آریا بانو

آخرين مطالب

چرا صدای‌ «یاس»از نسخه‌های قسمت اول سریال «رقص روی شیشه» حذف شد ؟ فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
پایتختِ نامحرم!
سریال پر ستاره «رقص روی شیشه» سرانجام توزیع شد؛ بعد از موفقیت خیره کننده مجموعه هایی مانند «شهرزاد» و «عاشقانه» در شبکه خانگی، کارگردان های بسیاری به سمت سریال سازی در مدیومی خارج از تلویزیون رفتند. مهدی گلستانه هم از جمله سینماگرانی بود که توجهش به فضایی تازه به غیر از پرده سینما و قاب جعبه جادویی جلب شد. سریالی ساخت با انبوهی از ستاره های گران‌قیمت سینما. بهرام رادان، مهتاب کرامتی، امیر آقایی، مهرداد صدیقیان، میترا حجار، هدی زین العابدین، حامد کمیلی، سحر قریشی، بیتا فرهی، همایون ارشادی، ستاره اسکندری و ترلان پروانه تنها بخشی از بازیگران مشهور و محبوب سریال «رقص روی شیشه» هستند؛ سریالی که توزیعش از صبح روز پیش در سراسر کشور آغاز شد اما در روز نخست با حاشیه ای حیرت انگیز دست و پنجه نرم کرد که نقدهای کیفی و فنی سریال را حداقل برای چند روز به تاخیر انداخت.
رپ همچنان غیر مجاز
شب یکشنبه 28 بهمن، مراسم رونمایی از سریال «رقص روی شیشه» با حضور اهالی رسانه و سینما برگزار شد و ستاره ها روبه‌روی دوربین عکاسان ایستادند؛ در حالی که عوامل اثر تصور شروعی رویایی برای مجموعه‌شان داشتند، یک اتفاق غیر منتظره همه چیز را تحت تاثیر قرار داد. این سریال در حالی توزیع شده که ترانه یاسر بختیاری یا همان «یاس» در نسخه‌های توزیعِ تهران، حذف شده، در واقع تیتراژ پایانی سریال را با صدای «یاس» آماده کرده اند اما در نسخه نهایی جای نگرفته است.
شهرستان آری، تهران نه
ایلنا از توزیع نسخه کامل با صدای «یاس» در شهرستان‌ها خبر داد اما در نسخه‌های تهران، خبری از صدای خواننده قطعات مشهوری مانند «از چی بگم» نیست. «یاس» از جمله خوانندگان رپی بوده که بر خلاف بسیاری از رپِرهای دیگر، عفت کلام را زیر پا نگذاشته و اعتراضات اجتماعی و سیاسی خود در مواجهه با پدیده هایی مانند فقر، اعتیاد، طلاق و فساد را با ادبیاتی قابل پخش! بیان کرده است. همچنین یاسر بختیاری بسیار کوشیده فعالیت موسیقایی خود را به شکل قانونی در ایران ادامه دهد؛ تلاش هایش جواب داده و نخستین خواننده رپی نام گرفته که ترانه ای رسمی در داخل کشور منتشر کرده ولی انگار متولیان فرهنگی و هنری همچنان با رپ، سرِ ناسازگاری دارند.
نسخه اولیه، یاس نداشت؟!
در ادامه حسین پارسایی، مدیرکل نمایش خانگی به حذف صدای «یاس» از سریال «رقص روی شیشه» واکنش نشان داد و تقصیرات را به گردن سازندگان مجموعه انداخت: «این خبر صحت ندارد. نسخه ارسالی برای دریافت مجوز فاقد صدای یاس بود و اساسا ما با چنین درخواستی مواجه نشدیم.»
پارسایی درباره احتمال صدور مجوز هم صحبت کرد ولی باز هم توپ را به زمین دیگری پرتاب کرد تا اداره کل نمایش خانگی ارشاد را از اتفاقات رخ داده تبرئه کند. او در این باره گفت: «برای خوانندگی تیتراژ فیلم‌ها، مرکز موسیقی وزارت ارشاد باید مجوز بدهد.»
به گفته پارسایی، چنانچه نسخه ای با تیتراژخوانی «یاس» همراه باشد، فاقد مجوز است چون از اساس نسخه ارسالی برای دریافت مجوز، تیتراژی با صدای خواننده رپ مشهور نداشته است؛ صحبت هایی که احتمالا در توزیع قسمت دوم، صدای «یاس» را از نسخه های هر 31 استان کشور حذف خواهد کرد. حالا سوال اینجاست چرا نسخه های تهران، صدای «یاس» را ندارند و مخاطبان پایتخت‌نشین باید تیتراژی متفاوت از هموطنان خود ببینند و بشنوند. آیا ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیر صادر شده و هواپیمای حامل سی‌دی‌های قسمت اول «رقص روی شیشه» هم پرواز کرده؟! یا گوش مردم پایتخت برای شنیدن صدای خواننده رپ، نامحرم بوده و شنیدن ترانه «سفارشی» با صدای «یاس» برای مردم دیگر نقاط کشور، مشکلی نداشته است.
یک بام و دو هوا
باید منتظر ماند و دید آیا سیاست یک بام و دو هوای مدیران فرهنگی کشور در قبال یکی از ژانرهای موسیقی که اتفاقا طرفداران بسیاری در میان جوانان دارد، تغییر می کند یا باز هم با اتخاذ تصمیمات غلط همچنان به تحریک مردم ادامه می دهند؛ اتفاقی که در مورد آلبوم «ابراهیم» اثر محسن چاوشی رخ داد و رکورد دانلود را برای قطعات ممنوعه آلبوم شکست. حالا که صدای «یاس» مجوز نگرفته، چند میلیون ساکن تهران، «سفارشی» را نشنیده‌اند؟! مگر می توان در عصر ارتباطات، مردم را از شنیدن و دیدن منع کرد؟ اتفاقا با بسترسازی مناسب و تعریف ساختارهای درست می توان رپ را هم‌تراز با موسیقی اصیل ایرانی و پاپ بالا کشید تا جوان هر چه به دستش می رسد راگوش ندهد.
‬ همدلی/ مهدی فیضی‌صفت


