آریا بانو

بلایی که سیگار سر سلامت دهان و دندان می آورد پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
بلایی که سیگار سر سلامت دهان و دندان می آورد
٥٥٥
٠
تندرست نیوز / پیش از چهارهزار ترکیب شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که با هر پک در دهان جریان می‌یابد و اکثر آنها روی سطح داخلی دهان جا خوش می‌کنند. علاوه بر این، مصرف دخانیات باعث خشکی دهان می شود. این وضعیت می‌تواند باعث عفونت لثه‌ها و حتی تحریک سینوس‌ها و تولید رینوفرانژیت یا سرماخوردگی شود.
در این مطلب شش تاثیر آسیب‌رسان سیگار بر سلامت دهان را مرور می‌کنیم، شاید تشویقی باشد برای اینکه پاکت سیگار را روانه سطل زباله کنید.
سیگار و دهان
شاید زمانی سیگار کشیدن بسیار باکلاس و روشنفکرانه به نظر می‌رسید، اما این روزها بسیاری از افراد به این باور رسیده‌اند که سیگار سلامتی‌شان را به خطر می‌اندازد و منطق حکم می‌کند تا از آن دوری کنند. بنابراین این روزها سیگار نکشیدن نمادی از شخصیت و احترام فرد به سلامت خود و دیگران است. البته خود سیگاری ها بهتر از هر کس دیگری نسبت به عوارض آن آگاه هستند. اما با این حال برخی همچنان بر این عادت نادرست پافشاری کرده و سلامتی خودشان را به خطر می‌اندازند.
در دنیای امروز تمام مجلات، روزنامه‌ها، آگهی‌ها و غیره پر است از پیام‌های مبارزه با دخانیات. حتی روی پاکت سیگار نیز با نگارش پیام و تصاویری سعی در آگاهی مردم از عوارض آن شده است. بنابراین همه مردم یا دست کم خیلی از افراد می‌دانند که سیگار برای سلامتی مضر است.
اگر سیگار می‌کشید باید قبول کنید که سه برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان‌ها خواهید بود.
واقعیت این است که مصرف سیگار می‌تواند باعث بروز بیماری‌ها و مشکلات بسیار جدی مانند سرطان، بیماری‌های ریوی و بیماری‌های قلبی شود. علاوه بر آن اثراتی در دهان مصرف کننده‌ها دارد و با هر پکی که می زنند لب‌ها، زبان، دندان‌ها و لثه هایشان تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در ادامه شما را بیشتر با آسیب‌های دهانی سیگار آشنا می‌کنیم.
سیگار و سرطان دهان
متاسف هستیم که این را می‌گوییم، اما سیگار کشیدن یا جویدن توتون خطر ابتلا به سرطان زبان، لب‌ها، لثه و حنجره را بالا می‌برد. محققان کانادایی اعلام کرده‌اند که مصرف سیگار سالانه، موارد جدید سرطان زبان را ایجاد می‌کند که معمولا بیشتر آقایان هستند. متخصصان تاکید دارند افرادی که سیگار می‌کشند و جزو مصرف کنندگان الکل نیز محسوب می شوند، با خطرات جدی‌تری روبرو هستند.
متاسفانه در اکثر موارد سرطان دهان صرفا زمانی که به مرحله پیشرفته رسیده باشد ، تشخیص داده می شود. بنابراین مسئله درمان آن بسیار سخت و پیچیده می‌شود. در کشوری مانند کانادا سالانه یک میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان دهان، جان خود را از دست می‌دهند.
سیگار و بیماری‌های لثه
دخانیات به دو صورت به لثه‌ها حمله می‌کند. در صورت اول افراد سیگاری بیشتر در معرض پلاک‌های باکتریایی در دهان هستند که لثه‌ها را در معرض خطر مداوم قرار می‌دهند. در صورت دوم سیگاری‌ها با کمبود اکسیژن در خون مواجه هستند. این مسئله نیز باعث کند شدن روند بهبود زخم می‌شود.
بنابراین زمانی که لثه فرد دچار مشکل و عفونی شده باشد، بدن آمادگی کمتری در مقابله با این عفونت دارد. بیماری‌های مربوط به لثه در افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری ها با سرعت بیشتری گسترش می یابد.
سیگار و پوسیدگی دندان
در نظر داشته باشید که با افزایش پلاک دهان و مشکلات لثه ناشی از مصرف دخانیات، افراد بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار می گیرند. اگر سیگار می کشید باید قبول کنید که سه برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان ها خواهید بود.
سیگار و بوی بد دهان
خدا نکند که آدم مجبور باشد از نزدیک با یک فرد سیگاری هم کلام شود. بوی تند سیگار واقعا آزاردهنده است. چیز جدید و شگفت آوری نیست. دهان سیگاری ها بوی بدی می‌دهد و با جویدن آدامس نعنایی و غیره نیز مشکل حل شدنی نیست.
بیش از چهارهزار ترکیب شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که با هر پک در دهان جریان می‌یابد و اکثر آنها روی سطح داخلی دهان جا خوش می کنند. علاوه بر این، مصرف دخانیات باعث خشکی دهان می شود. این وضعیت می تواند باعث عفونت لثه ها و حتی تحریک سینوس ها و تولید رینوفرانژیت یا سرماخوردگی شود.
سیگار و دندان های زرد و لک دار
حس چشایی و بویایی افرادی که به طور مداوم سیگار می‌کشند دچار مشکل می‌شود. در نتیجه این افراد عطر و طعم واقعی غذا را درک نمی‌کنند.
دهان یک فرد سیگاری به هیچ عنوان زیبا نیست
گودرون و نیکوتین روی دندان‌ها لکه‌های زرد پررنگی ایجاد می‌کند و این رنگ می‌تواند در رگه‌های ریز مینای دندان رسوخ کند. باید بدانید که بعد از چند سال سیگار کشیدن، لکه‌ها دائمی می‌شوند.
سیگار و کاهش حس چشایی و بویایی
حس چشایی و بویایی افرادی که به طور مداوم سیگار می‌کشند دچار مشکل می‌شود. در نتیجه این افراد عطر و طعم واقعی غذا را درک نمی‌کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید نه تنها از غذاخوردن لذت نخواهید برد، بلکه به امید طعم دار کردن غذایتان مقدار زیادی نمک یا شکر به آن خواهید افزود.
نتایج بررسی ها نشان می‌دهد که از هر پنج فرد سیگاری، حدودا یک نفر حس چشایی و بویایی ضعیفی دارد. خوشبختانه اینتاثیر بعد از ترک سیگار به مرور از بین می رود و شما می‌توانید از عطر و طعم غذایی که میل می‌کنید لذت ببرید.
آیا زمان آن نرسیده که سیگار را ترک کنید؟
امیدواریم مسائلی که مطرح کردیم شما را متقاعد کرده باشد که زمان ترک سیگار فرا رسیده است. اما چگونه می توانید به این امر مهم دست پیدا کنید؟ راز موفقیت این است که بدون احساس خستگی، تلاش کنید. ممکن است روش های متعددی را امتحان کنید. البته در گام اول باید به مضرات آن واقف شده و اراده کنید، چون بدون تصمیم قلبی راه به جایی نخواهید برد.
در گام بعد شاید لازم باشد دست به جیب نیز بشوید. امروزه برچسب های پوستی نیکوتین وجود دارد که کشش بیمارگونه به سمت تنباکو و علائم اعتیاد را کاهش می دهد. البته مشاورهایی نیز هستند که به افراد در کاهش اعتیاد به سیگار و ترک آن کمک می کنند. رعایت بهداشت دهان از اهمیت بالایی برخوردار است و دندانپزشک نیز می تواند اطلاعات بیشتری برای سالم تر نگه داشتن دندان هایتان ارائه دهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/133299/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 جمله ای که نباید به دوقلوها بگویید

