدی، بی ارزشی و ناخوشی می‌کنند. احساس بی کفایتی ، در واقع شالوده و اساس این جلوه از ‌وابستگی است.
5-قربانیان
قربانیان ، نسبت به خودشان ترحم زیادی ابراز می‌دارند و معمولاً می‌گویند: (هیچ کس مرا درک نمی‌کند). آنها هنگامی که از مصیبت و غم خود صحبت می‌کنند، نق نق کرده و ناله می‌کنند. ممکن است به طور سرسری درخواست کمک کنند و اغلب توجه جدی به‌این کمک خواهی نمی‌کنند و اگر این کار را هم انجام دهند، به ندرت آنرا پیگیری و دنبال می‌کنند. آنها در واقع از پذیرش مسئولیت سرباز می‌زنند. اغلب ، متخصص‌های یاری رسان را وسوسه می‌کنند تا به آنها کمک نمایند و از این طریق ، به نوعی آنان را به دام می اندازند.
قربانیان ، اکثر اوقات در گذشته زندگی می‌کنند و مدام در ذهن آنها این جمله ی بی‌پایان تکرار می‌شود که (اگر فقط این طور ویا آن طور می‌شد، آن وقت ...) . این قربانیان اعتراف می‌کنند که بازنده هستند و از دیگران می‌خواهند که برای آنها احساس تاسف و دلسوزی کنند. تا زمانیکه آنها آمادگی پذیرش مسئولیت قربانی بودن خود را به دست نیاورده باشند، هیچ نوع کمکی به آنها نمی توان کرد.
6- فداییان
 به دلیل آنکه هر آنچه قربانیان به آن اعتراف می‌کنند، فداییان آنرا انکار می‌کنند؛ یاری رساندن به آنها بسیار سخت‌تر از کمک به قربانیان است. آنها دلسوزی کردن برای خودشان را و همین طور احساس ناامیدی خودشان را انکار می‌کنند. آنها باصدای بلندتر از کلماتشان، حرف می زنند، اغلب آه می‌کشند و هر نوع پیشنهاد و کمکی را رد می‌کنند و می‌گویند که تقریباً از همه‌ی این راه‌ها آگاهی دارند، آنها را امتحان کرده‌اند و جوابی نگرفته‌اند.
فداییان را به دلیل آنکه می‌توانند خود را در ظاهر خوب نشان دهند به سختی می‌توان تشخیص داد. آنها همچنان از پذیرفتن مسئولیت زندگیشان طفره می‌روند. فداییان اغلب اظهار می‌دارند که مسئولیت خیلی زیادی دارند و خودشان را ممکن است مانند نجات دهندگان یا کار راه‌اندازها نشان دهند. هر دوی فداییان و قربانیان ، خواهان آن هستند که به جای اینکه خود عهده دار مسئولیت زندگیشان باشند، شخص دیگری عهده دار آن گردد و می خواهند شاهد رنج بردن و کشمکش آنها در این قضیه باشند.
فدایی‌ها اکثر در آینده زندگی می‌کنند و وانمود می‌کنند که گذشته برای آنها دیگر پایان یافته است. در حالیکه قربانیان اعتراف می‌کنند که افرادی بازنده هستند. فداییان به‌این وضعیت خود اعتراف نمی‌کنند و حتی از اینکه بازنده هستند، اطلاعی ندارند . هردوی فداییان و قربانیان از رویارویی با رنجها و دردهایشان و همینطور احساس کردن آنها خودداری می‌کنند.
7- افراد وسواسی
وسواسی ها یکی دیگر از جلوه‌های ‌وابستگی هستند .البته کسانیکه دارای وسواس های خفیف هستند مانند شخصی که بطور وسواس گونه‌ای تمیز و مرتب است، توسط دیگران به آسانی شناسایی نمی‌شوند.
8-خودخواه‌ها یا خودشیفته‌ها
 این افراد با داشتن عزت نفس اندک و ناچیز خود ممکن است تلاش کنند تا به شکلی افراطی توجه دیگران را نسبت به خود جلب کنند و از این طریق تهی بودن خودشان را جبران نمایند و برای دیگران ایجاد مزاحمت کنند و به آنها آسیب و زیان وارد نماید. این مغایر آن چیزی است که اکثر وابسته‌ها انجام می‌دهند : یعنی توجه کردن به دیگران تا به آن حد که به خودشان صدمه و زیان برسانند. با این وجود ، آنها را جزء افراد وابسته معرفی می کنیم ؛ چرا که به دلیل متمرکز شدن بر دیگران برای دریافت توجه ، خودشان را از دست می‌دهند. خودشیفته‌ها معمولاً از دیگران سوء استفاده کرده یا با آنها بدرفتاری می‌کنند و اغلب این نوع برخورد را به شکل ماهرانه و فریب کارانه‌ای انجام می‌دهند.
9-قلدرها یا زورگوها
این گروه اغلب احساس ناایمنی بسیاری می‌کنند و نسبت به خود حقیقیشان بیگانه هستند و از این روی برای اینکه احساس قدرت و تسلط بیشتری بکنند به دیگران حمله می‌کنند و آنها را به باد انتقاد می‌گیرند.
منبع: تبیان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189323/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همزمان با روز دختر مجموعه کتاب‌های «با بابام» منتشر شد

