آریا بانو

آخرين مطالب

هشدارها و توصیه ها درباره دوران بارداری پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / داشتن فرزند سالم آرزوی هر پدر و مادری است که البته به راحتی هم میسر نمی شود و باید نکات بهداشتی زیادی را رعایت کرد. این روزها با افزایش سن ازدواج و تمایل کمتر برخی جوانان به ازدواج در سنین مناسب، سن باروری نیز افزایش یافته است و این امر در بارداری های پر خطر، سقط جنین و بروز مشکلات جدی دیگر بی تاثیر نیست.رمز داشتن بارداری سالم و کم خطر در هر سنی، علاوه بر بررسی و مراقبت های پزشکی به موقع، در داشتن شیوه زندگی سالم خلاصه می شود که شامل رژیم غذایی مناسب، تحرک جسمی متناسب با شرایط بارداری، مصرف نکردن دخانیات، استراحت مرتب و خواب شبانه منظم توسط مادر است.همان طور که بارداری در سن بالا خطرناک است در سن پایین با خطرات و عوارضی همراه است که ممکن است زایمان زودرس، وزن گیری ناقص نوزاد و سقط جنین را به دنبال داشته باشد.
مشکلات متعدد
یکی از شهروندانی که دیر به بارداری اقدام کرده است، اظهارمی کند: من در 35 سالگی ازدواج و در 38 سالگی برای باردار شدن اقدام کردم که متاسفانه با مشکلات متعددی رو به رو شدم و تاکنون 2 سقط جنین داشتم.
وی که تمایلی به ذکر نامش در این گزارش ندارد، ادامه می دهد: در آخرین بارداری هم در ماه چهارم به فشار خون بارداری مبتلا شدم و هر چند هفته یک بار به دلیل نامساعد بودن وضعیت جسمانی ام، ناچار بودم یکی، 2 شب در بیمارستان بستری شوم.
شهروندی دیگر که دخترش با مشکلات متعددی در بارداری مواجه بوده است، بیان می کند: در زمان ازدواج زوجین، کلاس هایی برای شان برگزار و آگاهی های خوبی به آن ها داده می شود اما زمان آن کلاس ها محدود است. وی می افزاید: دخترم به دلیل ناآگاهی از باید‌ها و نبایدهای بارداری، در ماه سوم دارویی را مصرف کرد و اکنون پزشک برای اطمینان از سالم بودن جنین، آزمایش های مختلفی را برایش تجویز کرده است و خودش بابت این موضوع نگران است.
بایدها و نبایدهای بارداری
یک کارشناس مامایی درباره لزوم آگاهی قبل از بارداری می گوید: بعضی از بیماری ها در برخی نواحی و نژادها بیشتر دیده می شود به ویژه در ایران که ازدواج فامیلی رایج تر است و این بیماری ها شامل تالاسمی و اختلالات نورولوژیک می شود. «فروزان علوی مقدم» ادامه می دهد: بنابراین باید در نخستین ملاقات مادر با پزشک، ازدواج فامیلی مطرح شود تا پزشک در موارد مشکوک مشاوره ژنتیک را توصیه کند.
وی با بیان این که برخی بیماری ها اثرات سوئی بر جنین دارد یا در دوران بارداری برای مادر خطرات جدی ایجاد می کند، می افزاید: در صورت عدم کنترل دیابت وابسته به انسولین ناهنجاری های مادرزادی جنین افزایش می یابد که می توان با کنترل مناسب قندخون قبل از بارداری و در طول آن از میزان ناهنجاری ها کاست. وی می افزاید: سرخجه مادرزادی از جمله بیماری هایی است که قبل از حاملگی باید از وقوع آن جلوگیری کرد و در صورتی که خانمی قبلاً واکسن آن را دریافت نکرده باشد باید قبل از اقدام به بارداری واکسینه شود.
وی همچنین تاکید می کند: باید در دوران بارداری از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کرد. وی بیان می کند: مصرف اسیدفولیک قبل از بارداری و در 3 ماه نخست آن از بروز نقایص عصبی جلوگیری می کند. به گفته وی، مصرف الکل و سیگار می تواند باعث بروز اختلال در رشد، نارسی و مرگ جنین شود. وی اظهار می کند: در نخستین ویزیت بعد از بارداری، پزشک یا ماما پس از انجام معاینات فیزیکی آزمایش های لازم را درخواست می کند و آموزش های لازم در مورد تغذیه و استراحت، خواب، ورزش و زمان مراجعه های بعدی داده می شود. این کارشناس مامایی خاطرنشان می کند: 3 ماه نخست بارداری به علت تشکیل ارگان های بدن جنین از اهمیت خاصی برخوردار است و مادران باید بدانند مصرف هر گونه مواد غذایی و دارو، انجام برخی ورزش ها و ابتلا به بیماری در سلامت جنین آن ها تاثیر خواهد گذاشت.
ایمن ترین سن بارداری
وی ایمن ترین محدوده سنی برای بارداری را از 20 تا 29 سال بیان می کند و می افزاید: حاملگی خارج از این محدوده می تواند با عوارضی رو به رو شود. وی تصریح می کند: بارداری در سن 35 سال به بالا جزو حاملگی های پرخطر محسوب می شود و می تواند با عوارض جدی اختلالات کروموزومی مانند سندروم داون، فشار خون بالا، مسمومیت های حاملگی، دیابت، خونریزی، زایمان زودرس و مشکلات زایمان، افزایش مرگ و میر مادران و نوزادان همراه باشد. به گفته «علوی مقدم» حاملگی در سنین پایین هم می تواند باعث افزایش خطر زایمان زودرس، پایین بودن وزن نوزاد هنگام تولد و محدودیت های حاملگی شود.
مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در این باره بیان می کند: به زنان توصیه می شود همه فرزندان خود را تا 35 سالگی به دنیا آورند زیرا پس از 35 سالگی خطر ناباروری و عوارض ناشی از بارداری و تولد نوزاد ناقص افزایش می یابد. دکتر«پورآدینه» ادامه می دهد: هم اکنون 85 تا 90 درصد زایمان ها در سنین 20 تا 35 سال است و آمار زایمان های بالای 35 سال و زیر 18 سال در استان چندان زیاد نیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/126725/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلوغ زودرس دختران و نگرانی مادران