کودک شما چه نوع شخصیتی دارد؟

کودکان خوشحال، کودکان عصبانی

5 باور اشتباه پدرانه

وقتی دختران با ظاهرشان کنار نمی آیند

8 طرز فکر بسیار اشتباه والدین!

بچه‌های طلاق: در کدام سن؟ کدام نیاز؟ کدام آسیب؟

پسردار شدن از عمر مادر کم می کند

عوامل زمینه‌ساز اضطراب کودکان

مامان! من از تاریکی می ترسم

بی‌ خوابی؛ عامل اضطراب و آشفتگی کودکان ‏

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت

رفتارهای بد از فرشتگان خوب

فضای دوستانه با پسران

کوتاه اما کاربردی

بازی‌های ساده در خانه

کمک به کودکان برای غلبه بر ترس

هوش نوزاد خود را با این روش های ساده تقویت کنید!

کودکان همیشه ترسو

بهترین نوع تنبیه، محرومیت کودک از علایق اوست

از بچه اولی تا دومی

دلایل اضطراب کودکتان را بدانید

برای کودکان با صدای بلند کتاب بخوانیم!

افزایش هوش فرزندان از راه های مجاز!

میم مثل مادر،چگونه کودک به حرف می‌آید؟

برای بچه ها تلفن همراه بخریم یا نه؟

قلب شما برای دو نفر

مامان ،خدا یعنی چی؟یعنی کی؟

فرزندان، اولین قربانیان طلاق

به این دلایل کودک تان را ببوسید

تأثیر چید مان منزل در آرامش کودک

رویای شیرین در اتاق خواب مامان

اگر میخواهید کودکتان به مطالعه علاقه مند شود!

چرا کودک تان از بازی کردن می ترسد؟

غنی سازی رابطه با کودک

اگر فرزندتان کابوس می بیـند، بخوانید

تکنیک های رویارویی با ناشناخته ها

رمز و راز نقاشی‌های کودکان

بی‌قراری و بی‌خوابی کودک می‌تواند ناشی از کش مکش والدین باشد

دعوای کودکان آن ها را آماده روبرویی مشکلات در آینده می کند

تشویق نکردن بهترین تنبیه کودک

چند روش برای جلوگیری از لجبازی کودکان

فرزندی که باعث آبروریزی می شود...

فرق کودک بیش‌فعال با شیطان چیست؟

توصیه های مهم به والدینی که دو پسر دارند!

کودکان چگونه مهمان خوبی باشند؟

اولین دلیل بی‌میلی کودکان به صبحانه

فرزند شما چند ساعت از روزش را با پدرش می‌گذراند؟

داشتن یک کودک کتک زن یا کتک خور

دروغگویی فرزندتان را در 7 مرحله درمان کنید