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/128322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چه بخوریم تا خلق و خوی خوبی داشته باشیم

در 6 روز حسادت را کنار بگذارید

برای این‌که دیگران را متقاعد کنید، بخوانید!

بدقول‌ها معمولا آدم‌هایی بی‌اعتبارند

نادرستی‌های اخلاقی تندخویی و بداخلاقی

ویژگی های یک تصمیم خوب

راهکار پیشرفت تصاعدی در زندگی

آلزایمر چیست و آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟

افرادی که ترس از جنون دارند

با فیلم دیدن مشکلات روحی‌تان را درمان کنید!

چگونه بر رخوت ساعت 3 بعدازظهر غلبه کنیم

راز و رمز محبوبیت نزد مردم

خنده چگونه به وجود می آید و فواید خنده چیست؟

10 عادت اشتباه در اولین ملاقات

19 تغییری که همراه با ورود کودک به زندگی ایجاد می‌شود

چهار روش موثر برای احیای انگیزش درونی

بیماری های شدید جسمی با روح و روان چه می کنند؟

چرا برخی اشتباهات خود را می‌پذیرند و بقیه نه ؟

آیا من خوش بختم؟

من هیچ وقت به درد هیچ کاری نمیخورم

با ازدواج نمی توان بیماری افسردگی را درمان کرد

چه زمانی و چگونه نه بگوییم؟

چرا ما به بحران نیازمندیم؟

7 نکته ای که سحرخیزی شما را تضمین می کند !

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی

نیمی از سال از خودم متنفرم

این اختلالات روانی با مرگ زودرس همراهند

کاهش سوءتفاهم با این روشها

خلاقیت و عوامل موثر بر خلاقیت

چطور افکار مزاحم را از ذهنتان بیرون کنید

استرس ات را بکُش

چگونه می توان در ذهن دیگران ماندگار شد؟

دستورالعمل مولانا برای تغییر فوری!

حواس پرتی و علل آن و راهکارهایی برای جلوگیری از آن

متداول‌ترین عوامل ایجاد استرس

«با کلاس» هستید؟ یا «با کلاس نما»؟

ابزاری خطرناک در دست نوجوان شما!

وقتی با افسردگی پیر می شویم!

چرا تنبل‌ها موفق ترند؟

17 خطایی که در زندگی با آن روبرو هستید

چگونه باهوش تر باشیم؟

همدلی با دیگران چه مزایایی در زندگی ما دارد؟

دلایل حواس پرتی چیست و چگونه می توان جلوی آن را گرفت؟

چگونه تمرکز مغزی و حافظه را به طور طبیعی تقویت کنیم؟

6 مانع موفقیت کسب و کار در منزل

یکی از علل افسردگی در زنان ، اختلاف حقوق آنها با مردان است؟!

پنج گام برای مدیریت خشم

اگر این روزها روزهای پر مشغله داشتید مغزتان را استراحت دهید

جذابیت زنانه در دهه چهارم زندگی

تاثیر مشکلات خانوادگی بر آینده فرزندان