اعلام نامزدهای عنوان بهترین بازیکن و مربی جهان توسط گلوب ساکر

رومانو: آیندهوون، دِست را به بارسلونا پس می‌دهد

رستوران علیرضا بیرانوند پلمپ شد

داوران بین‌المللی فوتبال به خط شدند

یورگن کلوپ: ما دیگر قهرمان نمی‌شویم

جهانبخش: آینده قابل پیش بینی نیست اما به بوندسلیگا علاقه دارم

تنیس بازی کردن با توپ فوتبال!

توی فوتبال آفریقایی هر اتفاقی ممکنه بیفته!

اوسمار: دوست دارم در پرسپولیس بمانم

اوسمار: اورونوف شرایط خوبی دارد

مصاحبه جنجالی نصرالله رادش درباره دو بازیگر مشهور

سفر به تهران قدیم؛ دستفروشی در ماشین دودی مثل مترو

وزیر ارتباطات: لایحه حفاظت از داده‌های شخصی فضای مجازی روی میز نمایندگان مجلس است

لحظه بلعیده شدن خودروها در سیل کنیا

مولودی‌ خوانی عبدالرضا هلالی و سجاد محمدی در جشن دختر‌ ایران

طرز تهیه دیپ خیارشور؛ سس مخصوص سالاد و اسنک

آیا چاقی بر عملکرد واکسن روی بدن تاثیر می گذارد؟

برخورد صحیح و منطقی با همسر شلخته و بی نظم

تشخیص زودهنگام آب‌سیاه با کمک یک لنز هوشمند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

باشگاه پرسپولیس منتظر ورود ناظرمالی بانکی

سکوهای فولادی مقابل استقلال خالی نمی‌ماند

پوچتینو: مهمترین هدف ما سهمیه اروپایی است

اوسمار: 4 بازی باقی‌مانده لیگ خیلی حساس است

منوچهر هادی با یک پست متفاوت روز دختر را تبریک گفت

رونمایی از پوستر تک پرسوناژ «مست عشق»

«قلهک» از چهارشنبه در سینماهای سراسر کشور

آهنگ شاد و دخترانه «دختر بابا» کاری شنیدنی از حبیب

گوناگون/ عجیب‌ترین اتفاقات در مراسم حمل مشعل المپیک

اختلال سلوک در کودکان چیست؟

عکس تلسکوپ بازنشسته ناسا از سیاه‌چاله قلب کهکشان آندرومدا

کتاب‌هایی که رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برای خرید پیشنهاد داد

تمرینات تاتنهام پیش از رویارویی با برنلی

یوسفی: علیاری بهترین بازیکن زمین بود نه خارجی‌های استقلال

شاهین بال در آورد

ورمزیار: آرامش کادر فنی رمز قهرمانی استقلال است

چین میزبان مسابقات انتخابی لیگ ملت‌های والیبال

تیم ترامپولین ایران به هنگ‌کنگ رسید

سوتی دروازه‌بان رم زهردارتر از اشتباه نویر مقابل رئال

تماس رئیس جمهور فرانسه با رئال مادرید درباره امباپه

جای خالی یک بازیکن در نبرد شگفتی‌سازها

احتمال تکرار سرنوشت محرم برای مورایس

عاشقانه‌های دختر و پسر محسن تنابنده دل همه را برد

چهره‌ها/ قابی ویژه از نیلوفر شهیدی در کنار شوهر و دخترخوانده‌اش

عفونت دندان و لثه چه بیماری‌هایی به دنبال دارد؟

بیشتر بخوابید تا لاغر شوید!

راز داشتن قلبی سالم در یک لیوان از این چای

بازخوانی آهنگ معروف معین توسط یک نظافتچی

سازمان مدیریت بحران: زلزله تهران در هر سطحی باشد یک حادثه ملی است