روزهای تعطیل افسرده می شوید؟

آیا بوتاکس، افسردگی را درمان می کند؟!

چگونه یک همسفر خوب پیدا کنید؟

رازهای برخورد با تنبلی

چگونه از افسردگی در تعطیلات نوروز جلوگیری کنیم؟

راهکارهایی برای تغییر دادن شخصیت تان

عوامل استرس زا در محل کار و اثر آن روی جسم و روان

آیا طب سوزنی می‌تواند افسردگی را درمان کند؟

از زود قضاوت کردن هایت خسته شده ام

نقش ژنتیک در توانایی رهبری و مدیریت

چطور جلوی استرس را بگیریم؟

استرس و کاهش وزن

منفی‌ باف‌ ها موفق نمی‌شوند

چشم‌زخم خرافه است یا واقعیت دارد

چروفوبیا، ترس از شاد بودن و شادی کردن

راهکارهایی برای پیروزی بی استعدادها!

به استقبال کدام استرس برویم؟

درمان افسردگی و اضطراب با طب سوزنی

نشانه‌های اعتماد به نفس بالا

4 راه برای بررسی حافظه در منزل

چطور باهوش تر از آنچه هستید به نظر بیایید؟

روش های درمان وسواس

برنامه ریزی برای موفقیت

افسردگی پنهان پشت چهره بشاش افراد را با 7 نشانه تشخیص دهید!

استرس چگونه باعث درد مفاصل می شود؟

5 علامت عجیب که نشان می‌دهد بیش از حد مضطرب هستید

اثرات منفی مقایسه

علائم بروز افسردگی فصلی را بشناسید

حالت های افسردگی با این خوراکی ها بدتر می شوند

روان شناسی رقابت

این رفتارهایتان روی اعصاب دیگران است

بررسی شادی از منظر روان شناسی اجتماعی

عملکرد امواج مغزی در فرایند یادگیری

استرس شنیداری؛ موسیقی راک گوش ندهید!

امان از دست وسواسی‌ها !

دانستنی های جالب روانشناسی

راه‌هایی برای کنار آمدن با افراد خودشیفته

درمان افسردگی با فیزیوتراپی

9 نشانه استرس بیش از حد

70 تا 80 درصد مبتلایان به افسردگی برای درمان اقدام نمی‌کنند

اختلال های عصبی در زندگی مدرنِ ما

عادت افراد کاریزماتیک و چگونه کاریزماتیک باشیم

چگونه خشم مان را مدیریت کنیم؟

دروغگوها به چه فکر می‌کنند؟

همه فواید گریه کردن روی روان و بدن

تازه‌های افسردگی

مقابل رفتار بد دیگران چه واکنشی داشته باشیم؟

10 چیزی که باید در مورد اختلال عصبی بدانید

اختلال دو قطبی را با افسردگی اشتباه نگیرید